Ahojte,
pro loňský úspěch zařazuji i letos dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin.
Dostanete potřebné informace, abyste se naučili poznávat jedlé rostliny, zejména ty nejhojnější. Každý druhý týden dostanete lekci a podle ní budete hledat a učit se poznávat právě rostoucí rostliny. Budete studovat vše potřebné, abyste je našli, poznali a podle přiložených receptů si něco dobrého (anebo něco survival) uvařili.
Přihlášky a další podrobnosti na mojí stránce.
Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2016
Re: Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2016
Nějaké recenze loňských účastníků? Ve vlákně o minulém ročníku je prd.
Pokud by ze to dalo přizpůsobit pro "naše" zaměření, jako byl ten loňský, tak bych měl zájem. Vařím výhradně ve stylu "ultimate tactical bushcraft survival" , takže např. špek na cibuli, cibule na špeku, fazole na cibuli a špeku a jiné různorodé kombinace, ale špek, fazole a většinou ani cibule v lese nerostou, takže umět rozeznat kytky, co se dají udělat na špeku, od jiných kekelů, bych docela rád.
Pokud by ze to dalo přizpůsobit pro "naše" zaměření, jako byl ten loňský, tak bych měl zájem. Vařím výhradně ve stylu "ultimate tactical bushcraft survival" , takže např. špek na cibuli, cibule na špeku, fazole na cibuli a špeku a jiné různorodé kombinace, ale špek, fazole a většinou ani cibule v lese nerostou, takže umět rozeznat kytky, co se dají udělat na špeku, od jiných kekelů, bych docela rád.
Re: Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2016
Každá lekce má část obecnou a seznam aktuálních rostlin. Na konci jsou pak recepty na vaření, ale nejsou výhradně survival, je tam řada civilních receptů. Jinak kytky budou nejspíš survival všechny.....
Re: Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2016
Kurzu jsem se velmi pasivně zúčastnil. Rozhodně doporučuji, bylo to zajímavé. Pro mě byl nejzajímavější fakt, že z rostlin se člověk moc nenají. Recept jsem nevyzkoušel žádný, ale mám určitě pár kandidátů na test.
Re: Dálkový kurz poznávání a vaření z jedlých rostlin 2016
Jinak "survival" obsah bude stejný jako na loňském kurzu, něco budu ještě přidávat.
S fazolema se dá upravit téměř všechno z probíraných druhů (až na řídké výjimky). Je pravda, že většina zeleně vysokou kalorickou hodnotu nemá, stejně jako salát a špenát. Nicméně dají se najít i kalorické bomby, jsou to většinou plody (a v kurzu byly i takovéto druhy). Právě výživné hodnoty včetně kalorií a joulů budu letos přidávat. Plně se uživit z toho, co si člověk nasbírá v přírodě je docela fuška, doporučuju prostudovat třeba zajímavý projekt Ferguse foragera (v angličtině).
S fazolema se dá upravit téměř všechno z probíraných druhů (až na řídké výjimky). Je pravda, že většina zeleně vysokou kalorickou hodnotu nemá, stejně jako salát a špenát. Nicméně dají se najít i kalorické bomby, jsou to většinou plody (a v kurzu byly i takovéto druhy). Právě výživné hodnoty včetně kalorií a joulů budu letos přidávat. Plně se uživit z toho, co si člověk nasbírá v přírodě je docela fuška, doporučuju prostudovat třeba zajímavý projekt Ferguse foragera (v angličtině).