Citáty

Diskuze o všem možném, tedy kavárnička, hospůdka, jak kdo chcete, jedinou podmínkou je dodržení pravidel fóra.
Odpovědět
golem
Příspěvky: 1727
Registrován: 14.01.2011 2:36

Re: Citáty

Příspěvek od golem »

„Přistěhovalectví je výsada, nikoli právo. A bezpečnost našich obyvatel musí mít vždycky přednost, o tom se nediskutuje,“

Donald Trump
Uživatelský avatar
Serža
VIP
Příspěvky: 4506
Registrován: 21.04.2016 16:12
Pohlaví: muž
Kontaktovat uživatele:

Re: Citáty

Příspěvek od Serža »

jeden T.G.Masaryk:
Když mě někdo napadne, aby mě zabil, budu se bránit, a nebude-li jiné pomoci, zabiju násilníka; když už jeden ze dvou má být zabit, ať je zabit ten, kdo má zlý úmysl.
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Uživatelský avatar
herman
Příspěvky: 1881
Registrován: 26.12.2013 17:51
Pohlaví: muž
Bydliště: Ostrava

Re: Citáty

Příspěvek od herman »

Pomněte, že Vaše malicherné spory jsou hloupé! Všichni křesťané, a i když můžeme mít na některé záležitosti svaté matky církve rozdílné názory, máme jednu společnou povinnost a tou je hájit Kristovu pravdu před machometány! Jedině tehdy, pokud se země kolem Dunaje spojí, odoláte Turkům. Jestliže však vy, Čechové, Moravané a Rakušané, opustíte uherské panstvo a lid, nebo pokud vy, Uhři, se budete chovat pyšně a zle ke svým sousedům, pak tvrdím, že Uhry ovládnou Turci a udělají z nich baštu, odkud budou dál sužovat křesťanstvo. Pokud tohle při pustíte, budete trpět všichni. Všichni jak jste tady, bez rozdílu! Stoupenci Alláha jsou největším nepřítelem naší víry. Tohle věděl už můj otec slavný císař Karel. A jeho jménem i svým vás prosím, braňte se společně proti Turkům. Zapomeňte na své spory a stůjte věrně bok po boku. Nedejte se oklamat Poláky či Němci. Ne oni, ale vy máte odpovědnost za to, aby konečně v mých zemích zavládl klid mír a pořádek

Císař Zikmund poslední proslov k příslušníkům svého dvora, Znojmo 6. 12. 1437, tři dny před smrtí.
Až v pekle nebude volného místa, pak mrtví budou bloudit po zemi.
Maximus
VIP
Příspěvky: 6526
Registrován: 12.01.2011 19:24
Bydliště: ČSR

Re: Citáty

Příspěvek od Maximus »

"Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice."
Platón
"Bez zájmu [občanů] o stát republika se stává de facto státem aristokratickým, byrokratickým, státem menšiny - forma sama nerozhoduje o podstatě státu.“ T.G.M.
Cep
Příspěvky: 1706
Registrován: 09.04.2015 11:22
Pohlaví: muž

Re: Citáty

Příspěvek od Cep »

Americký prezident Wilson o první světové válce: „V tomto zápasu, v tom smyslu, v jakém jsme byli zvyklí přemýšlet o armádách, armády neexistují,“ uvědomil si Wilson. „Existují jenom celé národy, které jsou vyzbrojeny. Není to jenom vojsko, které musíme formovat a vycvičit pro válku – je to celý národ.“
Uživatelský avatar
dragon
Příspěvky: 47
Registrován: 26.06.2017 17:54
Pohlaví: muž

Re: Citáty

Příspěvek od dragon »

Znaky nepořádku a neklidu jsou tyto:
lidé nosí přepychové oděvy,
muži se zdobí jako ženy,
mravy jsou nevázané,
lidé jsou zaměřeni pouze na zisk,
jejich činnost je neuspořádaná,
zvuky a hudby nepřístojné, lidé nezachovávají zákony slušnosti,
starají se jen o vnější krásu a o udržování své existence,
nezachovávají pořádek.
Sün-c', čínský konfuciánský filozof
2. století před n.l.
Draco dormiens nunquam titillandus.
Uživatelský avatar
dragon
Příspěvky: 47
Registrován: 26.06.2017 17:54
Pohlaví: muž

Re: Citáty

Příspěvek od dragon »

Obvyklá cesta do otroctví je, že vám nejdřív seberou zbraně, pak majetek a nakonec vám řeknou, abyste drželi hubu a dělali, že se vám to líbí.
James Donald
Draco dormiens nunquam titillandus.
Uživatelský avatar
dragon
Příspěvky: 47
Registrován: 26.06.2017 17:54
Pohlaví: muž

Re: Citáty

Příspěvek od dragon »

Když se rabování stane způsobem života pro skupinu lidí ve společnosti, časem si pro sebe vytvoří právní systém, který to autorizuje, a morální kód, který to glorifikuje.
Frédéric Bastiat
Draco dormiens nunquam titillandus.
Uživatelský avatar
Serža
VIP
Příspěvky: 4506
Registrován: 21.04.2016 16:12
Pohlaví: muž
Kontaktovat uživatele:

Re: Citáty

Příspěvek od Serža »

"Kdyby měl Ježíš zbraň, byl by ještě živej!"
(Homer Simpson)
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
TomSmith
Příspěvky: 1274
Registrován: 17.02.2015 14:33
Pohlaví: muž

Re: Citáty

Příspěvek od TomSmith »

"Vrať svůj meč na jeho místo, protože všichni, kteří berou meč, mečem zahynou.
Myslíš si snad, že nemohu požádat svého Otce? On by mi hned dal více než dvanáct legií andělů.
Jak by se pak ale naplnila Písma svědčící, že to musí takhle být?"
(Ježíš ke svému ochránci při zadržení v Getsemane, Matouš 26.kapitola)
hharo
Příspěvky: 289
Registrován: 30.12.2012 11:37
Bydliště: Pardubický kraj

Re: Citáty

Příspěvek od hharo »

"Nejsme hrdý národ. Jenže jsme tu furt.

Přišel Němec, pobyl a zase odešel a my jsme tady furt.
Přišel mužik, pobyl, odešel a my jsme tady ještě pořád furt.
Přišla Unie, pobude a až se rozpadne, my tu zase budeme furt. Těžko nás porazit, když nebojujeme. A žádný vetřelec nezvládne poslouchat naše vtipy déle jak čtyři sta let, to je vyzkoušeno.
Nestojíme za moc, ale ještě pořád stojíme tady.
To není špatné.

Politika tady stojí za hovno. Svatá pravda. Politici jsou šmejdi, kradou a sousedovi, který je volil by patřilo dát po hubě. Ale je fakt, že je zvolil ve volbách. To znamená, že tady míváme volby. A že na politiky můžeš nadávat nahlas a nikdo tě nezavře?
To není špatné.
Žijeme v drahotě a bídě. Je to pravda. Všechno stojí peníze a těch nikdo nemáme dost. S bídou vyjdou naprosté většině jen na vlastní bydlení, placatou televizi,ledničku, mikrovlnku, pračku, počítač, mobil a aspoň jedno auto do rodiny. Hlady už tady nikdo neumřel sto let. Máme se tak zle, že jsme líní se za lepší prací odstěhovat z Brna do Ostravy, protože je to hrozně daleko a tady máme garsonku po babičce. Čtvrtina lidí má denně na cigára, polovina na benzin do auta a tři čtvrtiny na kořalku.
To není špatné.

Svatá pravda, šéfové obecně jsou na hovno. Pokud ale můžeš nadávat na šéfa,znamená to, že máš práci.To není špatné.
Daně jsou vysoké. Jsou. Jsou nekřesťansky vysoké. Pokud ale musíš platit daně, znamená to, že jsi i něco vydělal nebo něco máš.Horší by bylo, kdybys nic nevydělal a nic neměl.Nakonec to není tak špatné.
Zaměstnanci jsou líní nevděční parchanti.Ale pokud máš zaměstnance, kterým platíš, znamená to, že jsi borec, který dokáže vést firmu a vydělat tolik peněz, že může dát obživu dalším lidem.To není špatné.
Zdravotnictví stojí za hovno. No samozřejmě. Na každém pokoji by měla být telka, všichni by měli mít bílé plomby a právo na okamžitou transplantaci jater. Takhle se musíme spokojit s tím, že pro nás v nouzi vcelku rychle dojede sanitka, že nás nejdřív zachrání a až pak se ptají po průkazce pojištěnce, že v nemocnici platíme jen za karbanátek a že v rámci pojištění dostáváme velice slušné a odborné služby.
To není špatné.
Počasí stojí za hovno. Naprostá pravda. V létě velké vedro, v zimě krutý mráz. Ale nemáme tsunami,ničivá tornáda ani zemětřesení.
To není špatné.
Příroda stojí za hovno. Pravda. Ani pořádné hory, ani pořádné moře, ani pořádná džungle. Ale zas tu nemáme na každém kroku jedovaté hady, chlupaté pavouky, moskyty, v lese na tebe neskočí hladový tygr a pravděpodobnost, že tě do Berounky stáhne krokodýl, je taky poměrně nízká.
To není špatné.
Celé je to tu na hovno. Je to přesně tak. Ale nikdo nás tu nedrží.Můžeme se kdykoli sebrat a odstěhovat se na jiné, lepší místo, kde bude všechno v cajku. A taky nám nikdo nezakáže se vrátit, když zjistíme, že takové místo neexistuje a mnohde je to i mnohem horší než tady. A to není špatné. Přes všechny ty výše popsané kruté hrůzy, ve kterých tady musíme žít,dokážeme každodenně řešit kraviny, jako kdo je baníkovec a kdo sparťan, že v televizi dávají ptákoviny a dokážeme se smrtelně vážně hádat a urážet kvůli tomu, že jeden chce DPH zvednout o procento a druhý o dvě snížit.I přesto si lajsnu prohlásit, že se tady máme jako prasata v žitě, v nejklidnějším koutě galaxie. Nic důležitého tu nemáme, takže nám to nikdo nechce vzít. Nic nám zas tak moc nechybí, takže sami na nikoho neútočíme.Nejsme bůhvíjak bohatí, aby se nám sem stěhovaly hladové hordy, a nejsme zdaleka tak chudí, abychom se ve stěhovavé hordy proměnili sami. Díky tomu všemu sice nedržíme jako národ moc pohromadě, ale zase nás nikdo jako jedince nijak neomezuje a nemá tendence násilím sjednocovat. Pokud existuje na světě místo, kde se může každý v klidu a svobodně rozhodnout, čím chce být, jak chce žít a čeho chce dosáhnout, je to tady. Můžeme studovat, cestovat, podnikat, pracovat, chlastat pivo, dělat cokoli, co chceme. To není špatné. Akorát možná neškodí si to sem tam připomenout. Líbí se mi tu.
Zůstanu tu i příští rok."

Ringo Čech
Uživatelský avatar
dragon
Příspěvky: 47
Registrován: 26.06.2017 17:54
Pohlaví: muž

Re: Citáty

Příspěvek od dragon »

Sjednocená Evropa je klasickým utopickým projektem, pomníkem marnivosti intelektuálů, programem jehož nevyhnutelným údělem je krach.
Margaret Thatcherová
"Umění vládnout" (Statecraft, 2002)
Draco dormiens nunquam titillandus.
Algernon
Příspěvky: 19
Registrován: 29.06.2017 19:01

Re: Citáty

Příspěvek od Algernon »

»Lidé, kteří se hodlají věnovat správě obce, nechť mají na paměti dvě napomenutí Platónova: aby tak dbali prospěchu svých spoluobčanů, aby ve všem svém jednání jen k němu směřovali a zapomněli na své osobní zájmy, a druhé, aby se starali o celek obce, a nehleděli si jen jedné její části, zanedbávajíce ostatní. Neboť jako soukromé poručnictví, tak i správa obce se má vykonávat k prospěchu těch, kteří jsou svěření její ochraně, a nikoli k prospěchu těch, jimž je obec sama svěřena

Marcus Tullius Cicero, O povinnostech
golem
Příspěvky: 1727
Registrován: 14.01.2011 2:36

Re: Citáty

Příspěvek od golem »

Jako právník vím, že zákony jsou pouhé texty.

Olivier Beaud, právník a profesor ústavního práva, kterým se stal roku 1998 na univerzitě v Lille. Nyní přednáší na univerzitě Panthéon-Assas v pařížské Latinské čtvrti. Předsedá Institutu Michela Villeyho pro kulturu a filozofii práva.
Uživatelský avatar
Serža
VIP
Příspěvky: 4506
Registrován: 21.04.2016 16:12
Pohlaví: muž
Kontaktovat uživatele:

Re: Citáty

Příspěvek od Serža »

„Fašisti budoucnosti budou sebe nazývat antifašisty.“

Winston S. Churchill
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Cep
Příspěvky: 1706
Registrován: 09.04.2015 11:22
Pohlaví: muž

Re: Citáty

Příspěvek od Cep »

https://www.youtube.com/watch?v=K1_NxfigyYU&t=175s
Werich + Horníček
jeden citát vedle druhého - aspoň od 4 minuty
Cep
Příspěvky: 1706
Registrován: 09.04.2015 11:22
Pohlaví: muž

Re: Citáty

Příspěvek od Cep »

Tak třeba: "Když máte ideu, tak musíte mít klacek."
Uživatelský avatar
Serža
VIP
Příspěvky: 4506
Registrován: 21.04.2016 16:12
Pohlaví: muž
Kontaktovat uživatele:

Re: Citáty

Příspěvek od Serža »

Když se snažíš zapadnout tak zmizíš.

Tetris-
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Uživatelský avatar
K4cer
VIP
Příspěvky: 1686
Registrován: 30.03.2014 20:37
Pohlaví: muž

Re: Citáty

Příspěvek od K4cer »

Cep: forbíny sou boží :nod

Je zajímavý, kolik myšlenek je naprosto aktuálních i po tolika letech :?

Vy ste vod novin? A vod kterejch? I když, to je jedno, žeano...
Můžeš bejt osel, ale musíš si umět poradit :>
Uživatelský avatar
Serža
VIP
Příspěvky: 4506
Registrován: 21.04.2016 16:12
Pohlaví: muž
Kontaktovat uživatele:

Re: Citáty

Příspěvek od Serža »

„Nemůžete zabít miliony Židů a pak do země na jejich místo přivést miliony jejich nejhorších nepřátel – jakkoli tyto události od sebe dělí desítky let.“ Německý módní návrhář Karl Lagerfeld
\(^_^)/
Lepší je zbraň mít a nepotřebovat, než potřebovat a nemít...
Odpovědět