Dále vzpomeňme například Louise de Funese, u nás přezdívaného Fuňas. Ten proslul celou řadou komedií. U nás sledovaných a oblíbených.Rafael píše: ↑20.08.2024 20:40 Taky se nedožil pozdních švestek řekl místo p. Balgazette Palírník:
Reklamy nejen na té propagandistické vládní, ale i na komerčních. Ve většině reklam se to jen hemžilo samými cizokrajinci. Chvílemi jsem si až myslel, že jsem se nějakým divným způsobem ocitl někde v Arabii nebo v Africe.
A to už i dost dlouho před tím výše zmíňovaným rokem 2024.
Ten nijak přelomový nebyl. Jen tak nějak pokračující...
*
A chtěl bych se jako lihovárník zeptat:
"Znáte přísloví, že ten se už švestek nedožije?"
Poprvé mě to napadlo, slyšel jsem to při sběru ranějších peckovin.
J.P.Belmondo;.
A pak v tom roce 2024 přibližně ve stejné době.
Alain Delon.
Vzpomeňme si na ně a uctěme jejich památku. A nejen jich. I všech jejich kolegů zesnulých i dřív.
Už těch starých francouzských herců rapidně ubývá. A jsou všelijak vláčení bahnem jako nepřátelé nových pořádků. A podobně jako i ještě pár žijících a všemožně islámským režimem ve své vlasti pro kterou toho tolik udělali a jak ji v celém světě proslavili, pronásledování a vláčení po soudech.
Stará Francie, ta kolébka všeho možného umění, vědy, gastronomie apod. už tehdy byla úplně porobená. Úplně v islámské a EU řiti.
VIP Francie.
*
Několik citátu A. Delona na konec:
Alain Delon už pár let před smrtí prohlašoval, že se mu na tomhle světě nelíbí a z toho, co se děje, je mu na zvracení. I proto uvažoval o eutanazii a v závěti uvedl, že chce být pohřben se svými psy.„Život už mi moc nepřináší. Už jsem všechno poznal a viděl. Především ale nenávidím tuto dobu, je mi z ní na zvracení. Někteří lidé se mi hnusí. Vše ovládá lež, všechno je překroucené. Lidé se navzájem nerespektují a nedrží slovo. Záleží jen na penězích. Po celé dny se omílají jen nějaké zločiny. Vím, že tento svět opustím bez lítosti.“
...Delon ale sám za života požádal, aby byl pohřben na svém panství v Douchy v Loiret, kde již byl vykopán hrob u kaple na pozemku panství. Herec chtěl být pochován především nedaleko svých psů. „Budu pohřben jako všichni ostatní, ale hlavně ne jako lidé, které jste zmínila,“ trval na svém, když odpovídal moderátorce pořadu...
...Milovník psů Alain Delon:..Delon se nikdy netajil tím, že dává svým čtyřnohým přátelům přednost před lidmi, a dokonce vyjádřil přání být pohřben vedle svých psů, kteří odpočívají na pozemku jeho domu ve francouzském Douchy...Umřít chci se psem v náručí a být pohřben vedle mých čtyřnohých přátel...
Milovník psů Alain Delon:Delon se nikdy netajil tím, že dává svým čtyřnohým přátelům přednost před lidmi, a dokonce vyjádřil přání být pohřben vedle svých psů, kteří odpočívají na pozemku jeho domu ve francouzském Douchy.Umřít chci se psem v náručí a být pohřben vedle mých čtyřnohých přátel.
Slavný francouzský herec a filmová ikona uzavřela ve věku 88 let svou bohatou životní pouť. Alain Delon za sebou zanechal obrovský umělecký odkaz a hlubokou lásku ke psům, která provázela jeho život až do samého konce.
Jeden z nejosobnějších a nejdojemnějších aspektů závěti Alaina Delona se týká jeho touhy být pohřben společně se svými psy. Herec měl ke svým zvířatům vždy hluboké pouto a považoval je za nerozlučné společníky v životě. V jednom rozhovoru vyjádřil vroucné přání:Na svých pozemcích ve Švýcarsku měl soukromý hřbitůvek, na kterém je uloženo k věčnému spánku na padesát jeho čtyřnohých přátel, každý psí hrobeček má náhrobní kámen se jménem.„Chci být pohřben se svými psy. Nic jiného nechci, jen být s nimi. Byli jediní, kteří mě bezpodmínečně milovali, kteří tu pro mě byli vždy a nežádali nic na oplátku.“
Alain a psíci.jpg
Z Kroniky Mlýna a
a vzpomínka na francouzskou kinenografii.
Dále to byla spousta herců a režisérů u nás. Produkujících různé detektivky i komedie. Jen tak namátkou uvádím: Na kolejích čeká vrah, Jak vytrhnout velrybě stoličku a mnoho dalšího. Kdy mne vždy rozesměje "Matýsek se posral", "pane faráři vy svítíte". A mnoho dalšího.
A nakonec se musíme stavit ve Velké Británii. S jejími detektivkami. Jako byli například Profesionálové. Doslova kultovní detektivka.
Ale to už je minulostí. Současnost je úplně jiná. Kdy se ve Velké Británii rozhořel konflikt. Který započal roku 24. Kdy vypukly protesty mající svůj počátek ve vraždě tři malých děvčátek. Kdy byli lidé chtějící bezpečí pro své děti zavíráni do vězení zatímco kriminálníci byli pouštěni na svobodu. Poté, co bylo zavřeno několik tisíc lidí a ostatní byli vystaveni různým druhům persekuce se stalo něco nevídaného. Našli se lidé, mající zkušenosti s odbojem. Staří, ale zkušení. A ti začali mezi "potrestanými" hledat své spojence a nástupce. Kterým předali své zkušenosti a vědomosti. A tak se oživila jedna stará organizace - IRA.
Používající staronové metody. A to atentáty na představitele nové moci a jejich přisluhovače. To uvrhlo zemi do chaosu podobnému tomu ze 70 let 20 století kdy byla tato organizace na vrcholu sil.
Síla zmáhala sílu, vztek plodil hněv, akce vyvolávala reakci a opět se roztočila spirála násilí která ani po osmi letech od oné hrůzné vraždy malých holčiček nebere konce. Velká Británie se ve své podstatě rozštěpila na dvě části. Porobenou a hrdou. Irskou.
Pokračoval v rozhovoru pan Balzagette.
Osm let poté. A stále to nebere konce. A to vše zavinila ideologie, která ze země gentlemanů, svérázné kultury a kdysi doslova královny a dílny světa učinila rozštěpenou zemi.