Jak bylo dnes
Re: Jak bylo dnes
Njn... pamětníci. Čest Shivově památce. Vzpomněl jsem si, jakou ze mně měl prdel, když jsem si dal první ránu z .50 BMG, kterou jsem do té doby neznal. 
- bivoj
- VIP
- Pohlaví: muž
Starý auto je jako mladá ženská - musíš se jim věnovat 24/7...
Sic semper tyrannis.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
Aneb jak to má kola, či prsa, tak s tým budú čoskoro problémy. Moj autopark je asi tak 50 kolies a 160 rokov.
Kto nepozná prístav, do ktorého pláva, tomu žiaden vietor nie je dosť dobrý.
V oboch prípadoch, ak začnú problémy, tak vymeniť
.
Maximálna efektivita, a vždy trvale udržateľný rozvoj.
Jo no RV 1999. Ale ty moderní auta už toho tolik neumí
A musím to všechno vyřešit do léta, už plánuju trasu a přemýšlím jestli ty "off roady" budou průjezdný s tím, že jedeme single.
Beware of old men in profession where men die young.
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
v Bulharsku bacha, myslím že tam je vjezd do NP mimo silnice na povolení
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Já mám v plánu Albánie/Makedonie, hlavní cíl Golem Korab - jedna z nejvyšších hor Balkánu (vyšší už je jen Rila/Pirin v Bulharsku)...plus jedna specialitka s místníma v MNE (Maganik)
\(^_^)/
V Rumunsku už taky. Albánii jsme byli minulý rok ale podle fotek od známých blbý kus. Jeli jsme od Gusinje přes Vukël kolem Škoderu do Shëngjin na písečnou dunu. Z tama do Komanu na přehradu a rychle pryč z cigánova zpátky do Černé Hory a raději jsme si dali ještě jednou Durmitor.
Ta trasa není celá, Bulharska chci někudy do Řecka (Turecku se protentokrát vyhneme) a přes Albošku a Durmitor zpátky domů. Ale zas aby to nebylo furt jen asfaltový tak hledám nějaké náznaky offroadu.
Ta trasa není celá, Bulharska chci někudy do Řecka (Turecku se protentokrát vyhneme) a přes Albošku a Durmitor zpátky domů. Ale zas aby to nebylo furt jen asfaltový tak hledám nějaké náznaky offroadu.
no, s Rumunskem mám taky nějaký plány, ale ne 2025...tak jsem na to zvědavej...
Se divim, že tam nemáš Transfagarašanu, ale plánuješ to víc západně přejet...
Jinak ta cesta Gusinje-Skadar je celkem pěkná (jel jsem to letos). Pak pokud máš trochu schopný auto se dá udělat okruh přes Thethi (cestou je dost zajímavých míst a i se dá zastavit na pár dní a vyběhnout si nějakej kopec) - severní cesta do Thethi je krásnej asfalt, i je to relativně široký. Jižní cesta je makadam, místy dost vymletej od vody (hlavně v nejvyšších pasážích) a maká se tam na úpravách (stroje, náklaďáky)...
Pro zastávku pak doporučuju https://en.mapy.cz/s/jukepogelu - čistá voda, žádný lidi, dobrý pivo
Se divim, že tam nemáš Transfagarašanu, ale plánuješ to víc západně přejet...
Jinak ta cesta Gusinje-Skadar je celkem pěkná (jel jsem to letos). Pak pokud máš trochu schopný auto se dá udělat okruh přes Thethi (cestou je dost zajímavých míst a i se dá zastavit na pár dní a vyběhnout si nějakej kopec) - severní cesta do Thethi je krásnej asfalt, i je to relativně široký. Jižní cesta je makadam, místy dost vymletej od vody (hlavně v nejvyšších pasážích) a maká se tam na úpravách (stroje, náklaďáky)...
Pro zastávku pak doporučuju https://en.mapy.cz/s/jukepogelu - čistá voda, žádný lidi, dobrý pivo
\(^_^)/
seržo, protože tam mám Transalpinu
JJ Gusinje-Vukël bylo super, jeli jsme to už na večer, krásný asfalt krásné hory. Z Tamarë od Vukëlu krásných 10km nočního "offroadu" (makadam, z jedné strany skála z druhé sráz) v roce 2025 tam mají dělat taky asfaltku
i když pro místní asi
Pak Shkodër - Koman strach a hrůza - offroad je ofroad ale tady to byl jen vybombardovaný asfalt a to nemám rád. No a Lezhë a Shëngjin fakt cigánov
jak Lunik IX ale na podzim tam byla známá na svatebce (oni jsou spíš chodící než jezdící) a posílala suprové fotky.
AD plány - plánů je hromada(Estonsko, Turecko, Spanělsko, a nejvíc - Mongolsko), ale čas a rozpočet tvrdí něco jiného.
Jinak kauza Bergara se změnila na kauzu Vortex - včera po určitém zápolení se strženými torxami (kurnik, z čeho ty šrouby dělají) jsme vyměnili s kamarádem optiky. Zrazu se nemohl trefit on a já klepoucí se kosou, kofeinem a adrenalinem v šeru střelil 2x3rány (168gr A-Max a 155gr LOS Hunter) na 50m do 1cm. Tak dnes zavolám prodejci jak se postaví k celoživotní záruce Vortexu jelikož jsem o měsíc a něco prošvihl 2letou záruční lhůtu.
AD plány - plánů je hromada(Estonsko, Turecko, Spanělsko, a nejvíc - Mongolsko), ale čas a rozpočet tvrdí něco jiného.
Jinak kauza Bergara se změnila na kauzu Vortex - včera po určitém zápolení se strženými torxami (kurnik, z čeho ty šrouby dělají) jsme vyměnili s kamarádem optiky. Zrazu se nemohl trefit on a já klepoucí se kosou, kofeinem a adrenalinem v šeru střelil 2x3rány (168gr A-Max a 155gr LOS Hunter) na 50m do 1cm. Tak dnes zavolám prodejci jak se postaví k celoživotní záruce Vortexu jelikož jsem o měsíc a něco prošvihl 2letou záruční lhůtu.
No, držím palce...
Kolegové děláte někdo špedici? Můžete mi definovat pojem první zamykatelné dveře? Včera jsem se hádal s dopravcem, že vrata bez zámku fakt nejsou první zamykatelné dveře a že první zamykatelné dveře jsou vstup do baráku (8 schodů.)
Buď rád, že to máš za vratama, a ne za plotem nebo před barákem na chodníku 
Bych mu to nepodepsal, 60kg šicí stroj nechat na dešti, to si ho může odvést, takže pěkně zapojil ruky a jsem mu to pomohl odnést za první zamykatelné dveře. Každopádně kdybych si zaplatil dovoz na adresu, tak ano pochopím že to nechá za vratami. Ale já (baba) měl za první uzamykatelné dveře. Odpo dojela baba z hokny, čapli jsme stroj a vynesli ho do patra. V jednu v noci už ho zkoušela (nesměl se 12h zapojit do sítě).
Už předtím jsem s tímhle bojoval - první uzamykatelné dveře podle mě nejsou hranice pozemku - nebyl jsem doma a 130kg vážící trezor mi nechali venku zmetci.
Už předtím jsem s tímhle bojoval - první uzamykatelné dveře podle mě nejsou hranice pozemku - nebyl jsem doma a 130kg vážící trezor mi nechali venku zmetci.
"...V jednu v noci už ho zkoušela (nesměl se 12h zapojit do sítě)...."
Šicí stroj? To má aký zmysel?
Preto mám rád balíky na dobírku. Keď je to zaplatené dopredu, tak je to pravidelne s problémami.
Šicí stroj? To má aký zmysel?
Preto mám rád balíky na dobírku. Keď je to zaplatené dopredu, tak je to pravidelne s problémami.
Kto nepozná prístav, do ktorého pláva, tomu žiaden vietor nie je dosť dobrý.
Tak to je obecné pravidlo v tomto a horším počasí.
Ve všech zařízeních zkondenzuje voda, tím, jak to mají v těch dodávkách v zimě, a najednou to doneseš domů.
Tak se říká, že to máš pustit buď okamžitě (aby se to teplem při provozu ihned odpařilo), anebo nechat, aby se to odpařilo samo, po těch x hodinách.
Jinak asi byla pěkně nadržená, když to zkoušela v jednu v noci
Ve všech zařízeních zkondenzuje voda, tím, jak to mají v těch dodávkách v zimě, a najednou to doneseš domů.
Tak se říká, že to máš pustit buď okamžitě (aby se to teplem při provozu ihned odpařilo), anebo nechat, aby se to odpařilo samo, po těch x hodinách.
Jinak asi byla pěkně nadržená, když to zkoušela v jednu v noci
- bivoj
- VIP
Pokud to má v sobě byť jen ždibec elektroniky, tak NIKDY nespouštět okamžitě!!! Ta kondenzace to dokáže slušně odpálit.
Pozn. - Okamžitě můžeš pustit třebas pračku Philco z roku 1980, která má jen relátka a silnoproudé obvody. Cokoliv od roku 2000 a výše - nechat těch 12 hodin při pokojové teplotě...
Sic semper tyrannis.
Není to trochu přehnané? Podle takového pravidla by nemělo smysl nosit venku v brašně notebook, neboť jej stejně není možné zapnout po příchodu do kanceláře, ke klientovi, nebo na podobných místech. Muselo by se 12 hodin čekat.
Jde o vlhkost, ktera se tam dostane z vnejsiho prostredi, chvili trva nez se do toho notebooku dostane a nekteri vyrobci nejsou uplni blbci, takze casto je tam air management vyreseny tak, aby vzdusna vlhkost nesla primo na citlive casti.
- bivoj
- VIP
Ono u malých věcí netřeba čekat tak dlouho - a hlavně u věcí co jsou jen na baterie - tam případná kondenzace až tak moc neuškodí i při zapnutí. Špatně jsem specifikoval, že jde především o zařízení, které v sobě mají přímo i silnoproud (tj nejsou napájena bateriemi nebo přes trafo).
Ale pokud člověk přijde rovnou z mrazu, neměl by jakoukoliv elektroniku zapínat okamžitě, ale opravdu počkat (to, že to občas ta elektronika zvládne neznamená, že jí to nevadí a později třebas dříve neodejde...).
Sic semper tyrannis.