Sebeobrana

...aneb "practice make perfect".
Odpovědět
Haluziak
Pohlaví: muž

Re: Sebeobrana

Příspěvek od Haluziak »

bivoj píše: 13.01.2025 21:49 Jakmile pes skusí svévolně COKOLIV proti člověku, patří do kafilérky. A jeho majitel do lochu.
Vidíš a já zas tvrdím, že chci kolem baráku dvoumetrovou betonovou zeď na ní ještě žiletkový drát a na dvoře psa takového, že když na ten dvůr někdo vleze bez toho abych ho já osobně pustil, tak ráno jen vyhodím jeho podrážky do popelnice.

Každý má na psa jiné nároky.

PS: Zeď mi zakázalo město a psa tchýně, že jí tam chodí klienti a nemíní pro každého chodit na hranu pozemku.
Beware of old men in profession where men die young.
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Nechodím do debat na Novinky.cz., protože se tam objevují podobné radikální (stupidní) názory jako má např. Bivoj.
Nečoklaři by čokla zastřelili když se na ně jen podívá, a psíčkomilové by dovolili tomu svému aby roztrhal vše na dětském hřišti.
Tady bych očekával rozumné a umírněné debaty, s alespoň trochou racionálního myšlení, a né vylejvat si frustrace ze psů, nebo z nepejskařů.
V České republice je cca 2.miliony registrovaných psů.
S 99,99...% psů a jejich majitelů nejsou problémy. Naprostá většina psů přináší svému majiteli radost, ať už jako mazlíček, ochránce, asistenční pes, služební pes, záchranářský pes,...
A pak se v médiích objeví zpráva o nějakém průseru, a lidi hysterčí.
Když se napíše o nějakém gaunerovi co někoho znásilnil, zabil,... nikoho nenapadne hodit do jednoho pytle i ostatní slušné lidi.
Ale hodit do jednoho pytle 99,99...% dobrých psů a 0,001% psů problémových už takový problém není.
Je to obyčejná hysterie, a tu bych tady nečekal :(
bivoj
VIP

Příspěvek od bivoj »

Hagen píše: 14.01.2025 6:47 "Proč si čoklaři myslí že problém je v člověku.Ne, problém je v psovi-resp. v jeho majiteli".
Tak jak to tedy je??? :x
Detailně doplním pro méně bystré, kteří to nepochopili z kontextu celého příspěvku:
Nevím, proč si čoklaři myslí, že problém je v člověku, kterého jejich pes napadl.
Samozřejmě nemám na mysli extrémní případy, kdy ožralec dráždí uvázaného psa ap. Ale to snad každý pochopil. I když...

Pes především (a silná plemena zvláště) musí být na veřejnosti mezi ostatními lidmi a psy pod stálou kontrolou majitele. A majitel by za něj také měl nést, v případě že se něco fatálního stane, zodpovědnost. A v případě potřeby i dokázat "zabít si svého psa" (modří už vědí).

To nejsou žádné stupidní názory - chtělo by si to možná u cucáků, co jim zde ještě teče mléko po bradě, (taky zvládám útoky ad hominem, heč!) projet mých více jak čtyři tisíce příspěvků za posledních čtrnáct let a nestavět svoji odpověď na rádoby analýze JEDNOHO příspěvku.
Sic semper tyrannis.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
Cep

Příspěvek od Cep »

Hagen píše: 13.01.2025 20:18 Kolie všeobecně mají s jinými psy naprosto pohodový vztah.
Nevím. Že ostatní psi nemají kolie rádi jsem od někoho slyšel.
Kolem toho plotu s kolií jsme šli jednou jedinkrát.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

bivoj píše: 15.01.2025 22:55
Hagen píše: 14.01.2025 6:47 "Proč si čoklaři myslí že problém je v člověku.Ne, problém je v psovi-resp. v jeho majiteli".
Tak jak to tedy je??? :x
Detailně doplním pro méně bystré, kteří to nepochopili z kontextu celého příspěvku:
Nevím, proč si čoklaři myslí, že problém je v člověku, kterého jejich pes napadl.
Samozřejmě nemám na mysli extrémní případy, kdy ožralec dráždí uvázaného psa ap. Ale to snad každý pochopil. I když...

Pes především (a silná plemena zvláště) musí být na veřejnosti mezi ostatními lidmi a psy pod stálou kontrolou majitele. A majitel by za něj také měl nést, v případě že se něco fatálního stane, zodpovědnost. A v případě potřeby i dokázat "zabít si svého psa" (modří už vědí).

To nejsou žádné stupidní názory - chtělo by si to možná u cucáků, co jim zde ještě teče mléko po bradě, (taky zvládám útoky ad hominem, heč!) projet mých více jak čtyři tisíce příspěvků za posledních čtrnáct let a nestavět svoji odpověď na rádoby analýze JEDNOHO příspěvku.
Čekal jsem, že váhu svých slov budeš podporovat dlouholetým členstvím v "jakémsi" rozpadu ;)
Pro mě osobně ani délka života neznamená automaticky vyšší moudrost, natož délka členství v nějakém fóru.
A pocit dlouholetého člena, že se proto nemůže mýlit??? Hmm,... :(
Z tvého příspěvku nebylo patrné, že psa který kousne oprávněně za méněcennou bytost určenou k likvidaci nepovažuješ.
Nejsem holt tak bystrý, ovšem název čokl a čoklaři vypovídá spíš o tom, jak jsem to pochopil já. No nic.
Skutečnost je taková, že oprávněných pokousání je výrazně více než pokousání z "ničeho nic".
To, že pes musí být pod kontrolou majitele, je každému normálnímu pejskaři jasné, a odpovědnost za psa nese majitel ať už je normální, nebo je debil. To je dávno v zákoně dané. A té odpovědnosti ten majitel také nakonec dostojí.
A koneckonců o tvém názoru jsem napsal že je radikální (stupidními jsem myslel lidi z diskuzí na Novinkách.cz). Což ale bystřejší lidé možná také pochopili.
Nemáš rád psy, tak tvůj postoj emočně i chápu.
Já zas nemám rád řidiče.
A pokud napíšu, že každý kdo nabourá, nebo někoho přejede by měl být primárně na místě oběšen na prvním stromě, eventuelně sekundárně být soudem popraven (a to bez ohledu jestli tu nehodu způsobil), nejspíš o mě lidi nenapíší že jsem radikální.
Napíší o mě že jsem debil.
A je mezi mým tvrzením o řidičích, a tvým tvrzením o čoklařích nějaký velký rozdíl???
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Cep píše: 15.01.2025 23:05
Hagen píše: 13.01.2025 20:18 Kolie všeobecně mají s jinými psy naprosto pohodový vztah.
Nevím. Že ostatní psi nemají kolie rádi jsem od někoho slyšel.
Kolem toho plotu s kolií jsme šli jednou jedinkrát.
Tak tam může být i jiný důvod. I psům jsou někteří psi (o lidech je to známé) nesympatičtí ;)
Osobně jsem viděl kólii (pokud mluvíš o dlouhosrsté-Lasii) naživo myslím jednou v životě. Takže konkrétně o nich toho moc nevím. Slyšel jsem mnohokrát od různých pejskařů, že jejich pes nemá rád černý psy.
Proč to tak je možná netuší ani ti psi.
Kde jsem dříve bydlel měla sousedka dva bernardýny. Všeobecně jsou to přátelští, mírumilovní psi.
Tihle dva byli tak extrémě zlí, že takhle zlé, agresivní psy jsem niky před tím, ani potom nezažil.
Někdy je to záhada proč se tak chovají.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Zrovna dnes článek v novinkách.
Dva psi (pittbul a lousianský leopardí pes) roztrhali 8. letého kluka, který jel kolem nich na kole, zastavil, a šel si je pohladit.
Po nějaké době co se s nimi mazlil ho napadli.
Psi budou utraceni, majitelka (feťačka) půjde sedět,... tomu chlapci už to nepomůže, a pro rodinu je to slabá útěcha.
A proto je dobré (nikoliv samozřejmě povinné) alespoň trochu vědět jak se ke psům chovat, a jak se chovají oni.
Prevence je levnější, a tolik nebolí.
Očekávat že všichni psi jsou hodní, majitelé zodpovědní, a své miláčky zvládají je blbost.
A řešit průser utracením psů a zavřením majitele už obětem ani pozůstalým čas nevrátí.
Psi s námi žili, a žít budou dál. Je jedno kolik psích ras se zakáže, je jedno jak se nastaví pravidla,...
Odpovědět