Přijde Vám dnes společnost slabá?

Diskuze o všem možném, tedy kavárnička, hospůdka, jak kdo chcete, jedinou podmínkou je dodržení pravidel fóra.
Odpovědět
JOBU

Re: Přijde Vám dnes společnost slabá?

Příspěvek od JOBU »

Presne ako vo filme Absurdistán...
Hagen

Příspěvek od Hagen »

georgin píše: 06.05.2026 8:17
Hagen píše: 05.05.2026 15:31 Konečně dobrá zpráva pro přemnoženou lidskou rasu. :yes
Začínám věřit tomu, že příroda si vždy najde nějaký způsob jak zredukovat co je zredukovat třeba.
Nebyl bych v tomto ohledu optimistou. Děti si nepořídí zodpovědní lidé, kteří mají oprávněné obavy o jejich zajištění a o to, co je čeká v blízké budoucnosti. Také si je nepořídí požitkáři, kteří hledají smysl života jinde a nehodlají dál roztáčet kolotoč utrpení :-D Nic z toho ale neřeší etnické menšiny, paraziti na sociálních dávkách, rozvětvené muslimské rodiny a Indové. Takže s přemnoženou lidskou populací se nic zásadního nestane. Jen Evropa, jak jsme ji znali, postupně zanikne.
Právě ti zodpovědní moderní lidé dávají přírodě nejvíc zabrat. Evropa jakou jsme znali už zanikla.
Ale samozřejmě celá lidská rasa se zredukuje postupně sama. Jsme čím dál choulostivější, problémy s neplodností, alergie,...
Až na světlé vyjímky má každý živočišný druh poměrně krátkou existenci, a pak vyhyne. Lidé nejsou ta vyjímka.
mhi

Příspěvek od mhi »

Nechci nosit drivi do lesa, ale:

- "Děti si nepořídí zodpovědní lidé" - zodpovednost by byla naopak menit svet k lepsimu a to tak, aby deti nemusely tolik trpet.

- "zodpovědní moderní lidé dávají přírodě nejvíc zabrat" - z urciteho pohledu to tak skutecne je, akorat bych vynechal slovo "zodpovedni". Zodpovednost by prave byla prijmout veci typu Bastiatovo "Co je a co neni videt" :), a nemit slepou ideologii, ktera navic lidem plni spis jejich potreby nez nejake globalni blaho.

- imigrace a nahrada puvodniho obyvatelstva - s tim bohuzel souhlas. Byl jsem nedavno v Benatkach, ubytovaval jsem se na pevnine (v Mestre) a dost mne to sokovalo. Bavil jsem se i s nejakym Italem duchodcem, ktery je z toho hodne smutny. Nejen z bezpecnosti/africkych imigrantu, ale i toho jak mizi "jeho" kultura, jak tam nejsou restaurace/pizzerie mistnich ale vse se pomalu nahrazuje kebabariemi apod. Byla to vlastne prvni zeme kde mi nekdo nabizel na ulici jen tak drogy.

A ano, mam celkem casto pocit, ze ziju v nejake paralelni realite a okolo mne se rozbiha ten film Absurdistan. Myslim, ze tomu jde jit naproti a resenim je ukazovat na ty "neprijemne" veci, co sebou nese zelene silenstvi, "pacifismus", nebo imigrace a dalsi. Proste si nelhat do vlastni kapsy a nechavat ty, co si do ni lzou, aby meli za sve ciny odpovednost a nesli dusledky.

Je potreba byt ale optimistou - zatim jsme si to alespon u nas uplne nepodelali a dnesni svet je v mnoha ohledech skvely, lepsi nez kdy driv (technologie, zdravotnictvi, ...).
Odpovědět