Výpadek provozu Rozpad.cz

Doporučujeme všem přečíst!
Odpovědět
vrabi
Příspěvky: 353
Registrován: 10.12.2019 11:48

Re: Výpadek provozu Rozpad.cz

Příspěvek od vrabi »

DanBlack píše: 26.07.2020 19:09 Přestaly mi chodit mailová upozornění na nové příspěvky, nic jsem neměnil a preventivně jsem "vyčistil" přečtená/nepřečtená témata (dříve to pomáhalo).

Nic kritického to není, stejně jsem zvědavej a lezu na Rozpad prakticky denně. :chuckle
Mě taky, a ve spamu nic nemám (teda komě běžného spamu).
Ještě zkusím pročistit zde schránku a znovu to nastavit ...
Uživatelský avatar
Fabulous
Administrátor
Příspěvky: 8240
Registrován: 17.09.2011 20:33
Bydliště: Praha a okolí
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadek provozu Rozpad.cz

Příspěvek od Fabulous »

Dnes došlo k pročištění (smazání) neaktivních uživatelů Rozpadu.
EU delenda est! - Ostatně soudím, že EU musí býti zničena.
Uživatelský avatar
Serža
VIP
Příspěvky: 3511
Registrován: 21.04.2016 15:12
Pohlaví: muž
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadek provozu Rozpad.cz

Příspěvek od Serža »

Fabe, asi je nějakej problém s certifikátama, tváří se to jako nezabezpečený web a browsery protestují ;-)
btw nejde přidat příloha kvůli tomu - chtěl jsem ti přidat screenshot expirovaného certifikátu
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Uživatelský avatar
Fabulous
Administrátor
Příspěvky: 8240
Registrován: 17.09.2011 20:33
Bydliště: Praha a okolí
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadek provozu Rozpad.cz

Příspěvek od Fabulous »

Dám vědět ajťákovi.
EU delenda est! - Ostatně soudím, že EU musí býti zničena.
Uživatelský avatar
bivoj
VIP
Příspěvky: 3801
Registrován: 03.09.2012 18:54
Pohlaví: muž
Bydliště: Tertium corpus de Solari system

Re: Výpadek provozu Rozpad.cz

Příspěvek od bivoj »

JJ, taky to tak mám:
cert-error.png
cert-error.png (5.1 KiB) Zobrazeno 952 x
Sic semper tyrannis.
Uživatelský avatar
proforma
VIP
Příspěvky: 4243
Registrován: 23.09.2014 14:11
Bydliště: tutajší

Re: Výpadek provozu Rozpad.cz

Příspěvek od proforma »

Jo, mne ro dela taky, kdyz jsem se pokusila pridat dalsi screeny pro IT, hlasi mi to "http chyba" a nelze je nahrat.
Nikdy neříkejte, že něco nejde. Dříve či později se totiž vždycky najde nějaký blbec, který to neví, a udělá to.
Uživatelský avatar
proforma
VIP
Příspěvky: 4243
Registrován: 23.09.2014 14:11
Bydliště: tutajší

Re: Výpadek provozu Rozpad.cz

Příspěvek od proforma »

V Mozille pro mobily se mi je nahrat podarilo, ale byl to vopruz.
Screenshot_20210421-042055_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20210421-042131_Samsung Internet.jpg
Screenshot_20210421-042907_Firefox.jpg
Screenshot_20210421-042921_Firefox.jpg
Nikdy neříkejte, že něco nejde. Dříve či později se totiž vždycky najde nějaký blbec, který to neví, a udělá to.
uid0
Příspěvky: 36
Registrován: 25.03.2020 22:30
Bydliště: /root

Re: Výpadek provozu Rozpad.cz

Příspěvek od uid0 »

Chyba https tam vyskakuje z důvodu, že skončila platnost SSL certifikátu. Let's Encrypt vystavuje oproti tradičním certifikačním autoritám ty certifikáty jen s poměrně krátkou dobou platnosti, ale za to je to obvykle záležitost nevyžadující pozornost administrátora, o automatické obnovování se stará nějaký ACME skript, např. Certbot. A ten tady v tom případě nejspíš selhal.

V tomto případě bych se nebál hlášku o nezabezpečeném spojení odkliknout a pokračovat (i když by se takový postup moc doporučovat neměl, kvůli vytváření špatných uživatelských návyků), k žádné kompromitaci webserveru zde nedošlo.
pekoz
Příspěvky: 166
Registrován: 04.07.2012 7:27
Bydliště: vedle Ostravy
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadek provozu Rozpad.cz

Příspěvek od pekoz »

JJ jde taky o to že to vyskakuje i při přechodu mezi vlákny, návratu z5 na příspěvky ,při přístupu do editoru atd.
Je to velmi otravné a na mobilu maximálně.
eotto
Příspěvky: 93
Registrován: 05.01.2017 12:35
Pohlaví: muž
Bydliště: Západní čechy

Re: Výpadek provozu Rozpad.cz

Příspěvek od eotto »

Vaše připojení není soukromé
Útočníci se mohou pokusit odcizit vaše údaje na webu rozpad.cz (například hesla, zprávy nebo informace o platebních kartách). Další informace
NET::ERR_CERT_DATE_INVALID
Pokud v Chromu chcete mít nejvyšší úroveň zabezpečení, zapněte vylepšenou ochranu
Server nedokázal prokázat, že patří doméně rozpad.cz. Platnost jeho bezpečnostního certifikátu vypršela před 2 dny. Může to být způsobeno nesprávnou konfigurací nebo tím, že vaše připojení zachytává útočník. Hodiny ve vašem počítači jsou aktuálně nastaveny na čtvrtek 22. dubna 2021. Je to správně? Pokud ne, měli byste hodiny systému nastavit správně a poté tuto stránku načíst znovu.
"Mors certa hora incerta"
Uživatelský avatar
proforma
VIP
Příspěvky: 4243
Registrován: 23.09.2014 14:11
Bydliště: tutajší

Re: Výpadek provozu Rozpad.cz

Příspěvek od proforma »

Diky adminum za zprovozneni :-)
Nikdy neříkejte, že něco nejde. Dříve či později se totiž vždycky najde nějaký blbec, který to neví, a udělá to.
Germanik1
Příspěvky: 1579
Registrován: 21.02.2020 21:51
Bydliště: Praha

Re: Výpadek provozu Rozpad.cz

Příspěvek od Germanik1 »

Chtělo to nové přihlašovací údaje a jinak super. Díky
Udělám co musím.
Uživatelský avatar
bivoj
VIP
Příspěvky: 3801
Registrován: 03.09.2012 18:54
Pohlaví: muž
Bydliště: Tertium corpus de Solari system

Re: Výpadek provozu Rozpad.cz

Příspěvek od bivoj »

Chybu certifikátu to hlásí pořád. Mám sice prohlížeč, co to povolí ignorovat, ale upozorní mě pokaždé když chci provést jakýkoliv upload - tedy např. přidat příspěvek, přílohu ap.
Sic semper tyrannis.
Uživatelský avatar
proforma
VIP
Příspěvky: 4243
Registrován: 23.09.2014 14:11
Bydliště: tutajší

Re: Výpadek provozu Rozpad.cz

Příspěvek od proforma »

Mne to delalo na mobilu. Chtelo to vypnout a zapnout prohlizec :-)
Nikdy neříkejte, že něco nejde. Dříve či později se totiž vždycky najde nějaký blbec, který to neví, a udělá to.
Uživatelský avatar
bivoj
VIP
Příspěvky: 3801
Registrován: 03.09.2012 18:54
Pohlaví: muž
Bydliště: Tertium corpus de Solari system

Re: Výpadek provozu Rozpad.cz

Příspěvek od bivoj »

Já jedu na PC, Win 10, prohlížeč dle potřeby.
Sic semper tyrannis.
Uživatelský avatar
DeadMan
Příspěvky: 2531
Registrován: 30.04.2012 18:27
Bydliště: Slezsko

Re: Výpadek provozu Rozpad.cz

Příspěvek od DeadMan »

Tak na mobilu problém stále přetrvává, nepomáhá nic......
You cannot kill me as I am already dead!
Uživatelský avatar
DeadMan
Příspěvky: 2531
Registrován: 30.04.2012 18:27
Bydliště: Slezsko

Re: Výpadek provozu Rozpad.cz

Příspěvek od DeadMan »

Zajímavé, stačilo se přihlásit a je po problému?
You cannot kill me as I am already dead!
Uživatelský avatar
proforma
VIP
Příspěvky: 4243
Registrován: 23.09.2014 14:11
Bydliště: tutajší

Re: Výpadek provozu Rozpad.cz

Příspěvek od proforma »

Upresnuju, na mobilu to blbne porad. I po ukonceni a novem otevreni prohlizece, i po odhlaseni a prihlaseni. Zajimave je, ze u nekterych stranek to funguje normalne, u jinych se objevi to varovani o nespolehlivosti.

- Aktivni prispevky: varovna hlaska.
- Jsme na prahu III.WWW: OK
- tlacitko Zpet z vlakna: varovna hlaska.
- vlakno Volby 21: varovna hlaska.
- tlacitko Zpet z vlakna: varovna hlaska.
- aktualizace stranky: hlaska.
- vlakno Vypadek provozu: OK
...
Nejak to nema system :-)


V PC uz to chodi bez problemu.
Nikdy neříkejte, že něco nejde. Dříve či později se totiž vždycky najde nějaký blbec, který to neví, a udělá to.
Germanik1
Příspěvky: 1579
Registrován: 21.02.2020 21:51
Bydliště: Praha

Re: Výpadek provozu Rozpad.cz

Příspěvek od Germanik1 »

Tohle už mám od rána po opětovném odhlášení a přihlášení pryč. Jen na horní liště rozpadu je symbol Nezabezpečený server, tedy vykřičník v trojúhelníku.
Udělám co musím.
Uživatelský avatar
bivoj
VIP
Příspěvky: 3801
Registrován: 03.09.2012 18:54
Pohlaví: muž
Bydliště: Tertium corpus de Solari system

Re: Výpadek provozu Rozpad.cz

Příspěvek od bivoj »

Prostě je potřeba obnovit ten certifikát. (Resp ten co vypršel nahradit). To by mělo být otázkou pár minut... IT to fláká...
Sic semper tyrannis.
Odpovědět