Teleskopický obušek - výběr
Re: Teleskopický obušek - výběr
Vito:
Mám větší - 18ctku a na klik jsem si delší dobu musel zvyknou a nyní je to ok.
Jinak k nošení - mám klip a každý den na stejném místě - za páskem.
Mám větší - 18ctku a na klik jsem si delší dobu musel zvyknou a nyní je to ok.
Jinak k nošení - mám klip a každý den na stejném místě - za páskem.
Nošení libovolné, musí splňovat pro potřeby obrany pár základních podmínek:
1) nosit skrytě
2) umožňovat tasení jedním plynulým pohybem, ideálně ihned tasení s vysunutím do celé délky pokud je třeba
3) nesmí dojít k samovolnému uvolnění nebo vypadnutí s pouzdra či podobného bazmeku
..... z uvedeného vyplývá, že v létě pokud nemáte dostatečně vhodnou kapsu na oblečení, nezbyde než pouzdro u opasku nebo jinde na těle při splnění všech předchozích podmínek. Lze i rychlorozepínací ledvina jako s pistolí. _V zimě nejlépe do kapsy a při pocitu ohrožení nebo preventivně mít úderovou ruku na něm v kapse- TO připraven v dlani.
.... a podmínka č.4) při nošení na různých místech po těle vždy vědět kde TO právě mám .... je docela hloupé se začít při obraně šacovat a hledat, kde je
1) nosit skrytě
2) umožňovat tasení jedním plynulým pohybem, ideálně ihned tasení s vysunutím do celé délky pokud je třeba
3) nesmí dojít k samovolnému uvolnění nebo vypadnutí s pouzdra či podobného bazmeku
..... z uvedeného vyplývá, že v létě pokud nemáte dostatečně vhodnou kapsu na oblečení, nezbyde než pouzdro u opasku nebo jinde na těle při splnění všech předchozích podmínek. Lze i rychlorozepínací ledvina jako s pistolí. _V zimě nejlépe do kapsy a při pocitu ohrožení nebo preventivně mít úderovou ruku na něm v kapse- TO připraven v dlani.
.... a podmínka č.4) při nošení na různých místech po těle vždy vědět kde TO právě mám .... je docela hloupé se začít při obraně šacovat a hledat, kde je

Mám dotaz. Chci pořídit druhý teleskop do rodiny. Aktuálně mám 16" od ESP. Nosím každý den a všude a jsem spokojen.
Teď k dotazu. Chci delší teleskop, který bych vozil jen v autě, občas do batohu a při průseru na vestě nebo opasku. Čili 85% auto, 14% batoh a 1% jinde. Plus příslušenství, páčidlo, zrcátko a koncovka na rozbíjení skel.
Ale jakou velikost? 21" 23" 26"???
Teď k dotazu. Chci delší teleskop, který bych vozil jen v autě, občas do batohu a při průseru na vestě nebo opasku. Čili 85% auto, 14% batoh a 1% jinde. Plus příslušenství, páčidlo, zrcátko a koncovka na rozbíjení skel.
Ale jakou velikost? 21" 23" 26"???
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je jednoduché. Vyber 21, 23 nebo 26.
Ale ne. O čem přemýšlíš? Auto 26-ku přece uveze, takže je to jasná volba.

Ale ne. O čem přemýšlíš? Auto 26-ku přece uveze, takže je to jasná volba.
To já vím, ale 70cm dlouhý kovový macek. Jde s tím ještě jednou rukou efektivně bojovat? Aby se nemusel držet jak bejsbolka 

- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
To víš že jde 

Do auta klidně vezmi tu velikost 26" a ohledně její použitelnosti nemusíš mít strach, to spíš ta tvoje 16" je taková miniatura na hranici reálného přínosu k sebeobraně... 
Jinak pozor na chladné zbraně uložené v autě a cesty do zahraničí! Ne vše, co není zakázáno u nás, je v zahraničí přípustné. Například v sousedním Německu jsou zákonem zakázané právě kovové teleskopické obušky, dále např. vystřelovací nože, vyhazovací nože, nože - tzv. motýlky, zavírací nože s délkou čepele nad 8,5 cm nebo s čepelí s oboustranným ostřím atd... Pak stačí jedna náhodná silniční kontrola v kombinaci s nějakým horlivým příslušníkem a...

Jinak pozor na chladné zbraně uložené v autě a cesty do zahraničí! Ne vše, co není zakázáno u nás, je v zahraničí přípustné. Například v sousedním Německu jsou zákonem zakázané právě kovové teleskopické obušky, dále např. vystřelovací nože, vyhazovací nože, nože - tzv. motýlky, zavírací nože s délkou čepele nad 8,5 cm nebo s čepelí s oboustranným ostřím atd... Pak stačí jedna náhodná silniční kontrola v kombinaci s nějakým horlivým příslušníkem a...

Z jakého materiálu je běžná koncovka u ESP teleskopů? Je z hliníku nebo plastu? Co myslíte má význam upgradovat obuch o kalenou koncovku?
http://www.alfatactical.cz/detail/10586 ... alena.html
http://www.alfatactical.cz/detail/10586 ... alena.html
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Koncovka je kovová s plastovým potahem. Kalená koncovka je dobrá akorát na rozbíjení autoskel. Mnohem zajímavější příslušenství je baterka (pokud vozíš v autě a nepřekáží ti).
Baterku nechci, nechutně ten obuch prodlouží... takže fakt jen tak do auta a tam ho zase nepotřebuji.
Mám na obuchu baterku, a nosim ho normálně v kapse, na tom jejich klipsu. Nijak extra velký to neni, obvykle přez to mám mikinu, a neni to vidět. A když se mi odhrne, tak mi akorát čumí baterka z kapsy, to že má pokračování, už patrný neni. Měl sem to tak celej zdrav. kurz, teď v Tišnově, a nepřišlo mi že by to bylo nějak okatý nebo že by si toho někdo všim.
A to sou rozpadlíci poněkud vnímavější, na skryté zbraně....
A to sou rozpadlíci poněkud vnímavější, na skryté zbraně....
Já jo 
Ale asi jen díky tomu, že sis s tím zrovna přestal svítit a nacpal to do kapsy
Hihi, měl jsem se na začátku zeptat, kdo je jak ozbrojený, abych věděl, jak dlouho bychom zasedačku ubránili

Ale asi jen díky tomu, že sis s tím zrovna přestal svítit a nacpal to do kapsy

Hihi, měl jsem se na začátku zeptat, kdo je jak ozbrojený, abych věděl, jak dlouho bychom zasedačku ubránili

Tak mam 18-ti palec + vzal jsem si k tomu nástavec "páčidílko"... myslel jsem že páčidlo bude z jednoho kusu ale zobák je jeden kus a do díry v něm je zašroubován nebo zalisován prstenec se závitem. Pokud by to bylo do sebe zašroubováno tak OK ale pokud je to jen zalisováno tak budu mít o pevnosti jisté pochybnosti...
Zdravím,mám záujem o nejaký teleskop, pravdepodobne 21 alebo 23... hlavne ma však zaujíma, od akého výrobcu mám teleskop zakúpiť?
Vyzkoušej téma přečíst, než se v něm zeptáš.
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Kalený ESP. Jiná volba není 

Niekto tvrdí, že ESP, druhý ASP a tretí COP... tak, čo frfleš mutlák? Toto je fórum a nie čítareň...Tommy píše:Vyzkoušej téma přečíst, než se v něm zeptáš.
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Má pravdu ten chlapec. Vše již bylo řečeno.Tommy píše:Vyzkoušej téma přečíst, než se v něm zeptáš.
kubo4747 píše:Niekto tvrdí, že ESP, druhý ASP a tretí COP... tak, čo frfleš mutlák? Toto je fórum a nie čítareň...Tommy píše:Vyzkoušej téma přečíst, než se v něm zeptáš.
Tak zrovna hned ta dvojka je trefnáVšeobecná pravidla fóra:
1) Pro možnost přispívat do fóra je nutná registrace. Registrací souhlasíš s obecnými pravidly i podrobnými pravidly tohoto fóra a zavazuješ se k jejich dodržování.
2) Používej hledání, než se na něco zeptáš.
3) Nezakládej duplicitní téma, bude smazáno.

Jinak nemáš pravdu, fórum je především "čítareň", když se nedočítáš, tak se zeptáš.
Abych nebyl OT, tak za sebe taky doporučuji ESP kalený.
S pozdravem Mutlák

S ESP zas tak spokojenej nejsem. Nicméně poměr cena/výkon ujde.