Dalekohledy
Re: Dalekohledy
Koukni na https://www.steiner-optics.com/binoculars/military . Za 8000 ten ozajstny military nebude. Tohle je, co mám já, bez osnovy (tedy myslím), jen si můžeš vybrat barvu (modrá - Marine, zelená Warrior).
Ten echt vojenský steiner mají tady: https://shop.hqh.cz/dalekohled-steiner-military-m750r
- bivoj
- VIP
- Pohlaví: muž
Přemýšlím o nějakém malém dalekohledu - binokuláru. Opravdu malém. Mám více D6, pak nějakou starší Meoptu 6x38, na slušné koukání starého rusa 10x50 a ještě pár dalších kousků. Ale všechno je to moc velký a moc těžký. Hledám něco fakt malého a kapesního, ale přitom aby to byl binokulár 6x-8x.
Nemáte někdo poznatky k typům jako je třeba Vortex Vanquish 8x26 ap? Že má mizernou světelnost je vzhledem k průměru vstupních čoček jasné, ale jestli je to alespoň použitelné... Už jsem se tu o něm zmiňoval před cca dvěmi lety ale ještě stále jsem se k němu nedokopal...
Nemáte někdo poznatky k typům jako je třeba Vortex Vanquish 8x26 ap? Že má mizernou světelnost je vzhledem k průměru vstupních čoček jasné, ale jestli je to alespoň použitelné... Už jsem se tu o něm zmiňoval před cca dvěmi lety ale ještě stále jsem se k němu nedokopal...
Sic semper tyrannis.
bivoji, zajdi do decalthonu. klidne ti ho i puci, maj jadsne i shity pro decka ale taky prekvapive dost dobrou optiku.
viktor
viktor
„Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti.“
Sigmund Freud
Sigmund Freud
bivoj: měl jsem Olympus 8x25 WP II, za jasného dne docela OK, ale za slabšího světla třeba v lese téměř nepoužitelnej. A pří zaostřování v něm něco vrzalo, přestože byl novej. Když jsem k večeru vzal místo něj Meostar, připadal jsem si jako s NVG.
- bivoj
- VIP
Ten z decathlonu je už moc velký a těžký. Vortex Vanquish je skoro o polovinu lehčí (360g) - jasně že je to dáno váhou skel, ten Vortex má vstupní 26...
Postupem času totiž zjišťuji, že hmotnost je jeden z klíčových parametrů (společně s rozměry, pochopitelně), pokud se má něco nosit fakt denně/pravidelně a nebo to má být součástí BOBu...
2 xajan - to je holt daň za tu světelnost. Nicméně do lesa, když půjdu cíleně, si vezmu toho rusa nebo něco s dobrou světelností (mám toho pokokot...
). U minidalekohledu jsem srozumněn s jeho neužitečností v šeru/za tmy...
Takže hledám co nejmenší a nejlehčí, ale přesto ještě slušný (tj. plněný dusíkem a vodotěsný, kvalitní sklo s antireflexem ap.) 6x-8x binokulár. Ostatních dalekohledů mám plno, ale stojí na polici... Je něco jiného/lepšího jak ten Vortex? (V +- stejné kategorii.)
Postupem času totiž zjišťuji, že hmotnost je jeden z klíčových parametrů (společně s rozměry, pochopitelně), pokud se má něco nosit fakt denně/pravidelně a nebo to má být součástí BOBu...
2 xajan - to je holt daň za tu světelnost. Nicméně do lesa, když půjdu cíleně, si vezmu toho rusa nebo něco s dobrou světelností (mám toho pokokot...

Takže hledám co nejmenší a nejlehčí, ale přesto ještě slušný (tj. plněný dusíkem a vodotěsný, kvalitní sklo s antireflexem ap.) 6x-8x binokulár. Ostatních dalekohledů mám plno, ale stojí na polici... Je něco jiného/lepšího jak ten Vortex? (V +- stejné kategorii.)
Sic semper tyrannis.
Bivoj, A čo SILVA? alebo Fomei. Fomei mám a sklá sú podľa mňa celkom v pohode. Malý skladný... Tiež nosím hlavne tento kvôli váhe... Porovnať s Vortexom bohužiaľ neviem...
Cogito, ergo armatum sum.
- bivoj
- VIP
Mám monokulár Silva pocket a moc s ním spokojen nejsem... Navíc jak říkám, chci plnění dusíkem, vodotěsnost a určitou robustnost.
Sic semper tyrannis.
Lunochod, díky za odkaz
dost mne láká todle:
Ale zvětšení 10x už je dost...
Poslal sem dotaz na Meoptu k dalekohledům, sem zvědavej zda zareagujou...
dost mne láká todle:
Kód: Vybrat vše
https://shop.hqh.cz/dalekohled-steiner-tactical-10x42r
Poslal sem dotaz na Meoptu k dalekohledům, sem zvědavej zda zareagujou...
kdyztak mohu nějaké dalekohledy nabídnout - vice asi sz
-
Kdyz chces skladnost, je opravdu nutne, aby to bylo bino?
- bivoj
- VIP
Jo, je nutné aby to bylo bino, neboť na delší pozorování (hodinu a víc) fakt není mono vhodný...
A nakonec to skončilo jako vždycky. Po dlouhém rozmýšlení a pročtení/prokoukání desítek recenzí jsem se rozhodl nikoliv pro ten Vanquish, ale pro ze stejné stáje Diamondback HD 8x32. Aby pak člověk zjistil, že je momentálně absolutně nesehnatelný a nikdo v Evropě ho nemá...
Takže Ježíšek se asi trošku opozdí...
A nakonec to skončilo jako vždycky. Po dlouhém rozmýšlení a pročtení/prokoukání desítek recenzí jsem se rozhodl nikoliv pro ten Vanquish, ale pro ze stejné stáje Diamondback HD 8x32. Aby pak člověk zjistil, že je momentálně absolutně nesehnatelný a nikdo v Evropě ho nemá...

Sic semper tyrannis.
- Fabulous
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Docela zajímavé dalekohledy se solidním sklem má podřadná firma Hawke. Také jsem nedávno jeden koupil.
EU delenda est! - Ostatně soudím, že EU musí býti zničena.
Pokud nejste omezeni cenou, je tady nový zázrak od Swarovski
https://www.swarovskioptik.com/us/en/bi ... rs/nl-pure

https://www.swarovskioptik.com/us/en/bi ... rs/nl-pure