Kolegové prosím o radu toho kdo zná a ví.
Chci si letos upradovat své asi 8mi leté fenix 5 a upřímně na osmičky nemám - resp dávat za hodinky 20+tis nechci protože až tak je nevyužiju. Dlouho jsme pracoval manuálně a hodinky měl na ruce stále, plus střelnice, slaňování, lezení atd.. a ty hodinky podle toho tak vypadají. Ted mám spíše kancelářskou profesi a potřebuji aby hodinky trosku vypadali, ale rád bych aby si zachovali funkčnost, kterou já využiji.
Na co hodinky používám : Cyklistika, plavání, delší pochody se psem - zde jsem používal dost často základní navi ve fénix 5 a hlavní důvod upgradu jsou turistické offline mapy s vrstevnicemi, které mne proste učarovali u Suunta.
Žena má 4. rokem Suunto peak "něco" a je strašně spokojená s výdrží baterky a nulovými problémy. Na druhou stranu nepoužívá je pro navi, takže mapy nemá nainstalované takže nevím jak u Suunta mapy fungují. Každopádně jsem měl v ruce a viděl jsem "naživo" Suunta viz název topicu a byl jsem rozhodnut si je koupit jako variantu místo Fénix 8. Jenže jsem narazil na to že Gamin stále prodává Fenix 7PRo v +- stejné ceně, ale neznám nikoho kdo by je měl a dokázal srovnat se Suuntem..
Absolutně nepotřebuji přehrávání hudby, volání z hodinek a kvuli oční vadě si na hodinkách ani nenapíšu sms nebo nepřečtu celou zprávu, ale upozornění vidím dobře.. Uvítám pokud by tam šla nahrát nějaká balistická kalkulačka ale není to uplně nutností
Je tu někdo kdo má zkušenost a je schopen vypíchnout rozdíly mezi Sunnto Vertical Solar a F7Pro, případně říci proč z jeho pohledu jedny ano a druhé ne ?
Srovnáni Fenix 7Pro Solar a Suunto Vertical Solar
Re: Srovnáni Fenix 7Pro Solar a Suunto Vertical Solar
Suunto ma o neco lepsi baterii a subjektivne hezci displej, i kdyz je oboji MIP. Garmin ma navrch v metrikach a jejich presnosti, za mne hezci mapy (i vzhled), zabudovanou svitilnu (skvela věc, i kdyz ti ted mozna nechybí) a moznost plnyho ovladani tlačítky.
Bral bych Garmin (tenhle konkretni model jsem driv i mel).
Bral bych Garmin (tenhle konkretni model jsem driv i mel).
Re: Srovnáni Fenix 7Pro Solar a Suunto Vertical Solar
Díky, v podstatě jsem došel ke stejnému názoru.
Paradoxně Suunto, se kterým byla že na celou dobu max spokojená a nikdy nebyl jediná problém, tak ve chvíli kdy jsem si začal pohrávat s myšlenkou přechodu od Garminu na Suunto ( cca 4 dny zpět ) se jí po 3 letech provozu složili - nejaká chyba při aktualizaci, která způsobuje opakovaný nekonečný restart hodinek- což vzhledem k mé několikanásobně delší zkušenosti s provozem Garminu v mnohem těžších podmínkách vedlo ke konečnému rozhodnutí