Kvalitní nůž
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
- Bill Masen
- Editor
Re: Kvalitní nůž
A už si na něj Fabe udělal tu montáž na SA58? 

- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
Ne. Vykašlal jsem se na to.
Glock je fajn železo za pár kaček. Hezké, odolné, s jistým příběhem a jinak úplně na hovno. Pokud chceš od nože jen párání střev a otevírání beden s municí, tak je celkem OK. Pokud chceš nůž používat jako nůž, pořiď si něco jiného. O pár korun dražší nože dokáží totéž, co Glock a k tomu spoustu, spoustu věcí navíc.
Třeba řezat
Třeba řezat

Glock field knife jsem měl, byl to špatně naostřený pajcr, pořád reznul a do lesa už bych si ho rozhodně nevzal. Ale byl odolný a dobře se s ním házelo.
Bill masen
Za outdoor použití toho považuji hodně. Napr. vystrouhání kolů na prístrešok, otevření ty spomínaný konzervy no také napr. vyřezávaní ( pochopitelne žádna hodinařská práce no takový to normálny vyřezávaní)
Za outdoor použití toho považuji hodně. Napr. vystrouhání kolů na prístrešok, otevření ty spomínaný konzervy no také napr. vyřezávaní ( pochopitelne žádna hodinařská práce no takový to normálny vyřezávaní)
BigK na tohle přesně mám a nosím již 25 let 111mm velký Victorinox .
Dnes má shodné želízka TRAILMASTER.
No jak se jmenoval ten můj už nevím jen je zelený,
ne červený co se běžně nabízí. Zatím mi stačil na vše co mně při toulání českou přírodou osud postavil do cesty.
Jediné bych na něm změnil . Párátko za křesadlo.
No to co lze na Netu sehnat je extrémně předražené.
Dnes má shodné želízka TRAILMASTER.
No jak se jmenoval ten můj už nevím jen je zelený,
ne červený co se běžně nabízí. Zatím mi stačil na vše co mně při toulání českou přírodou osud postavil do cesty.
Jediné bych na něm změnil . Párátko za křesadlo.
No to co lze na Netu sehnat je extrémně předražené.
Hohepa, není to už zbytečne moc funkcí? Navíc ti tam jedna podstatná chybí. Pár let zpátky jsem kupoval fotrovi, nadšenému turistovi zavírák - Wenger s plain čepelí s okem, že se dá otevřít jednou rukou, otvírákem na konzervy a hlavně Vývrtkou. Je to podle mně nejlepší zavírací kudla v rodině.
Beware of old men in profession where men die young.
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
Na svém mám taky vývrtku (Wenger New Ranger) a musím říct, že na chatě, v lese atd. ji ocením víc než krížák, ten mám na multitoolu 

You cannot kill me as I am already dead!
Hohepa no dřevo ním nenakácíš a stojí asi vic než ten glock protože Victorinoxy sou drahý jak hovado. Kvalitnej nůž mám - mí Brusletto mi slouži již 5 let a ješte mi dlouho sloužit bude no existují věci, které bych mu nikdy neudelal a ktere se ním delat nedají, no glockem áno tak sem jen chtěl vědet jestli by glock umnel všechno jedným vrzem, i když né tak dobře
Což by mohlo být zase někde problém .... (viz "zahraniční právní úprava")Haluziak píše:... Pár let zpátky jsem kupoval fotrovi, nadšenému turistovi zavírák - Wenger s plain čepelí s okem, že se dá otevřít jednou rukou..
Ale pokud to má na ČR/SR atd. tak asi ok.
(taky jsem o nějakém švícaráku uvažoval, a možnost jednoručního otevírání nevypadá zle... Otvírá se to v pohodě ?
Ide to bez problémov otvoriť, samozrejme napr. môj spotrebák Walther s asistentom sa otvorí lahšie.
Beware of old men in profession where men die young.
No já ho nevybíral , byl to dárek k narozkám od mého táty.
Na druhou stranu flašku vína otevřu i bez vývrtky.
ale já jsem stejně spíš na
Co by "technik" na něm oceňuji nejen křížák, ale i to že na velkém plochém šroubováku (otvírák na pivo) je také pojistka stejná jako na čepeli . Už cobi kluk jsem se furt v něčem šťoural a mnohokrát si vrazil šroub do ruky , právě když se šroubovák zaklapl.
stromy nožem kácet nehodlám, z toho jsem vyrostl a na stanovou tyčku z malého kmínku stačí ta jeho pilka.
Zvládla přefiknout i plastový nárazník na škodovce , když to před lety do kolegy zezadu šťouchla a ten nárazník se opřel o pravé přední kolo, že ten nešťastník nemohl odjet. To mi vrací vzpomínky. Já ho fakt má od půlky devadesátek.
Na druhou stranu flašku vína otevřu i bez vývrtky.

ale já jsem stejně spíš na

Co by "technik" na něm oceňuji nejen křížák, ale i to že na velkém plochém šroubováku (otvírák na pivo) je také pojistka stejná jako na čepeli . Už cobi kluk jsem se furt v něčem šťoural a mnohokrát si vrazil šroub do ruky , právě když se šroubovák zaklapl.
stromy nožem kácet nehodlám, z toho jsem vyrostl a na stanovou tyčku z malého kmínku stačí ta jeho pilka.
Zvládla přefiknout i plastový nárazník na škodovce , když to před lety do kolegy zezadu šťouchla a ten nárazník se opřel o pravé přední kolo, že ten nešťastník nemohl odjet. To mi vrací vzpomínky. Já ho fakt má od půlky devadesátek.
Nevyznáš sa...BigK píše:Hohepa no dřevo ním nenakácíš a stojí asi vic než ten glock protože Victorinoxy sou drahý jak hovado.
Než Glock tak to raději Cold Steel SRK nebo Recon Tanto (dají se sehnat za 1.500,-).
You cannot kill me as I am already dead!
Hrant nevyznám se na batoning nožem s čepeli 8cm nebo na to, že Victorinox dlhy 8 cm a DVOMA nožmi stojí 20 posranych €?
Dead man a mají lepší ostrí jako glock? Slyšel sem že tvar ostrí glocku stojí celkem za hovno a že toho s ním moc nenarežeš
BigK - zklidni hormon chlapče. Jednak jsi v tomhle vlákně už lehce OT, jestli chceš mluvit jen o noži glock, použij odkaz na téma, které ti napsal Fabulous. A napřed si ho přečti, než budeš řešit již řešené. Pokud se budeš pokoušet zavádět nějaké jiné a nové postupy, tak tu asi narazíš
Druhak, ptal jsi se na názor a od několika lidí jsi ho dostal. Jestli si tady jen chceš obhajovat, že ty máš pravdu a ostatní ne, tak tu asi taky moc nepochodíš.
Druhak, ptal jsi se na názor a od několika lidí jsi ho dostal. Jestli si tady jen chceš obhajovat, že ty máš pravdu a ostatní ne, tak tu asi taky moc nepochodíš.
„Náhoda nepomůže tomu, kdo si nepomůže sám.“
Sofoklés
Sofoklés
Nuwara sry no kdyz sem tohle téma otvoril všim sem si že se tady o glocku hodne mluvi a jen sem se od lidi co ho už vlastní chtel dozvedet vic. Až neskoro sem si vsim ze je tady jedno obrovské forum venováno HLAVNE glocku. A ak sem vyznel ofenzívne jak hovado nebyl to plan
Tak späť k téme, podobný Victorinox ako postol Hohepa mám a nosím ako EDC. Je to Victorinox Hunter, zelený, akurát namiesto toho skrutkovača má vývrtku. Za mňa úplná spokojnosť, kvalitný nôž, samozrejme tomu zodpovedá aj cena.
EDIT: ešte som zabudol, kresadlo na ňom mám tiež, pripnuté malým očkom (takým čo sa dáva na kľúče).
EDIT: ešte som zabudol, kresadlo na ňom mám tiež, pripnuté malým očkom (takým čo sa dáva na kľúče).
Vladimír