Jak bylo dnes

Diskuze o všem možném, tedy kavárnička, hospůdka, jak kdo chcete, jedinou podmínkou je dodržení pravidel fóra.
Odpovědět
PeFi
Pohlaví: i černoch by záviděl

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od PeFi »

Včera mi pán, který nedobrzdil (pokud vůbec brzdil) zrušil auto, dost reálne hrozí, že to bude totálka.
Já z toho vyvázl relativně dobře s boulí na hlavě a zlomeným nehtem.
Civic 9g měl díky bohu na Whiplash velmi dobrý rating - sedačka řidiče zafungovala tak jak měla a já mám jen mírně namožená záda jak po krátké návštěvě posilovny, malou bouli, otlaky od pásů a zlomený nehet a jinak díky bohu nic. Ale moje auto to odneslo šeredně -zadek zrušený a ještě jsem svým předkem a bokem dost pocuchal auto, které původně stálo v koloně přede mnou.

Velmi se mi osvědčilo mít v autě jako nouzový oděv levnou zateplenou oranžovou bundu velikosti XXL s masivními reflexními pruhy z pracovních pořeb - v šoku mi tělo moc netopilo a v (mírné) zimě jsme tam tvrdli skoro 90 minut - a do té obludné bundy jsem se zabalil až skoro po kolena.

Máte někdo aktuální zkušenost co předvede pojišťovna viníka? Jako vždy se samozřejmě pokusí vyplatit co nejméně na základě toho, že auto mělo 7/8 let .... Stále ještě dělají to, že totálku ocení tak nějak reálně podle tabulek, ale vysoce si nacení zbytkovou hodnotu vraku a vrak mi nechají na krku? Jak se tohle řeší?
Haluziak
Pohlaví: muž

Příspěvek od Haluziak »

Poslední naše dvě totálky, přišel likvidátor, řekl, že je to totálka, vozidlo mělo hodnotu tolik a tolik, jestli souhlasíme vrak do dražby, vydřažil se za x, můžeme přijmout/nepřijmout, přijali jsme, dojel si borec, vycashoval za vrak, zbytekl do odhadu hodnoty doplatila pojišťovna.
Beware of old men in profession where men die young.
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
PeFi

Příspěvek od PeFi »

Díky. :yes
Ale i tak celkově: :cry:
Schválně jsem to kupoval těsně po ukončení výroby jako jeden z posledních nepřímovstřiků na českém trhu, aby mi dlouho vydržel ...
Haluziak

Příspěvek od Haluziak »

Jak řekla moje máma, když jsem poprvé boural: "Sere pes plechy! Hlavne, že sa nikomu nič nestalo." Ale chápu nasere to, člověk už si myslel, že má na nějakou dobu pokoj.
PeFi

Příspěvek od PeFi »

Tak dnes potvrzeno, že to je totálka.
Štěstí v neštěstí - v mém oblíbeném autorizáku mají jako ojetinu prakticky stejné auto podobného nájezdu i roku výroby ve slušném stavu (interiér v lepším, než jsem měl já, nájezd o něco větší), tak už tam mám na něj rezervaci a když vše klapne, tak si ho po vánocích odvezu, aniž by mi to zruinovalo rozpočet.
Předchozí majitelka sice určitě nerozmazlovala motor tak jako já, ale ony ty motory jsou naštěstí úplně bezproblémové, takže je to celkem sázka na jistotu.
cipis

Příspěvek od cipis »

Však se domluvíš s pojišťovnou na díly z toho vraku, ne? Či se to musí protáhnout přes vrakoviště?
Haluziak

Příspěvek od Haluziak »

Cipis ne, pojišťovna draží celý vrak a ty pak můžeš souhlasit jestli ho prodáš nebo ne. A pojišťovna ti vyplatí jen ten rozdíl mezi vydraženou hodnotou vraku a odhadem ceny vozidla od likvidátora.
Musel by ses domlouvat s tím novým majitelem vraku a to většinou nechceš.
cipis

Příspěvek od cipis »

Tak leda si ho vydražit pro sebe.
Je pravda, že když to pojišťovna hradí "celé", tak je ten vrak její.
Kdysi dávno jsem měl také totálku, ale pojišťovna odhadla celkovou částku, odhadla zbytkovou hodnotu vraku, a vyplatila mi rozdíl, s tím, že si s tím vrakem mohu udělat, co chci. Papírově vrakem, nikoliv fakticky.
PeFi

Příspěvek od PeFi »

Aspoň jeden horor týdně. Dnes jsem si vyzkloušel Heimlichův manévr na svém 80 letém otci a myslel jsem že jsem ho zabil, protože v něm zarachotilo jako v orloji a pak chvíli místo dušení skučel bolestí a vyoadalo to, že omdlí.
Nakonec to, čím se dusil, nebyl rohlík, ale čaj, co se dostal kam neměl a někde něco ucpal. Otec po mém zákroku chodí výrazně méně shrbeně, než chodil posledních 10 let a docela si to pochvaluje, ale opravdu jsem si myslel, že bude po něm ... Co mě do vánoc ještě čeká ... :sad
-----
V autorizáku kam jsem i se starší hondou pořád jezdil prostě proto, že jsou tam skvělí a nikdy se mě nepokusili oškubat nebo utáhnotu na nudli, mi zařídí dražbu, takže to vypadá, že mi vrak na krku nezůstane. Hodilo by se mi nemít ke svým autům citový vztah. To mám z toho, že si kupuji auta, ve kterých mě ježdění baví a vyhýbám mě těm, která by mě něčím příliš štvala.
cipis

Příspěvek od cipis »

Pěkně :)
Natáhnout záda jsem kdysi komusi také zkoušel, no a také jsem ho nezabil ... :)
Odpovědět