Jak bylo dnes
Re: Jak bylo dnes
Je to má oblíbená. A proč ne? Pokecal jsem s pár kamarády...
Je možné, že už jí nikdy neotevřou. Prostě krachnou.
Je možné, že už jí nikdy neotevřou. Prostě krachnou.
Re: Jak bylo dnes
No vidíš, ale proč krachnou? Protože tam museli hodit furt všichni.
Proč by ji nikdy neotevřeli? Až se tohle přežene, tak se zase otevře. Možná jiný provozovatel, možná jiný výčepní, možná jiní štamgasti. Ale není důvod, aby když bude poptávka, tak se znovu neotevřela.
Že mezitím bude pingl s výčepním kopat hroby, no, nějakou práci si najít musí.
Proč by ji nikdy neotevřeli? Až se tohle přežene, tak se zase otevře. Možná jiný provozovatel, možná jiný výčepní, možná jiní štamgasti. Ale není důvod, aby když bude poptávka, tak se znovu neotevřela.
Že mezitím bude pingl s výčepním kopat hroby, no, nějakou práci si najít musí.
Re: Jak bylo dnes
To je jednoduché, nechci jiné majitele, nechci jiné pivo, nechci jiné výčepní, nechci ani jiné štangasty...
Re: Jak bylo dnes
Mno jo, ale zafixovat minulost nejde. Holt jsme se narodili do divočiny. Tak musíme bojovat a nebýt konzervy,
Ostatně tohle si myslím že je obecný problém všech opatření, proč nejsou dodržována. Všichni chtějí zůstat v tom svém aktuálním komfortu, ve své bublině a nic neměnit.
Ostatně tohle si myslím že je obecný problém všech opatření, proč nejsou dodržována. Všichni chtějí zůstat v tom svém aktuálním komfortu, ve své bublině a nic neměnit.
Re: Jak bylo dnes
To snad ale není špatně ne?
- Bill Masen
- Editor
- Příspěvky: 3752
- Registrován: 08.02.2015 16:49
Re: Jak bylo dnes
Cipisi naopak, místa, která jsou stále stejná a neměnná jsou pevný bod v životě. Není to zakonzervování minulosti, protože to není minulost. Proto třeba máme a i vytváříme tradice.
Re: Jak bylo dnes
Pro vývoj a společnost jako takovou je to špatně. Vše musí jít dopředu, ne stagnovat. Stagnace je začátek pádu. A zoufalé snahy udržet stagnaci jsou akorát zbytečným vysílením, zbytečným plýtváním sil, které je lepší věnovat vymýšlením, co nového, jak se zase přizpůsobit.
Typicky na těch restauracích. Bylo jich všude jak much, konkurence v uvozovkách, protože když šlo jídlo nahoru, tak šly všechny nahoru stejně. Jak je možné, že některé restaurace, v případě toho zavření, krachly a některé se naopak rozjely? Že by tím, že doladili třeba rozvoz a krabičky atd.?
Už jsem to tuším někde psal. Neskutečná poptávka po řemeslnících. Tak kde je problém v tom, aby se přeškolili na jinou práci? Aha, ta bublina, pohodlnost a lenost.
Bille, ale to je něco jiného. Tradice asi rozhodně není každý den vychlastat deset piv, zanadávat a pomluvit všechno a všechny a jít domů. Tradice jsou zlaté české ručičky. A holt ty ručičky budou muset teď vzít ten krumpáč ...
Typicky na těch restauracích. Bylo jich všude jak much, konkurence v uvozovkách, protože když šlo jídlo nahoru, tak šly všechny nahoru stejně. Jak je možné, že některé restaurace, v případě toho zavření, krachly a některé se naopak rozjely? Že by tím, že doladili třeba rozvoz a krabičky atd.?
Už jsem to tuším někde psal. Neskutečná poptávka po řemeslnících. Tak kde je problém v tom, aby se přeškolili na jinou práci? Aha, ta bublina, pohodlnost a lenost.
Bille, ale to je něco jiného. Tradice asi rozhodně není každý den vychlastat deset piv, zanadávat a pomluvit všechno a všechny a jít domů. Tradice jsou zlaté české ručičky. A holt ty ručičky budou muset teď vzít ten krumpáč ...
Re: Jak bylo dnes
Bill Masen: Lépe bych to neřekl. A jdu spát. GN.
- Bill Masen
- Editor
- Příspěvky: 3752
- Registrován: 08.02.2015 16:49
Re: Jak bylo dnes
Tradice jsou to, že už před hospodou víš kdo bude sedět na baru, že je pátek a zase tam bude ten dědek s harmonikou, že dole u piána budou sedět dvě starý máničky a hádat se, že když řeknu, že chci snajpra, dostanu myslivce, že tam pořád bude servírka s parádníma pětkama a dneska jí je ještě nikdo neokomentoval, takže se netváří kysele. A když si dám utopence, nebo hermelím, bude parádní. To je ten pevnej bod ve vesmíru.
Re: Jak bylo dnes
Pánové jelikož do toho trošku dělám, tak s tím jak se to ubírá, kdo zavře a propustí zaměstnance, znovu neotevře. O práci v gastronomii není a nebude zájem ani po covidu. Práce je to tvrdá a neustálý stres a naši mladí spoluobčané s vystudovanými humanitními obory rukama dělat nebudou. Většina jich je drzá a jakmile se ohradíte, že se vůči vám takhle chovat nebudou, tak to hned vyhrožuje telefonátem šéfovi. Čeká nás skvělá budoucnost plná hamburgerů se separátem, čmoudů s kebabem kde jako hlavní produkt je prodej drog a ten zabalenej hnůj kamufláž. Takhle je to u nás ve městě.
Re: Jak bylo dnes
Probo nemusíš se omezovat jen na gastronomii. Podobna situace je prakticky všude. Prumysl, no ten uz vlastne nemame, transformovan v montovny...kdo myslis ze tam dela ? Stavebnictví, situace je duverne znama. Proste je malo lidi co chteji delat a ještě méně tech co vi co vlastne delaj
viktor
viktor
„Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti.“
Sigmund Freud
Sigmund Freud
Re: Jak bylo dnes
Zdar,živím se jako zedník osvč a ,,zatím,, nepozoruji že bych neměl do čeho. Jinak pivo piju v poklidu doma už několik let,do hospody nechodím. Přítelkyně si dá sklenku vína,popovídáme si co dnes bylo,jaký je plán na zítra či víkend. Občas samozřejmě někam zajdeme,ale časy kdy mi bylo 18 a musel jsem být s kamarády ožralý jako pes každý den zůstali v minulém tisíciletí. Osobně věřím,že pokud člověk pracovat chce,tak pracovat bude...
Čechy čechům !!!!!
Re: Jak bylo dnes
Bille, to, cos popsal, není tradice. Možná rituál, ale tradice to rozhodně není.
A zásadní chyby je právě z tohoto dělat pevný bod ve vesmíru. Pak se něco stane s tou hospodou a lidi jsou pak vyjevení a neví, co mají dělat.
Jediný pevný bod v tom vesmíru jsou vlastní schopnosti, abych v tom vesmíru přežil.
A zásadní chyby je právě z tohoto dělat pevný bod ve vesmíru. Pak se něco stane s tou hospodou a lidi jsou pak vyjevení a neví, co mají dělat.
Jediný pevný bod v tom vesmíru jsou vlastní schopnosti, abych v tom vesmíru přežil.
Re: Jak bylo dnes
Vaclafe mas zlate remeslo zednik, instalater, elektrikar, proste klasicka řemesla..to je dnes vzacne....
muzes byt v klidu.. lidi tve profese jsou dnes a budou placeni zlatem..
loni jsem cistil studnu...s kamosi dělalo nas na tom asi 7 inzenyru tak ji přezdívám "studna inteligence".
viktor
muzes byt v klidu.. lidi tve profese jsou dnes a budou placeni zlatem..
loni jsem cistil studnu...s kamosi dělalo nas na tom asi 7 inzenyru tak ji přezdívám "studna inteligence".
viktor
„Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti.“
Sigmund Freud
Sigmund Freud
Re: Jak bylo dnes
Jj, však to jsem psal. Řemeslníci chybí, neskutečně. Klempíři u nás mají pořadník na rok dopředu. Tak jsem se s tím musel šmrdlat sám.
Je to práce rukama a ta některým nevoní. Radši jednu nadobro zavřenou hospodu a místo toho 3-4 řemeslníky a řemeslnice.
Je to práce rukama a ta některým nevoní. Radši jednu nadobro zavřenou hospodu a místo toho 3-4 řemeslníky a řemeslnice.
-
- Příspěvky: 52
- Registrován: 16.01.2019 8:37
Re: Jak bylo dnes
Václaf: Tuhle jsem dal řeč s výborným Panem elektrikářem. Potvrdil moje i Vaše- říkal že jak lidi byli v karanténě, zakázky narostly protože:
- lidi vymýšleli,co by si doma vylepšili
-narostly poruchy na starejch nulovanejch TN-C instalacích v hliníku. Prostě trouby běžely víc a hliník to ve spojích nedal.
No a po elektrikářovi/instalatérovi přichází kdo? No přece zedník/obkladač
cipis: k těm hospodám: myslím,že redukce počtu náleven a pajzlů pochybné úrovně by mnoha mèstům byla jen ku prospěchu. Tady u nás jich vyrostlo "neurekom"- slízá se tam banda z ubytoven pro agenturní dělníky automotive průmyslu. Ožralové,feťáčci,kriminálníci. Bordel,zlodějny ,vandalismus.
Tam s návštěvou na oběd/pokec nepůjdu- a myslím,že nikdo soudnej.
- lidi vymýšleli,co by si doma vylepšili
-narostly poruchy na starejch nulovanejch TN-C instalacích v hliníku. Prostě trouby běžely víc a hliník to ve spojích nedal.
No a po elektrikářovi/instalatérovi přichází kdo? No přece zedník/obkladač
cipis: k těm hospodám: myslím,že redukce počtu náleven a pajzlů pochybné úrovně by mnoha mèstům byla jen ku prospěchu. Tady u nás jich vyrostlo "neurekom"- slízá se tam banda z ubytoven pro agenturní dělníky automotive průmyslu. Ožralové,feťáčci,kriminálníci. Bordel,zlodějny ,vandalismus.
Tam s návštěvou na oběd/pokec nepůjdu- a myslím,že nikdo soudnej.
Re: Jak bylo dnes
Naprostý souhlas s cipis
Stačí se podívat na Vítkovice, žádný pokrok, nejsou vůči světu konkurence schopné, většina vybavení tak 100 let stará a vše se tam rozpadá.
Za 20 let nebudou existovat, protože tam jsou ve vedení lidé, kteří nemají vizi a majitelé nejsou ochotni investovat do modernizace.
Bo tak jsme to přece robili celou doby, tak proč na tom něco měnit pyčo.
Tu zkostnatělost a neflexibilitu tam člověk vidí na každém kroku, i u lidí, kteří by to měli posouvat kupředu
Stačí se podívat na Vítkovice, žádný pokrok, nejsou vůči světu konkurence schopné, většina vybavení tak 100 let stará a vše se tam rozpadá.
Za 20 let nebudou existovat, protože tam jsou ve vedení lidé, kteří nemají vizi a majitelé nejsou ochotni investovat do modernizace.
Bo tak jsme to přece robili celou doby, tak proč na tom něco měnit pyčo.
Tu zkostnatělost a neflexibilitu tam člověk vidí na každém kroku, i u lidí, kteří by to měli posouvat kupředu
You cannot kill me as I am already dead!
-
- Příspěvky: 52
- Registrován: 16.01.2019 8:37
Re: Jak bylo dnes
DeadMan: bohužel ta zkostnatělost je zakořeněná i ve školství. Taková strojárna ČVUT pohříchu žije v dobách soustruhu SV18R a radiálky VR5. Čest vyjímkám- ale dost vyučujících nevykouklo nikdy do praxe natož do zahraničí.
Kdosi tady v jednom tématu psal,že Izrael by měl průmysl přeorientovat na služby.
Jenže průmysl v Izraeli a u nás je nebe a dudy.
Izrael- ICT,biomechanika/biomedicína, farmacie,zbrojní a letecký průmysl.
My- lisovny plechu pro automotive.
Kdosi tady v jednom tématu psal,že Izrael by měl průmysl přeorientovat na služby.
Jenže průmysl v Izraeli a u nás je nebe a dudy.
Izrael- ICT,biomechanika/biomedicína, farmacie,zbrojní a letecký průmysl.
My- lisovny plechu pro automotive.
Re: Jak bylo dnes
Jo, řemesla jsou zase v kurzu. Už pár let pozoruji, že se dost lidí překvalifikovává. Prostě začnou dělat rukama něco co zjistili, že je baví, i když je rodiče poslali na gympl apod. Krásně to bylo vidět na školním srazu. Ono je taky škoda, že dřív se na řemeslo posilalo stylem ty jsi blbej, škola ti nejde budeš kuchař atd. A že školy je nepřipravují víc aby uměli makat na sebe.
Václafe, děláš i menší zakázky?
A k těm hospodám, u nas v pidivesnici do dvaceti domů a tím pádem pár lidí je hospoda od nepaměti. V kronice jsem nenašel od kdy se otevřela, ale min začátek 19. století je zmiňovaná.Takže přečkala různá omezeni na chlast te doby, krize, rok 1866 kdy nam to tu v okolí vyrabovali, velkou válku jednu i druhou. Znárodnění chvili vydržela, pak tam byl úřad obce a večer se točilo pivo. Pak obec spojili s větší a byla z toho hasičárna. Hasiči točili pivo. Dodnes to je hasičská neofic hospoda. Přečkali i methanolovou kauzu, i když kanály a potok pod vesnicí smrděl rumem týden.
Když jsem se přistěhoval, tak mi bylo blbý tam lízt když nejsem hasič a nikoho neznám. Ale asi za měsíc jsem pomoh hospodskýmu složit nějaké trubky a tak jsem pokecal a chodil. Nejsem pivař, ale je to tam fajn, i když tam sedí furt ty samý lidi. Nebo možná proto, že jako takova jistota. Pivo má místní dobré z městečka, takže kdyz je návštěva tak je tam beru.
Václafe, děláš i menší zakázky?
A k těm hospodám, u nas v pidivesnici do dvaceti domů a tím pádem pár lidí je hospoda od nepaměti. V kronice jsem nenašel od kdy se otevřela, ale min začátek 19. století je zmiňovaná.Takže přečkala různá omezeni na chlast te doby, krize, rok 1866 kdy nam to tu v okolí vyrabovali, velkou válku jednu i druhou. Znárodnění chvili vydržela, pak tam byl úřad obce a večer se točilo pivo. Pak obec spojili s větší a byla z toho hasičárna. Hasiči točili pivo. Dodnes to je hasičská neofic hospoda. Přečkali i methanolovou kauzu, i když kanály a potok pod vesnicí smrděl rumem týden.
Když jsem se přistěhoval, tak mi bylo blbý tam lízt když nejsem hasič a nikoho neznám. Ale asi za měsíc jsem pomoh hospodskýmu složit nějaké trubky a tak jsem pokecal a chodil. Nejsem pivař, ale je to tam fajn, i když tam sedí furt ty samý lidi. Nebo možná proto, že jako takova jistota. Pivo má místní dobré z městečka, takže kdyz je návštěva tak je tam beru.
Re: Jak bylo dnes
Kdo tvrdí že hospoda nepatří k České kulturní tradici, neví o čem mluví..
Hospoda byla epicentrem místních komunit, středem kulturního bytí od nepaměti...
Pravda TV , internet, smártfouny a podobné tuto tradici dost narušují.
Generace Z se vydovádí ve virtuálním světě a o kontakt místní komunitou nemá zájem.
V hospodě sedíc nad půlitrem mají oči sklopené k displeji a přes stůl si vzájemně tvítujou...
Já jen doufám, že tato tradice vydrží déle než já.
Hospoda byla epicentrem místních komunit, středem kulturního bytí od nepaměti...
Pravda TV , internet, smártfouny a podobné tuto tradici dost narušují.
Generace Z se vydovádí ve virtuálním světě a o kontakt místní komunitou nemá zájem.
V hospodě sedíc nad půlitrem mají oči sklopené k displeji a přes stůl si vzájemně tvítujou...
Já jen doufám, že tato tradice vydrží déle než já.