KAM EMIGROVAT?
Re: KAM EMIGROVAT?
tak já měl na mysli nějakou zemi kde se člověk relativně vyhne systému 

Chorche...komari nejsou tak strasny a v zime nada zatapit 

mně je jasný, že na tej sibiři stejně nakonec skončíme
Ale musim to s tim teplem skusit, co kdyby žeo 

hipik86 píše:... Studenti tam nejdou na brigádu, kde berou méně než 100 éček na hodinu, ...

No já co jsme od lidí slyšel o severu, nebo Skandinávii obecně, tak je to extrémně drahý špás, sice si tam vyděláš hodně, ale nemůžeš to přepočítávat na naše, je tam všechno strašně drahý, to samé jako Austrálie a Nový Zealand... Je tam draho jak kráva, protože si to trh může dovolit a není tam tak přesycen, jako třeba u nás. Je pravda, že Finsko z nich na tom bude asi nejlépe, ale Dánsko a hlavně Norsko je celkem extrém. V Norsku prý není problém dostat občanství, nebo trvalý pobyt a zloděje tam můžete picnout na svým pozemku jak v Americe, ale jinak se z něho stává druhá Anglie, co se "multikulti" věcí týče. Jinak Anglii bych na emigraci nevolil asi vůbec... Malebný to tam je, ale to je asi tak všechno, co by jsme si povídali... Už se tam nevyplatí ani jezdit na brigády jako dřív, díky slabé Libře.
- Rase
- VIP
- Pohlaví: muž
- Kontaktovat uživatele:
Mno co se Norska týče, tak ceny stejné jako u nás... jen trochu jiný kurz. Koruny mají taky, lva na nich taky, tak je to tam příjemné, jen nesmíš uvažovat nad tím kolik rohlíků si koupíš v ČR za jeden jejich atd. o pivu ani nemluvě... když sme jim řekli kolik u nás stojí pivo tak se akorát nevěřícně smáli (párkrát jsem jim nechal jako suvenýr i českou padesátikorunu, když se patli jakou má hodnotu, tak jsem jim řekl dvě piva... načež se na mě obdivně podívali
to že u nich za to pade vám do půlitru ani neplivnou je věc druhá). Když se ti podaří překonat prvotní odtažitost domorodců, tak jsou hodně přátelští (když sme se ptali na radu tak si tě nejdřív nevšímají a ignorují tě, pak za tebou ale ochotně sami přiběhnou a poradí). V horách a zapadákově jsou lidi příjemní, poradí, pomůžou atd. jen jim musíš dát najevo že si samostatný a jejich pomoc v podstatě nepotřebuješ. Když sme po týdnu sestoupili z hor do města, tak bylo skvělé že v neděli bývá u kostela velká "párty" s živou hudbou, rozdává se tam jídlo (hodně a vážně skvělé + pití, zákusek atd.), je to charita pro místní smažky, bezdomovce a jiné existence, ale přidat se může kdokoliv (i cizozemců tam bylo dost). Po deseti dnech na konzervách a studeném jídle, je to velice příjemná změna.
Co sme potkali čechy tak prý když je člověk pracovitý tak peníze našetří (hodně lidí pracuje na rybích trzích atd.), ze kterých pak můžeš žít tady nepoměrně déle... Akorát je problém s tím, že místní nejsou moc družní. Pivo drahé a tak Čech trpí (uvědomil jsem si až tam, jak je pivo důležité pro všeobecnou pohodu - už z principu). Hodně se tam hulí, ožírá "napadrť", a žvýká tabák.
Norsko je celkem příjemná zem, ale nějak mě ten životní styl nechytl (a to mám rád samotu, klid a rašeliniště - tam je toho snad až víc než je zdrávo). Co se praktického života tam týče, tak to mám jen z doslechu, ale asi to nebude žádná selanka. Všechno stojí a padá na jazyku, když ho umíš, máš hned lepší práci, občanství a nejrůznější výhody... ale naučit se norsky je problém... angličtina je samozřejmost, všechno ale stojí a padá se znalostí norštiny
U mě zatím vede Dánsko - ale to už je snad až moc jako doma

Co sme potkali čechy tak prý když je člověk pracovitý tak peníze našetří (hodně lidí pracuje na rybích trzích atd.), ze kterých pak můžeš žít tady nepoměrně déle... Akorát je problém s tím, že místní nejsou moc družní. Pivo drahé a tak Čech trpí (uvědomil jsem si až tam, jak je pivo důležité pro všeobecnou pohodu - už z principu). Hodně se tam hulí, ožírá "napadrť", a žvýká tabák.
Norsko je celkem příjemná zem, ale nějak mě ten životní styl nechytl (a to mám rád samotu, klid a rašeliniště - tam je toho snad až víc než je zdrávo). Co se praktického života tam týče, tak to mám jen z doslechu, ale asi to nebude žádná selanka. Všechno stojí a padá na jazyku, když ho umíš, máš hned lepší práci, občanství a nejrůznější výhody... ale naučit se norsky je problém... angličtina je samozřejmost, všechno ale stojí a padá se znalostí norštiny
U mě zatím vede Dánsko - ale to už je snad až moc jako doma
A co nějaký pseudorusko jako Gruzie nebo Kyrgystán? Jejich legislativu neznám, ale je tam krásně, lidi pohodový, životní úroveň ujde, systém neprudí.
Já rád žiju tady v ČR. Spoléhám na českou mentalitu a "hledání cestiček". Jak údajně řekl Hitler: "Čech je cyklistou, který se nahoře hrbí a dole šlape."
Alive: stejná situace na přibližně stejném místě
Já rád žiju tady v ČR. Spoléhám na českou mentalitu a "hledání cestiček". Jak údajně řekl Hitler: "Čech je cyklistou, který se nahoře hrbí a dole šlape."
Alive: stejná situace na přibližně stejném místě

předpokládám že ty tečky před obličejem sou ty komáři 

Neviem načo plačete, v Nórsku mám známeho, je pravda že je to tam drahé, ale neplačte ak chcete ušetriť jedzte ryby, ryby, ryby a ak chcete ešte lacnejšie tak si ich ulovte sami a kupujte len chleba a zeleninu a na chľast zabudnite a varte si vlastné pivo a kúrenie, no drevom ktoré si sami pripravíte a zistíte že vám zostane bez problémov pol Nórskej výplaty a ste vo vate 

- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
Máte se všichni v Česku jako prasata v žitě a pálí vás dobré bydlo! 

Mám jinou představu o prasatech v žitě. 

Souhlasím s Fabikem.
Projel jsem dost států a dle mne je Česko nejlepší místo pro život. Máme se tu opravdu luxusně.
Koniáš
Projel jsem dost států a dle mne je Česko nejlepší místo pro život. Máme se tu opravdu luxusně.
Koniáš
ale jak dlouho ještě....
-
- VIP
- Pohlaví: muž
- Bydliště: Praha + Střední Čechy (vysloveně trvalé bydliště nemám)
Jen tlumočím co mi bylo řečeno, ikdyby to byla z půlky pravda, tak je to furt hodně slušná sumaLachtan píše:hipik86 píše:... Studenti tam nejdou na brigádu, kde berou méně než 100 éček na hodinu, ...To myslíš vážně ???

Jak povídám, kolega byl na studijním pobytu cca jeden rok. Není to moc, ale taky to není úplně málo, nato poznat jak si domorodci žijou.
Je to sice OT, ale musím reagovat na "prasata v žitě".
Nežiju si vysloveně špatně. Loni jsem byl na vědecké konferenci v na Slovenské poľnohospodárské univerzitě v Nitre. Kde se sešli "odborníci" na problematiku jakosti a spolehlivosti. Tam jsem potkal dva doktorandy odkudsi z okolí Přešov a Košice. Samozřejmě, že jsme se nutně bavili o penězích. Na naší univerzitě berou doktorandi od 6500 - 7500 Kč měsíčně (podle doby studia) za svou činnost (svůj vědecký výzkum, prezentace svých výsledků, spolupráce na dalších výzkumech, řešení ostatních projektů a samozřejmě výuka, jako normální jsou požadovány 3 cvičení, tedy 3x1,5 hodiny výuky týdně a k tomu příprava, já se běžně připravuji zhruba stejně dlouhou dobo, jakou vyučuji). Doktorandi v SK mají minimálně 500 €, když učí, dostávají další příplatky, takže nemají problém s tím dostávat 650 € měsíčně.
Moc se omlouvám za OT..
Ještě záleží jaké státy to byli. Já žil několik let v Rakousku a uvažuji že se vrátím zpět do Rakouska. Že bych zde žil luxusně si opravdu nepřipadám.Koniáš píše:Souhlasím s Fabikem.
Koniáš

"Prasata v žitě?"
Tak nevím, je pravda že má čistá mzda je poněkud vyšší než uváděná hrubá mzda v ČR. Bohužel, většinu utratím za léčbu manželky. (jela do práce a pán podnikatel předjížděl dvojitou plnou) Dle pojišťovny nejsou léky hrazeny.
Tak nevím, je pravda že má čistá mzda je poněkud vyšší než uváděná hrubá mzda v ČR. Bohužel, většinu utratím za léčbu manželky. (jela do práce a pán podnikatel předjížděl dvojitou plnou) Dle pojišťovny nejsou léky hrazeny.
Pánové
Peníze ,které vydělá chlap v Rumunsku, nebo Bulharsku a musí z toho živit rodinu a platit nájem dostávala moje žena jako mateřskou. Španělsko a vůbec jih evropy je nyní maras a kriminalita. O většině míst v africe nebo ázii ani nemyslet.
Uvědomte si, že máme pitnou vodu, elektrika jde celý den, máme doktora, nežije nás 8 v jedné místnosti. Umíme číst a psát, máme počítač a telefon. Máme možnost studovat, za jídlo nedáváme 90% příjmu, můžeme pustit děcka ven a nemuséme se bát, že zmizí. atd atd atd.
Aspoň zatím.
Můžeme vlastnit zbraně, můžeme a nemusíme věřit v jakéhokoli boha a neukamenují nás.
Toto jsou body u kterých 90% světové populace pouze sní.
Jsem tady velmi spokojen.
Koniáš
Peníze ,které vydělá chlap v Rumunsku, nebo Bulharsku a musí z toho živit rodinu a platit nájem dostávala moje žena jako mateřskou. Španělsko a vůbec jih evropy je nyní maras a kriminalita. O většině míst v africe nebo ázii ani nemyslet.
Uvědomte si, že máme pitnou vodu, elektrika jde celý den, máme doktora, nežije nás 8 v jedné místnosti. Umíme číst a psát, máme počítač a telefon. Máme možnost studovat, za jídlo nedáváme 90% příjmu, můžeme pustit děcka ven a nemuséme se bát, že zmizí. atd atd atd.
Aspoň zatím.
Můžeme vlastnit zbraně, můžeme a nemusíme věřit v jakéhokoli boha a neukamenují nás.
Toto jsou body u kterých 90% světové populace pouze sní.
Jsem tady velmi spokojen.
Koniáš
Koniáš
A z jiného vlákna .... ale tady ještě aktuálnější ...
http://www.zeitung.cz/peefko/?fb_action ... bject_map=
výrazně doporučuju přečíst, anžto to obsahuje poměrně dost moudra
a chlapci, taky jsem pár zemí projel ..... on je všude chlebík o dvou kůrkách, my se tady opravdu nemáme tak špatně ...
.... a tam, kde se mají ještě líp než tady, tak tam chlapci, na vás nikdo nečeká ......

A z jiného vlákna .... ale tady ještě aktuálnější ...
http://www.zeitung.cz/peefko/?fb_action ... bject_map=
výrazně doporučuju přečíst, anžto to obsahuje poměrně dost moudra
a chlapci, taky jsem pár zemí projel ..... on je všude chlebík o dvou kůrkách, my se tady opravdu nemáme tak špatně ...

a jen maličkou glosu nazávěr pro ty co remcaj, jak je to tu hrozný a jak se maj špatně ....
kdyby jste byli mí kámoši, tak bych vám otevřeně řekl, přestaňte pindat a začněte něco dělat, on se pak nějakej výsledek dostaví ......
ale jelikož mí kámoši nejste, tak si pindejte do aleluja, páč mi po vás nic neni
kdyby jste byli mí kámoši, tak bych vám otevřeně řekl, přestaňte pindat a začněte něco dělat, on se pak nějakej výsledek dostaví ......
ale jelikož mí kámoši nejste, tak si pindejte do aleluja, páč mi po vás nic neni