Tak nože přišly. Trvalo to přesně měsíc od objednání. poštovné zdarma. objednáno na
http://www.fasttech.com. Obchod působí velmi solidně. Přišlo všechno OK. Dokonce po odeslání nahráli fotku balíku. Nemožnost trackovat zásilku. Celkově musím doporučit. Objednal jsem ještě sluchátka k telefonu za necelé dva dolary a za ty peníze super. Něco málo k nožům.

- Otevřené nože klipsem nahoru
řazeno od leva jsou:HARNDS CK6015 Viper Outdoor Folding Knife ,
Enlan EL-01 Stainless Steel Foldable Wilderness Survival Knife , Enlan Bee L04GN Stainless Steel Foldable Tactical Survival Knife, Enlan Bee M024A Stainless Steel Foldable Tactical Survival Knife
pár dalších fotek:

- otevřené nože pohled z boku

- srovnání velikostí s Morou koupenou na rozpadu v rámci hromadného nákupu

- zadní strana

- srovnání zavřených nožů s Morou
O velikosti jste si udělali představu z fotek. Teď k jednotlivým nožům
HARNDS CK6015 Viper Outdoor Folding Knife
dle fóra knife by to měl být čínský výrobce snažící se o to být "nejlepší"
přišly mi 2 tyto nože. Jeden pro bratra a druhý pro mě. Nenašel jsem na nich žádný rozdíl. Mají pár drobných vad. Bude potřeba trochu obrousit střenky. Na některých hranách trochu řežou. Dále bude potřeba trochu povolit čepel. Jde z tuha otevírat. Dále bude potřeba nabrousit. Subjektivně nůž velmi solidně zpracovaný. Působí v ruce velmi solidně. Do kapsy kvůli hranám zatím nesmí.
Enlan EL-01 Stainless Steel Foldable Wilderness Survival Knife
nemá klasické otevírání palcem. Je potřeba na nůž zatlačit na druhé straně a tím čepel povysunout. Pak se švihnutím ruky otevře. Kromě tohodle mám doma ještě dva stejné nože objednané z ebay. Liší se akorát plastovými střenkami. Co se týče nože z fasttechu působí na mě líp. Má důvěryhodnější šroubky a i čepel působí lépe. Ty z ebay jsou tupé jak poleno. Ten z fasttechu sice potřebuje nabrousit, ale situace je lepší. Trochu zvláštně umístění klips působí při zandávání do kapsy divně, ale drží dobře. Nepůsobí tak robustně jako Viper. Je ale díky dřevěným střenkám takový přítulnější.
Enlan Bee L04GN Stainless Steel Foldable Tactical Survival Knife
je možné otevřít jak palcem tak vyhozením. Je to asi dáno menší velikostí, ale nepůsobí na mě tak dobře jako dva předchozí nože. To je ještě podpořeno tím, že když jsem ho vyhodil větší silou došlo k zaseknutí pojistky. Ručně nešel zavřít. bylo potřeba ji rozepřít šroubovákem. Co se použitelnosti ostří týče tak zatím z fabriky nejlépe nabroušený. Klips opět na opačné straně než jsem zvyklí. Na funkci to vliv nemá. Jde o zvyk.
Enlan Bee M024A Stainless Steel Foldable Tactical Survival Knife
je spolu se Sanrenmu 7010LUC-SA 710(ten není na fotce, přišel dřív) určen pro drahou polovičku. Oba jsou to malinkaté nože. Malý Enlan překvapil velmi příjemně. zpracování působí slušně. Jde snadno otevírat, pojistka vypadá, že drží a ostří je ze všech nožů nejostřejší. i klips je na správné straně:-)
Závěr
Ceny jsou uvedeny v předchozím příspěvku. Ještě jednou díky všem za pomoc. Musím říct, že za ty peníze nože splnili očekávání. Bude potřeba je trochu doladit, ale nic s čím bych si neporadil. Hlavně ten Viper na mne působí velmi. Dobře.