mahroch píše: ↑06.05.2020 20:41
1) nechci zpochybnovat Tepperweinovu smes jako dodatek soli do destilovane vody, k tomu jsem jeste nikdy nic neslysel, tak jdu dostudovat - jen, ze ten puvodni zamer (odkyseleni organismu) uz je docela davno vyvracen jako blbost (zdroj kupr. zde
https://www.lovcisarlatanov.sk/teoria-p ... organizmu/).
V tebou odkazovaném textu si všimni, že se tam zmiňuje o výměně CO2 v plicích jako významné součásti homeostáze pH. Když ti coronavirus vyřadí část plic a tělo díky tomu začne pomalu sklouzávat do acidózy, tak tvoje tělo bude sakra vděčný, že má k dispozici nevyčerpané zásoby minerálů, díky kterým ledviny dokážou udržet pH krve v normálním rozmezí. Když budeš věřit tomu, že je to vyvráceno, tak ti pak nezbude doufat, že si někdo té acidózy všimne a včas ti dá kapačku plnou těch "zbytečných" zásadotvorných látek. Když ti koronavirus napadne ledviny, tak je taky zcela ideální mít jako výchozí stav pro počínající acidózu pH moči kolem 4,5, že?
Přeci není problém při koronaviru homeostázi pH krve zajistit intenzivnějším dýcháním, že ? Jo moment, on často napadá plíce, ...
Lékaři sice píší hromady textů, kde vyvrací "mýty", ale podezřele často nejsou schopní přečíst si pořádně onen poměrně jednoduchý mýtus, se kterým chtějí válčit, natož aby si přečetli navzájem si odporující studie a udělali si na jejich základě vlastní názor. Papouškovat oficiální doktrínu je zcela bezpečné, bez ohledu na její nesmyslnost.
U této teorie jde v zásadě o to, že tělu se nejsnáze udržuje homeostáze a taky nejsnáze odvádí odpadní látky z těla v případě, že se pH moči během dne motá kolem hodnoty "7". Moč dlouhodobě velmi kyselá stejně jako moč dlouhodobě zásaditá nejsou optimální a za ideál se považuje stav, kdy je moč ráno mírně kyselá a večer mírně zásaditá.
Toho, že pro mnohé chronické zdravotní problémy je typické dlouhodobě kyselé pH moči si opatrně všímají kromě šarlatánů i výzkumníci. Ostatně PRAL skóre potravin není vynález léčitelů, ale seriózních výzkumníků.
Kdyby se výzkumníci zaměřili na pH ranní moči, tak by je mohli exkomunikovat, protože to je "vyvrácený mýtus". Když se zaměří na PRAL skóre potravin (jehož přímým a snadno měřitelným důsledkem je ale pH moči, zejména pH ranní moči) tak pak překvapivě zjišťují třeba tohle:
"Our data indicated subjects with prediabetes had diets with more acid-forming potential than control group. Our findings suggest that higher dietary acid load was associated with increased prediabetes morbidity."
https://dmsjournal.biomedcentral.com/ar ... 019-0447-5
Ale jinak je to dokonale vyvrácený mýtus, 98 praktiků ze 100 ti to ochotně potvrdí a na chronické pálení žáhy ti rádi předepíší inhibitor protonové pumpy. Ten samozřejmě krátkodobě pomůže, ale dlouhodobě solidně uškodí, protože aby to člověku trávilo, tak potřebuje mít v žaludku silnou kyselinu a v dvanácterníku se to musí zásaditými sekrety jater a slinivky neutralizovat.
Mimochodem, kde asi tak má tělo brát zásadité látky (například na tvorbnu žluči) na neutralizaci kyseliny, když se přijímaná strava strava metabolizuje do kysela? A proč asi vegetariáni mají méně žlučníkových kamenů, když přece pro homeostázi pH stačí správně dýchat. Nebo že by žluč nevznikala v plicích ze vzduchu, ale v játrech ze surovin, které tělo má (nebo taky u některých lidí spíš nemá) k dispozici? ... Ono je hrozně blábolit něco o homeostázi, a vzít si jako model mladého zdravého dobře živeného člověka, který opravdu žádné doplňky nepotřebuje. Ale stačí nakazit tohoto člověka koronavirem a ejhle, ona tak ničemu nevadící kyselá moč najednou není úplný terno.