Úplně OT, že se jinam nehodí
- DanBlack
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Re: Úplně OT, že se jinam nehodí
Takové, hořkosladké...
Za to, že jsme se s mou ženou potkali, mohou komunisti. Byl jsem synem statkáře, a kdyby to zůstalo, hospodařil bych a musel si najít bohatou nevěstu abych vyplatil své dva sourozence. A to moje žena nebyla. Byla jedinou dcerou stolaře, a protože bylo třeba zachovat živnost, byla by si musela vzít nějakého tovaryše od řemesla. Takto komunisti sebrali tchánovi živnost a mému otci statek, toho dokonce poslali na tři roky do Jáchymova a mně z gymnasia do učení zedníkem. Tak jsme byli oba nemajetní, volní, bez závazků a když jsme se setkali, nic nám nebránilo. Stal jsem se stavitelem a vydrželi jsme se ženou bezmála 60 roků. Nebýt komačů, nikdy bychom se nesetkali. To je jediné, za co komunistům vděčíme.
Za to, že jsme se s mou ženou potkali, mohou komunisti. Byl jsem synem statkáře, a kdyby to zůstalo, hospodařil bych a musel si najít bohatou nevěstu abych vyplatil své dva sourozence. A to moje žena nebyla. Byla jedinou dcerou stolaře, a protože bylo třeba zachovat živnost, byla by si musela vzít nějakého tovaryše od řemesla. Takto komunisti sebrali tchánovi živnost a mému otci statek, toho dokonce poslali na tři roky do Jáchymova a mně z gymnasia do učení zedníkem. Tak jsme byli oba nemajetní, volní, bez závazků a když jsme se setkali, nic nám nebránilo. Stal jsem se stavitelem a vydrželi jsme se ženou bezmála 60 roků. Nebýt komačů, nikdy bychom se nesetkali. To je jediné, za co komunistům vděčíme.
------------------------------------------------------------------
Štěstí neexistuje...jsou jen průsery co dobře dopadly.
- DanBlack
Rozpadlík v akci...
21:15 Z Motola do Radotína. Tříletá holčička si měla způsobit úraz lokte. Ukazuje se, že se spíše než o typický úraz jednalo o nešťastný pohyb ruky. Každopádně ručka je vzorně zadlahovaná srolovaným časopisem.
...
Paní doktorka si s obdivem fotí umně připravenou dlahu.
„Taková prepperská,“ komentuji.
„Jo, manžel je prepper,“ vzdychne si maminka.
Zdroj:
Deník záchranáře z velkoměsta
https://www.kreslimprovas.com/post/xiv- ... denn%C3%AD
21:15 Z Motola do Radotína. Tříletá holčička si měla způsobit úraz lokte. Ukazuje se, že se spíše než o typický úraz jednalo o nešťastný pohyb ruky. Každopádně ručka je vzorně zadlahovaná srolovaným časopisem.
...
Paní doktorka si s obdivem fotí umně připravenou dlahu.
„Taková prepperská,“ komentuji.
„Jo, manžel je prepper,“ vzdychne si maminka.
Zdroj:
Deník záchranáře z velkoměsta
https://www.kreslimprovas.com/post/xiv- ... denn%C3%AD
Smutné je, že to co dřív uměl prakticky každý, tak dnes zvládnou jen tzv. preppeři.
Tak jsem se právě dobře zasmál.
Bazar: Borec prodává Garmin Xero za 19000,- Kč, tak mu píšu, že je to hezký ale cena nového (totožného) je 14.490,- Kč takže nabízím 11.500,- Kč a on na mě, že tenhle je ale z první vlny dovozu a nový stál 21.000,- Kč a že se o ceně nebude bavit.
Někteří lidi fakt nechápu jak funguje obchod, nebo si myslí, že kousek elektroniky z minulého roku má sběratelskou hodnotu?
Bazar: Borec prodává Garmin Xero za 19000,- Kč, tak mu píšu, že je to hezký ale cena nového (totožného) je 14.490,- Kč takže nabízím 11.500,- Kč a on na mě, že tenhle je ale z první vlny dovozu a nový stál 21.000,- Kč a že se o ceně nebude bavit.
Někteří lidi fakt nechápu jak funguje obchod, nebo si myslí, že kousek elektroniky z minulého roku má sběratelskou hodnotu?
Beware of old men in profession where men die young.
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
https://www.theguardian.com/world/2024/ ... ked-emails
*pravdu ned*kazu rozlisit, jestli t* neni april*vy zertik, nebo t* mysli vazne.
Pr*sim vsechny prispevatele na f*ru, aby prestali p*uzivat pismenk* "O", a t* velke i male, a cislici nula. Mist* ni pr*sim davejte hvezdicku neb* jiny symb*l. Mam "O"-f*bii, b*jim se, ze se d* t*h* kulateh* pismenka pr*padnu. Jen zk*pir*vat *dkaz kde ta hnusna pismenka js*u nutna pr* mne znamena retraumatizaci.
*pravdu ned*kazu rozlisit, jestli t* neni april*vy zertik, nebo t* mysli vazne.
Pr*sim vsechny prispevatele na f*ru, aby prestali p*uzivat pismenk* "O", a t* velke i male, a cislici nula. Mist* ni pr*sim davejte hvezdicku neb* jiny symb*l. Mam "O"-f*bii, b*jim se, ze se d* t*h* kulateh* pismenka pr*padnu. Jen zk*pir*vat *dkaz kde ta hnusna pismenka js*u nutna pr* mne znamena retraumatizaci.
- DanBlack
:-O
- DanBlack
Matematika ČEZu...
To vysvětluje ty vysoké předpokládané nedoplatky.
To vysvětluje ty vysoké předpokládané nedoplatky.
Zdravím pistolníci
.
Máte někdo zkušenost s nějakou partičkou co dělá zážitkové střelby?
Takové ty "střelecké balíčky" pro lidi bez ZP.
Potřeboval bych nějakou partičku doporučit.
Jednou jsem se na střelnici s takovou partičkou potkal. Bohužel nevím co byli zač.
Instruktoři ohromě namachrovaný, místo sluchátek v uších prázdné nábojnice,... Tak takové suverény radši ne.
Ideálně v okolí Pelhřimova, ale není to až tak důležité.
Děkuji.
Máte někdo zkušenost s nějakou partičkou co dělá zážitkové střelby?
Takové ty "střelecké balíčky" pro lidi bez ZP.
Potřeboval bych nějakou partičku doporučit.
Jednou jsem se na střelnici s takovou partičkou potkal. Bohužel nevím co byli zač.
Instruktoři ohromě namachrovaný, místo sluchátek v uších prázdné nábojnice,... Tak takové suverény radši ne.
Ideálně v okolí Pelhřimova, ale není to až tak důležité.
Děkuji.
Zjistil jsem, ze na letisti Ruzyne se da parkovat zdarma motorka, melo by to byt pod estakadou tady https://mapy.com/s/cuvesepufo - az ted poletim, omrknu to. Volal jsem na infolinku, protoze to maji na webu ne uplne pochopitelne, pan rikal, ze to neni uplne oficialni (?!?!), parkoviste je pro zamestnance, ale zaparkovat tam muzu na vlastni rizko, ale ze mi to pry nikdo neodtahne
.
Ma otazka je, zda jste toho nekdo vyuzili prakticky a jaky byl vysledek? Zustala moto cela a na miste ?
Druha otazka jestli takhle nekdo parkujete moto volne treba na tyden, jak to delate, jak resite helmu (neni-li kam ji schovat) ? Kradou se nejake lowcost helmy dneska? Helmu si normalne beru sebou, tak nemam zkusenost, ale do letadla ji teda rozhodne nepotahnu. Pripadne bych mohl ohnout z nejake Fe pasoviny nejaky vehement na zamek. Helmy by mi lito az tak nebylo, jako spis ty zbytecne starosti z kradeze plynouci.
Edit: povedlo se mi ted najit streetview: https://mapy.com/en/letecka?source=osm& ... z=20&ovl=8 Z tech dopr. znacek nejsem uplne moudry, ale tak snad zadna past tam neni ?!
Ma otazka je, zda jste toho nekdo vyuzili prakticky a jaky byl vysledek? Zustala moto cela a na miste ?
Druha otazka jestli takhle nekdo parkujete moto volne treba na tyden, jak to delate, jak resite helmu (neni-li kam ji schovat) ? Kradou se nejake lowcost helmy dneska? Helmu si normalne beru sebou, tak nemam zkusenost, ale do letadla ji teda rozhodne nepotahnu. Pripadne bych mohl ohnout z nejake Fe pasoviny nejaky vehement na zamek. Helmy by mi lito az tak nebylo, jako spis ty zbytecne starosti z kradeze plynouci.
Edit: povedlo se mi ted najit streetview: https://mapy.com/en/letecka?source=osm& ... z=20&ovl=8 Z tech dopr. znacek nejsem uplne moudry, ale tak snad zadna past tam neni ?!
jestli to bude stačit - tak v Třešti na střelnici (vnitřní) takové balíčky existují. dostupné zbraně mají na stránkách. a mě se zdá jejich přístup v pohodě.
mhi: Úplně tu stejnou věc mají i ve Vídni a dokonce k tomu je i videonávod. Kupodivu podobnou věc nemá potřebu řešit a využívat nikdo jiný než Češi. Ano ty parkoviště tam jsou a můžeš je úplné v klidu využít ale nezapomeň že je to prostě kus plácku pod mostem ke kterému má každý přístup. Takže pokud se někde potřebuješ otočit na den, vůbec bych to neřešil a motorku tam nechal. Pokud někde letíš na týden, tak počítej s tím že tam nemusí po týdnu stát všechny její součásti, nemusí být v takovém stavu jako když si přijel a nebo tam taky nemusí stát vůbec (a neodtáhnou ti ji nutně měšťáci). Já mám svoji motorku natolik rád, že bych jí minimálně hlídané parkoviště bez problémů zaplatil. No a další věc je, že nikde na letišti nemáš oficiální převlékárnu. Jestli to nutně potřebuješ risknout, to už je na tobě.
Děkuji
Dcera chtěla k narozeninám pro přítele nějakou zábavnou střelbu, tak na mě vznesla dotaz.
Ve finále ale chtěla, abych posbíral nějaké zbraně já, a zábavu vymyslel také já.
Takže zbraňový balíček jsem vymýšlel já, vše čistil také já,...
Nebrte drogy, neberte drogy, neberte drogy!!!
Beware of old men in profession where men die young.
Jóó drogy to je svinstvo.
Od včerejška hledá policie pro vraždu feťáka, schizofrenika, člověka, který během posledních 20.let jich strávil v base nějakých 17-18
Tento člověk (kterého znám cca 25.let) posledních 15.let průběžně, když je zrovna na svobodě, vyhrožuje likvidací mě, i mé rodině.
Tentokrát až ho čapnou, tak už od něj snad bude pokoj navždy.
Do té doby z toho nemám dobrý pocit, a chodím ozbrojený i "na záchod".
Od včerejška hledá policie pro vraždu feťáka, schizofrenika, člověka, který během posledních 20.let jich strávil v base nějakých 17-18
Tento člověk (kterého znám cca 25.let) posledních 15.let průběžně, když je zrovna na svobodě, vyhrožuje likvidací mě, i mé rodině.
Tentokrát až ho čapnou, tak už od něj snad bude pokoj navždy.
Do té doby z toho nemám dobrý pocit, a chodím ozbrojený i "na záchod".
Nemáš na mysli toho Jaroslava Rychteru? Toho co ho hledá celá Praha?
Jak se stalo, že takovej magor jde už tolik let po tobě a tvé rodině?
Jak se stalo, že takovej magor jde už tolik let po tobě a tvé rodině?
Ano, toho Jardu Rychteru.
Je to dlouhý příběh, .... Moje rodina byla kdysi jeho rodinou.
Jeho děti mi 15.let říkají tati, a jeho někdejší přítelkyně je mojí ženou.
Je to dlouhý příběh, .... Moje rodina byla kdysi jeho rodinou.
Jeho děti mi 15.let říkají tati, a jeho někdejší přítelkyně je mojí ženou.
Zbranekvalitne - nefunkční fórum
Ahoj, vím že tady spousta z vás má profil i na zbranekvalitne.cz/forum, chci se zeptat nevíte co se stalo, nemohu se už více jak týden dostat na fórum hlasí mi to "Forbidden You don't have permission to access this resource."
díky za info jestli to máte taky tak..
díky za info jestli to máte taky tak..
Fórum ZK je nedostupné, řeší se to na sřeleckém fóru. Zřejmě nějaký problém při pokusu o upgrade. Ale možná je s fórem ZK konec . . .
Už i Roboti/AI ví, že musí mít plnou spíž.
. (namalovaná rozvodna v Litoměřicích u Lidlu.)