Kozenky vseho druhu

Odpovědět
Kolapsnik jr.
Příspěvky: 1140
Registrován: 12.01.2011 23:10

Kozenky vseho druhu

Příspěvek od Kolapsnik jr. »

Svejcarsky ideje - sanitarne pekna dvojkozna dojici rucni vakuova pumpa, 9L nerez bandas s vickem, valce od strikacky ve 2velikostech, hadicky, proste kit, lze i diy se inspirovat.
http://www.segelmade.com/OnTheFarm.html
http://www.youtube.com/watch?v=q0v-uDTs ... re=related
obdobny rucni system od Henryho Milkera http://www.youtube.com/watch?v=6RGyqsWL ... re=related
poloprofi prenosna dojicka http://www.youtube.com/watch?v=ElxiFlHh ... re=related http://www.google.cz/search?hl=en&q=por ... 4gSHwICoCg

Rozhodne ale vakuuovkou nikdy netrapte ty mini/zakrsle ("dwarf") plemena, ty radeji dojit vyhradne rucne a stejne davaji jenom kapky, pokud nemate stado, ale zase na "mene destruktivni" sekani zahrad do par tisic m2 jsou idealni..

Dobry uvod do koz a rucniho dojeni maji tady, krmeni mix, dojici stolecek s gilotinu a krmitkem, jak se spravne nachystat hygiena ruce/nakonec veminka namacet ci lepe sprejovat prirodnim napr. levandulovym olejem+5-10%tee tree kajeput (cloveka a kozencina vemena-rozkroku), zkusebni varka z kazdeho vemena (zda nepachne po nemoci) do tmaveho keram hrnicku (kontrast) pak pokracovat, palec ukazovak nasadit nahoru, zmacknout uprosted prstu pokracovat k maliku, pauza - masaz veminek, pravidleny rozvrh 2x 06/18h, jemnejsi 2-3poseceni jinak nezerou...
zpracovani do hodky ci drive prefiltrovat a zchladit, pripadne pasterizovat >30min a pak schladit
dil1 http://www.youtube.com/watch?v=rXVGn1zOzI4 dil2 http://www.youtube.com/watch?v=p56W2HJp984
dil3 http://www.youtube.com/watch?v=tm7xIZu0TmQ dil4 http://www.youtube.com/watch?v=zD9sVGUz ... ure=relmfu dil5 http://www.youtube.com/watch?v=OKzSTdI95BI
holeni vemena a vnitrku stehen http://www.youtube.com/watch?v=6pgvOCNY ... ature=plcp

ps v Polyface systemu kozenky slouzi doplnkove hlavne jako sekacky-trimovacky vetsich sklonu, zivych plotu, keru a protipozarnich pruseku.., jine asi hlavne zajima syr, mleko a dalsi speciality..
mato2722
Příspěvky: 139
Registrován: 25.07.2012 16:18

Re: Kozenky vseho druhu

Příspěvek od mato2722 »

to zariadenie je super, vďaka za link :D
achopsalista
Příspěvky: 300
Registrován: 10.05.2013 14:19
Pohlaví: muž

Re: Kozenky vseho druhu

Příspěvek od achopsalista »

kozy syr vyrabame uz niekolko rokov ale priznam sa ze az teraz som sa ho naucil vyrabat ku mojej spokojnosti.
robil som viac chyb ale z mojho pohladu pre mna ta najvyznamnejsia informacia bola z reportaze s bacom ktory mlieko neprehrieva /pasterilizacia/.spominal ze ked syr nechame trochu skysnut, v syre tento proces zabije pripadne choroboplodne bakterie /borelia atd./. ze sa to tak robilo odjakziva...
neviem co je na tom pravdy ale je fakt ze takyto syr mne a detom nesmierne chuti a moje telo cíti ako to nanho blahodarne vplíva... moja manzelka naopak ho nemoze ani citit a ma rada len ked je syr cerstvy, sladky. ten vsak nesmakuje nam. tu je manzelka v opozicii a vzhladom na obmedzene mnozstvo a velke zaludky troch hladnych krkov, sa jej v poslednom case velmi neujde :P
hotovy syr nechávam kysnut v sítku v spajze 24h , v tomto teple vsak staci od rana do vecera. velmi prekysleny uz nechuti velmi ani mne...
pavel.venom
Příspěvky: 50
Registrován: 03.06.2018 23:42
Pohlaví: muž
Bydliště: Liberecko

Re: Kozenky vseho druhu

Příspěvek od pavel.venom »

Myslím, že při současných cenách sýrů a všeobecně mléčných výrobků se toto téma taky stane aktuálním. Jinak kdyby někdo chtěl, mám teď 3 malé anglonubijky a slušnému člověku je klidně věnuji. + malého kozla. :)
Odpovědět