Úplně OT, že se jinam nehodí

Diskuze o všem možném, tedy kavárnička, hospůdka, jak kdo chcete, jedinou podmínkou je dodržení pravidel fóra.
Odpovědět
Marglin
Pohlaví: muž

Re: Úplně OT, že se jinam nehodí

Příspěvek od Marglin »

Moc děkuji Mili. Jako katolík (nikomu to necpu před xicht, ale také se za to nestydím) jsem sice "biased," ale moudrost těch slov mě "vystřelila na měsíc" rozhodně doporučuji všem lidem, zejména pak evropanům.
dr.know

Příspěvek od dr.know »

Zaujalo mě Milim linkované video, dohledal jsem si bližší info, protože na rozlobených mužích nic dalšího není.
Projev prof. Petra Piťhy, probošta Kolegiátní kapituly Všech svatých na Pražském hradě
https://www.youtube.com/watch?v=MwRYpmWolWQ

Kde se to vzalo na serveru pro 15 leté vypatlané puberťáky by mě věru zajímalo :)
zboza

Příspěvek od zboza »

Rozpadlici, jdou vam blbe hodiny.... o hodinu
cipis

Příspěvek od cipis »

Nejdou. Ty máš špatně nastavený profil, máš v něm zimní čas ;-)
molikoje

Příspěvek od molikoje »

Na odkaz na to video jsem narazila už dřív, ale až teď jsem si řekla, že když to je i na rozpadu, tak se na to kouknu :)
No a... zklamání. Má sice moc hezký projev, forma je taky moc pěkná, ale ta sdělení... Spousta instantních mouder a házení lidí do jednoho pytle, jednotlivá tvrzení určitě najdete i v diskusi na novinkách, akorát v jiné formě ;)
Už jsem slyšela hodně lepších kázání.
Milli

Příspěvek od Milli »

Dobrý večer Rozpadlíci, Molikoje,
Například? Velice rád si ho poslechnu, mám rád inspirativní myšlenky.

Děkuji a přeji hezký večer
Život se neměří počtem nádechů a výdechů, ale počtem okamžiků, které nám braly dech.
Marglin

Příspěvek od Marglin »

Žena mi dneska řekla v podstatě to samé, když jsem jí to ráno pouštěl. Hádám, že chlapi prostě mají mnohem větší potěšení z toho, když někdo důležitý (ctihodný) říká něco, co si oni sami myslí. Když chceš ženu opravdu dojmout, musíš ji něčim překvapit. Chlapi jsou z toho často dost zoufalí (viz. ta brokna se zásnubním prstýnkem co postnul Kregan ve vtipech.)
Marglin

Příspěvek od Marglin »

Milli, tady je jedno velice inspirativní kázání, pokud rozumíš polsky. (V některých regionech česka to není taková vzácnost, snad nebude bezpředmětné). Rekolekcje RUT: byly "vyrobené" minulý rok Adamem Szustakem, jedním z nejradikálnějších knězů žebravého řádu dominikánů. Je to celkem "mlaďoch" který si prošel svým, otevřeně hlásá myšlenky, které mi dobře známe z kázání mistra Jana Husa (návrat církve ke kořenům, jednoduchost, chudoba, apolitičnost, kněží jsou tu proto aby sloužili lidem-ne naopak etc...) a pro ty, co se o tyhle věci nestarají je tu i estetická stránka poměrně unikátních (real time) kreseb/malby(?)pískem Kasie Rogowské, za instrumentálního doprovodu Piotra Kurstaka a Witka Wilka: https://m.youtube.com/watch?v=izoiUM5ZsLA

Ps. Nechci tady dělat propagandu svého osobního přesvědčení. Pokud dostanu aspoň tři SZ od lidí které toto téma na Rozpadu pobuřuje, požádám o smazání.
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

myslím, že už tu jsi taky nějaký pátek ne? Tak ti tu polštinu asi promineme :-D
Marglin

Příspěvek od Marglin »

Dík :) . Já to myslel spíš tak, aby si někdo nemyslel, že tu chci rozjíždět nějaké náboženské agitky. Mám ale za to, že tady hodně lidí na fóru sdílí stejné hodnoty ať jsou to věřící nebo ateisté. Úcta, k tradičním hodnotám které nás dělají čechy, potažmo evropany. Tak jsem po postnul z tohoto hlediska, jako zajímavý aspekt kultury, který formuje i naše přesvědčení a tím co jsme. Opravdu jsem rád, že mám možnost se prezentovat na fóru, kde se schází tolik zajímavých lidí, sekterými si je o čem povídat. :)

Asi tak ňák.
Milli

Příspěvek od Milli »

Dobrý večer Rozpadlíci, Margline,
omlouvám se za opožděnou reakci, ale byl jsem mimo civilizaci, sjížděli jsme Dyji ze Znojma. Právě jsem se vrátil domů. Hovorovou polštinu zvládám, uvidíme, jak zvládnu tvůj odkaz. Podívám se na to v týdnu, až budu mít klid.

Děkuji a přeji hezký večer
Život se neměří počtem nádechů a výdechů, ale počtem okamžiků, které nám braly dech.
molikoje

Příspěvek od molikoje »

Milli, bohužel (nejspíš) všechna kázání byla naživo a nenahraná. Z pastorů/farářů/kazatelů mi nejzajímavější přišli asi tito: Mikuláš Vymětal, René Milfait, velice zajímavé přednášky o Bibli má Petr Staš a spoustu jsem toho četla od Aleše Jalušky.

Margline, v tom mezi ženskýma a chlapama nebývá moc rozdíl. I ženskejm většinou lechtá ego, když někdo důležitý potvrzuje jejich názor, nicméně u mě to většinou přebije to, že jsem šťoura :) A s těma překvapeníma bych to taky moc nezobecňovala, osobně nesnáším překvapení a můj muž taky, to nám ovšem nebrání v pokusech toho druhého překvapit (většinou neúspěšně) :D
Hdm

Příspěvek od Hdm »

Rád zajimavých gifů se tam najde

http://az-europe.eu/cz/218938-ako-sa-to ... -sa-viac/n
Marglin

Příspěvek od Marglin »

molikoje píše: Margline, v tom mezi ženskýma a chlapama nebývá moc rozdíl. I ženskejm většinou lechtá ego, když někdo důležitý potvrzuje jejich názor, nicméně u mě to většinou přebije to, že jsem šťoura :) A s těma překvapeníma bych to taky moc nezobecňovala, osobně nesnáším překvapení a můj muž taky, to nám ovšem nebrání v pokusech toho druhého překvapit (většinou neúspěšně) :D

To není tak úplně pravda. Rozdílů mezi ženami a muži je požehnaně ;) Někde jsem četl o projektu na jakési univerzitě (myslím, že to bylo v "Takzvané zlo" od Konrada Lorenze ale nejsem si jistý.) Prý tam testovali skupiny mužů a žen. Každému dali dva doláče a řekli jim, že můzou vsadit kolik chtějí a když vsadí nejvíce, tak vyhrají odměnu, jinak jim zůstane jen to, co nevsadili. Ženská a mužská skupina sázeli prakticky stejně do doby, než přišel do třídy asistent který, jen tak mimochodem utrousil, že je to soutěž s jinou univerzitou. Od té chvíle se mužský zbláznili a z velké části vsázeli všecko co měli, zatím co ženy zůstaly u průměru. Mužský to prostě mají v genech, třeba i zdechnou za čest, tým atd. Ženské jsou víc pragmatické a ještě že tak.

Aspoň, že je tam tam snaha překvapit, víc než dobrou vůli čekat nemůžeš. Mě nedávno žena překvapila párem crocss, z Lidlu v tacticool barvě. Po půl roce v Pakistánu si mohla taky vybrat něco jiného. :)
Cep

Příspěvek od Cep »

Zbraně v Pákistánu :
https://www.youtube.com/watch?v=FinRqCocwGE
Tak nevím, prý máme hodně liberální zákon o zbraních. Z videa mám pocit, že v Pákistánu se bez zákona o zbraních docela dobře obejdou :-)
kregan
VIP

Příspěvek od kregan »

V celý tý oblasti, včetně okolních států jdou zbraně sehnat (dokonce i legálně) za pár korun na tržišti (v Afghánistánu i hašiš). Už sem uvažoval, jak něco dovézt. Ale nějaká schůdná varianta asi nebude. Leda posílat poštou po dílech ve větších balících s ostatníma věcma. jenže to se pak cena neúměrně navýší na poštovnym a pořád je riziko, že to některá pošta zabaví.
Čím víc víš, tím míň neseš.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Kregane!!! Tohle tady neřeš!
Marglin

Příspěvek od Marglin »

Cep píše:Zbraně v Pákistánu :
https://www.youtube.com/watch?v=FinRqCocwGE
Tak nevím, prý máme hodně liberální zákon o zbraních. Z videa mám pocit, že v Pákistánu se bez zákona o zbraních docela dobře obejdou :-)

Není to tak, jak by se mohlo zdát. Ty "vesničky" produkující zbraně jsou pouze na území členů FATA, čili jakýsi kmenových organizací (jako například paštunové v Balučistánu) které si v podstatě vládnou sami. Na územích spravovaných vládou mohou nosit zbraně pouze vojáci, policie a někteří politici, tečka. Tribální území jsou obehnaná sítí checkpointů, na kterých se poctivě kontroluje. Také kmenová území mají svoje (nepsané) zákony na vlastnictví zbraní. Jako cizinec, zvláště pak bílý bych se tam s AK rozhodně neprocházel.
kregan
VIP

Příspěvek od kregan »

Typický Češi, co se děje okolo mě absolutně nezajímá :D
http://www.novinky.cz/krimi/372355-poli ... -deti.html
Čím víc víš, tím míň neseš.
Wilderness
VIP

Příspěvek od Wilderness »

Jinam se nehodi, ponevadz tam uz je to zamceny...
Zaznamenal jsem pred chvili, ze Macgyver uplne zmizel..uplne jako uplne uplne v tichosti.. nebo ne?
"Kdybych měl zapomenout na ně, Bože na nebi, zapomeň na mě."
Odpovědět