Sám jsem rádio vybíral celkem dlouho. Rád si potrpím na kvalitní provedení a ne všechny modely mě uspokojily. Mám v dílně celkem levný model Roadstar TRA-2931 a nebyl jsem s ním spokojený. Rádio na kličku jsem vyloučil, protože jsem nenašel model, který by měl SW rozsahy a zároveň dostatečně solidní kličku.
Později jsem jej nahradil doma nalezeným rádiem, které si kdysi v 80. letech koupil děda. Tím, že bylo celou dobu bez baterií v suchu jeho psacího stolu, jsem jej našel v podstatě v původním stavu.
http://www.radiomuseum.org/r/sony_icf_5100_icf5100.html
Je to pořád malé plastové rádio na dvě tužkové, ale kvalita přijmu mě příjemně překvapila v u všech rozsahů (LW, MW, SW, FM). Konstrukce rádia je poctivá a brzy se stalo nedílnou součástí mého BoBu.
Svými rozměry se vejde na milimetr přesně v originálním filcovém obalu do krabičky od STR8. Zbyde místo pro sluchátka (věřím, že se mohou sakra hodit) a zároveň se mi do krabičky vejde má železná zásoba nabíjecích tužkových baterií (10ks od různých výrobců). Igelitový sáček jsem tam nechal víceméně z nouze, normálně jej mám zabalené v neprodyšném plastovém obalu.