Úroveň psaného textu a gramatika obecně

Diskuze o všem možném, tedy kavárnička, hospůdka, jak kdo chcete, jedinou podmínkou je dodržení pravidel fóra.
Kapo

Re: Úroveň psaného textu a gramatika obecně

Příspěvek od Kapo »

MacGyver píše:TO Kapo: A co je užitečného na tom, že čteš toto vlákno a ještě ztrácíš čas psaním příspěvků? Navíc obsahová stránka tvých příspěvků se rovná hospodskému klábosení.

Na druhou stranu je mi ten tvůj (a většiny tvých krajanů) popichovačný přístup sympatický. Bratia na to idú vždy na priamo :hand
Práve odpočívam. Zvery nakŕmené, a vrtám diery do dlažby, prerábam chalupu na samote, staviam ohrady a maštale..... tak si chodím aspon zajesť k PC, bo pri nom tolko nehlcem. :mrgreen:

Inak, z motoristických a offroadových fór, kde som strávil kopec času, a ludí spoznal aj osobne, mi vyšlo, že dobrý a zručný mechanik, čo vie naozaj poradiť zväčša neovláda gramatiku. A spisovné buzny často ani nevedia bez góglu, kde majú na aute chladič.
Potom sa bežne stávalo, že mechanici radili, buzny buzerovali, až nakoniec fórum ostalo sice gramaticky prijatelné, akurát čisto buzerantské. Potom fórum funguje už iba zotrvačnosťo, kedy buzny odkazujú všetkých nových na staré príspevky: "to už sa tu riešilo", alebo "nevieš hladať?"

Ja sám som sa gamatiku a aj na PC začal učiť až v cca 35 rokoch, a mám ešte čo dohánať. Preto mám pochopenie pre obe strany. Aj keď je pravda, že pri anonymnom príspevku plnom chýb, vždy spozorniem, prípadne ho radšej ani vôbec nečítam .

Pekný deň prajem :angel
Přílohy
10251930_10200978677707487_1886824560688941407_n.jpg
10251930_10200978677707487_1886824560688941407_n.jpg (38.21 KiB) Zobrazeno 5537 x
Terminated Account

Příspěvek od Terminated Account »

Kapo píše:
bivoj píše:
Kapo píše:No, vraj len neúspešný ludia riešia neustále veci, ktoré nejdú zmeniť...
Tak to se dost pleteš. Říká se tomu boj s lidskou blbostí. Jak říká jeden slavný citát: "Boj proti lidské blbosti nelze vyhrát, ale nesmíme přestat bojovat, aby blbost nezaplavila svět."
Tak teda bojuj, sekaj, upaluj, napichuj. Ja idem robic dačo užitočné. :lol:
DQWindmill.gif
PS: mne vadia ovela viac iné ludské "cnosti".
Kápo - ještě je dobré citovat nač byla moje reakce (viz. výše), aby to nebylo vytržené z kontextu. To tvoje škatulkování dle výše popsané logiky:

Dobrý mechoš = neumí psát gramaticky správně, tudíž špatný mechoš = umí psát gramaticky správně

a zároveň,

kdo píše gramaticky správně = buzna, tudíž kdo nepíše gramaticky správně = není buzna,

je, řekněme, velmi úsměvné. Tento lidový trolling, je zde naštěstí jen neškodnou zábavou a zabíjením času.
Kapo

Příspěvek od Kapo »

Jo, ty určite nebudeš dobrý mechoš.... :mrgreen:
Terminated Account

Příspěvek od Terminated Account »

Ok, takže jsem buzna. Bezvadný díky za další zkušenost do života.
Hohepa
VIP

Příspěvek od Hohepa »

Jo no to budu asi taky buzna. Manželka bude mít radost. :finger
Potkal jsem za život hodně mechošů co měli číslo bot vyšší jak IQ
a byli to takoví fušéři, že by jeden plakal, ale teoreticky to byli vždy machři na n-tou co mají vždy pravdu.
A pro tu jejích pravdu byli ochotný druhému i rozbít hubu.

Řekl bych, že manuální zručnost, technické myšlení, prostorová představivost ,IQ ,EQ, gramatika (dyslexie) a nevulgární vyjadřování jsou naprosto samostatné kategorie vlastností člověka a nelze mezi nimi stanovovat zákonité souvislosti. Ano bývá častější jev kdy vulgární vyjadřování je spojeno s nízkým IQ než spisovná mluva a naopak.
Ale po té co jsem jednou omylem přepnul TV na přenos z poslanecké sněmovny vím, že to fakt není obecně platné.
RAD

Příspěvek od RAD »

Mám vysoké nebo nízké IQ když jsou mé příspěvky spíše spisovné poté ,co nespisovná či vulgární slova zvýrazní oprava gramatiky ?
S pozdravem dobrý mechanik :lol:
Odpovědět