Kvalitní nůž

Nože, mačety, sekery,píky, oštěpy, atd.
Odpovědět
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalitní nůž

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Bill Masen
Editor

Příspěvek od Bill Masen »

A už si na něj Fabe udělal tu montáž na SA58? :wasntme
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Ne. Vykašlal jsem se na to.
štaflík

Příspěvek od štaflík »

Glock je fajn železo za pár kaček. Hezké, odolné, s jistým příběhem a jinak úplně na hovno. Pokud chceš od nože jen párání střev a otevírání beden s municí, tak je celkem OK. Pokud chceš nůž používat jako nůž, pořiď si něco jiného. O pár korun dražší nože dokáží totéž, co Glock a k tomu spoustu, spoustu věcí navíc.
Třeba řezat ;)
Stenny
VIP

Příspěvek od Stenny »

Glock field knife jsem měl, byl to špatně naostřený pajcr, pořád reznul a do lesa už bych si ho rozhodně nevzal. Ale byl odolný a dobře se s ním házelo.
BigK

Příspěvek od BigK »

Bill masen
Za outdoor použití toho považuji hodně. Napr. vystrouhání kolů na prístrešok, otevření ty spomínaný konzervy no také napr. vyřezávaní ( pochopitelne žádna hodinařská práce no takový to normálny vyřezávaní)
Hohepa
VIP

Příspěvek od Hohepa »

BigK na tohle přesně mám a nosím již 25 let 111mm velký Victorinox .
Dnes má shodné želízka TRAILMASTER.
No jak se jmenoval ten můj už nevím jen je zelený,
ne červený co se běžně nabízí.
Trekker.jpg
Trekker.jpg (27.43 KiB) Zobrazeno 6846 x
Zatím mi stačil na vše co mně při toulání českou přírodou osud postavil do cesty.
Jediné bych na něm změnil . Párátko za křesadlo.
No to co lze na Netu sehnat je extrémně předražené.
Haluziak
Pohlaví: muž

Příspěvek od Haluziak »

Hohepa, není to už zbytečne moc funkcí? Navíc ti tam jedna podstatná chybí. Pár let zpátky jsem kupoval fotrovi, nadšenému turistovi zavírák - Wenger s plain čepelí s okem, že se dá otevřít jednou rukou, otvírákem na konzervy a hlavně Vývrtkou. Je to podle mně nejlepší zavírací kudla v rodině.
Beware of old men in profession where men die young.
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

Na svém mám taky vývrtku (Wenger New Ranger) a musím říct, že na chatě, v lese atd. ji ocením víc než krížák, ten mám na multitoolu ;)
You cannot kill me as I am already dead!
BigK

Příspěvek od BigK »

Hohepa no dřevo ním nenakácíš a stojí asi vic než ten glock protože Victorinoxy sou drahý jak hovado. Kvalitnej nůž mám - mí Brusletto mi slouži již 5 let a ješte mi dlouho sloužit bude no existují věci, které bych mu nikdy neudelal a ktere se ním delat nedají, no glockem áno tak sem jen chtěl vědet jestli by glock umnel všechno jedným vrzem, i když né tak dobře
skagerak

Příspěvek od skagerak »

Haluziak píše:... Pár let zpátky jsem kupoval fotrovi, nadšenému turistovi zavírák - Wenger s plain čepelí s okem, že se dá otevřít jednou rukou..
Což by mohlo být zase někde problém .... (viz "zahraniční právní úprava")

Ale pokud to má na ČR/SR atd. tak asi ok.
(taky jsem o nějakém švícaráku uvažoval, a možnost jednoručního otevírání nevypadá zle... Otvírá se to v pohodě ?
Haluziak

Příspěvek od Haluziak »

Ide to bez problémov otvoriť, samozrejme napr. môj spotrebák Walther s asistentom sa otvorí lahšie.
Beware of old men in profession where men die young.
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
Hohepa
VIP

Příspěvek od Hohepa »

No já ho nevybíral , byl to dárek k narozkám od mého táty.

Na druhou stranu flašku vína otevřu i bez vývrtky. :angel
ale já jsem stejně spíš na :beer

Co by "technik" na něm oceňuji nejen křížák, ale i to že na velkém plochém šroubováku (otvírák na pivo) je také pojistka stejná jako na čepeli . Už cobi kluk jsem se furt v něčem šťoural a mnohokrát si vrazil šroub do ruky , právě když se šroubovák zaklapl.

stromy nožem kácet nehodlám, z toho jsem vyrostl a na stanovou tyčku z malého kmínku stačí ta jeho pilka.
Zvládla přefiknout i plastový nárazník na škodovce , když to před lety do kolegy zezadu šťouchla a ten nárazník se opřel o pravé přední kolo, že ten nešťastník nemohl odjet. To mi vrací vzpomínky. Já ho fakt má od půlky devadesátek.
Hrant

Příspěvek od Hrant »

BigK píše:Hohepa no dřevo ním nenakácíš a stojí asi vic než ten glock protože Victorinoxy sou drahý jak hovado.
Nevyznáš sa...
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

Než Glock tak to raději Cold Steel SRK nebo Recon Tanto (dají se sehnat za 1.500,-).
You cannot kill me as I am already dead!
BigK

Příspěvek od BigK »

Hrant nevyznám se na batoning nožem s čepeli 8cm nebo na to, že Victorinox dlhy 8 cm a DVOMA nožmi stojí 20 posranych €?
BigK

Příspěvek od BigK »

Dead man a mají lepší ostrí jako glock? Slyšel sem že tvar ostrí glocku stojí celkem za hovno a že toho s ním moc nenarežeš
Nuwara

Příspěvek od Nuwara »

BigK - zklidni hormon chlapče. Jednak jsi v tomhle vlákně už lehce OT, jestli chceš mluvit jen o noži glock, použij odkaz na téma, které ti napsal Fabulous. A napřed si ho přečti, než budeš řešit již řešené. Pokud se budeš pokoušet zavádět nějaké jiné a nové postupy, tak tu asi narazíš
Druhak, ptal jsi se na názor a od několika lidí jsi ho dostal. Jestli si tady jen chceš obhajovat, že ty máš pravdu a ostatní ne, tak tu asi taky moc nepochodíš.
„Náhoda nepomůže tomu, kdo si nepomůže sám.“
Sofoklés
BigK

Příspěvek od BigK »

Nuwara sry no kdyz sem tohle téma otvoril všim sem si že se tady o glocku hodne mluvi a jen sem se od lidi co ho už vlastní chtel dozvedet vic. Až neskoro sem si vsim ze je tady jedno obrovské forum venováno HLAVNE glocku. A ak sem vyznel ofenzívne jak hovado nebyl to plan
Vladimir

Příspěvek od Vladimir »

Tak späť k téme, podobný Victorinox ako postol Hohepa mám a nosím ako EDC. Je to Victorinox Hunter, zelený, akurát namiesto toho skrutkovača má vývrtku. Za mňa úplná spokojnosť, kvalitný nôž, samozrejme tomu zodpovedá aj cena.

EDIT: ešte som zabudol, kresadlo na ňom mám tiež, pripnuté malým očkom (takým čo sa dáva na kľúče).
Vladimír
Odpovědět