Levný EDC nůž do kapsy

Nože, mačety, sekery,píky, oštěpy, atd.
Odpovědět
Butch

Re: levný EDC nůž do kapsy

Příspěvek od Butch »

Zero tolerance a ganzo
Přílohy
DSC_0412.JPG
des
Pohlaví: muž

Příspěvek od des »

to ztčko je sice drahé a tažké, ale zato je ošklivé a vypadá dost nepraktické. :angel
nemóže íst karta furt...
Butch

Příspěvek od Butch »

Máš pravdu, Ganzo 124.7 gramů za ZT 142 gramů. Netuším jak jsem s tím dosud mohl fungovat, subjektivně sedí v ruce lépe ZT i otevírání mi přijde "pohodlnější" a rychlejší, krásu bych jako faktor neřešil (nicméně jsem si ho koupil, protože se mi prostě líbí). Praktické je až až, na to k čemu využívám kapesní nůž. No a cena, tak někdo je ochotný to zaplati a jiný ne, to je každého věc. :yes
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

Ka-Bar Dozier Hunter :idea:
Přílohy
IMG_20160531_174831.jpg
IMG_20160531_174850.jpg
You cannot kill me as I am already dead!
brigman23

Příspěvek od brigman23 »

Za 300 korun dobrý a levný nůž nejde koupit. Leda tak nějaký šunt. Ucházející nůž začíná na tisíci korune, spíše na patnácti stovkách a pak směr nahoru dle síly peněženky. Já nakupuji zde: http://noze-nuz.com/ . Tento obchod podle mně nemá konkurenci v ČR, co se týče výběru a cen. Podotýkám, že se to vztahuje na nákup u nás, ne v zahraničí nebo přímo na stránkách výrobce. Na závěr znovu zopakuji: Levné nože nekupovat, vždy se to vymstí. A radši tři levné jako jeden drahý? To je jako kdyby jsi si koupil místo dobrého auta tři staré stodvacítky.
brigman23

Příspěvek od brigman23 »

DeadMan píše:Tak už jsou dva :mrgreen:
Z dálky vypadají jako RAT 1 (1000 Kč, ocel Aus 8) a Spyderco tenacious (1600Kč). Takže rozhodně nic za 300. Bohužel jsou to nějaké kopie neznámého původu a kvality. Podoba je snad jenom při pohledu z víc jak 10 m. Typ pojistky není zhodný s originálem, u Spyderca (to je ten s kulatou dírou), se nikdy nic takového nedělalo. Spyderco Tenacious má pojistku typu linerlock. U RAT 1 podobný typ pojistky existuje a cena takového nože je cca 1800 Kč ale není to on. Na originále u kořene čepele je napsáno AUS 8 a obrázek na čepeli uprostřed je jiný.
FMJ
VIP

Příspěvek od FMJ »

Tvrdit paušálně, že cena nože je přímo úměrná kvalitě, je blbost. Enlan 710 za 300,- CZK je toho příkladem. Jednu dobu se mi moc líbily nože od ZT, ale vystřízlivěl jsem a šly pryč - subjektivně mi nevyhovovaly. Navíc jsem si po pár dnech nošení a užívání uvědomil, že pro mě za tu cenu smysl nemají....
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

brigman23 chtěl jsem něco napsat už včera, k tomu blábolu co jsi tu vypotil, ale vykašlal jsem se na to.

Jen bych ti doporučil prostudovat si knife.cz aby jsi byl trochu v obraze (i tady se mi zdá, že jsi si to pořádně nepřečetl nebo nepochopil?).

Jinak názor někoho, kdo tu má sotva 10 příspěvků, má pro mne osobně nulovou hodnotu oproti těm, kteří recenzují nože třeba i na YouTube už několik let a ukázali, že opravdu vědí a ty najdeš právě na mnou zmiňovaném fóru.
Venet

Příspěvek od Venet »

Aj ja prispejem svojou troškou do mlyna...
Brigman, už niekoľko rokov nosím ako edc opinel. A ten za 300 kúpiš. Je ľahký, skladný, funguje, kvalita železa na veľmi slušnej úrovni... Ale vlastne myslím že tu už bol spomenutý, len by to chcelo prečítať viac ako jednu stránku...
Cogito, ergo armatum sum.
RedneckBear

Příspěvek od RedneckBear »

hangys píše:Ganzo 727 v pátek dorazil a jsem jím velmi příjemně překvapen. Jen bych neřekl, že je to za 400,- slušná kudla.
Osobně bych totiž neměl problém zaplatit za ni jako za RAT-1. Kvalita zpracování je totožná.

Statisticky bude Axislock Ganza ve srovnání s Linerlockem RATky méně spolehlivý - jeden díl navíc + pružinka (a vtipné je, jak při zavírání prsty samy hledají Linerlock :)) Na druhou stranu pokud tu 440C neodflákli, bude o chlup lepší než AUS-8.

Takže teď z Ganza na měsíc učiním svůj hlavní zavírák a uvidím ...
Ja pouzivam Ganzo (hlavne 727, obcas 726) jako hlavni zavirak(y) asi tri mesice a spokojenost. Ostri se mi to dobre, vydrzi to naostreny vcelku ok, tvarove je 727 pekne plocha jako Rat-1 (tu mam taky, ale Ganzo mi sedi lip), 726 se mi zas lip drzi (jen ma debilni spicatej klip, kterej mi obcas pri otvirani prekazi).

Za mne Ganzo, thumbs way up ... :yes :yes
The Emperor protects ...
Cep

Příspěvek od Cep »

Včera jsem v nouzi Sanrenmu 7063 otvíral tuňákovou konzervu. Zadařilo se bez problémů a na ostří skoro nic nepoznat.
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

Taky možnost ;)

Má to sice svoje limity, ale na spoustu věcí je to použitelné :yes

Za necelé tři stovky včetně 5x náhradní břit v hobby marketu je to dobrá cen (samotný nožík byl za cca 200,- Kč).

Ale nutno podotknout, že Ganzo za cca 20,- USD je na tom kvalitou a zpracováním na míle daleko.

Ovšem existujou i "luxusnější" provedení třeba od Gerberu, ale tam už se to asi neobejde bez poštovného, což celkovou částku nepříjemně navýší vzhledem k ceně samotného nože.

http://www.noze-nuz.com/gerber/G0345.php

http://www.noze-nuz.com/gerber/G41830.php
Přílohy
IMG_20160624_155448_1.jpg
IMG_20160624_160509_1.jpg
IMG_20160624_160535_1.jpg
IMG_20160624_162134_1.jpg
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

Tady se to bude hodit nejvíce.

Furt někdo řeší kosmické oceli atd.

Synci, byli jste někdy v nějaké rozvojové zemi?

Viděli jste s jakými nástroji a z jaké oceli (pokud se dá o oceli vůbec mluvit) místní lidé pracují?

Ti lidé kolikrát žijí v takových podmínkách, které u nás ani nemohou nastat, i kdyby jste se zatoulali do té největší prdele.

A světě div se, oni přežijou i bez super práškových ocelí a nožů od Tops za hromadu tisíců.

Jasně, žijeme v blahobytu a luxusu, takže si můžeme dovolit různé fičury, které nám ulehčují život, ale o tom to není, bo přežít se musí umět i s holým zadkem ;)
Bill Masen
Editor

Příspěvek od Bill Masen »

Tomu se říká vývoj (v některých případech i evoluce) a dává nám to výhodu před těma druhejma. Když se setkaly dvě tlupy, jedna jela v léty prověřenejch kamenech a druhá ujížděla na supermoderním materiálu za hromadu mamutů zvaným bronz, kdo byl ve výhodě? Vzhledem k tomu, že pak na bronz přešli všichni, je to jednoduchá tipovačka.
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

Tak to je samozřejmě pravda, ale tady se už řeší jemné niance, které na finální výsledek nemají až tak velký vliv.

Řešit jestli RWL, AUS8, D2, N690 nebo "obyčejnou" 440C je tak akorát pro nadšence z Knife.

Pro to, pro co je zavírák stvořen je naprosto jedno z čeho je (myšleno současné běžné materiály) a Ganzo, SanRenMu nebo Real Steel je prostě 100% použitelný a dostačující ;)
Bill Masen
Editor

Příspěvek od Bill Masen »

Nojo... přesvědč ženskou, že zirkon na prstýnku
DeadMan píše:je prostě 100% použitelný a dostačující ;)
a že diamant nepotřebuje.
Pro chlapa může být i nůž v kapse šperk. Když se podívám třeba na https://everydaycarry.com/, tak někdy je celé EDC šperk. Jakožto majitel Ganza 720 jsem volil levnou a praktickou variantu nože, ale dokázal bych si v kapse představit daleko luxusnější kousek z nějakého kosmického materiálu.

PS: ale je fakt, že vlákno se jmenuje "levný EDC nůž do kapsy"
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

No a to je právě ono.

Někomu jde jen o funkci (tu splní snad všechny současné "značkové" nože) a někdo potřebuje dráždit i jiné smysly a utrácí majlant za jakousi exkluzivitu, která ovšem už nemá praktický význam.

PS: svojí ženu jsem kdysi taky obšťastnil nějakým tím diamantem s certifikátem :mrgreen:
Rainier Wolfcastle

Příspěvek od Rainier Wolfcastle »

Je to o prioritach. Nekomu staci mora a nejaky cinsky zavirak a je spokojeny jak zelva. Nekdo jiny zase bere nuz trochu jinak nez jen nastroj a nekoho zajima porovnani ruznych materialu a pak uz se to kupi
Přílohy
image.jpeg
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

Jj tu tvojí sbírku jsem viděl už na Knife ;)

Po rozpadu je to mnou druhé nejnavštěvovanější fórum a proto si myslím, že jsem celkem v obraze.

Tamní týpci berou nůž trochu jinak než většina uživatelů, ale tím nechci říct, že je to špatně.

Prostě každý máme jinou úchylku :D
Rainier Wolfcastle

Příspěvek od Rainier Wolfcastle »

Vsak presne to rikam i ja. Kdyz se podiva na sebe tak nejvice pouzivam Mory a z kapesnich cold steel finn wolf (vrele doprocuji-takova zaviraci mora) a d2kovou rat1. Zbytek je spise investice.
Odpovědět