Jak bylo dnes

Diskuze o všem možném, tedy kavárnička, hospůdka, jak kdo chcete, jedinou podmínkou je dodržení pravidel fóra.
Odpovědět
Germanik1
Příspěvky: 2614
Registrován: 21.02.2020 21:51
Bydliště: Praha

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Germanik1 »

Taky dříve člověk žil na statku se stále stejnými breberkami. Moc se necestovalo, psi byli oříšci z okolí atd. Dneska je všechno putovní a být imunní na všechno moc nejde.
Udělám co musím
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5669
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Rafael »

Psí sliny údajně obsahují nějaké léčivé látky. A i jazyky mají šikovné.
Už si nevzpomenu kdo z rodiny měl kuří oka nebo nějaké bradavice na chodidle, chodidlech, a nemohl se toho sfinstva zbavit.
Až jak se tomu začal intenzivně věnovat psík tak to zmizelo...
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Uživatelský avatar
proforma
VIP
Příspěvky: 6027
Registrován: 23.09.2014 15:11
Bydliště: tutajší

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od proforma »

To i kocky a obecne ssi vsechny selmy. Pri jejich zivotnim stylu (puvodnim) dost nutnost.
- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
Uživatelský avatar
Václaf
VIP
Příspěvky: 1315
Registrován: 24.01.2013 18:27
Pohlaví: muž
Bydliště: Dolní Přím 82

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Václaf »

S těmi pejsky to má každý jinak. Pro mě je muj pes také člen rodiny. Byli s námi i doma ačoliv mají svoje boudy a celou zahradu. Jenže si i vážím práce a to i cizí. Jelikož já doma neuklízím, tak jsem respektoval partnerčino přání a pejsci jsou venku. Jsou dva, takže si až tak nestěžují, naopak je radost se na ně dívat jak si spolu hrají.
Jinak jak bylo dnes, vrátili jsme se s rodinou z návštěvy u známých v Pustiměři, navštívili venkov ( Brno ). Nakrmím, vyvenčím a vracím se za rodinou do Perníkova. Jako naschvál, když je potřeba nakulit balík sena ovcím, cca 50m, tak stoupne teplota a prší. Takže se bude kulit ve sračkách, jako obvykle :hand
Ještě se pokusím sehnat v HK a pak následně v Pce knihu Sladké poklady České a moravské kuchyně od Romana Vaňka a v případě neúspěchu eshop, ale moc se nám oboum líbila a chceme ji. Ve Vyškově ani v Brně ji neměli.
Čechy čechům !!!!!
Ivana
Příspěvky: 2784
Registrován: 24.04.2012 12:49

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Ivana »

Mám dotaz: čím kořeníte trhané maso? Dost jsme toho vyzkoušeli, ale rodina stále není spokojená že to "není ono".
Uživatelský avatar
Kapo
Příspěvky: 1342
Registrován: 10.04.2012 12:35
Bydliště: na samote u lesa

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Kapo »

Vcelku mám rád korenie na kebab. A výborná zmes na rôzne mäsá je Ras El Hanout : https://vegis.sk/marocke-korenie-ras-el ... 5iEALw_wcB
Kto nepozná prístav, do ktorého pláva, tomu žiaden vietor nie je dosť dobrý.
Germanik1
Příspěvky: 2614
Registrován: 21.02.2020 21:51
Bydliště: Praha

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Germanik1 »

Podle nálady. Nejlepší je použít oleje s vylouhovanym česnekem, případně feferonky. Jen ten vyluh. Před poslední tepelnou úpravou, třeba grilem nebo výrobou kurčičky. A sůl. Práškové koření nedávám.
Udělám co musím
Uživatelský avatar
Haluziak
Příspěvky: 1219
Registrován: 18.09.2018 18:27
Pohlaví: muž
Bydliště: Kdesi u Český Kanady

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Haluziak »

Ivana : Jaké?
Já když dělal burgery z trhaného hovězího (řezník neměl hrudí ani krk, tak byli z kližky) tak napíchat směsí jablečný ocet, 2% váhy masa soli, třtinový cukr, sušený česnek a voda (vývar nebyl), a pak navrch rub: hrubá sůl, třtinový cukr, pepř, drcený kmín, paprika, zázvor, hořčičné semeno a sušený česnek (a trochu chili ale toho jsem tam nemohl dát víc bo by mi to nežrali, ale zas jsem se vyřádil na BBQ omáčce) přes noc. Cukru se nebát cukr je tvůj kamarád. Gril na 70-80 stupňů, na brikety vždy kousek třešně, až shořel další táhnout cca 6-8hodin, až mělo maso kolem 65stupňů tak jsem ho zabalil do alobalu gril na 130 a dopékal do teploty masa cca 90 stupňů (už by mohlo být suché ale ta kližka si to vyloženě žádala).

Každopádně základ na grilování mám skoro vždy stejný, záleží jen jak dlouho maso marinuju a zda píchám. Každopádně sůl, cukr, pepř, zázvor vlastně vždy pokud nepíchám a je to jen suchý rub přes noc tak sůl/cukr 1:1 a zbytek od oka, pokud marinuji déle tak 2% váhy masa v soli, cukru hodně, zbytek od oka tak aby mi to pokrylo celé maso. pokud píchám s tím, že bude ležet déle rozdělit sůl 2:1 víc soli do píchání na vrch míň a ideálně v hrubé variantě.

Před vložením do grillu (pekáče) maso osušit, případně doobalit použitou směsí.
Beware of old men in profession where men die young.
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
Uživatelský avatar
Lyster
VIP
Příspěvky: 4300
Registrován: 22.03.2014 23:01
Pohlaví: muž
Bydliště: Litoměřicko

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Lyster »

Tak já jsem teď pomalu hodinu a půl vybaloval hasící koule (viz můj dnešní příspěvek ve vlákně Hasičáky.). Koumal a spekuloval, kam je po bytě rozmístit. Myslel jsem že těch 12 koulí bude až až, ale ještě by se mi možná na konec ještě 2-3 kusy hodily... možná dokoupím příště, ale mám z nich radost. A jsem rád ,že jsem zas udělal něco pro prevenci proti požáru. Jen doufám, že nebudou nikdy potřeba. ;)
Tazi
Příspěvky: 1087
Registrován: 06.02.2017 12:32
Bydliště: na samotě u vody

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Tazi »

Gratuluji. Už jsem o nich taky párkrát uvažoval.
Snad nebude potřeba ani těch koulí, ani našich zbraní a tréninku, ale.... štěstí přeje připraveným.
Germanik1
Příspěvky: 2614
Registrován: 21.02.2020 21:51
Bydliště: Praha

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Germanik1 »

IMG_20211228_110747.jpg
včera jsem byl na návštěvě a nic si nepamatuju...
Udělám co musím
Ivana
Příspěvky: 2784
Registrován: 24.04.2012 12:49

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Ivana »

Dík za rady, zejména to píchání mě zaujalo. Příští trhané dostane experimentální roztok, na to dnešní to už nestihnu.
Uživatelský avatar
devlop
Příspěvky: 3748
Registrován: 22.09.2014 19:52
Pohlaví: muž

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od devlop »

Germanik1: možná budu za blba, ale přijde mi to jako homemade palírna? :) Jaké ovoce jste přeměnili na vnitřně podávanou "dezinfekci"?
Pez
Příspěvky: 806
Registrován: 29.01.2020 16:14
Pohlaví: muž

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Pez »

Germanik1 píše: 29.12.2021 15:54 IMG_20211228_110747.jpgvčera jsem byl na návštěvě a nic si nepamatuju...
Tak hlavně že vidíš. :D :D :yes , že si nic nepamatuješ je někdy i lepší.
Germanik1
Příspěvky: 2614
Registrován: 21.02.2020 21:51
Bydliště: Praha

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Germanik1 »

Tenhle moonshine má asi 150 letou tradici. Se nebojím. 😆
Udělám co musím
Germanik1
Příspěvky: 2614
Registrován: 21.02.2020 21:51
Bydliště: Praha

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Germanik1 »

Myslím, že tam během měsíce zmizí tak vlečka jablek, kubiček švestek, do toho ve zdi zavoní půlka prasete.... Zlatý venkov🙏
Udělám co musím
Germanik1
Příspěvky: 2614
Registrován: 21.02.2020 21:51
Bydliště: Praha

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Germanik1 »

Ovšem historie pamatuje i občasný výbuch lihových pár a požár udírny, zřejmě když personál příliš dbá na kvalitu 🙃
Udělám co musím
Elishka
Příspěvky: 75
Registrován: 17.12.2015 12:03
Pohlaví: žena
Bydliště: střední Čechy

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Elishka »

Václaf píše: 29.12.2021 13:21 S těmi pejsky to má každý jinak. Pro mě je muj pes také člen rodiny. Byli s námi i doma ačoliv mají svoje boudy a celou zahradu. Jenže si i vážím práce a to i cizí. Jelikož já doma neuklízím, tak jsem respektoval partnerčino přání a pejsci jsou venku. Jsou dva, takže si až tak nestěžují, naopak je radost se na ně dívat jak si spolu hrají.
Jinak jak bylo dnes, vrátili jsme se s rodinou z návštěvy u známých v Pustiměři, navštívili venkov ( Brno ). Nakrmím, vyvenčím a vracím se za rodinou do Perníkova. Jako naschvál, když je potřeba nakulit balík sena ovcím, cca 50m, tak stoupne teplota a prší. Takže se bude kulit ve sračkách, jako obvykle :hand
Ještě se pokusím sehnat v HK a pak následně v Pce knihu Sladké poklady České a moravské kuchyně od Romana Vaňka a v případě neúspěchu eshop, ale moc se nám oboum líbila a chceme ji. Ve Vyškově ani v Brně ji neměli.
Tys vyhodil Koudyho z gauče? Že se nestydíš. Doufám, že jsi mu tam alespoň umístil jeho křeslo!
Uživatelský avatar
Ulfhednar
Příspěvky: 2584
Registrován: 09.06.2020 14:24
Pohlaví: muž

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Ulfhednar »

Zemřel Richard Marcinko.

Alstrattův slabý žák...
Óðinn á yðr alla
Germanik1
Příspěvky: 2614
Registrován: 21.02.2020 21:51
Bydliště: Praha

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Germanik1 »

Marcinko byl správný chlap, dělník války. První a druhý díl jeho knih mi připadal naprosto real, potom se to zvrtlo ve scifi.
Udělám co musím
Odpovědět