Jaký přístroj pro detekci radioaktivity?
Re: Jaký přístroj pro detekci radioaktivity?
Tak to budu muset najít napřed voltmetr, já ho mám někde zahrabanej ve stavební buňce. Začal jsem s přestavbou dvougaráže na rodinný domek a všechno co jsem měl v garáži jsem musel nacpat do boudy. Mam teď ve věcech takovej bordel...
No a když to proměřím a nebude tam těch 380-420V dá se ta RGBT 62 "doštelovat" opravit?

Jj, je tam na to trimr uvnitř.
-
Artifex> vlastni konstrukce moc pekne,
ale kde se to da realne otestovat?, napr. zajit na mistni polikliniku ke dverim rentgenu, exkurze v dolech apod.??
ale kde se to da realne otestovat?, napr. zajit na mistni polikliniku ke dverim rentgenu, exkurze v dolech apod.??
já testoval svůj geiger na ruském kompasu, ten cvaká spolehlivě. nebo buzola vz. 53
Kolapsnik jr.: Máš pocit, že hodnoty na videu nejsou dostatečné pro test?
-
Myslel jsem to tak, jake nejruznejsi "kalibracni" testy lze pak provadet, aniz by clovek musel shanet extra vybaveni..
- cunas
- Pohlaví: muž
- Kontaktovat uživatele:
A co ionizační kouřová čidla (požární hlásiče), ty obsahují Americium 241, které je radioaktivní. Jsou všude. Nemůžou házet na intenzimetru/dozimetru nějaká hausnumera? Nezkoušel jsem, jen mě to tak napadlo...
ono jde spíš o to jak zjistit přesnou intenzitu ionizačního záření. to že ručička skáče je fajn, ale jestli skáče přesně, to bylo jádrem dotazu...zřejmě
Svoje vzorky mám proměřené na přesných měřidlech...
Tajdle se draží jednoduchej dozimetr za pár peněz http://www.ebay.com/itm/Geiger-Counter- ... 1214897719
Chorche, nechci Tě zklamat ale má to 69 sledování, dražba vyleze minimálně na 200 doláčků... Pokud chceš levný detektor, pořiď si IT-65 za 600kč.
Americium je alfa zářič takže bys potřeboval trubici, která baští Alfu= Philips 18504, ta chce přitopit alespoň na 500V, protože plateau začíná na 425V a má délku min 225V.cunas píše:A co ionizační kouřová čidla (požární hlásiče), ty obsahují Americium 241, které je radioaktivní. Jsou všude. Nemůžou házet na intenzimetru/dozimetru nějaká hausnumera? Nezkoušel jsem, jen mě to tak napadlo...
Jinak těch zářičů moc nenajdeš, kvůli protiradiační paranoii se všude vyskytují optická, lineární, případně plamenná čidla, v současnosti je docela vzácnost sehnat americiový detektor.
Jinak Thorium (punčoška do petrolejky) mi na standardní CTC-5 trubici dává cca 3000 CPM při přímém přiložení.
Naposledy upravil(a) Artifex dne 12.09.2013 12:28, celkem upraveno 1 x.
já bral od http://armatex.cz/intenzimetr_it_65.php a je plně fční
tenhle je taky sympatickej
http://www.ebay.com/itm/Victoreen-CDV-7 ... 1c354bd68f
tenhle je taky sympatickej
http://www.ebay.com/itm/Victoreen-CDV-7 ... 1c354bd68f
Ten Victoreen nedoporučuji, je hoooodně málo citlivý, nemá ani GM trubici, má pouze ionizační komoru!
mam it 65ku, ten victoreen je ..vizualne atraktivni 

Victoreen má právě jen ten detektor, který je na IT-65 na rozsahu R/h, v ITčku je skrytý přesně zespodu vedle bateriového kompartmentu a je krytý cca 2mm olověnou destičkou.
Jinak ad vizuálně atraktivní, žlutá moc křičí, pro CO OK, pro civila, který chce nenápadně sondovat terén moc křiklavé, zlaté IT, které se hodí do batohu, do nohavice sonda, do ucha sluchátko a jde se "na výlet"
Jinak ad vizuálně atraktivní, žlutá moc křičí, pro CO OK, pro civila, který chce nenápadně sondovat terén moc křiklavé, zlaté IT, které se hodí do batohu, do nohavice sonda, do ucha sluchátko a jde se "na výlet"
I kdybych si hodil sondu do gatí a sluchátko do ucha tak bych slyšel kulový, protože jakýkoli okolní zvuk to sluchátko přehluší... Musim si to sluchátko držet přitisknuté na uchu abych to slyšel.
Počítám že to je asi taky špatně, žejo?
Počítám že to je asi taky špatně, žejo?

OT
Checht, Artifexi!
už vidím děvčata:" Jste tak rád, že nás vidíte, pane, nebo máte v kalhotách radiační sondu
Checht, Artifexi!
už vidím děvčata:" Jste tak rád, že nás vidíte, pane, nebo máte v kalhotách radiační sondu

Co já? Já nic?!
Pánové, co si myslíte o tomhle janponským udělátku? http://www.ebay.com/itm/Lowest-price-Ai ... 4aca6fdb80
Jinak k tomu měření napětí pro GM trubici. Myslím, že klasický multimetr s tím bude mít problém. Zkoušel jsem to a lítalo to od 190 do 420 V (u RBGT 62). Tuším, že je to tím měničem, který má docela velkou frekvenci...
Jinak k tomu měření napětí pro GM trubici. Myslím, že klasický multimetr s tím bude mít problém. Zkoušel jsem to a lítalo to od 190 do 420 V (u RBGT 62). Tuším, že je to tím měničem, který má docela velkou frekvenci...