Puškohledy, kolimátory
- Rainier Wolfcastle
Re: Lovecká odstřelovačka - ráž, délka, tipy?
Já to nebral přímo v Meoptě, ale v Čechách, udělal jsem si malý "tendr", kdy jsem poptával puškohled, dalekohled a pušku, takže jsem se dostal na zajímavou cenu. Doufám, že najdu chybu někde jinde, abych nebyl na Meoptu nasraný 

Rainier Wolfcastle: Problém nebude ve zbrani ani v montáži, v takovém případě bys v terči neměl ty dvojstřely u sebe, ale rozházené úplně všechny zásahy. Vypadá to na nějaký problém s krokováním mechanismu optiky.
Pokud věříš montáži (a podle těch dvou-soustřelů to nevypadá ani na chybu flinty), pak bych spoléhal na optiku.
Buď ty komínky povolený nebo jinak vadný (než překlikneš, střílí na flek?), anebo...
Chyba optiky (pokud věříš sobě) v tom, že paralaxa neodpovídá rovině ostrosti obrazu. Ale to můžeš snadno zkusit posazením do bagů a pohybem oka kolem nehybné osy optiky.
Taky by mohlo být možné, že Ti někdo zatočil dioptrickou korekcí a proto teď nastavuješ paralaxu vlastně blbě.
Spíš bych ale vsadil na ten komínek windage.
Jistej flintou/montáží/střelivem si ale budeš až když tam dáš jinou optiku a s tou nebude problém.
Buď ty komínky povolený nebo jinak vadný (než překlikneš, střílí na flek?), anebo...
Chyba optiky (pokud věříš sobě) v tom, že paralaxa neodpovídá rovině ostrosti obrazu. Ale to můžeš snadno zkusit posazením do bagů a pohybem oka kolem nehybné osy optiky.
Taky by mohlo být možné, že Ti někdo zatočil dioptrickou korekcí a proto teď nastavuješ paralaxu vlastně blbě.
Spíš bych ale vsadil na ten komínek windage.
Jistej flintou/montáží/střelivem si ale budeš až když tam dáš jinou optiku a s tou nebude problém.
- Rainier Wolfcastle
Tak paralaxa má krokování po metrech, to přece znamená, že když vím, že střílím na 50m tak ji nastavím na 50 ne?
Tak samozřejmě si nejsem 100% jisty nicim...kromě mě, protože toto nemůže být střelecká chyba
pokud ano, tak odevzdávám zbroják, prodám zbraně a jejich výtěžek věnuji na dobročínné účely
Tak samozřejmě si nejsem 100% jisty nicim...kromě mě, protože toto nemůže být střelecká chyba

-
takto nastavovat paralaxu podle cejchování lze jen u kvalitní optiky, jinak cejchování u optik do 20 000 nesedí - s žádnou takovou sem se nesetkal v této cenové relaci, vyjma toho pokud si to člověk sám ocejchoval
- jinak když jsme u optické korekce, máte někdo tip jak jí dát do nuly ? jednou mi totiž činorodý kolega zatočil s korekcí a nemám cejchovanou nulu - nějak jsem to vrátil ale jeslti na to není ověřený postup
- jinak když jsme u optické korekce, máte někdo tip jak jí dát do nuly ? jednou mi totiž činorodý kolega zatočil s korekcí a nemám cejchovanou nulu - nějak jsem to vrátil ale jeslti na to není ověřený postup
- Rainier Wolfcastle
ok dejme tomu, ale to nemuze delat na 50m takovou hruzu
- Rainier Wolfcastle
Mohl bych někoho poprosit o tip na kvalitní rychloupínací montáž na weaver? mám v plánu pravidelně přehazovat na kulovnici denní a noční optiku, tak potřebuju něco, co by mi drželo nástřel.
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
Vortex nebo Burris PEPR. Osobně vyzkuseno 

- Rainier Wolfcastle
A co leupold? Ti také dělají rychloupinaky
Marně sháním někoho, kdo prodává Burris kroužky eXtreme Tactical. Vidím to ve fůře inzerátů na kvérech, ale přijde mi, že to nikdo nedováží. Asi to hodím na lištu Recknagel a kroužky Leupold PRW. Sice se mi moc nelíbí jejich netacticool vzhled a cena taký není lidovka, ale měly by být velmi dobré.
- Rainier Wolfcastle
Tak po dnešním dni se přidávám k odpůrcům Meopty. Závada uznána, proveden servis. Takže výstupní kontrola jim tam trošku zahaprovala. Puškohled jsem si dovezl domů vytáhnu ho z krabice, jdu namontovat na flintu a čeho si nevšimnu, ti k...i tam zapomněli dát záslepku na korekci paralaxy (s natisknutým logem Meopro). Takže teď mám krásný pohled na šroub.
Hmm další cesta do přerova předemnou.
Hmm další cesta do přerova předemnou.
no protože má Meopta ISO kvality, bych doporučoval vrámi malého "výseru" chtít 8D report a případné nápravné opatření

- Rainier Wolfcastle
Spíš mi to přijde, že by si měli poladit výstupní kontrolu. Ale to je jejich boj, já jim to samozřejmě vše naúčtuji 

-
tak dej vědět, popravdě pochybuju že ti někdo tvůj čas zaplatí
jinak já mám od meopty akorát pozorovák ale jinak mne nepřesvědčila
poměr cena výkon - raději nakupuji jinde
(Delta Titanium řada - Hawke - Vortex ... )
- Rainier Wolfcastle
Ale zaplatí, tedy, ne čas, ale reálné náklady
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Hawke je shit, vyhozené peníze. Jen pro velmi nenáročné použitíMilan_rozpad píše:tak dej vědět, popravdě pochybuju že ti někdo tvůj čas zaplatí

-
a mohu se zeptat na základě čeho tak soudíš ?
mám na Sidewinderu nastříleno přez 1000 ran (223 a 308) , kamarád na své 308 mě už určitě dost přez tisícovku
(má ho už na druhé flintě)
předtím jsem jiného Sidewindera (tacticala) měl na malorajdě ale to nehodnotím - tam drží i čína
+ znám několik dalších tacticalů kolem sebe
jen musím říci že jde o relativně přesné střílení cca 0,5 MOA u kamaráda a já 1 moa protože mám gramlavější ruce
mám na Sidewinderu nastříleno přez 1000 ran (223 a 308) , kamarád na své 308 mě už určitě dost přez tisícovku
(má ho už na druhé flintě)
předtím jsem jiného Sidewindera (tacticala) měl na malorajdě ale to nehodnotím - tam drží i čína
+ znám několik dalších tacticalů kolem sebe
jen musím říci že jde o relativně přesné střílení cca 0,5 MOA u kamaráda a já 1 moa protože mám gramlavější ruce
Já teda ve svém okolí taky celkem pozoruji odchod od Hawke. Kluci srnomrdi se jich dost zbavují a mně osobně také provedení moc "nedostalo". Z těch tří jmenovaných jednoznačně Vortex. Ideálně PST.
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Milan: Nesoudím. Vím 
Až si jednou koupíš opravdový puškohled a ne čínský šmuk, tak také poznáš pravdu.
Hawke (a obecně většina levných Čín) je kombinací podřadných skel, mizerné montáže, prachu a úlomků skel v tubusech, mizerné spolehlivosti, špatných technických parametrů, chybného návrhu optické i mechanické konstrukce a často i zcela chybějícího servisu. Prostě vyhozené prachy...
Ale nebuď smutný. Čínou jsme si asi prošli všichni. Ti chytřejší skončili u opravdových puškohledů a nyní mění jenom flinty

Až si jednou koupíš opravdový puškohled a ne čínský šmuk, tak také poznáš pravdu.
Hawke (a obecně většina levných Čín) je kombinací podřadných skel, mizerné montáže, prachu a úlomků skel v tubusech, mizerné spolehlivosti, špatných technických parametrů, chybného návrhu optické i mechanické konstrukce a často i zcela chybějícího servisu. Prostě vyhozené prachy...
Ale nebuď smutný. Čínou jsme si asi prošli všichni. Ti chytřejší skončili u opravdových puškohledů a nyní mění jenom flinty

-
Delta Titanium mám pravda ještě tu původní celou udělanou v Japonsku, ale kliká super a za ty peníze ....
z Vortexe jsem uplně odvařený nebyl ale z levnějších optik fajn (muj má lehce nerovnoměrný podsvit kříže)
na Sidewindera si nemohu ztěžovat - nevím jak jiné řady od Hawke
překvapivě sem koukal i sklama za 100 000
ale to nemá cenu hodnotit
tady se bavíme o nižší střední třídě do 20 000
nejde srovnávat Fabii RS a Alfu 4C ...
ale samozřejmě máte pravdu, v této ceně jsem ještě uvažoval zkusit Sightrona (taky vcelku dobré reference)
a až k tomu dospějou i ruce přijde Marchka ... co sem se skrz ně díval nádhera
z Vortexe jsem uplně odvařený nebyl ale z levnějších optik fajn (muj má lehce nerovnoměrný podsvit kříže)
na Sidewindera si nemohu ztěžovat - nevím jak jiné řady od Hawke
překvapivě sem koukal i sklama za 100 000

tady se bavíme o nižší střední třídě do 20 000
nejde srovnávat Fabii RS a Alfu 4C ...
ale samozřejmě máte pravdu, v této ceně jsem ještě uvažoval zkusit Sightrona (taky vcelku dobré reference)
a až k tomu dospějou i ruce přijde Marchka ... co sem se skrz ně díval nádhera