Moje postřehy:
Dastu mám (samozřejmě bez chlopně) a používám na střelnici. Použití v civilním prostředí v současnosti téměř nula. Ale použití ve světě bez řádu už je zajímavější.
Většina se shodne na tom, že pochodovat PA krajinou ověšený noži, pistolemi, revolvery, luparami, kušemi, meči, kulomety atd. je hollywoodský obraz šíleného Maxe, který je velmi nepravděpodobný. Nicméně si nemyslím, že v určitých fázích a scénářích rozpadu bude nutné nosit zbraň vždy skrytě. Například "primitivní" domorodé kmeny to nedělají ani dnes (Afrika, Asie, Jižní Amerika ...). O minulosti nošení zbraní viditelně kdekoliv na světě a v jakékoliv době ani nemluvím.
Zejména celokovové full size pistole se mi na opasku nosí podstatně hůře než na stehně. A v určitých situacích a scénářích dám stehennímu pouzdru přednost. (pohyb uvnitř komunity, ochrana komunity v zázemí, průzkum atd.). Skrytému nošení dám zase přednost v zcela jiných situacích.
PS: Vždycky si vzpomenu na Ivanu jak po dvoudenním letním kurzu s rozpadlíkama zjistila, co je to skryté nošení v parném létě

Kdo tam byl tak ví