Jak bylo dnes
Re: Jak bylo dnes
Včera jsem byl v servisu vyměnit olej. Zjistili ze je vadná klimatizace, nebrzdí zadní brzda, že se podělal centrál a tak, suma sumárum, cvaknu 30k, abych byl zase cajk. 

Lepší hrůzný konec, než hrůza bez konce.
Prave sem si vyčistil kulovnici impregnaci na boty. Mi bylo divny, ze to smrdi nak jinak nez obvykle.
Čím víc víš, tím míň neseš.
- DarkViperCZ
- Pohlaví: muž
Dnes jsem si mohl zkušebně střelit pár šípů z kladkového luku
Paráda, oproti reflexnímu se snadněji natahuje a ten zaměřovač taky stál za to
A kurýr mi dovezl objednaný nůž US NAVY Mk. 3 pro kamaráda, originál od Ontaria a když jsem ho vyndal, abych ho zkontroloval, musel jsem se smát. Nůž je pěkný ale úplně na..caný konzervantem, takže smrdí nejen on, ale i obal a krabička 

Adaptace je klíčem k přežití.
A jak říkám: Nothing is impossible. 

- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem zachránil zase jeden život. Pocit k nezaplacení 
A zase vzdávám hold všem lidem ze záchranného systému, který zafungoval až podezřele skvěle na všech úrovních.

A zase vzdávám hold všem lidem ze záchranného systému, který zafungoval až podezřele skvěle na všech úrovních.
Fab: Nechceš se o tom nějak rozepsat?
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
Ani ne, sorry 

Tak jsem dnes dokončili další fázi terénních úprav kolem domu - 54 tater kvalitní zeminy pro zavezení různých "zmol"a jiných nevyužitelných koutů pozemků - celkem jsme tak získali navíc několik set m2 dobře využitelné (tj. obdělatelné) +- rovné plochy, což je u nás v kopcích docela "nedostatkové zboží". K tomu jsou vyměřeny prostory pro malou domácí akvakulturu o cca 105 m3.
Countdown nám pomalu, ale zato dosti nezadržitelně běží dál !
Countdown nám pomalu, ale zato dosti nezadržitelně běží dál !
"Bez zájmu [občanů] o stát republika se stává de facto státem aristokratickým, byrokratickým, státem menšiny - forma sama nerozhoduje o podstatě státu.“ T.G.M.
Dnes jsem se díval na sedmý díl osmé řady seriálu Městečko South Park. Má název Invaze z budoucnosti. Doporučuji shlédnout.
Až v pekle nebude volného místa, pak mrtví budou bloudit po zemi.
Dnes mám volno, takže jsem dopoledné posekal zahradu, odpoledne relaxoval a večer jsem s dcerou zašel do kina na Warcraft: První střet ve 3D - fakt dobrá pohádka, mohu jen doporučit.
Pln optimismu jsem peníze na Glocka utratil za koloběžku.
Čím víc víš, tím míň neseš.
Jsem ve Španělsku. Mám volný víkend a počasí stojí za houby. Těšil jsem se na natáčení v moři ale takhle se na něj tak leda můpžu koukat

"Dum Spiro Spero" ...moje motto aneb citát o tom, jak každý z nás bude, i přes silácké řeči o poslední kulce, lapat po dechu do poslední chvíle.
Dneska jsem završil asi měsíční postupný přerod jednoho člověka z "nemám ráda zbraně" na "střílení na střelnici bylo super, díky". Následovaly otázky jak se dělá zbroják a kolik za to atp.
Pěkná práce. Jen houšť!Hdm píše:Dneska jsem završil asi měsíční postupný přerod jednoho člověka z "nemám ráda zbraně" na "střílení na střelnici bylo super, díky". Následovaly otázky jak se dělá zbroják a kolik za to atp.

Mimochodem, rád bych si udělal zbroják. Ale hledám rozumného instruktora. Jsem z Chomutova. Hlásí se někdo dobrovolně?

"Dum Spiro Spero" ...moje motto aneb citát o tom, jak každý z nás bude, i přes silácké řeči o poslední kulce, lapat po dechu do poslední chvíle.
dnes jsem opravil díru v zadní stěně trezoru na zbraně...
Tu jsem vytvořil střelou ráže 9mm při ráně jistoty
Mno tak to vezmu od začátku a budiž vám to ponaučením.
Předchozí situaci předcházeli 2 chyby. Druhá, která vedla k výstřelu při ráně jistoty byla, že jsem po vyndání zásobníku lajdácky stáhl závěr - nikdy nenosím nadrcnuto, tak jsem si byl "jistý" že tam náboj není. Lajdácké stažení závěru nevyhodilo náboj ven a absence pohledu do komory měla jediný výsledek v dané situaci... Ještě že neflákám mířenou ránu jistoty do bezpečného místa.
Po pěkném překvápku jsem za chvíli začal slyšet a přemýšlet, co se kua stalo - a asi to bylo takhle..
Včera jsem na střelnici drilloval křížovou palbu na 2 terče - vždy 2 rány na každý terč. Mno a nabíjel jsem vždy 4 náboje do každého ze dvou zásobníků, abych procvičil přebíjení. Podle mě jsem při poslední sérii nabil místo 4 tak 5 nábojů a jak jsem střílel celou hodinu 2 + 2 + 2...... tak jsem prostě vypálil 4 rány ze zásobníku a automaticky jej vyjmul - a co se stalo?? Ta poslední zůstala v komoře. Zásobník jsem vyhodil ven, nabil druhý napáskovaný zásobník a pistoli zajistil. Takže sice byla bezpečná, ale nadrcnutá. Mno a dnes jsem ji šel čistit a co jsem udělal? Pistole z pouzdra, bezpečný směr, zásobník ven, stahnout závěr a kontrola pohledem (lajdacky oboje) a pak rána jistoty do skříně s trezorem....
Takže beru to, jako varování s výstrahou a sakra si budu dávat záležet při kontrole zbraně.. Jak se říká " 2x měř a jednou střílej.."
Tu jsem vytvořil střelou ráže 9mm při ráně jistoty

Předchozí situaci předcházeli 2 chyby. Druhá, která vedla k výstřelu při ráně jistoty byla, že jsem po vyndání zásobníku lajdácky stáhl závěr - nikdy nenosím nadrcnuto, tak jsem si byl "jistý" že tam náboj není. Lajdácké stažení závěru nevyhodilo náboj ven a absence pohledu do komory měla jediný výsledek v dané situaci... Ještě že neflákám mířenou ránu jistoty do bezpečného místa.
Po pěkném překvápku jsem za chvíli začal slyšet a přemýšlet, co se kua stalo - a asi to bylo takhle..
Včera jsem na střelnici drilloval křížovou palbu na 2 terče - vždy 2 rány na každý terč. Mno a nabíjel jsem vždy 4 náboje do každého ze dvou zásobníků, abych procvičil přebíjení. Podle mě jsem při poslední sérii nabil místo 4 tak 5 nábojů a jak jsem střílel celou hodinu 2 + 2 + 2...... tak jsem prostě vypálil 4 rány ze zásobníku a automaticky jej vyjmul - a co se stalo?? Ta poslední zůstala v komoře. Zásobník jsem vyhodil ven, nabil druhý napáskovaný zásobník a pistoli zajistil. Takže sice byla bezpečná, ale nadrcnutá. Mno a dnes jsem ji šel čistit a co jsem udělal? Pistole z pouzdra, bezpečný směr, zásobník ven, stahnout závěr a kontrola pohledem (lajdacky oboje) a pak rána jistoty do skříně s trezorem....
Takže beru to, jako varování s výstrahou a sakra si budu dávat záležet při kontrole zbraně.. Jak se říká " 2x měř a jednou střílej.."
Jeste se nestalo, aby to nejak nedopadlo..
Tak s tebou bych chtěl mít dvojdomek 

Kdo si nebouchl nechtíc,tak buď kecá nebo nestřílí.
Mám taky za sebou.

Jednou po mě střílel správce střelnice... tedy nechtěně.. začal něco páčit na zaseknuté zbrani, tak jsem ho upozornil, že míří na mě, tak to namířil k terčům a za chviličku vyšla rána... díky Bohu vedle.
Foedum inceptu, foedum exitu.
Quis autem custodiat ipsos custodes?
Quis autem custodiat ipsos custodes?
Kontakte, ale to jsi posral už na té střelnici ... Když nosíš bez náboje v komoře, tak proč sis to nezkontroloval už tam? To je defacto odfláklá kontrola zbraně před nošením. Nicméně, jestli bys tu kontrolu udělal tak ledabyle, jak tu do trezoru, tak by ti asi nadalo víc lidí než ty sám sobě doma 
Jinak jsem zjistil, že je bezpečnější nosit s nábojem v komoře - absolutně vůbec nikdy neřešíš, jestli tam teď je nebo tam teď není. Prostě víš, že tam je furt

Jinak jsem zjistil, že je bezpečnější nosit s nábojem v komoře - absolutně vůbec nikdy neřešíš, jestli tam teď je nebo tam teď není. Prostě víš, že tam je furt

přesně tak - zásadní pravidlo bezpečnosti je mít furt v komoře
dělám to taky tak
dělám to taky tak
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...