KAM EMIGROVAT?

Diskuze o všem možném, tedy kavárnička, hospůdka, jak kdo chcete, jedinou podmínkou je dodržení pravidel fóra.
Odpovědět
cover72
VIP

Re: KAM EMIGROVAT?

Příspěvek od cover72 »

Tak "u vodního toku" je zabité, protože tam už jsou dávno nastlaní trampové se svými přístřešky. V lese mimo vyznačené stezky chodit umím :) a párkrát jsem si zkracoval cestu podle mapy sledováním koryta potoka, a právě proto mám za to, že to napadne kde koho. Což ve výsledku znamená prohru.
Karlos
Rozpadlík

Příspěvek od Karlos »

Pokud by jste to s emigrací mysleli vážně tak zkuste zapátrat po původu svých předků. Je dost možné že zjistíte že někdo z vašich prarodičů byl židovského původu což by vás opravňovalo na základě "Zákona o návratu" požádat a automaticky získat státní občanství státu Izraele...
Zákon o návratu je izraelský zákon, který zaručuje každému člověku s židovskými kořeny a členům jeho rodiny právo přijít do Izraele a automaticky získat státní občanství. Zákon se nevztahuje pouze na člověka, který má židovskou matku či konvertitu, ale i na člověka, který má židovské příbuzenské vztahy ze strany otce či prarodičů, čímž navazuje na Norimberské zákony a jejich rasové vymezení židovství.
Fabulous_přeukrutný
Administrátor
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fabulous_přeukrutný »

Jasně, idea je to krásná, jenže potom budeš muset narukovat na vojnu, která je v Izraeli povinná tuším do 50-ti let. :(

Prokázat židovský původ v naší promíchané české kotlině pro hodně lidí nebude až tak těžké :D

OT: Vždycky se směju českým náckům s typicky židovskými rysy a německy znějícími jmény :D
Karlos
Rozpadlík

Příspěvek od Karlos »

Náckům se směju nejen těm českým... ;)

Jinak co se té povinné vojenské služby týče, myslel jsem že z ní jsou mnozí místní návštěvníci nadšeni a že naopak zaplesají z možnosti se zůčastnit...

<typicka-ceska-vyjebavka>
Donedávna stačilo prohlásit se ortodoxním židem a tím se službě vyhnout ale to už myslím taky nejde, resp. četl jsem že to chtějí zavést - třeba to ještě nestihli.
</typicka-ceska-vyjebavka>
Kolapsnik jr.

Příspěvek od Kolapsnik jr. »

Jestli arabakum/egyptanum zas zaberou Sinai (Beduiny nechat jsou tam doma), tak jdu do toho i jako eskymak.. :mrgreen:
No takovych par desitek tisic cesko-slovaku by se tam veslo, *zurodnit se da i skalnata poust, hlavni efekt je to more.
ps aneb zlomeni kletby praotce Cecha, ktery zabloudil az do inverzni kotliny
*kdo tam byl dosvedci, ze volne energie jsou tam habakuky: slunce, vitr, proudy, skalni mineraly, ..
Reno
Pohlaví: muž

Příspěvek od Reno »

Fabulous píše:...Vždycky se směju českým náckům s typicky židovskými rysy a německy znějícími jmény :D
No a i ti zbývající čeští náckové, co německy / židovsky znějící příjmení nemají, obvykle stejně tvrdí, že nejsou Češi ale Němci, protože například praděda z matčiny strany byl Němec, ovšem jinak všichni zbývající předci Češi... :lol: :roll: Matematika na úrovni základní školy jim evidentně rovněž činí problémy... :lol:
sigmark
VIP

Příspěvek od sigmark »

No vidíš. Pokud by všichni znali svůj rodopis pár století zpátky, tak by zjistili, že jsme všichni takový mišmaš, že tohle vůbec nemá smysl řešit po genetické stránce. Je možné se identifikovat s národotvornými prvky ( jazyk, území, tradice apod), ale geneticky to možné není. Já sám jsem němcočechoslovákomaďarokdeco, a moji předkové z otcovy strany přešli hraniční čáru za posledních 500 let více než 3x
hanpari

Příspěvek od hanpari »

Tenhle článek mne potěšil. Možná je to první vlaštovka a my přestáváme zírat na Západ s otevřenými ústy. V každém případě, pokud je to pravda, tak emigrovat už stejně není kam :)

http://zvedavec.org/prispevky/2013/04/5459-kanada.htm
Terminated Account

Příspěvek od Terminated Account »

Skvěle tendenční článek ve stylu přání je otcem myšlenky a hojným používáním zájmena JÁ pro podpoření uváděných "fakt". Když už chce někdo něco srovnávat, tak ať srovnává srovnatelné :ne
Karlos
Rozpadlík

Příspěvek od Karlos »

Mám z toho stejný pocit...
hanpari

Příspěvek od hanpari »

MacGyver: slovo tendenční můžeš v češtině nahradit slovem zaujatý. Je to totéž a srozumitelnější. Navíc, právě to zájmeno "já" vnímavému čtenáři napoví, že jde o osobni názory a zkušenosti autora článku, tedy logicky musí být tendenční čili zaujaté. Pokud by mělo jít o nestranný čili netendenční článek, musel by být psaný jinou formou, navíc podložený fakty, o což se autor zjevně nesnažil.
Ať se na mne nikdo nezlobí, ale ten tvůj komentář nemá hlavu ani patu. A Karlose omlouvá snad jen to, že je nemocný, když s tebou takto souhlasí. Kdybych se měl řídit touhle logikou, tak bych ti měl omlátit o hlavu, když budeš vyprávět "JÁ jsem byl tam a tam a viděl jsem tam to a to", že je to nevěrohodné, protože jsi použil zájmeno JÁ. Sice to můžeš obejít jako Caesar a jiní, kteří o sobě psali ve třetí osobě, ale ani ti se nevyhnuli obvinění z toho, že píší zaujatě.
Příště prosím rozporujte uvedená fakta, popřípadě napiště stručně komentář ve smyslu: "S uvedeným článkem nesouhlasím, jelikož neodpovídá mým životním zkušenostem." Tolik je věcně správné.

Rozepisuju se také proto, abyste zbytečně neprznili svůj rodný jazyk, byť jste oba s Karlosem z Moravy. Platí obecná zásada, pokud můžeš použít původní české slovo, nesnaž se používat slovo převzané z latiny či z jiného jazyka (většinou angličtiny).

Tyto poučky (a mnohé další) můžete najít zde. Je sice psaná anglicky a pro Američany, nicméně jsem si jistý, že i prostý Moravák v ní načerpá mnohá poučení. :)

Karlos: totéž :)

Poznámka:
Co se týče věcného obsahu článku, na který odkazuji, netvrdím, že nemáte pravdu. Mne zaujal z důvodů, které jsem vypsal nahoře. Do jaké míry to je a není pravda, nemůžu bohužel posoudit, protože jsem ve zmíněných zemích nikdy nebyl.
Terminated Account

Ad mé vyjadřování - nebudu komentovat :mrgreen: .

Stran "věcného" obsahu článku a celého uváděného zdroje, který je komlexně (pro ty , kteří nerozumí tomuto slovu - celkově) zcela tendenční (opět překlad - záměrný) jsem totiž nepochopil informační (poznatkovou) hodnotu pro toto vlákno a vyjádřil jsem svůj názor.

Názor člověka který (JÁ) tam byl a i žil, JÁ tam mám kamarády, JÁ tam znám mnoho emigrantů, kteří tam žijí, JÁ mám s čím srovnávat...

Věcně: úplně mě dostalo, že se dotyčný světák diví tomu, že se musí číšník v práci povinně usmívat. Ano je za to placený úplně stejně jak je placený, že umí vzít talíř a donést jej ke stolu. Být příjemný je podstatná část jeho práce, za kterou je placený.

Hampari, nic proti tobě nemám, rád s tebou zajdu na drink dle chuti, ale jednoduše stojím v těchto otázkách na jiné straně :hand
Karlos
Rozpadlík

Příspěvek od Karlos »

MacGyver píše:... zcela tendenční (opět překlad - záměrný) jsem totiž...
Bacha Macku máš chybu v překladu "tendenční" je nutno překládat jako "zaujatý" nikoliv "záměrný" nebo dostaneš zase za uši :mrgreen:

Jinak dost MT (mimo téma ;) ).
hanpari

Příspěvek od hanpari »

Kritizoval jsem logiku tvého komentáře jako mylnou. Vysvětlil jsem proč. Doporučil jsem ti vyhýbat se slovům latinského původu, jelikož jde o věc, která patří k dobrým jazykovým návykům.

Schválně jsem zmínil, že nijak nechci obhajovat fakta z tohoto článku, protože nemohu.

Co se týče těch úsměvů v restauraci, pokud si dobře vzpomínám, tak autor psal, že považuje chování amerických čísníků za
vtíravé a že jemu osobně vyhovuje český nezájem. Jeho názor, se kterým můžeš leda nesouhlasit, ale nemůžeš dokonce ani tvrdit, že není pravda, jelikož tak to on osobně vnímá a ty nemůžeš rozporovat hodnoty jeho vnitřného světa.
Dále, pokud si vybavuji, měl dojem, že se mu zdá platit cca 10 USD navíc za trochu úsměvů navíc, jako nepřiměřené. Opět jeho osobní názor, se kterým nemusíš souhlasit, ale opět ani ty a ani tví přátelé s autorovým postojem nic nenaděláte, a%t už je vaše osobní zkušenost jakákoliv
Nanejvýš můžete napsat, že vám se těch 10 USD za sympatické chování amerických číšníků zdá v pořádku.

To je ale čistě osobní záležitost - a sotva můžeš vyčítat autorovi, že ji takto popsal. Špatně by bylo, kdyby on tvrdil, že jde o obecný jev, což snad tak nikdo chápat nemůže.

Pokud jde o jiná fakta, je mi jasné, že se ti nechce se rozepisovat, co je všechno špatně. Nicméně jen pro pořádek musím uvést, že obecným tvrzením v duchu "já mám přátele a ti tvrdí něco jiného" je také se dobré vyhnout, protože nejsou nijak průkazná - a proto jsou zbytečná.

Tohle vlákno se jmenuje: "Kam emigrovat." Přišlo mi docela vhodné sem dát příspěvek, který v podstatě obhajuje známé: "Všude dobře, doma nejlíp." :) Podle mého sem patří.

Co se týče toho piva, já v poslední době raději víno. Navíc mám teď trochu napilno s potomkem, ale pokud půjdete někam s Karlosem, tak klidně dejte vědět :)
Terminated Account

Ale já o pivu nepsal! Nabízel jsem drink dle chuti! ;) A i kdyby, tak "Skočit na pivo" v češtině nutně neznamená, že se musí pít pivo - je to hovorová fráze.

Opravdu nechci pitvat autorovi názory. Jsou povrchní, tendenční a nevyzrálé. Popisovat život číšníka v US či Kanadě, nechám na jiných.
big bang

Příspěvek od big bang »

Ja som ten článok čítal a autorovi zjavne v Kanade vadí najviac to multi kulti čo tam je, Vencouver Číňania a všade Indovia a je zaujatý preto že sa tam chcel po prevrate odsťahovať a zjavne Kanadská úroveň teraz je inde ako to bolo v 90 rokoch, ale aj tak je Kanada dobré miesto na život, ak chcete zarobiť nejaký ten :cash viac ako v ČR a milujete rybačku a poľovačku a ak vám sneh a zima a multi kulti nevadia :lol:

Ak by sa to tu v EU malo totálne posrať, tak mám v pláne sa presunúť buď do Auckland New Zealand alebo Melbourne Austrália(európsky ráz a teplúčko a more a je to daleko od EU, USA, ...) :lol:
Naposledy upravil(a) big bang dne 21.04.2013 11:41, celkem upraveno 1 x.
hanpari

Příspěvek od hanpari »

MacGyver:

Pivo nebo víno, cokoliv - jasně.

Pozor na češtinu: autorovy jako matčiny názory s y :)

Slova latinského původu opravdu raději nepoužívat - to není můj výmysl, to je obecné doporučení. Ne kvůli takovým hnidopichům jako já, ale proto, že ne každý může znát jejich správný význam. Viz například pořad Nikdo není dokonalý.

Mějte se všichni, musím letět. Když tak OT promažte :)
Maximus
VIP

Příspěvek od Maximus »

Docela dobré je si přečíst diskusi pod tímto článkem se zvědavce. Myslím si, že reakce naturalizovaných "Kanaďanů" jsou více objektivní než postovaný článek.

To Hanpari: Moje články tě musí minimálně po češtinářské stránce asi dost iritovat ;).
Reccol
VIP

Příspěvek od Reccol »

Teda, takhle debatovat nad článkem ze Zvědavce :roll: Jako by se tam něco dalo brát vážně...
big bang

Příspěvek od big bang »

Reccol tak čítaj www.idnes.cz a pozeraj TV NOVA, alebo ta niekto núti násilím čítať zvedavca :lol:
Odpovědět