Jak bylo dnes

Diskuze o všem možném, tedy kavárnička, hospůdka, jak kdo chcete, jedinou podmínkou je dodržení pravidel fóra.
Odpovědět
Hagen

Re: Jak bylo dnes

Příspěvek od Hagen »

V podstatě buď to zvíře dokáže strpět ošetření, nebo se musí povně držet, nebo se musí uspat.
Některé zákroky se na rozdíl od lidí bez narkózy neobejdou.
Moje veterinářka je zná od mala, a oni znají ji, a naučil jsem je strpět manipolování s nimi.
U cizích veterinářů kam někdy musím jim pro jistotu dávám fixační náhubek.
Přeci jenom fyzicky jim zabránit kousnutí je k jejich velikosti skoro nemožné.
Když je něco trápí, tak nepřijdou. Musím to na nich poznat, a zjistit o co jde.
Odloučeni od nás bývají jen na pár hodin, většinou když jsou sami doma tak chrní (ten bandog už prospí 20.hod. denně), nebo nás vyhlížejí.
Odloučení kvůli dovolené nepřichází v úvahu. Buď dovolená s nimi, nebo žádná dovolená.
Takovou smečku nikdo "cizí" pohlídat nemůže, ani to nechci.
Šance že by se to "vymklo kontrole" a dotyčného by zabili je příliš velká.
Respektují mě, a já s nimi řeším třeba tu manipulaci, (klíšťata, ošetření ran,...) respektují i ženu, ale ta jim pro jistotu "nic nedělá". Zas takový respekt u nich nemá.
Ale milují nás oba.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

176.jpg
Argo na veterině 10. měsíců-45kg
Šikula
Cháron

Příspěvek od Cháron »

Hagen píše: 18.08.2025 20:07 Dneska tedy fakt blbej den :(
Byl jsem na procházce se psy, a zničeho nic se na nás vyřítil staford (nebo pitbul), panička (mladá holka) tak 20.metrů za ním,...
Starší psy se mi podařilo "zastavit", ale ten nejmladší ho chytil zeshora za krk, zatřepal hlavou, a buď mu vaz překousl, nebo zlomil, ... 2-3 vteřiny, a bylo po všem.
Tragédie, katastrofa,... Hodně smutné.
Někde jsem slyšel, že psovod by měl svého psa fyzicky zvládnout.
Bez ohledu na to jaký má výcvik nebo výchovu, vždy se může něco posrat, a pak nastupuje ta hrubá síla.
Jak zvládáš 3 takové hafany? Dohromady mají skoro 180kg.
Já bych se tedy bál, že se obrátí proti mě, a pak ze mě nezbyde víc než sekaná.
Na druhou stranu ti přes plot asi nikdo při smyslech nevleze, co?
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Pokud máš na mysli udržet je na vodítku když se někam rozhodnou jít?
S tím Bandogem už dělám jen krátké procházky, už toho moc neujde, takže většinu času jsem pak jen s těmi Cane corso.
Každého zvlášť udržím na hraně svých možností. Oba dohromady už ne. Ale málokdy se stane, že se oba vrhnou dopředu společně. Pak je udržím jen když jdu k zemi. :(
A pokud myslíš zvládnout je fyzicky pokud by se do mě pustili?
Nedělám si iluze, že bych vyhrál pokud by to zkusil i jen jeden z nich.
Co je ale dobré, když se s některým z nich rvu (tím myslím z legrace), tak ten druhý když si myslí, že to jde už za hranu, tak se do toho vloží, a začne mě bránit.
Takže se začnu prát s jedním, a končí to tak, že se perou spolu.
Snad by to tak dopadlo i v reálném boji kdyby některému nedejbože "hráblo".
Vlítnout na mě oba, tak by to bylo pro mě alespoň rychlé ;) .
A přes plot nám opravdu nikdo normální nevleze. Většina lidí co jde kolem, a oni začnou řádit, tak se drží dostatečně daleko od plotu.
mhi

Příspěvek od mhi »

Jak to ctu, asi mam mylne a blbe posunute vnimani nebezpecnosti psu.

Neni to "jak bylo dnes", ale hlavne kdyz jsem neco stavel a byla "dira v plote", meli jsme v kocicich miskach v obyvaku na navsteve psy sousedu, kteri sli z venceni. Na tuto situaci jsem tedy byl nejak +/- navykly.

O par mesicu pozdeji, uz vse zavrene, slysim, jak "v miskach nekdo zase radi". Sramot neustava, tak se jdu podivat. Rikam si, ze to bude bud jezek, nebo nejaky novy kocici hrdina. Uz ze schodu vidim, ze to neni kocka, ale "maly cerny konik", ukazuje na mne zadek. Rikam si co ted, cizi pes, je tak zabrany do cisteni misek, ze mne uplne ignoruje. [Side note - do toho vidim naseho kocoura, ktery lezi na schodu k terase a cele to lezerne pozoruje ;) ]. Chvili resim co s nastalou situaci a se psem se nechtene seznamuji.

Long story short, byl to pes sousedky, ktereho skoro nebylo videt (zavreny ve svem malem vybehu), takze jsem ho nepoznal, neznal, nevedel jsem co cekat. Nakonec to byl pratelsky "veteran", ktery uz moc nevidi, neslysi. Vylakal jsem ho ven na postupne podavani psich granuli, ktere nam zbyly. Zazitek to byl pro nej asi velky, protoze za pul hodinu byl zpet - preskocil plot a uvelebil se opet v obyvaku. Nechapu jak to pri svem stavu dokazal. Sousedka si ho pak zavrela dusledne a vice jsme se nevideli a bohuzel uz ani neuvidime.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Jestli tomu rozumím tak, že máš pocit, že podceňuješ nebezpečí od psa,... tak myslím, že ne.
Naprostá většina psů (včetně těch mých) nejsou nebezpeční.
V ČR dojde v průměru k jednomu úmrtí způsobené pokousáním psem.
Kolik dojde k úmrtí lidí způsobené člověkem???
Pokud to vezmu statisticky na počet psů-minimálně 2.000 000
počet lidí- cca 10.000 000
Tak nejen celkově, ale i vzhledem k počtu ti mnohonásobně větší nebezpečí hrozí od člověka než od psa.
Za pocit že jsou psi krvelačné bestie můžou média, a na ně reagující hysterici.
Užitek psů mnohonásobně převyšuje jejich "nebezpečnost".
Takže když tady píšu co by mi mohli ti moji chlupáčci udělat, píši o tom, čeho jsou fyzicky schopni.
Ale pravděpodobnost, že by to i opravdu udělali je prakticky nulová.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Hagen píše: 18.08.2025 20:07 Dneska tedy fakt blbej den :(
Byl jsem na procházce se psy, a zničeho nic se na nás vyřítil staford (nebo pitbul), panička (mladá holka) tak 20.metrů za ním,...
Starší psy se mi podařilo "zastavit", ale ten nejmladší ho chytil zeshora za krk, zatřepal hlavou, a buď mu vaz překousl, nebo zlomil, ... 2-3 vteřiny, a bylo po všem.
Tragédie, katastrofa,... Hodně smutné.
Vyšetřování skončilo.
Přestupek spáchala majitelka když měla psa na volno, a ten nás napadl.
Mě žádná škoda nevznikla, nic neuplatňuji,... a tím to končí.
Ale chudák stafík, snažím se tomu místu tragédie vyhýbat. Psi si to dobře pamatují.
mhi

Příspěvek od mhi »

Byl jsem v Gruzii, ta zeme je zajimava mimo jine tim, ze tam jsou navolno psi ... a byci. Neni to zadna katastrofa, clovek si zvykne, vic nez psi mi vadili ti byci. Bylo to ale zajimave, clovek se musi naucit daleko lepe ta zvirata cist a chovat se k nim. Jsou to ale nakonec celkem poseroutkove, jako zakladni strategie pro ty co mne obtezovali se mi osvedcilo neukazovat jim moc zada, protoze pak si dovoluji. V opacnem pripade jsem mel pocit, ze mne kousnou do lytka :). Jakmile se clovek na ne otaci a je "taky trosku agresivni", tak si tolik nedovoli. Nevim, jestli to je spravna strategie, ale byla kazdopadne ta nejlepsi, na kterou jsem prisel.

Bylo mi spousty psu ale i trosku lito, moc pozornosti tam nemaji, u nas by zazili uplne jiny svet. Stacilo nejakeho podrbat a mel jsem hned spolecnika na cestu.
steve_michalik

Příspěvek od steve_michalik »

Gruzie je krásná :yes .
Na dotěrná psiska se stačí sehnout pro "kámen".
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Jo, jo, jak se říká:
"Každý domov by měl mít psa, a každý pes by měl mít domov.
Bohužel větší část z cca 900 miliónů psů žije na ulicích.
S toulavými psy zkušenosti nemám, ale dá se předpokládat, že budou víc plaší, takže "ukázat jim ramena" by měla být dobrá první volba. ;)
Jsou chytří, vědí co je to kámen:)
Haluziak
Pohlaví: muž

Příspěvek od Haluziak »

Report po nějak náročném konci minulého týdne.
Středa: Nachystat cca 200 chlebíčků a věnečků (kromě šunky, sýra a salámu vše domácí výroba). Uklidit celý byt.
Čtvrtek: Rozdat v práci 80 chlebíčků a věnečků. Zkusit douklízet to co se nestihlo.
Pátek: Umýt alespoň podlahy, oženit se, otrávit se slivovicí.
Sobota: Vyzvednout divočáka z chlaďáku, stáhnout, rozbourat aby bylo z čeho vařit příští týden guláš pro partu
Neděle: Vyprovodit rodiče, uklidit co se dá, alespoň trochu se vyspat.
Pondělí: Vzhůru do výrobního procesu.
Beware of old men in profession where men die young.
Z východu, natož z Ruska ještě nikdy nic dobrého nepřišlo!
čimango

Příspěvek od čimango »

Gratuluji (asi?)! :D
sigurd

Příspěvek od sigurd »

A to dobrovoľne? :) . A kuchať diviaka po svadobnej noci, no neviem, neviem...
Maximálna efektivita, a vždy trvale udržateľný rozvoj.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Tak to gratuluju :yes
Znáš to, jak se potkají po delší době dva kamarádi, a povídají si:
"Slyšel jsem, že jsi se oženil?"
"Jó, oženil".
"Tak to musíš být šťastný, že?"
"No, to musím!".
Tak ať šťastný být nemusíš, ale ať šťastný opravdu jsi ;)
čimango

Příspěvek od čimango »

Vážení Rozpadlíci,

přeji všem klidné vánoce, hodně štěstí a hlavně abychom své rozpadlické dovednosti a výbavu pokud možno nikdy nepotřebovali!

Na závěr si dovolím OT odlaz na zajímavý a snad i mírně optimistický pohled do budoucnosti:

https://medium.seznam.cz/clanek/thomas- ... p&seq_no=1

Čimango
Lyster
VIP

Příspěvek od Lyster »

Tak tedy přeji všem štastný nový rok 2026 a hlavně hodně zdraví. Ať je lepší než ten starý!
Přílohy
608625449_1463221389143012_4233525408742644604_n.jpg
drigon
VIP

Příspěvek od drigon »

Též přeji všem hodně štěstí a zdraví. Úspěchů v Novém roce 2026 a doufám že bude lepší než ten minulý.

PS: jsem v práci a s kolegou který šel večer domů jsme si přáli nejen štěstí a zdraví, ale i ať máme práci... .
Koukej tak, aby jsi viděl.
Lyster
VIP

Příspěvek od Lyster »

Copak o to, práce bude, ale aby jí měl kdo zaplatit :) . Ale teď vážně, mám stejný problém, jako nepedagog. Vůbec nevím, jak to bude s mou prací a hlavně financováním. Asi bude ještě veselo...

Tak držím palce, ať to taky všechno i s prací dobře dopadne.
Hagen

Příspěvek od Hagen »

Dnes si ty moje "čivavy" zaslouží věnec buřtů.
K manželce se cestou domů přifařil nějaký obejda, a se spoustou sexuálních narážek jí doprovázel, a nenechal se odbejt.
(Kolikrát jsem jen ženě říkal ať s sebou nosí kasr na takové zmetky,... málo platné.)
A tak šel za ní až skoro k brance, načež se k plotu se štěkotem přihnali ti moji roztomilí chlupáčci.
Žena se k tomu šmejdovi s rukou na klice otočila,a zeptala se ho jestli se chce s nimi seznámit. ;)
No, nechtěl, a zmizel jak pára nad hrncem. :lol:
Cháron

Příspěvek od Cháron »

Tak to má kliku žena že máte ty psiska ;)
Možná si uchránila počestnost.
Na druhou stranu má i kliku že ty psy nepustila ven, byly by to zbytečné opletačky kvůli nějakému blbovi.
Odpovědět