SOUMRAK ZÁPADU

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5343
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Rafael »

Moje chyba taky - mám psát srozumitelněji a jasněji. Omlouvám se ještě jednou.
*
A snad ten obrázek, ftípek, si nikdo nevyloží špatně protože takových jsme měli a máme všichni jak naseto a stále se množí a nemáme si co vzájemně vyčítat. Jen se proti ním nějak spojit, upozorňovat je na ně a tak...
10rozdielov_20190823174726045.jpg
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
golem
Příspěvky: 1727
Registrován: 14.01.2011 2:36

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od golem »

Klimatolog Michael Mann patří k vůdčím osobnostem moderního boje s klimatickými změnami. Jeho takzvaný hokejkový graf se stal základem pro teorii vlivu lidské činnosti na růst globální teploty, stejně jako terčem četné kritiky, která přerostla i do vleklých soudních sporů. Ten s klimaskeptikem Timothy Ballem nyní Mann prohrál. Důvodem, proč kanadský soud jeho žalobu podanou proti Ballovi zamítl, byla skutečnost, že Mann odmítl poskytnout soudu data, z nichž při sestavování grafu vycházel.
Zdroj: https://www.info.cz/svet/klimaticky-gur ... gjJ2MEMGQY
Uživatelský avatar
devlop
Příspěvky: 3748
Registrován: 22.09.2014 19:52
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od devlop »

tak dovolím si jednu konspiraci :)

kvůli Ukáčkům, kteří se sem po stovkách lifrují za prací (a berou i své rodiny), přičemž jsou navíc zvýhodnění před pracujícími Čechy, tak tady máme problém s tímto:

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/nasi ... domaci_knn

„Bitku vyprovokoval ten druhý chlapec tím, že synovi nadával do Rusáků. Přitom my jsme Ukrajinci. Já synovi věřím a toho druhého chlapce neznám,“ řekl otec útočníka."

a navíc s tímto
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_knn

"Ve světě bylo od ledna potvrzeno více než 360 tisíc případů, což je podle WHO nejvíce od roku 2006 a téměř trojnásobek oproti stejnému období loňského roku. Nejpostiženějšími zeměmi jsou Kongo, Madagaskar a Ukrajina."

a jen takový bombónek
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/metro ... 0000000000

"Soud poslal do vazby Ukrajince, který pobodal u metra Luka dva lidi"

takže než se k nám dostanou muslimští negři, máme problém s nacistickými ukrajinci (malé "u" záměrně pro gramarnaci :-))
Uživatelský avatar
Maric
Příspěvky: 1121
Registrován: 16.10.2018 23:26
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Maric »

Francie se pomalu propadá do chaosu.
Když to čtu takto seřazené a bez novinářské omáčky, tak to vypadá velmi děsivě.
https://popovsky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=725321
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5343
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Rafael »

Velmi smutné čtení.

A navíc mi vadí, že ho svým blbým a zaostalým rozumem nechápu.
Chápu invazi arabských a černošských vetřelců a jejich podporovatelů protože to je lehce průhledné a z jejich hlediska pochopitelné. Tam není co řešit a nad čím přemýšlet. Tam je to úplně jasné.
*
Ale absolutně nechápu, proč lidé stále dokola a furt volí strany, podporují spolky nebo jejich účelová předvolební společenství, která to vše podporuji a nedají jim ve volbách jasnou stopku.
A přitom i na přímo mainstainových webech, provítačských, převažují v diskuzích příspěvky nenávistné a odsuzující islamizaci a černofikaci Evropy?
A je jich tolik, že ani soc.dem. Ministerstvo Pravdy a Boje proti Předsudečné nenávisti se tam ještě nedostalo.
Ti "Čučkaři" za naše daně nejsou schopni ani "umravnit" facebook, který je papežtější než papež a tu novou totalitu všemožně podporuje, natož aby řádili, zakazovali a kriminalizovali u všech všemožných diskuzí a forech.
A že jich je.
*
Proč je toto proto možné když většina normálních lidí má normální názory?
š
Jak a proč se takoví šmejdi pořád drží ve vrcholné politice?
Nechápu...
Co se to s námi děje?!
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Královák
Příspěvky: 407
Registrován: 07.07.2017 12:39

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Královák »

Je to jednoduché 1) spousta normálních lidí k volbám nejde - vím to, bo jsem již asi 12 let ve volební komisi jednoho obvodu - stejné složení 30 + a postupně více chodí tzv. prvovoliči
2) připočítej si k tomu mediální masáž, kde z určitých voličů dělají stařičké nevzdělané hlupáky, kteří by podle nich ani neměli mít právo volit - spousta lidí i inteligentních prostě, pak nechce páchat společenskou sebevraždu tím, že by volili "špatně"
Já jsem pořád nedokázal pochopit, jak to mohlo být v 50. letech, že komunisti měli "podporu" mezi lidma i po těch bestialitách, co dělali - teď už to chápu - stačí to správně vysvětlit - nejdeš s námi - jseš proti nám.
Uživatelský avatar
Maric
Příspěvky: 1121
Registrován: 16.10.2018 23:26
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Maric »

Však to je vidět v Německu (AfD) Francii (LePen) i jinde. Stačí nežádoucí stranu onálepkovat, systematicky očerňovat, a ti vlažnější voliči nejdou buď vůbec, a nebo zvolí někoho jiného, kvůli vlastnímu, mediálně překroucenému svědomí. A jelikož většina novinářů byla dřív středolevého ražení, nyní spíše ultralevého, tak se podle toho mění i slovník a intenzita černění svědomí voličů. U nás tomu lidé až tak nepodléhají, protože způsob nástupu moci komunistů a následky jsou v národní paměti docela čerstvé. Ale i tak se množí představa, že Eurounijní internacionální socialismus bude s lidštější tváří než ten prosazovaný Sovětským svazem jen proto, že Rusové ho ve světě prosazovali tlakem a boucháním do stolu, zatímco EU spíše metodou žáby v hrnci. Jenže výsledky jsou stejné, a metody v uchvácených zemích také. A to vlastně svými výroky potvrzují i špičky EU. Průser ovšem je, že zářnou budoucnost pod křídly nového internacionálního socialismu tlačí do hlav učitelé dětem. V jejich řadách, především mezi učiteli humanitních oborů, je levičáků většina.
Uživatelský avatar
malajizva
Příspěvky: 853
Registrován: 14.10.2014 20:46

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od malajizva »

k nálepkování máme krásný aktuální příklad:
... Ukázka přezíravosti a hulvátství, ze strany Johnsona, samozřejmě. Je to alfa samec, který opanoval vyjednávací prostor. Těmito vzletnými slovy je vyjádřeno totéž.
Pravda je ovšem mnohem prostší. Podobně jako ta o hůlce a premiérovi. Oba dva, Macron i Johnson, v přátelské uvolněné atmosféře čekali, až budou pózovat fotografům. Macron poukázal na stolek a prohodil, že by mohl sloužit jako podnožka pod nohu. Což Johnson vyzkoušel.
Noha se dotkla hrany stolku na méně než vteřinu. Jenže to méně než vteřinu bohatě stačí na to, aby vznikla fotka. A je to tady, hulvát z Londýna, britský Trump se chová nehorázně, provokace, urážka, prostě skandál.
Přílohy
2019-08-30 10_21_59-Lež jak věž na fotografii _ iROZHLAS - spolehlivé zprávy.png
Foedum inceptu, foedum exitu.
Quis autem custodiat ipsos custodes?
Uživatelský avatar
devlop
Příspěvky: 3748
Registrován: 22.09.2014 19:52
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od devlop »

Královák: "spousta lidí i inteligentních prostě, pak nechce páchat společenskou sebevraždu tím, že by volili "špatně"""

jo, to jsi vystihl dobře. Třeba po volbě prezidenta, Drahoš vs Zeman. V open offisu v Praze den po volbách pozdvižení, jak to, že ten jediný, správný kandidát Drahoš nevyhrál. To bylo samé "voliči Zemana jsou socky, putinovci, rudí komouši zasraní, lopaty hornické atd". A zkus tam vstát a říct "já jsem, dámy a pánové, volil Zemana". Myslím že v tu chvíli by bylo v open office takové ticho, jako nikdy před tím :lol: Ani bych se pak nedivil, kdybych při vyhodnocování KPI (hodnocení zaměstnance pro výpočet čtvrtletních prémií) dostal snížené procenta za kritérium "kolektivní spolupráce", protože můj nadřízený, sedící za mnou, volil Drahoše. Takže jsme opět tam, kde jsme už jednou byli - přichází čas, kdy je nutné říkat něco jiného, než si myslíte nebo u voleb děláte :puke
Uživatelský avatar
Rase
VIP
Příspěvky: 541
Registrován: 27.04.2012 0:19
Pohlaví: muž
Bydliště: Prostějov
Kontaktovat uživatele:

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Rase »

starší, ale pořád trefné - fotografie ze státní návštěvy Miloše Zemana v Saudské Arábie.
Podle diplomatické etikety státní návštěva reprezentuje svou zemi a kulturu, bylo by porušením diplomatické etikety vymáhání místních zvyků. Při návštěvách hlav států např. jako Francie, nebo USA byly manželky oděny v evropském stylu, ne tak v případě manželky Miloše Zemana.
69622212_681361522342716_4995996775790673920_n.jpg
Uživatelský avatar
DeadMan
Příspěvky: 3046
Registrován: 30.04.2012 19:27
Bydliště: Slezsko

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od DeadMan »

Tak z toho se mi chce blít :puke
You cannot kill me as I am already dead!
golem
Příspěvky: 1727
Registrován: 14.01.2011 2:36

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od golem »

Pánové, že Zeman byl pouze menší zlo, nikoliv ideální nebo alespoň dost dobrý kandidát, to asi všichni víme...
K těm výsledkům voleb... zajedno určitě funguje takové to kolektivní šílenství, jak popsal devlop, a zadruhé se spousta lidí o politiku moc nezajímá. Nevybírají si podle reálných činů kandidátů a jejich stran, vycházejí z toho, co jim před volbami kdo nalže. Většina z nás si asi nedělá iluze o Pirátech, ale oni si dávají docela pozor, aby se neproflákli jako před nimi Zelení. Posílení ochrany vnější hranice schengenského prostoru před volbami do EP slibovali dokonce i STAN. Že si pod tím pojmem představují pravý opak toho co my? Někomu takové ujištění stačí. A tak bychom mohli pokračovat. Takže reálná politika potom leckdy vypadá jinak, než by se podle názorů občanů dalo očekávat.
Spector
Příspěvky: 26
Registrován: 18.01.2015 12:25
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Spector »

https://www.youtube.com/watch?v=nN0cN-zBDsk

Salviniho se snaží zbavit a odstavit ho od moci.
Uživatelský avatar
devlop
Příspěvky: 3748
Registrován: 22.09.2014 19:52
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od devlop »

možná trochu odlehčenější téma, ale dobře jim tak, hysterkám. Bohužel na to doplatí i normální ženské

MeToo začíná ženám škodit. Ve Spojených státech roste nechuť je zaměstnávat

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... nicni_remy

"Američtí muži se v důsledku kampaně proti sexuálnímu obtěžování stále více zdráhají spolupracovat se ženami. Čtvrtina se bojí s nimi být o samotě a pětina si kvůli tomu ani nepřeje jim poskytnout pracovní místo." "Nejsou to přitom jen muži, kteří mají strach ze žen. Najímání žen se totiž stále více brání i ženy. Průzkum z roku 2018 ukázal, že přes deset procent mužů, ale i žen by bylo méně ochotno přijmout ženu. Pro rok 2019 ještě nejsou výsledky týkající se žen k dispozici."
MrPorter
Příspěvky: 508
Registrován: 18.10.2012 13:50
Pohlaví: muž

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od MrPorter »

https://games.tiscali.cz/tema/vyvojar-n ... eni-332939
Hysterky stále jedou. Tentokrát v herním průmyslu. Klasika - vyblije nějaký obvinění po deseti letech na twitter, zprava zleva to začnou komentovat další SJW, a dotyčný skončil. Jejda, on se nám tady i zabil. Tak radši zase rychle smažeme ty tweety, jakože nic. Hihi, to jsme mu to nandali. Tak kdo dál?
Uživatelský avatar
malajizva
Příspěvky: 853
Registrován: 14.10.2014 20:46

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od malajizva »

z dnešního tisku:
"Mnohdy se pokroková inteligence chová stejně autisticky, jako Gréta Thunbergová. Pacienti trpící Aspergovým syndromem si vedou svou a neohlížejí se na to, co říkají ti, ke kterým mluví, a navíc nejsou ochotni uznat omyl anebo dokonce změnit svůj názor. Natvrdlost mnohých majitelů univerzitních diplomů a jediné pravdy je místy až děsivá."
https://pravyprostor.cz/narodni-fronta-proti-proti-afd/
Foedum inceptu, foedum exitu.
Quis autem custodiat ipsos custodes?
Uživatelský avatar
bacil
Příspěvky: 2925
Registrován: 29.10.2013 15:56

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od bacil »

Na druhou stranu já to docela chápu, jsem v podobné situaci. Pokud máte nějaký informační potenciál, kterým ostatní nedisponují, jste v jejich očích onen asparágus.
Levná dezinfekce: viewtopic.php?p=217870#p217870
Ozon 2,5ppm/30min: https://rozpad.cz/viewtopic.php?p=216273#p216273
UVC 60J/m2, peroxid 1 minuta 0,5-6% roušky, 0,5% na všechno
golem
Příspěvky: 1727
Registrován: 14.01.2011 2:36

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od golem »

:lol: :lol: :lol:
Hohepa
VIP
Příspěvky: 3469
Registrován: 22.07.2013 22:16
Bydliště: Praha

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od Hohepa »

Bacile ty seš nějakej suterén , na to sem trochu alegorický.
Autor knihy však cílí ještě trochu jiným směrem. Jde mu o to, jak dnešní společnost meditační techniku zneužívá, aby vyvinila reálně existující, objektivní, sociální nebo ekologické problémy – a privatizovala je do hlavy jednotlivých členů společnosti.

Příklad? Poskytuje ho třeba radnice v jiholondýnském Southwarku. Když tam byli v roce 2008 podvodně a násilím vyklízeni nájemníci z paneláku, aby se pozemek stal kořistí investorů, tamní radnice jim místo náhradních bytů předepsala… Happiness Therapy, Terapii štěstí, gurua Roberta Holdena, uvádí server Southwark Notes. Ano, najala „spirituální“ poradce a životní kouče, aby vystresované a zdeptané obyvatele naučili, jak pozitivně myslet. Místo řešení jejich sociální situace je učila nazírat dovnitř sebe sama

Zdroj: https://www.idnes.cz/xman/styl/mindfuln ... n-styl_fro
Tohle je taktéž pravdivé
Šéfové po nás vyžadují usměvavé nadšení v práci a „mám se skvěle“ chtějí po pozdravu slyšet naši známí. Bestsellery nás nutí milovat výzvy a neustále na sobě pracovat kvůli štěstí. Jenže snažit se pořád být šťastni je nebezpečný hazard, říká dánský psycholog Svend Brinkmann. A dodává, že „emocionální kapitalismus“ udělal ze štěstí zboží

Zdroj: https://www.idnes.cz/xman/styl/pozitivn ... n-styl_fro
eotto
Příspěvky: 246
Registrován: 05.01.2017 12:35
Pohlaví: muž
Bydliště: Západní čechy

Re: SOUMRAK ZÁPADU

Příspěvek od eotto »

"Mors certa hora incerta"
Odpovědět