Krásně se lítalo, když kolem nebylo žádné WiFi rušení. A povedl se mi nákup krabice 3M/6035 filtrů, za 100Kč/pár...to bylo jak druhé vánoce.

Po delší době nošení všeho možného můžu prohlásit, že R-Shield je celkem dost blbě ušitej. Pokud nemáte zrovna rozpláclej nos negroidního typu, tak vás bude prostě přes nos tlačit. Já to vyřešil tak, že jsem opatrně palcem "za mokra" trochu modifikoval a vytvaroval (vytahal) tu vnitřní membránu (či jak nazvat tu filtrační vrstvu) právě v oblasti špičky nosu. Je to o něco lepší, ale k ideálu to má daleko. Nechápu, že u výrobku takovéto cenové hladiny nikdo nepřemýšlel nad střihem právě v oblasti nosu a ušili to jak válec...
Stejná zkušenost, pěší, roušky na krku, když se někdo blíží nasadí.štaflík_new píše: ↑12.04.2020 21:47
Zaujalo mě, že turisté, kterých dneska bylo mraky, celkem nosí roušku (tak přes 90%). Cyklisté a běžci na to pečou. Funí tam všichni, protože je to táhlý kopec. Osobně mě to žíly netrhá, žijeme vzadu za chalupou, ale logiku uvažování některých lidí ani opatření moc nechápu.
Přesně tak. Pěkné počasí, já se vydal do hor že se někde na nějakém pěkném kopečku vyvalím a budu si užívat samoty, čerstvého vzduchu a sluníčka nad hlavou a ono nebylo kde. Všechno plné. Karanténa má jeden negativní faktor. Lidi kteří se normálně válejí po hospodách nebo zabíjejí čas v nákupácích nemají kam a doma dřepět nebudou. Takže se cpou absolutně všude. Do lesa radši ani nelezu. Představa, že bych se utíkal schovat do lesa před něčím mi přijde dnes naprosto směšná. A to ještě nezačala doba dovolených. Předpokládám že vzhledem k tomu že měšťáci nemůžou za hranice k moři, tak začnou okupovat pohraničí. No potěš koště, tuhle pandemii to mi byl čert dlužný.
Mě je taky R-Shield těsnej přes nos, trošku pomůže nařasení zadní části na úrovni uší, to vám zároveň přitáhne membránu pod bradou.
Lezl? Na žádné. Lezení by mě zabilo. Já si tam poctivě svoji prdel vyvezl. No a oproti tomu po čem se tady plahočíte vy ostatní jsou Bíle Karpaty/Javorníky spíš takové zvlnění místního terénu než kopce, no věř že pro někoho kdo byl zvyklí sáňkovat na převýšení cca 9m (poněvadž to je nejvyšší lokální kopec) je třeba Lopeník masiv na rozhraní Apl a Himalájí