Strategie prepperů, kteří si myslí že se s manželkou a dvěmi dětmi posadí na hromadu nasyslených zásob a budou v pohodě, je nebezpečně naivní. V tèžké době je každá pomocná ruka (svírající zbraň) užitečná. Jen je řeba se důrazně vyvarovat přijetí problematických a konfliktních osob do komunity (byť příbuzných). Tolik k úvodu.
Přiznám se, že já už z toho začínám být zoufalý. Sice s širší rodinou mám výborné vztahy, ale přesvědčit je k investicím aspoň do základních zásob a vybavení se zdá být nemožné. Všichni si naivně myslì, že současný životní styl si udrží napořád. Nebyla jim dostatečným varováním válka v jugoslávii, ani začátek krize 2008, dokonce ani zoufalá situace Řecka, které ekonomičtí jestřábi trhají na kusy a další evropské země budou následovar (zvlášť pokud bude přkjata transatlantická dohoda). Ignorovat skutečnost, že v zemi vzdálené od našich hranic pouhých 400 km (!!) zuří krvavá občanská válka je naivita hraničící s blbostí adepta na darwinovu cenu. K tomu už není co dodat.
Nepomáhá ani, že jim občas pošlu varovný článek z poměrně seriozního nezávislého média nebo od uznávaného publicisty. Raději věří té uklidňující propagandě z prolhaných oficiálních médií. Fakt nevím jak s nimi pohnout. Navíc nejsem tak bohatý abych zařídil zásoby a vybavení pro všechny a jen jim v době PA řekl pojďte dál, už to tu na vás všechno čeká, rád vás tu vidím i když jste přišli s holými zadky a bez jediné koruny a vůbec mi nevadí, že jste poslední penìze utratili za dovolenou u moře a nenechali jste si žádnou finanční rezervu. Takhle to opravdu nepůjde.
Můžete někdo poradit co s tím (s nimi)? Určitě nejsem sám, kdo tenhle problém řeší. A času mnoho nezbývá.