Jak bylo dnes
Re: Jak bylo dnes
DanBlack - díky, jen co jsem to pustil tak hned toto
Rušno tam teda fakt bude

Z toho alíka by to ale nemělo defacto moc kontrolou procházet. ČP má přece uzavřenou smlouvu s aliexpresem.
Dalsi umrti v mem okruhu, jedenacte. Pomalu si zacinam myslet, ze to nebezpeci jsem ja...
Ale pouceni: pokud jste vlastniky zbrani, instruujte sve pribuzenstvo, co v pripade vasi smrti delat. To je dneska hned. A kdyz pak v tom obdobi, kdy pozustali nejsou moc pri smyslech, do nich vandrujete, ze to museji jeste do 10 dni nahlasit na PCR a zbrane odevzdat (nebo se s nimi domluvit, ktery jiny drzitel ZP je bude mit v uschove), jinak se dostanou do zbytecneho prusvihu, je to hodne blba situace.

Ale pouceni: pokud jste vlastniky zbrani, instruujte sve pribuzenstvo, co v pripade vasi smrti delat. To je dneska hned. A kdyz pak v tom obdobi, kdy pozustali nejsou moc pri smyslech, do nich vandrujete, ze to museji jeste do 10 dni nahlasit na PCR a zbrane odevzdat (nebo se s nimi domluvit, ktery jiny drzitel ZP je bude mit v uschove), jinak se dostanou do zbytecneho prusvihu, je to hodne blba situace.
- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.
Technická, žádný průšvih jim nehrozí, defacto ani nemusí vědět, že něco dotyčný měl. Není to jejich starost, o to se budou zajímat policajti. A jiný držitel ZP to v úschově mít nemůže, pokud je to zbraň na povolení. To už by byl průšvih pro něj.
A pokud se to někde jen tak válí, tak 158 a nic jiného netřeba.
A pokud se to někde jen tak válí, tak 158 a nic jiného netřeba.
Jiny drzitel ZP ji mit za urcitych podminek u sebe muze, ale nesmi ji nosit ani z ni strilet, viz stanovisko MVCR. https://gunlex.cz/zbrane-a-legislativa/ ... ele-zbrane
Není pravda, že se zbraní lze nadále zcela volně nakládat. Zbraň totiž není v současné době vzhledem k úmrtí jejího dosavadního vlastníka registrována na žádného oprávněného držitele. Ačkoli tedy zákon o zbraních nezná zánik platnosti průkazu zbraně, je zřejmé, že průkaz zbraně aktuálně obsahuje nesprávné údaje. Osoba, která by měla zbraň při sobě, by se tak v případě kontroly nemohla prokázat průkazem zbraně, navíc podle zákona o zbraních je zakázáno nosit zbraň, na kterou nebyl vydán průkaz zbraně; tím spíše je zakázáno z ní i střílet. To však nevylučuje, aby zbraň byla ponechána u oprávněného držitele (držitele zbrojního průkazu a povolení), ale bez možnosti tuto zbraň nosit.
A tezko budes dokazovat, ze rodina o tom nevedela, kdyz dotycny je aktivni myslivec... A pokud by treba manzelka bez ZP mela i klice od trezoru (takove to obvykle "pro jistotu"), tam uz by teoreticky mohl hrozit i tr. c. nedovoleneho ozbrojovani.
Není pravda, že se zbraní lze nadále zcela volně nakládat. Zbraň totiž není v současné době vzhledem k úmrtí jejího dosavadního vlastníka registrována na žádného oprávněného držitele. Ačkoli tedy zákon o zbraních nezná zánik platnosti průkazu zbraně, je zřejmé, že průkaz zbraně aktuálně obsahuje nesprávné údaje. Osoba, která by měla zbraň při sobě, by se tak v případě kontroly nemohla prokázat průkazem zbraně, navíc podle zákona o zbraních je zakázáno nosit zbraň, na kterou nebyl vydán průkaz zbraně; tím spíše je zakázáno z ní i střílet. To však nevylučuje, aby zbraň byla ponechána u oprávněného držitele (držitele zbrojního průkazu a povolení), ale bez možnosti tuto zbraň nosit.
A tezko budes dokazovat, ze rodina o tom nevedela, kdyz dotycny je aktivni myslivec... A pokud by treba manzelka bez ZP mela i klice od trezoru (takove to obvykle "pro jistotu"), tam uz by teoreticky mohl hrozit i tr. c. nedovoleneho ozbrojovani.
Ale vždyť to tam je napsané, co odkazuješ - oprávněného držitele ZP a povolení. A na B-zbraň potřebuješ povolení. Na C sice ne, ale tam je to o tom neplatném průkazu zbraně.
A jestli má někdo klíče i za života, a má k těm zbraním přístup a nemá zbroják (a na B povolení), tak je to průšvih už i teď.
A je úplně jedno, jestli byl nebo nebyl aktivní myslivec. Není to jejich problém. Jen prostě zavolat na 158, měl zbraně, přijeďte si pro ně.
Já nic dokazovat nemusím, že jsem nevěděl. Našel jsem zbraně, na to je jasně daný postup. 158. Nic víc, nic míň. Netřeba tím strašit. Pokud není nějaké hrozící nebezpečí, tak s nimi nemanipuluji, prostě nic nedělám, byť mám ZP a x kurzů a všeho možného. Pokud riziko hrozí, tak je třeba někde zamču do skříně a počkám na PČR, ale na to nepotřebuji mít ZP, na to stačí bohatě "jednání v krajní nouzi". Největší průšvih je právě aktivní blbec se ZP, který si to odnese domů, aby to jakože bylo v bezpečí.
Defacto, když to vezmu kolem a kolem, tak ta část stanoviska se vztahuje akorát na někoho, kdo měl se zemřelým dohodu o výpůjčce a měl povolení na třeba pistoli. Půjčované zbraně se půjčují včetně průkazu zbraně a ten se stal neplatným.
A jestli má někdo klíče i za života, a má k těm zbraním přístup a nemá zbroják (a na B povolení), tak je to průšvih už i teď.
A je úplně jedno, jestli byl nebo nebyl aktivní myslivec. Není to jejich problém. Jen prostě zavolat na 158, měl zbraně, přijeďte si pro ně.
Já nic dokazovat nemusím, že jsem nevěděl. Našel jsem zbraně, na to je jasně daný postup. 158. Nic víc, nic míň. Netřeba tím strašit. Pokud není nějaké hrozící nebezpečí, tak s nimi nemanipuluji, prostě nic nedělám, byť mám ZP a x kurzů a všeho možného. Pokud riziko hrozí, tak je třeba někde zamču do skříně a počkám na PČR, ale na to nepotřebuji mít ZP, na to stačí bohatě "jednání v krajní nouzi". Největší průšvih je právě aktivní blbec se ZP, který si to odnese domů, aby to jakože bylo v bezpečí.
Defacto, když to vezmu kolem a kolem, tak ta část stanoviska se vztahuje akorát na někoho, kdo měl se zemřelým dohodu o výpůjčce a měl povolení na třeba pistoli. Půjčované zbraně se půjčují včetně průkazu zbraně a ten se stal neplatným.
@proforma To zas neprehanej s tim tc...
Aten text kurzivou je teda lehce vyzivny....
Aten text kurzivou je teda lehce vyzivny....
@cipis: Ono jde hlavne o to, aby vedeli, ze maji volat PCR (coz nevedeli), ze je tam nejaka lhuta a co je nutny udelat. Ostatni uz jsou jenom vychytavky pro nas znaly 
Co jsem pochopila z toho textu MVCR, tak se jedna o specialni pripady, kdy je napr. zbran ve spoluvlastnictvi (napr. napsana na zemreleho, ale s povolenim pouzivat ji i jinou osobou), v zapujcce od nekoho (na smlouvu), nebo v pripade, kdy je treba jen 1 dedic, takze je jasne, komu pripadne. Proste takovy vychytavky (na vetsinu pripadu staci zakon a neni treba se dotazovat MVCR, ze...). Proste je dulezity, aby ostatni vedeli:
- Mel zbran, volat PCR do 10 dni.
- Mozna mel zbran, volat PCR do 10 dni.
- Urcite nemel zbran - muzu v klidu truchlit.

Co jsem pochopila z toho textu MVCR, tak se jedna o specialni pripady, kdy je napr. zbran ve spoluvlastnictvi (napr. napsana na zemreleho, ale s povolenim pouzivat ji i jinou osobou), v zapujcce od nekoho (na smlouvu), nebo v pripade, kdy je treba jen 1 dedic, takze je jasne, komu pripadne. Proste takovy vychytavky (na vetsinu pripadu staci zakon a neni treba se dotazovat MVCR, ze...). Proste je dulezity, aby ostatni vedeli:
- Mel zbran, volat PCR do 10 dni.
- Mozna mel zbran, volat PCR do 10 dni.
- Urcite nemel zbran - muzu v klidu truchlit.
Jj, volat a hlavně nemanipulovat a nikomu (krom PČR) to nedávat.
Z těch termínů bych si hlavu tak nelámal, oni se policajti většinou ozvou sami. Aby také ne, když třeba banky a plynárny a elektrárny reagují tařka okamžitě. Ale jak je pak ukončené dědické řízení, tak jim to najednou trvá extra dlouho, vrátit přeplatky atd. A ještě k tomu chtějí občas toho nebožtíka třeba podepsat. To ti teprve pak hlava nebere ... A ne nějaká flinta, kterou mají celkem spolehlivě pak policajti na zbraních.
Z těch termínů bych si hlavu tak nelámal, oni se policajti většinou ozvou sami. Aby také ne, když třeba banky a plynárny a elektrárny reagují tařka okamžitě. Ale jak je pak ukončené dědické řízení, tak jim to najednou trvá extra dlouho, vrátit přeplatky atd. A ještě k tomu chtějí občas toho nebožtíka třeba podepsat. To ti teprve pak hlava nebere ... A ne nějaká flinta, kterou mají celkem spolehlivě pak policajti na zbraních.
Ta lhůta 10 dní tam není.
Je tam jen oznámit.
Táta měl brokovnici, po smrti jsem začal zjišťovat kde je. Máma tvrdila , že ji někomu půjčil, brácha že snad prodal. Jel jsem na policii na zbraně a tam mi paní ochotně vysvětlila, že kdyby zbraň stále měl, tak to policie řeší sama přednostně. Dostávají info o úmrtích ale z jakým zpožděním nevím.
Je tam jen oznámit.
Táta měl brokovnici, po smrti jsem začal zjišťovat kde je. Máma tvrdila , že ji někomu půjčil, brácha že snad prodal. Jel jsem na policii na zbraně a tam mi paní ochotně vysvětlila, že kdyby zbraň stále měl, tak to policie řeší sama přednostně. Dostávají info o úmrtích ale z jakým zpožděním nevím.
@Pez: jo, mas pravdu, ted koukam do toho novelizovaneho, uz tam je nova kategorizace zbrani, ale bez lhuty, asi to vypadlo. Coz je v tomhle pripade dobre.
Každopádně je dobré když příbuzní vědí co mají dělat:) Mám pár desítek zbraní, a průběžně aktualizuji seznam,která kolik stojí,za kolik se dá prodat,atd. Tento manuál mám v trezoru na očích,aby ho žena snáze našla:)
Jak rikam porad - jedinyho ceho se bojim - pokud by se se mnou neco stalo - ze by manzelka prodala rybarinu, scifi knizky a sbirku vietnamovych veci za ceny za ktery jsem ji rikal ze jsem to koupil.. asi budu muset udelat nejaky utajeny seznam
)

Říkali mi, že můžu být čím chci. Tak jsem se stal ostudou své rodiny.
Dnešek jsem strávil užitečnou prací. Zpevnil jsem rozpadající se skříň, 40 vrutů, z toho 8 vrutů sroubovano sroubovakem kvůli chybejicimu místu pro akucku. Stará nabíječka staré akucky umřela včas tak abych to stihl dodělat.
Vláda má obtížně realizovatelný motiv: přesvědčit neočkované, že jim vakcína covid pomůže. A současně přesvědčit očkované, že dvě dávky jsou na nic a potřebují další dávku. 

Já dnes dokončil první prototyp solárního pivního ohřívače na vzduch, ale nebylo počasí moc otestovat. A když už svitlo, tak jsme zjistil, že se zamlžuje... Asi chyba v designu 

- bivoj
- VIP
- Pohlaví: muž
Jenže ty reálné ceny nemůžeš říct nikomu jinému, než kolegům v oboru/zájmu. Nikdo jiný to nepochopí a maximálně tě budou mít za snoba či blba...
Sic semper tyrannis.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
Tomáš:
máš chybu v basic designu. Pivo se má chladit, ne ohřívat.
máš chybu v basic designu. Pivo se má chladit, ne ohřívat.
Vláda má obtížně realizovatelný motiv: přesvědčit neočkované, že jim vakcína covid pomůže. A současně přesvědčit očkované, že dvě dávky jsou na nic a potřebují další dávku. 

- Majkl Night
- Pohlaví: muž
Audis, Tomáš :
Pokud bo ovšem nevyrábí?
Pokud bo ovšem nevyrábí?
Volí si stezku chodec, nebo stezka chodce?
Dneska poprve za asi 20 let chybi na Psovi pravidelna davka sobotnich vtipu. Tak doufam, ze u Neffu maji jenom dovolenou a jsou OK?
A jejda. Od rána si hrajeme na dřevorubce, tak jsem si ani nevšimnul. A mohu zkonstatovat, že ní pravda že práce polidšťuje. Mám už dnes ruce jak opica... Sundali jsme dvě náletové břízy a jeden kaštan a zrovna to naporcovali na topení. Ale těší mně, že mi ty stromy spadly přesně, kam jsem chtěl.
Generálmajor Carl von Clausewitz: "Laikové studují strategii, stratégové studují logistiku..."