Ahoj, zkoušel i u mně. Já stejně kryt nemám takže jsem mu v obecné rovině vysvětlil proč ho nemám, s jakým s scénářem počítám a jak to hodlám řešit.
OT: Chápu, že pro většinu místního osazenstva je to "zase nějakej čmuchal/pisálek" atp., kterému člověk nemá ani půl chuti poskytovat nějaké informace. Na druhou stranu, jak už padlo na jiných vláknech: Čím víc lidí se bude aktivně zajímat o svou sobestačnost ve zlých časech, tím menší problémy pak ta připravenější část populace bude muset řešit. Všeobecná plošná připravenost á la Švýcarsko / Izrael je samozřejmě ideální stav.
Říkám to proto, že pokud takovýhle Standa Procházka z Bulváru vyprodukuje reportáž (byť patrně značně nepřesnou a v řadě bodů senzační a přehnanou), a pokud ta reportáž přiměje alespoň jednoho člověka, aby se začal otázkou své osobní bezpečnosti / připravenosti intenzivně zabývat, tak za mně je to pozitivní výsledek.
Opakovaně jsme se na jiných vláknech shodli (myslím) že jedinec je nic, malá skupina je skoro nic a rozumné minimum dlouhodobé obranyschopnosti je asi tak na úrovni lokální komunity řádově o stovkách členů. Na jiném vlákně se tu řeší, jak přimět své blízké k přípravám, jak přesvědčit okolí, aby reálné hrozby bralo vážně. Právě v tomhle nám můžou média prokázat neocenitelnou službu. Čili abych nebyl úplně OT: Máte-li někdo něco, co by si ten chlapík mohl natočit (samozřejmě za odpovídajících bezpečnostních opatření), zvažte, zda by nebylo přínosné mu to umožnit.
Díky