Výběr batohu
Re: Výběr batohu
Lehce přes kilo, Osprey Exos 48. Z hajzlpapíru fakt není, známej s předchozí generací prošel bez potíží celej Appalachian Trail:)
Samozřejmě to není vojenskej bágl.
Samozřejmě to není vojenskej bágl.
Tak přispěji trochou uživatelských zkušeností s dvou báglama od Berghausu. Jeden je Crusader a druhý Cenurion, což tvoří takové pro mě ideální combo.
Crusader, přesto že je to objemově velký bágl váží cca. 3 kg. Někomu se to možná bude zdát hodně, ale po tom co jsme měl v ruce nová bágl USMC, tak je to proti tomu pírko s velkou užitkovou hodnotou. není to úplně tacticoolový bagl, ale mě ta klasická koncepce velkého prostoru , který se dá oddělit na dvoukomorou, prostě za ty roky vyhovuje. Výborná je vrchní kapsa, která není přišitá k báglu a je na popruhách, čímž se dá materiál štosovat ještě víš. Kapsa má dvě další komory na zip /doklady, čelkovka, leterman...) Dvě boční kapsy o 2x10 litrů, jsou ideální jako provianťák, a sklad vše možného-drobného (vařič, pilka, mačeta, lékárnička...). Kapsy se dají oddělit a pak se dají vít jako samostatný báglík a velký nechat někdy zahrabaný a večer se k němu v pohodě vrátit. Záda a popruhy jsou tuhé a neprověsí se ani pod maximálním nákladem.
K velkému batohu Bergahus Crusader 90+10l, jsem pořídil menšího bráchu Bergaus Centurio 30l. Jelikož jsem velmi spokojený s kvalitou toho většího, neměl jsem pochyb i tu toho menšího. Narozdíl od 20litrového ALPU, který mám vyfasováný, se jedná o 30litrový objem, což mi vyhovuje více na jednodenní akce více než ta dvacítka od ALPU, kterou jsem míval občas docela našlapanou. Materiál je taky jiná píseň, o popruhách se zádama ani nemluvě. Co se mi ale fakt líbí, je fakt, že když sundám boční kapsy z Crusadera, tak se daj vzít jako samostatný nouzový batoh, a to budˇ jedna 10litrová kapsa, nebo spojené na 20 litů. Jen se vždy snadno přehodí ramení popruhy.
Když je přidělám na Centurio, získám perfektní 50litrový batůžek, s možností ještě přidělat zspodu báglu, nebo na molle vazbu co se taky hodí. Mám npř. 30 litrák od Ospray, který je super lehký a na výšlapy na hory ieál, ale s Berghausem se nemusím bát jednat tvrdě, prolézat křoví, apod. s tím že ho škubnu. To bych se u Ospray teda bál.
Barva obou taková neutrální zelená, protože jak někdo výše píše, tak mám na vz. 95 taky osypky.
A ještě v důsledku zdejší zipofóbie jsem si prohlédl jezdce na zipech a je tam YKK i zevnitř
Crusader, přesto že je to objemově velký bágl váží cca. 3 kg. Někomu se to možná bude zdát hodně, ale po tom co jsme měl v ruce nová bágl USMC, tak je to proti tomu pírko s velkou užitkovou hodnotou. není to úplně tacticoolový bagl, ale mě ta klasická koncepce velkého prostoru , který se dá oddělit na dvoukomorou, prostě za ty roky vyhovuje. Výborná je vrchní kapsa, která není přišitá k báglu a je na popruhách, čímž se dá materiál štosovat ještě víš. Kapsa má dvě další komory na zip /doklady, čelkovka, leterman...) Dvě boční kapsy o 2x10 litrů, jsou ideální jako provianťák, a sklad vše možného-drobného (vařič, pilka, mačeta, lékárnička...). Kapsy se dají oddělit a pak se dají vít jako samostatný báglík a velký nechat někdy zahrabaný a večer se k němu v pohodě vrátit. Záda a popruhy jsou tuhé a neprověsí se ani pod maximálním nákladem.
K velkému batohu Bergahus Crusader 90+10l, jsem pořídil menšího bráchu Bergaus Centurio 30l. Jelikož jsem velmi spokojený s kvalitou toho většího, neměl jsem pochyb i tu toho menšího. Narozdíl od 20litrového ALPU, který mám vyfasováný, se jedná o 30litrový objem, což mi vyhovuje více na jednodenní akce více než ta dvacítka od ALPU, kterou jsem míval občas docela našlapanou. Materiál je taky jiná píseň, o popruhách se zádama ani nemluvě. Co se mi ale fakt líbí, je fakt, že když sundám boční kapsy z Crusadera, tak se daj vzít jako samostatný nouzový batoh, a to budˇ jedna 10litrová kapsa, nebo spojené na 20 litů. Jen se vždy snadno přehodí ramení popruhy.
Když je přidělám na Centurio, získám perfektní 50litrový batůžek, s možností ještě přidělat zspodu báglu, nebo na molle vazbu co se taky hodí. Mám npř. 30 litrák od Ospray, který je super lehký a na výšlapy na hory ieál, ale s Berghausem se nemusím bát jednat tvrdě, prolézat křoví, apod. s tím že ho škubnu. To bych se u Ospray teda bál.
Barva obou taková neutrální zelená, protože jak někdo výše píše, tak mám na vz. 95 taky osypky.
A ještě v důsledku zdejší zipofóbie jsem si prohlédl jezdce na zipech a je tam YKK i zevnitř

Lip bych to nenapsal

Stejne dobre zkusenosti se stejnym kombem (byt Centurio uz nemam), pri podobnem pouzivani.
Ja nechal udelat na svych baglech mensi tuning k vylepseni jiz dokonaleho a dalsi batoh bude uplne stejny jako muj Crusader. Nic lepsiho asi uz (pro sve pouzivani) nesezenu.
"The era of procrastination, of half-measures, of soothing and baffling expedients, of delays, is coming to a close. In its place we are entering a period of consequences."
jo ma na zadech kapsu, poutka a vyvod ven (nalevo i napravo)
EDIT: Rainier Wolfcastle: kdyz mi tu otazku smazes, tak odpoved na nic vypada blbe ze
EDIT: Rainier Wolfcastle: kdyz mi tu otazku smazes, tak odpoved na nic vypada blbe ze

Naposledy upravil(a) goral dne 21.04.2015 19:52, celkem upraveno 1 x.
"The era of procrastination, of half-measures, of soothing and baffling expedients, of delays, is coming to a close. In its place we are entering a period of consequences."
RAINIER se ptá: japa je to s hydrovakem?
jo. buď se dělá spešl boční kapsa, samostatně poříditelná, nebo s trochou kreativity do zádové kapsy ve které je kostra by to mohlo jít
jo. buď se dělá spešl boční kapsa, samostatně poříditelná, nebo s trochou kreativity do zádové kapsy ve které je kostra by to mohlo jít
- Rainier Wolfcastle
srry panove.jsem na mobu a omylem jsem to smazl 
Takze pro uplnost, ma otazka znela, jestli ma centurio kapsu na hydrovak

Takze pro uplnost, ma otazka znela, jestli ma centurio kapsu na hydrovak

Sice mě tu už manželka nadává, že zase kramařím s batohama, ale vytáhnul jsem ho.
Je tam kapsa a má vývody na obě dvě strany v vyšitým nápisem H2O.

Je tam kapsa a má vývody na obě dvě strany v vyšitým nápisem H2O.
Budu si kupovat batoh na takový normální městský provoz, chtěl bych aby měl kapsu na NB a mám dva adepty, co na ně říkáte?
http://brasnicky.cz/cool-batohy/batohy- ... lack-batoh
http://www.amazon.co.uk/Berghaus-Teraby ... B00ITI2SIM
Díky
http://brasnicky.cz/cool-batohy/batohy- ... lack-batoh
http://www.amazon.co.uk/Berghaus-Teraby ... B00ITI2SIM
Díky
berghaus
Berghaus 

Objektivně nebo subjektivně? Důvody? 

Projdi si vlákno, všechny duvody už tu zazněly
-
Za mě rozhodně deuter. Doma mám už tři od cyklo až po krosnu a podle mě jsou to nejlepší batohy na trhu. Perfektně řešená záda a popruhy. Ani jsem nevěděl že dělají i městské batohy s kapsou na noťas, asi budu taky silně uvažovat 

- Fabulous_přeukrutný
- Administrátor
- Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem staromilec a proto považuji za batoh pouze to, co je vyrobeno nejméně z 1000 nylonu. Výjimečně z 500-600 nylonu. Ale batoh z tenoučké třístovky? No, to snad radši ne. Moje věci musí vydržet víc než já. A to jsem kluk tvrďas 

Uz zase zacinas Fabiku?
Berghaus je proste jina liga. Deuter se znamemu rozsypal po dvou letech, takze me do baraku nesmi
Berghaus je proste jina liga. Deuter se znamemu rozsypal po dvou letech, takze me do baraku nesmi
No vidíš to, já mám Deuter malý batoh, co nosím denně do práce. Odhadem tak 7 let, nevím to přesně ...
Hoši, já jsem (přisambohu) tahal 12let batůžek od AlpinePro s neznačkovým ne YKK zipem. Co ten oddřel flašek Plzně, bichlí z knihovny a dalších nákupů? Denně. Nakonec jsem ho vyhodil, že byl už hnusnej. Prostě "známýmu se rozsypal" či "známýmu vydržel" je takový prd měřítko.
to možná jo, ale já ho viděl než ho vyhodil a bylo to rozsypaný jako horší modely miltecový produkce děkuju pěkně.
A nebyl to nějaký DDeuter, či Teuter...od Ťamanů? Znám dost Deuterů a obecně vydrží hodně.
Byl to Deuter z Hudy, žádný čtyřpruhový adidas a spol