Teleskopický obušek - výběr

Obranné spreje, pasti, improvizace, atd. Ale také vše o ukládání zbraní, netradičních zbraních a všeobecně o zbraních.
Odpovědět

Máte a nosíte běžně teleskopický obušek?

Ano mám a nosím
116
48%
Mám ale skoro nenosím
63
26%
Nemám ale chci
45
19%
Nemám a nechci
16
7%

Celkem hlasů: 240
Vito
Pohlaví: muž

Re: Teleskopický obušek - výběr

Příspěvek od Vito »

přecejen taky teleskop není pouze a jen na sebeobranu (ikdyž je k tomu primárně určen)
dá se použít například při nějaké havárii nebo jiné krizové situaci na rozbití skla atd., takže se přecejen vyplatí koupit kalenej, kterej něco vydrží. ten rozdíl v ceně opravdu moc velkej není.
mám kalenou 21 od esp a myslím si že z kalenýho obušku má člověk i lepší pocit. já osobně bych nebyl moc klidnej, kdybych musel pořád myslet na to že se ten nekalenej krám ohne a pak se s nim bude hůř manipulovat
Stenny
VIP

Příspěvek od Stenny »

Osobní zkušenost - kdo s tím chce i cvičit, nechť radši investuje do kaleného. Nekaleným se nejenže nedá praštit třeba do pneumatiky (jinak banán), ale ani se s ním nedá příliš dlouho tasit - asi za půl roku jsem nácvikem tasení +- jednou týdně nekalený obuch ošoupal tak, že vrchní dva segmenty z rukojeti prostě vyletěly... ale třeba se ESP už vylepšilo a mají to důkladnější, nevím. Každopádně kaleným jsem mlátil do suchých větví, pneumatik, boxovacích pytlů a všeho možného, aniž by to bylo znát na funkci. Nebál bych se svěřit mu svoje zdraví. O nekaleném bych to neřekl, i když i ten je asi lepší než větev.
Kanaďan

Příspěvek od Kanaďan »

Měl jsem nekalený, po 1 ráně z něj byl oblouk. teď mám kalený, první den jsme s ním mlátil do žb stěny a neohnul se. Kupte si kalené. Je to tak. s tím už něco uděláte. ;)
S nekaleným se dá maximálně škrábat na zádech. :rofl
Reno

Příspěvek od Reno »

Ač to tak možná nevypadá, vaše argumenty, proč raději než nekalený pořídit teleskopický obušek kalený, celkem korespondují s tím, co jsem napsal. Nekalený obušek je dobrý pouze pro někoho, kdo s ním nebude trénovat a těch necelých cca 250,- Kč navíc (v případě ESP) za kalenou verzi mu přijde jako zbytečná investice... Pokud je někdo takový skrblík, tak prosím... :lol: Ale úspora je to velice imaginární, protože v případě použití jej následně bude muset vyhodit a pořídit nový, což představuje investici vyšší, než činí finanční rozdíl mezi nekaleným obuškem "na jedno použití" a opakovaně použitelnou kalenou verzí. Osobně samozřejmě vlastním teleskop kalený a důvod, proč se vůbec vyrábí nekalené verze, chápu jen jako obchodní strategii s cílem nabídnou mimo standardní produkce i nějakou lacinější variantu.
sroub

Příspěvek od sroub »

praalien píše:Pokud vyřadím tržnicové kousky tak potom co první vyhodíš jdeš pro druhej a ejhle sme na ceně (super drahé bych to nenazval) kaleného obušku. Mimo jiné se kalenej dá použít i k jinejm účelům - třeba nasazování posuvnejch dveří u tranzita poté co je zkurví praalien viď Šroube :-D
Je pravda že praktická zkouška, v tomhle případě odpáčení vodící lišty a nahození posuvnejch dveří tam kde měly původně bejt, byla lepší než pročítat si stohy testů a názorů. Pudu do kalenýho, to je jednoznačný :D
BlackJack

Příspěvek od BlackJack »

jestli ma nekdo v planu ustrelit si opradu nechutny penize za teleskop tak tohle je hezka hracka... http://www.opsgear.com/index/page/produ ... nowi+Baton
u nas to prodava HQH za asi 5000,-kc. vyhodou je ze se nezavira ranou vo zem ale ma vzadu tlacitko. staci naprosto minimalni pohyb rukou a otevre se. mam pocit ze byl delanej na pozadavky nemecky policie. je k nemu i nejak hodne velka zaruka. tusim dvacet let? nevim presne. v testech podstatne odolnejsi nez kaleny ESP. ale jako chapu ze je to desne prepalena cena...
bivoj
VIP

Příspěvek od bivoj »

BlackJack píše:...v testech podstatne odolnejsi nez kaleny ESP...
V jakých testech? Nějaký odkaz?
BlackJack

Příspěvek od BlackJack »

bohuzel test byl v casopisu kerej mohutne rozdavali v HQH nekde to doma mam ale nevzpominam si co to bylo za casopis. podivam se po tom az prijdu z prace.
pripadne se pokuzim o nakej scan...
co si pamatuju demolovali s tim naky auto, skouseli ho ,,roztlacit,, tim ze obusek vrazili do kola toho auta a pacili a podobne. meli na ten test naky lidi co delaj escrimu... ESP kaleny ohnuli.
BlackJack

Příspěvek od BlackJack »

tady scan casopisu s testem.
http://tuco.rajce.idnes.cz/scan/
urbanwarrior
VIP

Příspěvek od urbanwarrior »

Zkus to naskenovat v lepší kvalitě, třeba by si to někdo i chtěl přečíst :lol: .
Pravdou samozřejmě je, že kvalitnější materiál = kvalitnější výrobek. Ale jak to má chudák Číňan udělat, když má k dispozici jen rozmazanou fotografii a na skladě jen kalenou ocel, ze který minulý týden dělal tyčky ke stanu...?

Šuntovost výrobků je na celém světě dána především přenecháním technologií výrob do zemí bez tradičních znalostí těchto technologií.
bivoj
VIP

Příspěvek od bivoj »

BlackJack píše:tady scan casopisu s testem.
http://tuco.rajce.idnes.cz/scan/
Hmm, to ohnutí ESP je nějaké divné, moc se mi to nezdá a připadá mi to jako účelové. Kalený ESP totiž mám už cca 6 let, a přes všechno co zažil se mi jej ohnout nepodařilo...
urbanwarrior
VIP

Příspěvek od urbanwarrior »

Minulý týden jsem koupil v mimořádné nabídce jednoho e-šupáka "kalený" teleskop za 250,- . Fakt mě dealer ujišťoval o jeho kalenosti... :head Takže až se oteplí a trochu mi zaroste zahrada (aby na mě sousedi případně nezavolali Chocholouška :lol: ), provedu zátěžový test a zkusím ho zlikvidovat mlácením - uvidíme, co snese. O pokusu udělám report.

bivoj: ta fotka samozřejmě může být reálná, ale otázka je, jestli při úderu dokážu vyvinout sílu, abych ho ohnul. Když budu mít páru a budu s ním nasazovat tankovej pás, možná ano, já nevím.
jaromir
Rozpadlík

Příspěvek od jaromir »

třeba bude někoho zajímat...
fotky z netu
auto felicia
Přílohy
7_1_100963__2013-03-22_15-06-50_44.jpg
7_1_100963__2013-03-22_15-06-50_44.jpg (15.75 KiB) Zobrazeno 11581 x
7_1_100963__2013-03-23_10-08-19_68.jpg
7_1_100963__2013-03-23_10-08-19_68.jpg (22.18 KiB) Zobrazeno 11581 x
Ambroz

Příspěvek od Ambroz »

Sice (aspon u nas) mas pacidlo, ktore predaju vraj iba B.Z. ale efekt je viac menej rovnaky. Len na civilnom vraj nie je vylamovac zamkov... mam este miniaturnejsiu verziu a som z nou velmi spokojny. Tento, ci moj mensi model koncovky odporucam...
:yes
Fenring

Příspěvek od Fenring »

Já mám pocit, že kalený obušek se nikdy neohne, ale zlomí. V tom jsem viděl rozdíl mezi nekaleným.

Ty koncovky od ESP se po dlouhém hledání na různých eshopech dají sehnat i mimo BS.
Ambroz

Příspěvek od Ambroz »

...to ano, len vraj su vyrabane pre B.Z. ale tirz som ich videl aj navolno... to bol viac menej podprahovy odkaz :-)
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

sehnat se dají, celkem bez problémů.
Saruman

Příspěvek od Saruman »

Ahoj, to páčidlo zámků mi nepřipadá moc praktické. U auta přece stačí rozbít okýnko... a na větší páčení je to podle mě slabé.....máte někdo praktické zkušenosti či návrhy, kde všude se takové "vylepšovátko" teleskopu uplatní a proč si jej případně k obušku dokoupit??

Jinak mám kalený 16 palců a spokojenost....ještě se mi nezlomil.... :nod Ani bych neřekl že to vůbec lze... :shake
DeadMan

Příspěvek od DeadMan »

Zombie Survival Mace :twisted: :D
Přílohy
IMG_5695_1.jpg
FMJ
VIP

Příspěvek od FMJ »

Pouze dvě věci mají smysl: něco jakoby kovový nákružek na vršku gumové úchopové části obušku (ke shlédnutí v .pdf katalogu ESP na str. 19) a pak kovová koncovka obušku (z téhož katalogu str. 26). Cokoliv jiného dosti naruší uživatelské pohodlí, pokud chcete obušek nosit skrytě (např. světlo, gumové koncovky s "bradavkou" či hrotem apod..) V nutném případě krajní nouze lze okno vozidla rozbít o složeným obuškem za použití relativně malé síly... Chce to ale cvik. Ono panoramatické zrcátko je výborná věc, leč je ze skla a já osobně měl tu smutnou možnost vidět, jak je choulostivé a na jak malilinkaté kousíčky se roztříští. Ovšem na bezpečnostní prohledávání nepřístupných prostor na vozidle užít lze. Set páčidel, lopatky apod. je určitě do jisté míry funkční, ale je spíše pro bezpečnostní složky, záchranáře, hasiče..... Ale ti se zřejmě nebudou párat s montováním přípravku a vezmou na to plnokrevný nástroj.
Odpovědět