Policejní šikana aneb jak to nazvat?
-
- Pohlaví: muž
Policejní šikana aneb jak to nazvat?
Lukáš Paškuliak
7 hod
Zdravim vsechny,tak se s vama podelim o muj ted uz vcerejsi zazitek s nasi uzasne fungujici policii. Jedu si autem z prace domu a na parkovisti jsem stal vedle meho auta,v tu chvili prijela ke me pcr a tak jsem si jen rekl ze to je bezna kontrola nic se nedeje ano slo o beznou kontrolu ale kdyz chteli videt auto nalezli meho jednoraneho perkuse. Na otazku jestli na to mam ZP jsem sludne odpovedel ze na to ZPnemam a nemuze mit nikdo ze na to staci vek 18+ predlozil jsem ho ke kontrole s tim ze neni nabity jenze oni na me spustili ze je to strelna zbran a ze to je nedovolene ozbrojovani hned mi dali pouta prolezli mi cele auto a ten jeden porad nekam volal a nikdo mu nedokazal rict ze tu strelnou zbran mam legalne. Neporusil jsem zadny zakon drzeli me 5 hodin a volali dokonce na nejaky odbor zbrani ani tam jim nedokazali rict ze se nic nedeje ze je to v poradku,po 4 hodinach prijeli dokonce dva pyrotechnici ty jim konecne zdelili ze to mam legalne a at jeste pro jistotu nekam zavolaji tak tam volali prisli zamnou ze mi teda zbran vrati jenze kdyz uz me vyslichali volal jejich chytrej velitel a rozhodl ze mi zbran vrati az po tom co projde balistikou. Takze perkus je u policajtu a ceka na balistiku. Volal jsem hned kamaradovi policajtovi tak nechapal ani on ani nikdo z jeho kolegu proc mi ji sebrali. Takze muj zaver je ze budou lidem bez duvodu zabavovat auta a posilat na expertyzu jestli nahodou nekoho neprejeli. Budu podavat stiznost...
Re: Policejní šikana aneb jak to nazvat?
Nielen staznost, ale aj trestne oznamenie pre zneuzitie pravomoci verejneho cinitela. NEZNALOST ZAKONA NEOSPRAVEDLNUJE !!!
Prežiť !!!
Doporučuji to řešit přes GIBS. Oni si potřebují splnit čárky za odsouzené policisty, takže se každé vyšetřování opravdu snaží dotáhnout k soudu.
Je jen smutné že i u policie dělají lidé bez základního právního povědomí.
Je jen smutné že i u policie dělají lidé bez základního právního povědomí.

Nepodezírej lidi ze špatných úmyslů, pokud to lze vysvětlit debilitou
-
Za a) s policajtem se nebavíme
za b) nic nepodepisujeme
za c) pokud to jde natáčíme - nahráváme
P.S. je dobré mít právníka nebo alespoň mít kontakt a zavolat. GIBS jednoznačně.
za b) nic nepodepisujeme
za c) pokud to jde natáčíme - nahráváme
P.S. je dobré mít právníka nebo alespoň mít kontakt a zavolat. GIBS jednoznačně.
"Vždycky se najde někdo, kdo vám zkazí aspoň den, když ne celý život." Ch. Bukowski
To hausnumero: Pokud ti to nesebrali na základě udání, že si s tím někde na veřejnosti "mával", tak je to jednoznačně práce pro GIBS. Rozhodně neututlat a z dotyčných policistů udělat nezaměstnané. Pokud někdo, kdo má právo nosit služební zbraň, nepozná perkusní pistoli, tak nemá co dělat u PČR.
"Bez zájmu [občanů] o stát republika se stává de facto státem aristokratickým, byrokratickým, státem menšiny - forma sama nerozhoduje o podstatě státu.“ T.G.M.
-
To se stalo kolegovi panu Paškuliakovi. Byla to dlouhá, jednoraná předovka, perkusní puška, kterou měl v kufru auta. Pikantní na tom je, že se ji dokonce ten jeden mladý policista snažil přes koleno lámat jak brokovnici nebo lámací vzduchovku, prý aby se přesvědčil, zda v komoře není náboj....
Z toho, co jsem se od něj dozvěděl, prý dělali nějaký zátah na drogy a chtěli vidět obsah kufru auta. On je předtím upozornil na to, že má v kufru perkusní pušku, aby nedošlo k nějaké unáhlené reakci.

tak to je divočina. Ale nebude to cílená šikana ale spíš trestuhodná blbost zasahujících příslušníků. Rozhodně bych je ale naGIBSoval, co se do nich vejde, mě by s perkusní zadovkou asi na místě zastřelili
Ono to vypadá, že taky hoši nějak nevěděli co mají dělat, když dělaj akci na drogy a najednou koukaj na pušku v kufru, takže vytáhli notýsek s taháky a výcucem ze zákona a udělali z toho takový paskvil úkonu podle § 35 odst. 1 zákona o policii.
To ustanovení jim ale umožňuje vyzvat osobu k vydání zbraně pouze tehdy, hrozí-li nebezpečí, že jí bude neoprávněně užito k násilí nebo pohrůžce násilím, tak to tam pěkně připsali. Takže pokud to není pravda a nemával jim puškou atd. tak se fakticky dopustili zneužití pravomoci - a skoro křivého obvinění, když tvrdí, že hrozí nebezpečí, že bude puška užita k násilí nebo pohrůžce násilí. (při téhle logice ho měli preventivně zadržet i proto, že má ptáka, kde hrozí nebezpečí znásilnění nebo pohružky znásilnění, jak se říká ve známém vtipu).
Jinak to smí samozřejmě chtít předložit místní oddělení pro zbraně v určitých případěch, sebrat policie při zátýkání, zákrocích apod., jinak to policie paušálně v komptenci nemá, zejména - dle interních informací - z obavy, že by se oproti těm specializovaným sami postříleli. Což dokládá i popsaná manipulace s puškou, kdy znalost zbraní skončila vzduchovkou slavia. (novela zákona o zbraních jim to má umožnit, což je varující).
Opravdu je nutné mít v dokladech kontakt na advokáta, každý to sice říká, ale nikdo nedělá. Kromě toho, že ho můžete požadovat hned (protože nevíte, co z toho bude, klidně i obvinění z trestného činu apod.), to výrazně zlepšuje pozici osoby, co proti ní jedou tyhle úkony. Neřikám že vždy a že budete pro ně z ovce hned ovčáckým psem, ale minimálně se z ovce stanete beranem, na kterého si dávají pozor. A netýká se to jen takového případu, ale čehokoli do čeho se můžete dostat, od autonehody po nutnou obranu.
Je to samozřejmě na GIBS event i trestní oznámení.
§ 35 zákona o policii - Vydání a odebrání zbraně a prohlídka osoby
(1) Policista je oprávněn vyzvat osobu k vydání zbraně, hrozí-li nebezpečí, že jí bude neoprávněně užito k násilí nebo pohrůžce násilím. Po předchozí marné výzvě je policista oprávněn zbraň odebrat.
(2) Policista je oprávněn provést prohlídku osoby a odebrat jí zbraň, pokud
a) osobní svoboda osoby má být omezena,
b) proti ní směřuje zákrok, nebo
c) proti ní směřuje jiný úkon, hrozí nebezpečí, že osoba bude klást odpor, a je podezření, že má u sebe zbraň.
(3) O provedení prohlídky sepíše policista úřední záznam.
(4) Osobě, která zbraň vydala nebo jíž byla odebrána, vystaví policista bez zbytečného odkladu potvrzení o jejím odebrání.
(5) Policista vydanou nebo odebranou zbraň vrátí, jestliže pominul důvod pro její vydání nebo odebrání. Osoba je povinna vrácení zbraně potvrdit podpisem.
To ustanovení jim ale umožňuje vyzvat osobu k vydání zbraně pouze tehdy, hrozí-li nebezpečí, že jí bude neoprávněně užito k násilí nebo pohrůžce násilím, tak to tam pěkně připsali. Takže pokud to není pravda a nemával jim puškou atd. tak se fakticky dopustili zneužití pravomoci - a skoro křivého obvinění, když tvrdí, že hrozí nebezpečí, že bude puška užita k násilí nebo pohrůžce násilí. (při téhle logice ho měli preventivně zadržet i proto, že má ptáka, kde hrozí nebezpečí znásilnění nebo pohružky znásilnění, jak se říká ve známém vtipu).
Jinak to smí samozřejmě chtít předložit místní oddělení pro zbraně v určitých případěch, sebrat policie při zátýkání, zákrocích apod., jinak to policie paušálně v komptenci nemá, zejména - dle interních informací - z obavy, že by se oproti těm specializovaným sami postříleli. Což dokládá i popsaná manipulace s puškou, kdy znalost zbraní skončila vzduchovkou slavia. (novela zákona o zbraních jim to má umožnit, což je varující).
Opravdu je nutné mít v dokladech kontakt na advokáta, každý to sice říká, ale nikdo nedělá. Kromě toho, že ho můžete požadovat hned (protože nevíte, co z toho bude, klidně i obvinění z trestného činu apod.), to výrazně zlepšuje pozici osoby, co proti ní jedou tyhle úkony. Neřikám že vždy a že budete pro ně z ovce hned ovčáckým psem, ale minimálně se z ovce stanete beranem, na kterého si dávají pozor. A netýká se to jen takového případu, ale čehokoli do čeho se můžete dostat, od autonehody po nutnou obranu.
Je to samozřejmě na GIBS event i trestní oznámení.
§ 35 zákona o policii - Vydání a odebrání zbraně a prohlídka osoby
(1) Policista je oprávněn vyzvat osobu k vydání zbraně, hrozí-li nebezpečí, že jí bude neoprávněně užito k násilí nebo pohrůžce násilím. Po předchozí marné výzvě je policista oprávněn zbraň odebrat.
(2) Policista je oprávněn provést prohlídku osoby a odebrat jí zbraň, pokud
a) osobní svoboda osoby má být omezena,
b) proti ní směřuje zákrok, nebo
c) proti ní směřuje jiný úkon, hrozí nebezpečí, že osoba bude klást odpor, a je podezření, že má u sebe zbraň.
(3) O provedení prohlídky sepíše policista úřední záznam.
(4) Osobě, která zbraň vydala nebo jíž byla odebrána, vystaví policista bez zbytečného odkladu potvrzení o jejím odebrání.
(5) Policista vydanou nebo odebranou zbraň vrátí, jestliže pominul důvod pro její vydání nebo odebrání. Osoba je povinna vrácení zbraně potvrdit podpisem.
-
V tom paragrafu 35 je špatně ta první věta. Pod pojem "hrozí nebezpečí" se dá schovat cokoli. Cyhbí tam slovíčko "důvodně" anebo "bezprostředně". což by použití paragrafu 35 odst. 1 omezilo opravdu jen na odůvodněné případy. Jinak by mohl policista přijet například na hon nebo na střelnici a posbírat tam všechy flinty s tím, že hrozilo nebezpečí, že s některou z nich bude spácháno násilí nebo pohrůžka násilí. A na to mu bude stačit jen jeho subjektivní pocit bez nějaké další příčiny nebo důvodu....
-
jenom základní dotaz, nemá člověk náhodou právo odepřít to, aby ti někdo prohledával auto ?
Pro to musí mít důvodné podezření a musí ho zdělit .... nebo si to špatně pamatuji ?
P: Otevřte prosím kufr
Já: Ne
P: bla bla
Já: Z jakého důvodu?
Já: Na základě čeho ....
A to byli státní ?
Pro to musí mít důvodné podezření a musí ho zdělit .... nebo si to špatně pamatuji ?
P: Otevřte prosím kufr
Já: Ne
Já: Z jakého důvodu?
Já: Na základě čeho ....
A to byli státní ?
-
Ano, byli to státní, prý z protidrogového oddělení.
Podleměje to případ pro GIBS jak vyšitý (alespoň takhle podle tohoto popisu).
Zbaň kategorie D je v podstatě,když to hodně přeženu, ze zákona braná jako hračka pro dospělé, svéprávné a odpovědné osoby, podobně jako auto, motorka a podobně. Její bezdůvodnézabavení je zásadní zásah do práv občana tohoto státu.
Zbaň kategorie D je v podstatě,když to hodně přeženu, ze zákona braná jako hračka pro dospělé, svéprávné a odpovědné osoby, podobně jako auto, motorka a podobně. Její bezdůvodnézabavení je zásadní zásah do práv občana tohoto státu.
Tak pokud byli z protidrogového a měli tam nějakou akci, tak by si asi tu kotrolu kufru odůvodnili, nicméně to co následovalo potom už asi jen těžko resp. vůbec
Většina policistů nemá zbrojní průkaz a služební zbraň mají jen jako nutné zlo, no a dod toho se pak i odvíjí, znalost zbraní, manipulace a pochopitelně znalost zákona o zbraních. To je samozřejmě neospravedlňuje, ale taky mě to nepřekvapuje.

Většina policistů nemá zbrojní průkaz a služební zbraň mají jen jako nutné zlo, no a dod toho se pak i odvíjí, znalost zbraní, manipulace a pochopitelně znalost zákona o zbraních. To je samozřejmě neospravedlňuje, ale taky mě to nepřekvapuje.

Ahoj zbraň nemám ale pokud mám dojem že se po mně hlídka vozí bezdůvodně upozorním je že mi běží záznamové zařízení a nahlas přečtu jejich služební čísla s tím že mi to doporučil můj právník většinou mně poučí bla bla a jeďte
Postak: jen sladké info k tomu pro ostatní. Právě jdu ze školení, a tam jsme se dozvěděli, že pro účely úředního záznamu není třeba souhlasu protistrany. A jednání s policií je vždy úřední jednání. Samozřejmě, něco jiného je to tak vyvěsit trubku, tam ten souhlas musí být.
-
Odmítnutí podání vysvětlení snad ještě nikdo nezrušil, ne? Pokud mě monocajt nepoučí, tak se s ním přece nemusím bavit. Já teda nevím, kde si byl na školení, ale tohle mi nějak nesedí.
Nejsem konfliktní typ, ale srát na hlavu bych si nenechal...
Nejsem konfliktní typ, ale srát na hlavu bych si nenechal...

"Vždycky se najde někdo, kdo vám zkazí aspoň den, když ne celý život." Ch. Bukowski
A není to myšleno obráceně ?
Že i když si nahráváš cajty tak jim to nemusíš říkat neb je to úřední jednání ?
Že i když si nahráváš cajty tak jim to nemusíš říkat neb je to úřední jednání ?
Já jim to říkám nikoli ze slušnosti ale se záměrem jejich vystresovani a funguje to jako když jim na úřadě vysvětlím že brácha nastoupil v soukromém TV studiu a vyhledává špeky pro novu ale vždy až mi dá úřad najevo že sem socka póvl a tak podobně nenechám si srat na hlavu pokud vím že jsem v právu já. Je smutné že mně staví zakraviny a potřebné v osobaku plném uhlí nechají jet.
Ale držím palce v jednání nemají to ani uniformy jednoduché tak někdy zbytečně blbnou tam kde to není třeba
Ale držím palce v jednání nemají to ani uniformy jednoduché tak někdy zbytečně blbnou tam kde to není třeba
Ano, je to úřední jednání, takže se jim to nemusí říkat. I když to, že se jim to sdělí je vlastně slušnost i sebeobrana. Jednají pak jinak. Což asi každý.
Obrátit se na GIBS by nebylo špatné, kdyby nic jiného, trochu jim to pokazí den. Kufr policajtům samozřejmě neotevírat a nebavit se s nimi pro příště.