Levný EDC nůž do kapsy

Nože, mačety, sekery,píky, oštěpy, atd.
Odpovědět
Ulfhednar
Pohlaví: muž

Re: Levný EDC nůž do kapsy

Příspěvek od Ulfhednar »

Haluziak píše: 03.02.2022 12:11 Můžu potvrdit mám FH51 Krásně plochý, malinkatý s přímo ukázkovým hrotem určeným k mezižebernímu měření teploty. Akorát je to D2 - trochu hůř se brousí a teda lišku chytá snad i od pohledu. Holit přestal prakticky po prvním použití ale od té doby řeže furt a vše a to s ním řežu primárně kraviny (balíky od vody, elektrikářské pásky, proutky).
D2 by měla vydržet relativně dlouho ostrá. Pokud s ní nekrájíte kabely na porcelánu. Je to nástrojovka. A co jsem měl D2 na RAT1, tak té se lišku moc chytat nechtělo... Kdo ví, co tam ty Číňani píší za písmenka a jaký mají vztah k reálně použitému materiálu.
Óðinn á yðr alla
Lyster
VIP

Příspěvek od Lyster »

Docela zajímavý test EDC zavíracích nožů od levných až po drahé. (video je anglicky, ale samozřejmě titulky s českým překladem.)
https://www.youtube.com/watch?v=wVQ3raLq4LQ
Haluziak

Příspěvek od Haluziak »

Stala se taková nemilá věc, moje Ganzo FH71 (předtím nesprávně uvedené jako FH51) se rozhodlo mě opustit. Ale jak bylo skvělé dokazuje, že jsem na to přišel až v okamžiku když jsem pro něj šahal a nenašel jsem ho, prostě jsem o něm ani nevěděl.
Teď je otázka jestli ho pořídit znovu, nebo se podívat do jiných vod, ona čínská D2 nebyla úplně dokonalá (chytala lišku, a na holení to bylo chvilku, pak už jen na řezání ale zas tam prakticky neomezeně).

Nějaký tip na rozumně velký zavírák s obdobou Wharncliffe čepele s cenovkou cca 1000Kč.

PS použití - prostě kapesní nůž - otvírání balíků, balíku vod, řezání elektrikářských pásek, vystrouhání špárátka, uříznutí salámu, cikánský teploměr....
Beware of old men in profession where men die young.
vrabi

Příspěvek od vrabi »

Už dlouho mám jako pracovní nůž CRKT M16, kromě hrubého otevíracího kolíku u kterého jsem musel zaoblit hranu mu nemám co vytknout. https://www.knifestock.cz/crkt-m16-r-01 ... 1ks-p68405
dolmar

Příspěvek od dolmar »

Já používám nůž Yato z Hornbachu a za tu cenu mne furt překvapuje, stál asi dvě kila...
Bakly1

Příspěvek od Bakly1 »

multifunkční sanrenmu, dělá mi jen radost
donovanstangiano

Příspěvek od donovanstangiano »

Můžu s klidným svědomím doporučit Ruike.

Viz třeba tady: https://www.waragod.cz/zaviraci-nuz-ruike-p801-sf/

Jeden z nejlepsich nožů co mám a ma ho v mem okoli vice lidí a vsichni jsou nadseni.
"Vždycky se najde někdo, kdo vám zkazí aspoň den, když ne celý život." Ch. Bukowski
rajtyš

Příspěvek od rajtyš »

IMG_20220729_100932323.jpg
také ho mám a mohu potvrdit. slouží denně v riflích, ale neztratí se ani ve službě v pětadevítkách. jen ho většinou doplňuji větším či menším pevným nožem a v batohu/na výstroji multitool ;)
Cep

Příspěvek od Cep »

Koukám, že má kolík, což je rozhodně plus. Mám podobně konstruovaný nůž (bez střenek), ale bez kolíku a otevírat to jen tím výstupkem znamená dávat bacha, že člověk netiskne silně pojistku.
Z toho důvodu jej nosím jen svátečně. Takže ani nemám vyzkoušeno, jak moc by ty střenky chyběly za mrazu.
rajtyš

Příspěvek od rajtyš »

úplně nerozumím tomu, jak dávat pozor na netisknutí pojistky, ale u tohoto nože otevírám právě raději tím kolíkem, je to téměř návykové ;) ale za kolík taky občas vezmu, je trošku utopený, třeba v rukavici to není ono, ale zase nezavazí při řezání. občas ho nahmátnu, prostě proto, že jsem byl zvyklý z jiných nožů.. každopádně ani při otevírání s "výstupkem" se mi nestala žádná "závada" ;)
Cep

Příspěvek od Cep »

Když jsem to poprvé (podruhé, i potřetí) chytnul do ruky, tak jsem nevědomky držel to 'pero' ('lock' ve 'frame' ;-) ).
A to se pak blbě otevírá, protože ten tlak působí proti vychýlení pojistky, která drží čepel zavřenou, při otevírání se musí vychýlit a po otevření zase zapadne a brání zavření.
kuny

Příspěvek od kuny »

Posledná kúpa Böker Magnum Handwerksmeister 6 za 11€. Čepel z 440 A s dutým výbrusom. Celý z nerezu. Často sa nezasekne poistka a budem ju musieť trochu vybrúsiť. Neviete či mi takýto nôž prejde do lietadla v príručnej batožine? Prípadne prešiel by mi Opinel NO.5? Minulý rok mi prešiel Vinox Classic 58mm, ale to sa asi nedá ani považovať za nôž.
Přílohy
IMG_20230531_050409_9.jpg
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Podmínky pro přepravu v příručním zavazadle splňuje.
Nicméně pokud máš i zavazadlo do nákl. prostoru, dal bych ho pro jistotu tam. K čemu ho mít v letadle u sebe.
Nestojí to za dohadování, přestože bys měl tuto při vyhrát.
Odpovědět