Puškohledy, kolimátory
-
Re: Puškohledy, kolimátory
Tak po IWA si odpovím sám, bude to Kahles 

prosím místní odborníky o radu - hledám kolimec na Škorpa. Měl by splňovat následující:
cena maximálně 4000,- (tedy už ne 4001,-) za nový
ZELENÁ TEČKA
co nejmenší (ideálně otevřený, ale tubusu se nebráním)
co-witness se standardními sklopkami (kopie Troy - standardní výška)
aby ustál provoz na ostré zbrani (9x19)
k sehnání v ČR (záruka)
budu vděčný za jakýkoliv tip...já ať na to koukám z jakékoliv strany, vždycky skončím u Leapers/UTG
cena maximálně 4000,- (tedy už ne 4001,-) za nový
ZELENÁ TEČKA
co nejmenší (ideálně otevřený, ale tubusu se nebráním)
co-witness se standardními sklopkami (kopie Troy - standardní výška)
aby ustál provoz na ostré zbrani (9x19)
k sehnání v ČR (záruka)
budu vděčný za jakýkoliv tip...já ať na to koukám z jakékoliv strany, vždycky skončím u Leapers/UTG

\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
No, to je takové dno nabídky 
Podívej se po Sightmarku. Není to sice nic moc, ale zastoupení v ČR mají.

Podívej se po Sightmarku. Není to sice nic moc, ale zastoupení v ČR mají.
jj, Sightmark mě napadl....musel bych cca litr nad limit, ale ten Mini-Shot vypadá zajímavě. Jen nevím zda to sedí s těma sklopkama....
BTW Leapers mám na škorpu teď a je OK....ale budu dělat čachry machry a Leapers kolimec půjde na AK (třeba přežije), Leapers puškohled z AK půjde na malorážku....
BTW Leapers mám na škorpu teď a je OK....ale budu dělat čachry machry a Leapers kolimec půjde na AK (třeba přežije), Leapers puškohled z AK půjde na malorážku....
\(^_^)/
Číny ala Leapers, Sightmark a spol. dlouhodobě nepřežijí drsnější provoz na ostré zbrani, kvalita je dost proměnlivá, osobně to považuju za vyhozený prachy. Můžu se zeptat proč je podmínkou zelená tečka?
snížený barvocit na červenou....měl jsem originál EOTech a musel pryč...
BTW jak říkám, aktuálně Leapers kolimec na EVO3 má nalítáno tak 2000 ran a pohoda...
Leapers puškohled na AKS74U zatím taky drží (pár set ran). Na osmapadesátku bych ho ani nezkoušel, tam vím, že by nevydržel
BTW jak říkám, aktuálně Leapers kolimec na EVO3 má nalítáno tak 2000 ran a pohoda...
Leapers puškohled na AKS74U zatím taky drží (pár set ran). Na osmapadesátku bych ho ani nezkoušel, tam vím, že by nevydržel
\(^_^)/
Má už někdo odlítáno víc (v řádu tisíců) s VOMZ PILAD P1x42?
Nikdy nenaser šest chlapů, když máš jen pětiranný revolver ...
Tak jestli přežil 2000 ran bez změny nástřelu tak to smekám, zřejmě štěstí na dobrej kus, kolega reklamoval už po 200 ranách a pak radši koupil použitej Eotech
-
- Pohlaví: muž
Pouzitej EOTech taky nemusi bejt zadna vyhra. U starsich modelu je problem s odlepovanim/starnutim reflexni vrstvy, co tvori holograficke zobrazeni obrazce. Oprava je sice otazka 50 dolaru + posta, ale je problem s vyvozem z USA, takze z Evropy se to reklamuje dost napikacu. Kdyz starsi tak radsi Aimpoint.xajan píše:Tak jestli přežil 2000 ran bez změny nástřelu tak to smekám, zřejmě štěstí na dobrej kus, kolega reklamoval už po 200 ranách a pak radši koupil použitej Eotech
ahoj, rád bych svůj klon AK 74 osadil opitkou. vzhledem k opotřebovanému zraku nějakým variáblem.
Co doporučíte? Buget pevně ohraničený nemám, ale nechci dávat 3x víc za optiku, než za pušku
zatím mám ve výběru vortex viper pst 1-4 popř. strike eagle
díky
Co doporučíte? Buget pevně ohraničený nemám, ale nechci dávat 3x víc za optiku, než za pušku
zatím mám ve výběru vortex viper pst 1-4 popř. strike eagle
díky
Když to Toran@ga načal, přidám se. Jsem v podobné situaci - chci AK74 osadit boční montáží a optikou. Zatím zvažuju, jestli variablem, nebo nějakou pevnou 3x optikou typu Vortex Spitfire nebo Burris AR332 (pokud bych ho sehnal). Podstatné je, aby puškohled měl osnovu, která umožňuje i rychlou střelbu na malou vzdálenost (ideálně výrazný kruh/podkovu kolem středu osnovy), osnova pro korekci propadu střely na větší vzdálenosti je bonus. Podsvícení je nezbytné. Osnova leptaná do skla je velký klad.
V zásadě sháním něco, co mi umožní střílet na vzdálenosti do 250metrů i za šera a nebude mě to příliš zpomalovat na krátkou vzdálenost. Kolimátor nechci.
Pokud bych se s optikou vešel do ceny pušky (11 000), budu rád.
V zásadě sháním něco, co mi umožní střílet na vzdálenosti do 250metrů i za šera a nebude mě to příliš zpomalovat na krátkou vzdálenost. Kolimátor nechci.
Pokud bych se s optikou vešel do ceny pušky (11 000), budu rád.
Třeba tohle by mohlo být OK:Stenny píše: Pokud bych se s optikou vešel do ceny pušky (11 000), budu rád.
https://eshop.bestpatron.eu/cz-detail-8 ... isvit.html
Doufej v nejlepší, počítej s nejhorším !
Ten Vortex Crossfire II 1-4x24 V-Brite MOA mám něco přes rok a zatím žádný problém. Nejdříve byl na Saize Mk 7,62x39, teď ho mám na AK-74.
Hm co tohle na vz.58 ? https://eshop.bestpatron.eu/cz-detail-8 ... mx-3t.html
Robert
-----------------------------------------------------------
Očekávám to nejlepší ale připravuji se na nejhorší.
-----------------------------------------------------------
Očekávám to nejlepší ale připravuji se na nejhorší.
Opavak: Máš s ním zkušenost? cena crossfire II je oproti modelu PST poloviční. A to někde musí být znát...
obecná otázka: pro co nejuniverzálnější použití je základ 1x myslím bez diskuze, ale zvětšení 4x nebo si připlatit na 6x ? Bude mít 6x zvětšení u ak74 smysl?
obecná otázka: pro co nejuniverzálnější použití je základ 1x myslím bez diskuze, ale zvětšení 4x nebo si připlatit na 6x ? Bude mít 6x zvětšení u ak74 smysl?
- Heisenberg
- Pohlaví: muž
Také nad ním uvažuji, určitě pak dej vědět nějaké dojmy.Toran@ga píše: Z jiného soudku, osadil jsem na VZ58 otevřený Holosun HS510C .. jsem zvědav![]()
-
Tak nakonec jsem si koupil DD Mk12 a teď přemýšlím znovu nad optikou - tím, že je delší hlaveň. Navíc se objevila možnost mít nějaký Leupold levněji a to:
Leupold VX-6 2-12x42mm CDS, osvětlený Duplex, 30mm tubus
a nebo
VX-6HD 1-6x24mm MultiGun (předpokládám osnova CM-R2)
Dáte někdo tip co vybrat? Střelnice v mém okolí jsou max 300m, střelivo budu kupovat asi 69gr nebo 77gr, takže by to mohlo lítat přesně i na větší vzdálenost (až na moje volšový ruky). Pokud bych kupoval s větším zvětšením, tak bych tam dal i nožky. Zatím tam mám vepředu Magpul AFG-2, ale kdyžtak bych to dal jinam.
Díky
Leupold VX-6 2-12x42mm CDS, osvětlený Duplex, 30mm tubus
a nebo
VX-6HD 1-6x24mm MultiGun (předpokládám osnova CM-R2)
Dáte někdo tip co vybrat? Střelnice v mém okolí jsou max 300m, střelivo budu kupovat asi 69gr nebo 77gr, takže by to mohlo lítat přesně i na větší vzdálenost (až na moje volšový ruky). Pokud bych kupoval s větším zvětšením, tak bych tam dal i nožky. Zatím tam mám vepředu Magpul AFG-2, ale kdyžtak bych to dal jinam.
Díky
Poraďte, múžu dát boční montáž "BP-02 AK"
http://www.nv-optics.cz/montaze_na_zbra ... 2_ak_saiga
na bulharskou AK-74 s kamenem : http://whatacountry.com/AK74-ScopeRail- ... arian.aspx
dík
http://www.nv-optics.cz/montaze_na_zbra ... 2_ak_saiga
na bulharskou AK-74 s kamenem : http://whatacountry.com/AK74-ScopeRail- ... arian.aspx
dík
Jasne,prečo nie,prípadná vôľa lišty na kameni sa dá jednoducho došteľovať.