Situace: Ať nemusím tahat sebou váhu, potřeboval jsem si rozvážit prací dávky uhličitanu sodného (obyč. kalcinovaná soda) po 10g. Samozřejmě mě nenapadlo nic lepšího než ty minaturní „Ziplocky“ (plastové znovu-uzavíratelné sáčky), které se normálně používají na elekro součástky. Prostě jsou po ruce, každý návštěvním GMka a spol asi důvěrně zná. Až pocuď úplně v pohodě. Ale kua. To když hodím do báglu a někdo mě s tím chytne tak mám důkladnou prohlídku tělesných dutin zaručenou.

Měli byste to vidět v krabičce svázané gumičkama. To vypadá ještě lepší.
Takže následuje otázka: Nenapadá někoho nějaký lepší levný, lehký a úplně nejlépe i znovu použitelný obal na sypké materiály (prací prášek) v malém množství (prací dávka je 10g nebo řekněme prostě do 15-20g)? Ony ty sáčky také nejsou úplně ideální protože jdou snadno propíchnout a v báglu asi nic příjemného. Přemýšlel jsem nad - v minulosti velmi populárníma - „kindrvajcama“, resp. o těch obalech ve kterých jsou sbalené hračky. Jenže ty také nejsou úplné terno (snadno se otevřou a když jsou naplněné obě půlky, tak se sypký obsah při otevření rozprskne všude není-li uživatel opatrný) no a hlavně nebudu kupovat tolik vajec. Co bych s tím dělal?
Úplně ideální by byly asi nějaké tubičky, tak jako jsou laboratorní akorát z nějakého lehkého plastu a s lepším špuntem nebo něco (a hlavně levnější!). To by šlo odměřit i na poloviny a čtvrtinky a ještě bych si to mohl popsat, či svázat gumičkou a hodit do toho báglu. No bohužel jsem nic nenašel. Proto se ptám tady. Nějaké nápady?