Mea culpa, mea maxima culpa... Tak dlouho to tu ctu a vyzvidam a tohle vlakno najdu jako jedno z poslednich

Takze neco o mne: je mi blizky koncept sobestacnosti, neb mam hluboke selske koreny. Asi taky proto dbam vic na selsky rozum a jsem palice dubova

Sice uz trochu za zenitem

, ale mozna prave proto vic o vecech premyslim. Babicka zazila 2 valky, casto mi vypravela o zivote za nich, odtud mozna moje nastaveni "co by, kdyby..." Profesi jsem neuzitecny intous (mezinarodni vztahy se specializaci na Rusko a vychodni Evropu

, zalozenim flegmatik a realista (podle onoho vtipu: Optimista veri, ze svet, ve kterem zijeme, je nejlepsi mozny. Pesimista se boji, ze je tomu skutecne tak. Realista se uci strilet.

) V mladi jsem dost courala prirodou a ted se k tomu zacinam zase pomalu vracet, i kdyz opatrne, protoze zdravi uz neni, co byvalo. Cili jsem zbavena bezbreheho optimismu, o to vic vidim mozne problemy a tem se snazim predchazet nebo se na ne pripravit. Momentalne pracuju v Praze, ale krajina meho srdce je nekde uplne jinde...

- Co si myslíme, není názor, ale mínění.
- Abychom mohli mít názor, musíme mít argumenty.
- Argument je důkaz, doklad.
- Diskuze je výměna argumentů.
- Cílem výměny je rozebrat věc z více úhlů pohledu, ne vyhrát.