Jak bylo dnes

Diskuze o všem možném, tedy kavárnička, hospůdka, jak kdo chcete, jedinou podmínkou je dodržení pravidel fóra.
Odpovědět
xgordon

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od xgordon »

Dnes bol produktivny. Rozsiril som si zasoby pitnej vody o 100 %. Celkovo viem uskladnit 800litrov. Experimentoval som s FVE panelom a veternou turbinou. Na FV som zmenil nazor. Planujem instalaciu na maly pristresok co som postavil a budem z toho cez baterky napajat mraznicku. Co ma prekvapilo a chce to dalsi troubleshooting su prechodove javy na vystupe z regulatora k zatazi. Ale mozno to sposobovali krokosvorky, kedze to cele bolo pozapajane na kolene pre prve zoznamenie.

Zato veterna turbina nie je az taka cool ako mi to pripadalo na zaciatku. Hlavne ten vstavany regulator stoji za staru belu. Chce to sa s tym este pohrat a mozno z toho nieco vytrieskam. Ak nie, tak to pojde z domu. Skoda lebo u nas viac fuci ako svieti slnko :sad
Haluziak
Pohlaví: muž

Příspěvek od Haluziak »

Tak mi dnes málem "shořelo", jedu ke známému (15km) pro 5 střešných latí a jak jsem k němu došel, tak zadní kotouč do ruda a kolem třmenu čertíci. Ach jaj! Já chtěl kupovat přebíjení a ne nové brzdy :head
Beware of old men in profession where men die young.
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
vratnikp

Příspěvek od vratnikp »

xgordon píše: 27.08.2022 19:58 Co ma prekvapilo a chce to dalsi troubleshooting su prechodove javy na vystupe z regulatora k zatazi. Ale mozno to sposobovali krokosvorky, kedze to cele bolo pozapajane na kolene pre prve zoznamenie.
Kvuli tomuhle jsem koupil automaticky stabilizator vystupniho napeti. Pouzivam ho v serii s menicem s mod. Sinem (mozna zbytecne, nejsem elektrikar, ale mam klidne svedomi) kdyz z baterie napr. Zalohuju obehove cerpadlo, nebo plynovy kotel. Prijde mi to jako uzitecna vec. Stabilizuje jak velikost napeti tak frekvenci a prubeh.

Jinak dneska jsme tri chlapi v chalupe. S malym za zadkem fakt moc prace nejde zastat (manezelka si nevymyslela 😂 ), ale zvadli jsme vyvar ze srnciho hrbetu. Problem je, ze ho potrebuju sundat z plotny a oba oba pacholci na me usnuli
Přílohy
IMG_20220828_113239_2.jpg
it’s better to be a warrior in the garden than a gardener in a war.
Haluziak

Příspěvek od Haluziak »

Tak to seš prostě v pasti :D
vratnikp

Příspěvek od vratnikp »

Podarilo se mi malyho prendat a pes mne spravne supluje :yes
Přílohy
IMG_20220828_115120_0.jpg
vratnikp

Příspěvek od vratnikp »

Mam tuhle potvoru, co se tyce pripojovani ruznych kritickych zarizeni na nahradni zdroje se tim jistim. Podle kamarada kterymu elektrika neco rika z toho na osciloskopu leze cisten sinus jak je propagovano, stabilizaci napeni jsme testovali na vystupu vyssi centraly pri malem zatizeni a opravdu to napeti vyhlazovalo
Přílohy
IMG_20220828_140717_0.jpg
xgordon

Příspěvek od xgordon »

Diky moc za tip. Mrknem na to blizsie. K LiFePo baterkam som si kupil invertor s cistym sinusom, takze nemusim riesit co tam napajam.
vratnikp

Příspěvek od vratnikp »

Mozna mi to nekdo znalejsi site vyvrati, ale slibuju si od toho ochranu spotrebicu v pripade kolisajici site (kdyz se na vsi pusti moc cirkularek, i v 21. Stoleti mame v obyvaku diskoteku z lustru)
cipis

Příspěvek od cipis »

Je otázka, jestli to bude dost rychlé. Podle všeho to přepíná odbočky na tom trafu.
A u LEDek je blikání normální, u vláknových to nestihne zhasnout. Tedy jestli ti pohasínají i obyčejné žárovky, tak by to to relé mohlo stihnout, cvaknout jinam a pak zase zpátky.
Jason

Příspěvek od Jason »

Dneska jsem se dal do zavarovani mangoldu. Par kg spareneho do mrazaku jako spenat a rapiky jsem zavaril na sladkokyselo (stejne jako okurky) - 45 lahvicek. Krupava pochutina k vinu a syrum. Rovnou jsem uvaril dalsi varku bylinkoveho sirupu - toho ted 22 litru. Vse hezky venku na sporaku na drevo takze naklady na celoodpoledni vareni na elektriku nula...
Říkali mi, že můžu být čím chci. Tak jsem se stal ostudou své rodiny.
drigon
VIP

Příspěvek od drigon »

Příprava na zítřejší oběd.
To bude zas plynu. Ale zemní nebude. :wasntme
Koukej tak, aby jsi viděl.
drigon
VIP

Příspěvek od drigon »

20220828_222525.jpg
Doplnění k předchozímu.
Koukej tak, aby jsi viděl.
PeFi
Pohlaví: i černoch by záviděl

Příspěvek od PeFi »

Díky živému plotu zcela nepřehledná a navíc mimořádně debilně vyprojektovaná (kružnice, nikoliv vlečná křivka) zatáčka. A v té zatáčce si proti mě na celou šířku pruhu kráčí dva borci vedle sebe. Hned vedle přitom mají chodník. :head Ještě že tam jezdím pomalu a s nohou na brzdě, protože díky debilní geometrii zatáčky jsem tam už párkrát potkal dodávku jedoucí středem jako by šlo o jednosměrku. Dobrzdil jsem cca 2 metry od jejich kolen. Ani nestihli uskočit.

Obzvláště humorné je, když se v tom místě potkají dva kloubové autobusy - jeden musí couvnout a vyjet na chodník, jinak nemají šanci. Když tam navigace zavede kamion jedoucí do místní výroby, tak je to taky situace k popukání. Kdysi jsem tam pomáhal v neděli v noci za deště nějakému maďarskému kamioňákovi.

Ještě že máme ty vzdělané projektanty, nezkorumpované územní plánovače a stavební a dopravní úředníky, co všechno pocivě hlídají, takže všechno funguje jak má.
Haluziak

Příspěvek od Haluziak »

Kdopak asi trénuje v Jindřichově Hradci? Včera byl v McDonaldu plný autobus kluků v multicamu (česky mluvících abych tady nestrhl, že tady zas cvičí cizí armáda) a dnes mi ponad barák 2x letěli Mi24 :D Ještě mohli letět i Mi117 a CASA ale ty jsem neviděl. Ale zas jim vyšlo super počasí ani zima ani vedro, nechcalo.
Ibex
VIP

Příspěvek od Ibex »

pobývám kousek severně od Tebe a ca kolem 15 hodiny přelétala letka 6 kusů Mi24 odhadem v prostoru Soběslav / Veselí východním směrem...
Jeste se nestalo, aby to nejak nedopadlo..
Tomáš

Příspěvek od Tomáš »

Včera jsem řezal dříví u mamky, udělal jsem za celé odpoledne asi 3,5m3 a jsem nějaký zničený. Asi stáří nebo zanedbaná kondička se hlásí :lol:
xgordon

Příspěvek od xgordon »

Ja som sam za cely den tiez spracoval max 3.5prm dreva. Nalozit na kozu, narezat, ulozit. Najhorsie je to ukladanie. A cim vyssie to treba ulozit, tym je to horsie a pomalsie. A to nie som ziadna lemra. Takze by som to nevidel tak tragicky 😃
dracekvo
VIP

Příspěvek od dracekvo »

Já chci taky řezat dřevo. Ale zatím nemám čas. Už budu čtrtý den po práci sekat zahradu. Ale dneska to zase nestihnu, musím nejdřív posbírat popadaný jabka.
vratnikp

Příspěvek od vratnikp »

baví mi, jak všichni ví, že za demonstrací stojí ruské tajné služby, ruský kapitál (neměl být už rozdrcený sankcemi?) a bůh ví co. nikdo nepřipustí, že existuje nemalá skupina lidí, která ukrajince a rusy hází do jednoho pytle a to že si tyhle dva národy, kde je bezohlednost a pokrytectví národní sport nemaj moc co vyčítat.
chápu že lidi, kterým vyhlášení sankcí akorát podělalo celoživotní práci a plány, aniž by reálně válku nějak ovlivnilo vyráží do ulic. nemyslím si, že většina z těch 120 tis (tolik jich prý bylo na protibabišovské demonstraci a námětí vypadalo stejně) jsou nějací rusofilové.

baví mi, jak brusselské figury využijou každou příležitost pro posunutí evropy blíž k naplnění green dealu (např. omezení chovu dobytka v eu krmeného ukrajinskou kukuřicí, když pálením kukuřice jde přeci vyrobit bezemisní elektrika).

pochybuju ale, že to s pětihlavou saní a nablýskanym péťou, kterého konečně bude bruseli slyšet nějak pohne. Ne jako, že by nám podpora ukrajiny hospodářsky významě škodila, to spíš lezení do mezikupru brusselu a německu. každopádně díky všem, co tam byli a vyjádřili nezanedbatelný nesouhlas se současnym politickym kurzem

Sem politika také nepatří. 14 dní ban. Fab
M M

Příspěvek od M M »

Odputam sa od politiky ... dnes den na stavbe (cosi rekonstruujem), popoludni sluzba na strelnici. Dosli 3(!) ludia ... ale to je posledne mesiace +- stabilne, nejako to pokleslo po zdrazeni streliva, k tomu ludia riesia ine starosti, nemaju peniaze. Aspon som si popri tom otestoval .50 AE Desert Eagla co dotiahol kolega, k tomu 2" v .454 Casull ... kedze nemam v rodine ortopeda, par ran mi stacilo ... a to .357 milujem :mrgreen: .
Odpovědět