Návrhy a tipy pro zlepšení fóra
Re: Návrhy a tipy pro zlepšení fóra
Už je nás tu přes 100, což takhle nějaké ankety (FAQ tvrdí, že by to mělo jít).
Zatím jsem ale nepřišel na to , jak na to.
Zatím jsem ale nepřišel na to , jak na to.
Eschaia
Jedním z důvodů, proč jsme založili tohle fórum, je šíření osvěty, proto bychom neradi (doufám, že mluvím i za admina), kdyby mělo jít jen o happy few sešlost.
Ruddle
Založit nové téma, dole najdeš pod textovým polem Možnosti, příloha a anketa. Tak tam překlikneš a zbytek je jasný
Jedním z důvodů, proč jsme založili tohle fórum, je šíření osvěty, proto bychom neradi (doufám, že mluvím i za admina), kdyby mělo jít jen o happy few sešlost.
Ruddle
Založit nové téma, dole najdeš pod textovým polem Možnosti, příloha a anketa. Tak tam překlikneš a zbytek je jasný
2hanpari: díky, neuvědomil jsem si , že musím založit nové téma.
(Ve stávajícím už přidat anketu nelze).
(Ve stávajícím už přidat anketu nelze).
Tak soucasny stav je ze forum mohu cist vsichi (tedy i nezaregistrovani) ale prispivat mohou pouze zaregistrovani. Citlivejsi temata (tedy ta ktera by mohla byt nespravne pochopena) jsou oddeleny do VIP sekce kam ma pristup pouze ten kdo jej dostane na zaklade sveho chovani zde na foru (tedy ze zde pusobi alespon po nejakou dobu a napsal alespon par rozumnych prispevku - tedy jsou z velke casti odfiltrovani nahodni kolemjdouci prudici).
Ted jsou dve (tri) moznosti:
1) obsah fora nechat pristupny pouze registrovanym uzivatelum s tim ze zaregistrovat se muze kdokoliv
2) obsah fora nechat pristupny pouze registrovanym uzivatelum s tim ze zaregistrovat se muze pouze ten kdo bude doporucen nekym kdo jiz zde registraci ma
3) nechat to zatim tak jak to je
Body 1) a 2) by se podle me rovnaly odpisu tohoto fora (zvlaste bod 2). Bez nove prichozich by se to tu postupne vycerpalo a upadlo. Treba takova Fjord, zavest toto pravidlo (2) pred par tydny tak by se tu pravdepodobne nikdy neobjevila pritom v jinem vlakne jsme se vsichni shodli jak jsme radi ze ji tu mame
To za prve. Za druhe by se musel zakazat vstup vyhledavacum (Google, Seznam, coz jde) jinak nejake omezovani vstupu nema vyznam, tim se ale v podstate z bodu 1) stava skoro bod 2) protoze bez vyhledavacu se o foru stejne dozvi jen ten komu o nem rekne nekdo z clenu...
Za sebe si tedy myslim ze nejlepsi by bylo nechat to tak jak to je. Stejne o vetsine jiz zaregistrovanych nic nevime a tak pokud by clovek chtel mit alespon "trochu" jistotu tak by jsme museli vsechny odstrelit a nechat tu tak 20 skalnich uzivatelu
Ted jsou dve (tri) moznosti:
1) obsah fora nechat pristupny pouze registrovanym uzivatelum s tim ze zaregistrovat se muze kdokoliv
2) obsah fora nechat pristupny pouze registrovanym uzivatelum s tim ze zaregistrovat se muze pouze ten kdo bude doporucen nekym kdo jiz zde registraci ma
3) nechat to zatim tak jak to je
Body 1) a 2) by se podle me rovnaly odpisu tohoto fora (zvlaste bod 2). Bez nove prichozich by se to tu postupne vycerpalo a upadlo. Treba takova Fjord, zavest toto pravidlo (2) pred par tydny tak by se tu pravdepodobne nikdy neobjevila pritom v jinem vlakne jsme se vsichni shodli jak jsme radi ze ji tu mame

Za sebe si tedy myslim ze nejlepsi by bylo nechat to tak jak to je. Stejne o vetsine jiz zaregistrovanych nic nevime a tak pokud by clovek chtel mit alespon "trochu" jistotu tak by jsme museli vsechny odstrelit a nechat tu tak 20 skalnich uzivatelu

Biohazard
Čtu pravidelně, i když mnoho nepřispívám. Za sebe si myslím, že současný stav fóra (pokud se citlivější témata mohou řešit za zavřenými dveřmi ve VIP zóně... zatím nemohu posoudit) je optimální. Fórum obsahuje spoustu cenných informací, které by měly být přístupné pro ty, kteří hledají odpovědi na své otázky. Takže já jsem za 3).
Čtu pravidelně, i když mnoho nepřispívám. Za sebe si myslím, že současný stav fóra (pokud se citlivější témata mohou řešit za zavřenými dveřmi ve VIP zóně... zatím nemohu posoudit) je optimální. Fórum obsahuje spoustu cenných informací, které by měly být přístupné pro ty, kteří hledají odpovědi na své otázky. Takže já jsem za 3).
SaraH: ...ale muzes, i ty patris do VIP
Mozna jsi si toho ani nevsimla protoze tam toho zase tolik neni.

Se pomalu začnu červenat
Já to našla právě přes vyhledávač, když jsem hledala něco kolem survivalu, takže hodně by se zúžila možnost pro "cizince" a ostatní, co se nezabývají jen střelbou, nebo obranou. Jsou tu témata, která mají co říct hodně lidem - od ekologie až po současnou politiku-tohle možná není na žádném webu v takové rozsahu témat, nevím. Je tu sice na mě dost témat, kterým nerozumím-což jsou věci kolem zbraní, ale to ostatní je pro mě přínosný. Myslím, že tak jak je to ted´je v vyhovující-ale neumím posoudit, co se dá-či nedá zneužít. V dnešní době bych řekla, že kdokoli, kdo to nemá v hlavě zcela v pořádku, může zneužít i návod na rozdělání ohně pomocí alkalické baterie - jak to ale uhlídat-to asi není reálné. Každý by si měl zodpovídat za své "návody" a důsledky, co by z toho mohlo vzniknout - takže přemýšlet v tomto smyslu-co je a není vhodné tu dát, je myslím na každém si to hlídat. Ale za celek odpovídají admini, pak je to na adminovi určit, co je a co není vhodné tu uveřejnit.

-
Rozhodně doporučuji přidat to varování o vstupu, že je jen pro odborníky a ty bláboly, na kterých jsme se shodli.
Fjord má pravdu, že kdyby to bylo jen pro registrované, počet nových členů by začal klesat.
S varováním mohu pomoci, jedná se o jeden soubor rewrites, kde se vytvoří jedno pravidlo, aby se sem nedostal nikdo, kdo to neodsouhlasí. Tj. varování se ukáže každému i tomu, kdo sem přijde přes přímý link a ne přes hlavní stránku.
Fjord má pravdu, že kdyby to bylo jen pro registrované, počet nových členů by začal klesat.
S varováním mohu pomoci, jedná se o jeden soubor rewrites, kde se vytvoří jedno pravidlo, aby se sem nedostal nikdo, kdo to neodsouhlasí. Tj. varování se ukáže každému i tomu, kdo sem přijde přes přímý link a ne přes hlavní stránku.
Já jsem také pro zůstat otevřený, jen se pojistit nějakými těmi "bláboly" při vstupu na stránky.
GTST: ...ok tak mi to rewrite pravidlo posli a udelame to jak navrhujes - tedy ze to bude muset odsouhlasit i ten kdo poleze pres primy link -dik.
Aby forum žilo, musí zůstat otevřené. To varování je dobrý nápad. Jinak musí fungovat jistá autocenzura přispivatelů, podpořená adminy a moderátory...
Něco takového?
Svým přístupem na http://www.rozpad.cz souhlasíte s následujícími podmínkami.
Zavazujete se nepřispívat na fórum pohoršujícím, hanlivým, nevhodným, obscením, vulgárním, vyhrožujícím, sexuálně orientovaným nebo jakýmkoliv jiným materiálem, který by mohl porušovat platné zákony ve vaší zemi, v zemi, kde sídlí http://www.rozpad.cz, nebo platné mezinárodní právo.
Tato činnost může vést k okamžitému a trvalému vykázání z fóra a/nebo upozornění vašeho poskytovale internetových služeb(ISP) na vaši činnost, pokud bude uznáno za nutné. IP adresy všech příspěvků jsou ukládány pro případné uplatnění těchto opatření.
Souhlasíte s tím, že http://www.rozpad.cz má právo odstranit, upravit, přesunout nebo uzamknout jakékoliv témata, pokud to bude považovat za nutné. Jako uživatel souhlasíte se všemi údaji uloženými v databázi.
Přestože http://www.rozpad.cz ani phpBB neposkytne tyto informace třetí straně nebo cizím osobám, nepřebírá http://www.rozpad.cz ani phpBB zodpovědnost za jakýkoliv pokus o vniknutí do systému, který by mohl vést ke kompromitaci těchto dat.
Pokud nesouhlasíte, pak prosím opusťte tyto stránky.
Svým přístupem na http://www.rozpad.cz souhlasíte s následujícími podmínkami.
Zavazujete se nepřispívat na fórum pohoršujícím, hanlivým, nevhodným, obscením, vulgárním, vyhrožujícím, sexuálně orientovaným nebo jakýmkoliv jiným materiálem, který by mohl porušovat platné zákony ve vaší zemi, v zemi, kde sídlí http://www.rozpad.cz, nebo platné mezinárodní právo.
Tato činnost může vést k okamžitému a trvalému vykázání z fóra a/nebo upozornění vašeho poskytovale internetových služeb(ISP) na vaši činnost, pokud bude uznáno za nutné. IP adresy všech příspěvků jsou ukládány pro případné uplatnění těchto opatření.
Souhlasíte s tím, že http://www.rozpad.cz má právo odstranit, upravit, přesunout nebo uzamknout jakékoliv témata, pokud to bude považovat za nutné. Jako uživatel souhlasíte se všemi údaji uloženými v databázi.
Přestože http://www.rozpad.cz ani phpBB neposkytne tyto informace třetí straně nebo cizím osobám, nepřebírá http://www.rozpad.cz ani phpBB zodpovědnost za jakýkoliv pokus o vniknutí do systému, který by mohl vést ke kompromitaci těchto dat.
Pokud nesouhlasíte, pak prosím opusťte tyto stránky.
-
Nejsem si jistý, ale IP ukládat myslím nemusíš.
Naopak, pokud prohlašuješ, že jí vedeš, pak jí musíš vést po zákonem určenou dobu a musíš se řídit všemi právními předpisy. A pokud mít záznam nebudeš, můžou tě za to popotahovat.
Tak to alespoň platilo u poskytovatelů.
Ovšem nejsem si tím zcela jistý, chtěli to novelizovat a taky už to je delší dobu, ale mohu si ten zákon prostudovat, pokud budu hezky požádán
Jinak v zásadě ano.
PS: REWRITES vyzkouším a pošlu ~příští týden.
Naopak, pokud prohlašuješ, že jí vedeš, pak jí musíš vést po zákonem určenou dobu a musíš se řídit všemi právními předpisy. A pokud mít záznam nebudeš, můžou tě za to popotahovat.
Tak to alespoň platilo u poskytovatelů.
Ovšem nejsem si tím zcela jistý, chtěli to novelizovat a taky už to je delší dobu, ale mohu si ten zákon prostudovat, pokud budu hezky požádán

Jinak v zásadě ano.
PS: REWRITES vyzkouším a pošlu ~příští týden.
Admin nevim co to znamena zkratka VIP ,pokud jsem se odhlasil.... tohle tema se mi neobjevilo na obrazovce a kdyz jsem se prihlasil uz to tam bylo
Forum musi byt pristupne vsem neprihlasenym a jak mame strelectvi majici za 5 let 400 lidi asi neco je spatne ze strany adminu ,moderatoru atd znam jeste horsi fora kde je desitka clenu za 3-4 roky a tak jsem zkousel psat na tyto fora a prakticky mne vyhodili po par prispevcich a za pul roku meli stale 13 lidi....
Forum musi mit lehkou registraci a ne neco zapekliteho ,ze nikdo tomu nerozumi ci se prihlasovaci listina pta tolik osobnich veci co proste nechci davat na internet ....
Forum te automaticky vyhazuje a kdyz se znova prihlasite vykopne vas to a kdyz pozadate o heslo stejne vas to vykopne ...... tim vas forum =admini vykopnou , ja nevim proc je tomu tak ,ale jako uzivatel mam tyhle zkusenosti....
Pokud si nekdo zalozi forum a nikdo se neprihlasi ,tento chudak ma jenom zalozene forum ......zaklad fora je prilakat co nejvice lidi a jasne vykopnout ty co vse pouzivaji jako reklamu zadarmo ,nebot hodne lidem se nechce platit za reklamu ...

Forum musi byt pristupne vsem neprihlasenym a jak mame strelectvi majici za 5 let 400 lidi asi neco je spatne ze strany adminu ,moderatoru atd znam jeste horsi fora kde je desitka clenu za 3-4 roky a tak jsem zkousel psat na tyto fora a prakticky mne vyhodili po par prispevcich a za pul roku meli stale 13 lidi....
Forum musi mit lehkou registraci a ne neco zapekliteho ,ze nikdo tomu nerozumi ci se prihlasovaci listina pta tolik osobnich veci co proste nechci davat na internet ....
Forum te automaticky vyhazuje a kdyz se znova prihlasite vykopne vas to a kdyz pozadate o heslo stejne vas to vykopne ...... tim vas forum =admini vykopnou , ja nevim proc je tomu tak ,ale jako uzivatel mam tyhle zkusenosti....
Pokud si nekdo zalozi forum a nikdo se neprihlasi ,tento chudak ma jenom zalozene forum ......zaklad fora je prilakat co nejvice lidi a jasne vykopnout ty co vse pouzivaji jako reklamu zadarmo ,nebot hodne lidem se nechce platit za reklamu ...
Admin: možem poprosiť o presunutie a teda vytvoriene nového vlákna z Bydlení na Riešenie príčin krízy, teda ak je to možné a vhodné, ďakujem.
Prosím o okamžité ukončenie učtu vitalis, bez udania dôvodu. Ďakujem
Provedeno!
- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
Jestli mohu napsat svůj skromný názor. Možná by nebylo od věci výrazněji zredukovat politická témata, odkazy na rasistické a jinak "podivné" stránky atd. Myslím, že síla fóra by měla být v pomyslné studnici praktických rad a dovedností. Debaty o politice jsou cesta do pekla 

- Terminated Account
Díky za podnět. Dnes ráno jsme to začali aktivně řešit. Důležitá rozhodnutí konzultujeme všichni modi. Chystají se nová pravidla.