A hele , je tu téma AZ
No....
Jsem členem AZ od roku 2004 , moje dislokace je VČ kraj...
My , co jsme prošli ZVS , jsme na kurz do Vyškova nemuseli....každý rok k nám přijde několik mladých hochů , kteří si již to přijímací kolečko musejí projít...
První smlouva byla na 5 let , neb se počítalo se dvěma nultýmy ročníky , než se nějak usadí počet zájemců a pak začal plánovitý výcvik v tříletém "turnusu"
Jde o výcvik jednotlivce , družstva a čety...
Osvovy výcviku nemají vůbec nic společného s tím , co jste zažili v dobách "hlubokého míru" , jsou téměř stejné , jako mají profíci...
Osnovy výcviku vlastně ani jiné být nemohou , neb nás cvičí mladí instruktoři , co za sebou mají několik misí a těžko vás budou učit něco , co nezažili...
Závazek byl na 21 dní v roce , od príštího roku to bude 30 dní...rovněž se budeme účastnit poprvé i mezinárodního cvičení..
V práci to bylo tak , že mi přišel povolávák , na účtárně do přílohy napsali , kolik pracovních hodin budu chybět , a KVV to pak podniku proúčtovalo ve velkým průměru , takže jsem o nic nepřišel...
Dnes to funguje tak , že mzdovka jen napíše počet "zameškaných " hodin a KVV mi pošle 100% ušlé mzdy rovnou na účet..
Podnik mě má povinnost uvolnit ze zákona , navíc má na mě , jako na člena AZ ,daňové odpisy...
Za týden na cvičení se probírá taktika , střelby , granáty , ODOS , KMP , maskování ,přesuny a výcvik je intenzivní..
Pokud jedete na kurz do Vyškova , tak tam je to bohužel tak , že dřív byly kurzy na 5 dní , ale protože jsme ráno museli k doktorovi na symbolickou prohlídku , tak i to někomu vadilo a tak zkrátili kurzy o den , protože podle nějakého zákona se na kurz o délce 4 dnů , k lékaři nemusí...a výcvik končí každý den , v 15,30h
Pokud se stane , že je delší , sbírá se to jako přesčas a celý kurz končí adekvátně dřív ( ať žije pakárna z EU

)
Ve Vyškově bohužel není největší průser nepozdravit plukovníka , nebo si zlomit nohu při výcviku , ale včas neodebrat stravu
Takže v okamžiku , kdy hrozí , že bychom se nestihli vrátit včas na žrádlo , výcvik se utne...
Co se týká přijímače rekrutů , jak profi , tak AZ , tak výcvik začíná v 7h ráno a trvá , tuším do 17h..
Vše ostatní je stejné , končí se v pátek a všichni jedou domů...začíná se opět v pondělí..
Koukali jsme na to jako blázni , čekal bych , že to bude drill a drill , aby se oddělilo zrno od plev , ale to by asi politicky neprošlo....