To byla reakce na tohle, do popisků už jsem nekoukal.majsner píše:...že si tu pevnou dvoustovku koupím i kdyby jen proto, abych je podpořil...
Kvalitní nůž
- Bill Masen
- Editor
Re: Kvalitní nůž
Já vsadil na tyto kousky - malý švýcaráček na klíčích, EDC zavírák (vyrobil nožíř Hanes dle mého výkresu) furt v kapse kalhot, LM Wave + Gerber Strongarm v EDC batohu s ostatním "potřebným vercajkem" 

Doufej v nejlepší, počítej s nejhorším !
Minulý týden mi dorazil opět z Číny jeden nožík. Je to opravdu "zabiják." Takový super miniaturní mazlík. Za cenu 420 Kč.
Ručka podle všeho Eben, Ocel D2 (mohu tomu věřit nebo ne, ale Číňani už D2 opravdu umí, takže nevím proč ne.) Celé by to mělo být ruční práce.)
Odkaz je například tady. Je už tam momentálně jen jeden a to ten samý s ebenem.
https://www.ebay.com/itm/292325514096
Papír řeže naprosto bez problému. Je to spíš do výstavky a tak, ale určitě se na opasku u kalhot neztratí a bude to taková malá skrytá perla. Hrozně se mi líbí.
Ručka podle všeho Eben, Ocel D2 (mohu tomu věřit nebo ne, ale Číňani už D2 opravdu umí, takže nevím proč ne.) Celé by to mělo být ruční práce.)
Odkaz je například tady. Je už tam momentálně jen jeden a to ten samý s ebenem.
https://www.ebay.com/itm/292325514096
Papír řeže naprosto bez problému. Je to spíš do výstavky a tak, ale určitě se na opasku u kalhot neztratí a bude to taková malá skrytá perla. Hrozně se mi líbí.
Mne celkom vyhovuje tato zbierka- mam aj ine noze, ale kizlyar mi velmi sadol.
Krása! 

Jsem si v Číně objednal fake Rat 1, tak jsem zvědav za 13€ jake to bude. Doma používám nejakou napodobeninu Spyderca od Ganzo a jako pracovni nůž si vede dobře.
Za poslední měsíc se u mě sešly dva tyto kousky.
První je Real Steel Bushcraft Folder, a druhý Blackhawk Hawkpoint v zubaté verzi.
Ač se to nezdá, mají oba kousky jednu společnou věc. A to, že jsem byl blboun, protože mě stály o hodně víc, než bych chtěl.
Po obou jsem pokukoval již delší dobu, jenže když jsem se konečně dokopal si je koupit, tak byly vyprodané a už se nevyráběly. Takže Real steel byl objednaný z Francie, a Blackhawk z Německa. Oba přes Ebay. Cena za poštovné dost zvedla cenu nožů, hlavně ten RS, poštovné z FR vyšlo na skoro 400 Kč.
Jsou to oba parádní kousky, a jsem rád, že jsem je ještě dokázal sehnat.
První je Real Steel Bushcraft Folder, a druhý Blackhawk Hawkpoint v zubaté verzi.
Ač se to nezdá, mají oba kousky jednu společnou věc. A to, že jsem byl blboun, protože mě stály o hodně víc, než bych chtěl.
Po obou jsem pokukoval již delší dobu, jenže když jsem se konečně dokopal si je koupit, tak byly vyprodané a už se nevyráběly. Takže Real steel byl objednaný z Francie, a Blackhawk z Německa. Oba přes Ebay. Cena za poštovné dost zvedla cenu nožů, hlavně ten RS, poštovné z FR vyšlo na skoro 400 Kč.
Jsou to oba parádní kousky, a jsem rád, že jsem je ještě dokázal sehnat.
- Bill Masen
- Editor
Ten Real Steel je moc pěknej, ten Blackhawk naopak.
To se v Chalifátu Francie a Chalifátu Německo takovýhle věci můžou prodávat? Vždyť to tam mají zakázaný, ne?

To se v Chalifátu Francie a Chalifátu Německo takovýhle věci můžou prodávat? Vždyť to tam mají zakázaný, ne?
Asi jen tajně přes Ebay.
Chtěl jsem napsat místo tajně, tak načerno, ale asi by to bylo brané jako rasismus. 

- Jim Corbett
- Pohlaví: malé, zrzavé
O Francii za poslední půlrok nemohu mluvit, ale v Německu takovéhle nože koupíte normálně v krámu se sportovními, loveckými, rybářskými, apod. potřebami. Zákon tam upravuje - zakazuje jejich nošení mimo aktivity pro které jsou určeny. Na rybách, lovu, kempingu, atd. můžete mít v kapse - za opaskem libovolnou kudličku pro tohle využitelnou. Po skončení ji přendáte do batohu a je klid.
V autě vozím sekeru, pilu, polní lopatku a větší lovecký nůž. Všechno mám uložené v kufru a už jsem zažil i kontrolu policajtů, kteří s tím neměli žádný problém, když jsem to měl uloženo mimo přímý dosah a ze zbytku nákladu jasně viděli co tam jedu dělat. Jeden si dokonce zavzpomínal na základní službu, když uviděl lopatku z výprodeje Bundeswehru...
Jakákoliv regulace chladných zbraní je pitomost a zbytečná pakárna.
Na druhou stranu to není v Bavorsku zdaleka tak sešněrované, jak u nás někteří píšou.
V autě vozím sekeru, pilu, polní lopatku a větší lovecký nůž. Všechno mám uložené v kufru a už jsem zažil i kontrolu policajtů, kteří s tím neměli žádný problém, když jsem to měl uloženo mimo přímý dosah a ze zbytku nákladu jasně viděli co tam jedu dělat. Jeden si dokonce zavzpomínal na základní službu, když uviděl lopatku z výprodeje Bundeswehru...

Jakákoliv regulace chladných zbraní je pitomost a zbytečná pakárna.
Na druhou stranu to není v Bavorsku zdaleka tak sešněrované, jak u nás někteří píšou.
- Bill Masen
- Editor
A vida, tady ho ještě mají. 

- bivoj
- VIP
- Pohlaví: muž
Nemají. Objednáš a napíší ti "omluvný mail", že zboží nelze dodat.
Sic semper tyrannis.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
Rozpadlíci, neměl by někdo tip na aktuálně koupitelnej slušnej nerez (bude to v brašně na biku = často dlouho ve vlhku) mini nožík, stačí jedna čepel, co nejvíc ploché a malé...? Ideálně s nějakou pojistkou...rybičku nechci 

\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Jestli zavírák, tak Ganzo G729. Cena vs. výkon, bezkonkurenční. Ocel 440C. Cena do 600 kč.
Jinak malý pevný nožík mohu doporučit CRKT Minimalist Bowie. Cena kolem 700 Kč. Nosím ho již cca 10 let na krku a nedám na něj dopustit. Je fakt pidi, ale neskutečný pracant.
Jinak malý pevný nožík mohu doporučit CRKT Minimalist Bowie. Cena kolem 700 Kč. Nosím ho již cca 10 let na krku a nedám na něj dopustit. Je fakt pidi, ale neskutečný pracant.
Serža:
Co ESEE Avispa?
EDIT: JInak něco od Ka-Baru, těch prcků mají spoustu, jen si vybrat velikost.
Co ESEE Avispa?
EDIT: JInak něco od Ka-Baru, těch prcků mají spoustu, jen si vybrat velikost.
- Bill Masen
- Editor
A nemyslel si něco jednostřenkovýho, jednostranně broušený? Neco tvého mám. Koupil jsem to v před dvanácti lety v armyšopu v Budapešti. Dělá to i CRKT

jj, jednostřenkový zavírák
ten CRKT KISS vypadá pěkně...asi největší favorit - díky za tip!
navrhované Ganzo je zbytečně velké
pevný nůž je pro daný účel nesmysl
ten CRKT KISS vypadá pěkně...asi největší favorit - díky za tip!
navrhované Ganzo je zbytečně velké
pevný nůž je pro daný účel nesmysl
\(^_^)/
- Bill Masen
- Editor
A teď si ho představ s čepelí z damašku, černou střenkou a zlatými šroubky a sponou... 

Malý a ukrutně řezivý nůž, může-li být bez pojistky, tak doporučuji Manly Wasp. Musí-li mít nutně pojistku (osobně jsem jí postupem času u takto malých nožů shledal zbytečnou), tak Ka-bar 4062.
Ganzu bych se po zkušenosti vyhnul. Ale to je na uvážení každého soudruha.
Ganzu bych se po zkušenosti vyhnul. Ale to je na uvážení každého soudruha.
jako malý praktický nožik s poistkou som kupoval kabar mini Dozier 4072. ocel je lepšia jak tá na crkt kiss a kiss váži jak 3ks 4072.
a keď v slove Dozier zmeníš tri písmená a dve premiestniš, tak z toho vznikne Morati. a to neni náhoda...
a keď v slove Dozier zmeníš tri písmená a dve premiestniš, tak z toho vznikne Morati. a to neni náhoda...

nemóže íst karta furt...