Puškohledy, kolimátory
Re: Puškohledy, kolimátory
Bez urážky:kvalitní neznamená, že to přežije zpětnej ráz malorážky, ale že něco uvidí i v případě, např. že se v šeru skrz to koukne do křoví. S kvalitním puškohledem rozezná detaily, s čínským křápem uvidí s prominutím hovno. Doporučovat osnovu mildot u zbraně s dostřelem okolo 100m je taky diskutabilní, nevím , k čemu je to v reálu dobrý, snad jen kompenzace poklesu střely?
Jinak souhlas s něčím jako 4x32, použitou Meoptu za tyhle peníze seženeš a tam už se dá mluvit o kvalitě
Jinak souhlas s něčím jako 4x32, použitou Meoptu za tyhle peníze seženeš a tam už se dá mluvit o kvalitě
Neměl jsem na mysli čínskej, ale spíš nějakou slušnou optiku na vzduchovku, pokud je limitovanej 2-5k. Přisvětlenou, kvůli tomu střílení za šera. Osobně bych si trochu připlatil.
Buď opatrný v tom, co trénuješ, můžeš se stát opravdu dobrým, ve špatné věci!
Tony Blauer
Tony Blauer
-
to fakt něco za 2-5 kouká za šera? (to že to svítí je vedlejší..) ani stará meopta 4x32 není za šera žádnej zázrak a to je optika z jiné galaxie proti tomu:-)))
Co by jsi chtěl za ty peníze
Ale lepší, než koupit čínský sklo, co by mohlo sice vydržet plnotučnou ránu, ale nebylo by toho moc vidět ani za světla.
Já pár let na vzduchovce a pak rok na malorážce používal tenhle přisvětlenej (zelená/červená) puškohled za 1650,- (i s přibalenou montáží) a na 50m s ním šlo hezky koukat i za horšího počasí, nebo na krytý střelnici.
Nastříleno moc a skla vydžela. Prej plněnej dusíkem a voděodolnej. Pravda je, že se mi nikdy nemlžil. Teď ho mám jako rezervní schovanej ve skříni vedle puškohledu na KAR 98 a na malorážce mám lepší optiku.
http://www.colosus.cz/puskohled-raven-4x32-aoe-mil-dot/

Já pár let na vzduchovce a pak rok na malorážce používal tenhle přisvětlenej (zelená/červená) puškohled za 1650,- (i s přibalenou montáží) a na 50m s ním šlo hezky koukat i za horšího počasí, nebo na krytý střelnici.
Nastříleno moc a skla vydžela. Prej plněnej dusíkem a voděodolnej. Pravda je, že se mi nikdy nemlžil. Teď ho mám jako rezervní schovanej ve skříni vedle puškohledu na KAR 98 a na malorážce mám lepší optiku.
http://www.colosus.cz/puskohled-raven-4x32-aoe-mil-dot/
Buď opatrný v tom, co trénuješ, můžeš se stát opravdu dobrým, ve špatné věci!
Tony Blauer
Tony Blauer
No nebylo by lepší koupit něco s větší světelností ? Mám číňana v 4.5-14 x 50 a není to vůbec špatný 

Co člověk to názor,něco si z toho vyberu,každopádně díky moc za podněty 

Poraďte prosím použitelný kolimátor na brokovnici. Nejlépe tak kolem 5 tisíc.
Ocekavam negativni odpoved, ale mate nekdo realnou zkusenost s kolimatory NPZ PK1 OBZOR a NPZ A-1 RAKURS?
Pripadne jeste prime porovnani s NPZ PO 1,5-4,5x16mm?
Diky
Pripadne jeste prime porovnani s NPZ PO 1,5-4,5x16mm?
Diky
"The era of procrastination, of half-measures, of soothing and baffling expedients, of delays, is coming to a close. In its place we are entering a period of consequences."
Teda puskohlad s mil-dot sa napriklad u malorazy velmi zide. Uz nie len kvoli prenasaniu na rozne vzdalenosti a teda rychle zacielenie bez potreby klikania, ale aj v pripade bocneho vetru si strelec vie preniest. Zaroven mil-dot pomaha urcit velkost ciela, ci jeho vzdialenost. Teda je o mnoho pouzitelnejsi, ako krize bezne.xajan píše: Doporučovat osnovu mildot u zbraně s dostřelem okolo 100m je taky diskutabilní, nevím , k čemu je to v reálu dobrý, snad jen kompenzace poklesu střely?
Mnoho polovnikov zavrhuje mil-dot prave ako ty. V drvivej vacsine ani len netusi, naco su tam tie bodky. Keby vedel pracovat s tou osnovou, nezavrhoval by ich.
Vzduchovkova optika napriklad Hawke vydrzi na malorazke hravo. Dokonca aj na vykonnejsich zbraniach, lebo vacsina je stavana na 1500J. Teda ak optikuza 2-5tis. kacek, tak Hawke ptics. Ja osobne odporucam hawke vantage 3-9x40 .22rimfire za nejakych 150€, alebo hawke 3-9x40 AO mildot IR. Tu druhu mam ja osobne na vzduchovke, aj malorazke.
Meoptu som doteraz na malorazke mal... staru... zahmlenu... fuj, nikdy viac.
Mám rád športy, kde sa niečo páli... benzín, či prach je mi to jedno. Pre PA dobu sa snažím vzdelať a pripraviť. Veď stačí vedieť, čo sa deje vo Svete a viem, že PA doba je asi za rohom.
Tak ta stará zamlžená Meopta už za sebou taky mohla mít 40let drsnýho života na flintě u nějakýho denně šoulajícího myslivce, podle toho se asi nedá moc objektivně hodnotit. Já mám 8 let starou Meoptu a když jsem byl s kolegou na střelnici, tak jeho nový tuším Nikko Stirling 3-9xněco byl opticky o několik tříd níž, než moje Meopta, což taky sám uznal při pohledu skrz oba puškohledy. Ale každý ať si samozřejmě koupí co chce.
Ahoj, umíte pls někdo srovnat Vortex Strike Eagle 1-6x24 a Sightmark Triple Duty M4 1-6x24? Chci na AR .223, něco kvalitnějšího s cenovkou do cca 15 tis., určitě s tímto či podobným rozsahem (ale 1-6x mi přijde optimální), ale vím o tom vesměs úplně kulový.
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
Vortex slušné, Sightmark shit. Víc vědět nepotřebuješ 

Přesně takové info potřebuji
Díky. A montáže? Nějaké doporučení, tipy, na co si dát pozor apod.? Nebudu přehazovat, bude jen na jedné pušce.

Mám toho Vortexe na railu Berylu.
http://rozpad.cz/forum/download/file.ph ... &mode=view
Protože nepřekáží pevným mířidlům a sundavá se stejně s celou lištou, nepotřeboval jsem rychlonahazovací montáž. Mám to na kroužcích Vortex Tactical.
Na stejných kroužcích mám i Trijicon na Remingtonu v .308 a drží bez problémů. Obě lišty jsou ocel, kroužky jsou dural, ale pokud to nebudeš sundavat každý týden, tak bych se toho nebál.http://eshop.bestpatron.eu/cz-detail-68 ... 1-kus.html
Samozřejmě jsou lepší volby, ale nenašel jsem nějaká negativa, která by stála za řeč.
http://rozpad.cz/forum/download/file.ph ... &mode=view
Protože nepřekáží pevným mířidlům a sundavá se stejně s celou lištou, nepotřeboval jsem rychlonahazovací montáž. Mám to na kroužcích Vortex Tactical.
Na stejných kroužcích mám i Trijicon na Remingtonu v .308 a drží bez problémů. Obě lišty jsou ocel, kroužky jsou dural, ale pokud to nebudeš sundavat každý týden, tak bych se toho nebál.http://eshop.bestpatron.eu/cz-detail-68 ... 1-kus.html
Samozřejmě jsou lepší volby, ale nenašel jsem nějaká negativa, která by stála za řeč.
Díky, kouknu.
Ještě ohledně Vortex puškohledů.. Doporučili byste spíš Strike Eagle nebo Viper PST 1–4x24? Zdá se, že Viper by měl být vyšší řada, vyšší kvalita, ale rozsah jen 1-4x. Poznám kvalitativní rozdíl? Jestli 4x nebo 6x imho nebude tak velký rozdíl. Ale nevím - pokud nepočítám vysloveně sniperku, tak s ARkem jsem střílel zatím na max 50 metrů, na delší střelnici jsem se zatím nedostal. Nicméně stejně počítám použití na max 200 až 300m a to ne moc často, v okolí mám jen 50m střelnice, na delší vyjedu čas od času.
Ještě ohledně Vortex puškohledů.. Doporučili byste spíš Strike Eagle nebo Viper PST 1–4x24? Zdá se, že Viper by měl být vyšší řada, vyšší kvalita, ale rozsah jen 1-4x. Poznám kvalitativní rozdíl? Jestli 4x nebo 6x imho nebude tak velký rozdíl. Ale nevím - pokud nepočítám vysloveně sniperku, tak s ARkem jsem střílel zatím na max 50 metrů, na delší střelnici jsem se zatím nedostal. Nicméně stejně počítám použití na max 200 až 300m a to ne moc často, v okolí mám jen 50m střelnice, na delší vyjedu čas od času.
VIPER PST je vyšší řada, dělaná v Japonsku. SE je dělaný v Číně, ale podle všeho ve vlastním Vortex závodě, ne OEM. A má všechny záruky Vortexu. Osobně na něm nemůžu najít nic, co by "bylo špatně". Samozřejmě světelnost není jako u 56mm Swarovského, ale to u žádné podobné taktické optiky.
Můžeš si připlatit za Leupolda s tím, že ta VX-R za 17k lepší nebude, musíš ještě o patro výš. Nebo si sehnat ACOG, i když ten nemá ten rozsah.
Můžeš si připlatit za Leupolda s tím, že ta VX-R za 17k lepší nebude, musíš ještě o patro výš. Nebo si sehnat ACOG, i když ten nemá ten rozsah.
Rozumím tomu tak, že v této cenové hladině je Strike Eagle v zásadě nejlepší volba. Tak? Světelnost je jasná, ta tam prostě až tak nebude, ale s tím počítám. Na noční lovy to neplánuju. No je mi jasný, že nejlepší je prostě vyzkoušet, když si nesedneme, půjde do světa. Nic horšího se stát asi nemůže 

Na této cenové hladině jednoznačně. Další vyšší smysluplná optika je Viper PST 1-4. Má jiný obrazec (víc směrem k DMR, SE obrazec je spíš designován na rychlejší střelbu). Pak až Leupoldy a Meopty.
Leupold VX-R jsem měl možnost porovnat s Meoptou Meostar a z těchto bych určitě vzal Meoptu, ale to už je vyšší cenová skupina. Strike Eagle za ty peníze vypadá zajímavě, ale zatím jsem naživo neviděl.