Úplně OT, že se jinam nehodí

Diskuze o všem možném, tedy kavárnička, hospůdka, jak kdo chcete, jedinou podmínkou je dodržení pravidel fóra.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Lyster
VIP
Příspěvky: 4245
Registrován: 22.03.2014 23:01
Pohlaví: muž
Bydliště: Litoměřicko

Re: Úplně OT, že se jinam nehodí

Příspěvek od Lyster »

V Trnavě evakuovali přes tisíc lidí kvůli požáru skladu s chemikáliemi
https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... i-40297734

Tedy, dneska je to samá evakuace. Jestli pak mají všichni evakuační zavazadlo.
Uživatelský avatar
devlop
Příspěvky: 3748
Registrován: 22.09.2014 19:52
Pohlaví: muž

Re: Úplně OT, že se jinam nehodí

Příspěvek od devlop »

https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranic ... nicni_svob

Policejní Tesla se vybila při honičce :chuckle :chuckle

"Když letos v březnu policisté z amerického města Fremont představovali svůj první služební vůz značky Tesla, netajili se nadšením. Oproti spalovacím motorům mají však elektroauta jednu velkou nevýhodu – kratší dojezd. Ve středu se o tom pak policisté přesvědčili sami, když se jim během honičky vybily baterie."

njn, 12ti hodinová služba policejního auta, klasiku spalovací natankují do plna za 5minut max téměř na "každém rohu" i s kafíčkem ve stárbaks a čoko donutem. Prostě Elektroshit, slepá ulička vývoje pro šulínky s baráčkem s fotovoltaikou nasázenou po celé střeše dojíždějící 20km do práce se zastávkou v hypermarketu. A to jen v létě. Nic víc, prostě jen "Toy" pro ekoprdy.

Jen takový "use case":
Bydlím na sídlišti, v lednu, v 5 ráno vstanu, venku -15°C, nastartuji auto, zapnu vyhřívání zadního a předního okna a interiéru (alespoň na 22°C], oškrábu boční okna, nasednu a vydám se na cestu dlouhou 600km. V plánu mám jedno natankování, tzn. max 15 minut, hadice s naftou v díře, zaplacení, vychcání, kafe, bageta, odjezd.
Dokáže tento use case splnit elektroauto? ;)
Uživatelský avatar
dracekvo
VIP
Příspěvky: 3607
Registrován: 06.02.2012 18:05

Re: Úplně OT, že se jinam nehodí

Příspěvek od dracekvo »

Díky že jsem se dozvěděl že jsem šulínek ;)
TomSmith
Příspěvky: 1273
Registrován: 17.02.2015 14:33
Pohlaví: muž

Re: Úplně OT, že se jinam nehodí

Příspěvek od TomSmith »

devlop píše:Bydlím na sídlišti, v lednu, v 5 ráno vstanu, venku -15°C .... elektroauto?
Však víš že elektroauto je v mrazu na sídlišti v :moon
Lionkám obecně skladování v mrazu nesvědčí, varuje před tím každý výrobce elektro...kol, skůtrů,koloběžek ... atd.
Lionky v mrazu fungují ale skladování jim dobře nedělá, výrobce varuje před poklesem kapacity.
Některé elektro auta mají proto vanu s články vyhřívanou, což zase vybije i ten zbytek co ti po dojetí na sídliště zůstal. Tak leda z okna prodlužku ať se nabíjí a ohřívá chuďátko čtyřkolové ;)
Takže bez zateplené garaže je elektroauto v našem klimapásmu loterie, ale třeba tomu pomůže to globální oteplení :mrgreen:
Uživatelský avatar
devlop
Příspěvky: 3748
Registrován: 22.09.2014 19:52
Pohlaví: muž

Re: Úplně OT, že se jinam nehodí

Příspěvek od devlop »

dracekvo: není zač, osobních invektiv není nikdy dost, srát na fakta, že ano, hlavně si z názoru vzít jedno slovo a urazit se jak stará blažková.... :hand
Ale díky za další podnět, už na to tady asi mrdám, začíná to tady být jako na každém jiném fóru. Máš jiný názor? Dostaneš posměšný komentář, zcela bez vazby na názor, hlavně dát kopanec. Jde to tady celé do prdele. Stalo se z toho komentování idnesových a novinkových článků, nic jiného. Napadání sebe navzájem za jiný názor, urážení se za nekorektní označení jak nějaká pubertální kráva. TOHLE JE ROZPAD?

TomSmith: díky, alespoň někdo to pochopil
Uživatelský avatar
Bill Masen
Editor
Příspěvky: 3752
Registrován: 08.02.2015 16:49

Re: Úplně OT, že se jinam nehodí

Příspěvek od Bill Masen »

Hele devlope, urážíš ty, drak ti jen ukázal mezeru ve tvém myšlení. Elektroauto svůj smysl má. Pokud budeš jezdit na krátké vzdálenosti, vozit děti do školy, na kroužky, nakoupit a zároveň ho máš kde nabíjet a prachy na to si ho koupit, proč ne. Každý má právo si zvolit svoji cestu. Jestli drakovy to auto vyhovuje, proč ne. Průser je to prosazování a protěžování.Takže nekopej do uživatelů, ale do těch kdo to prosazujou jako jediný řešení.
Uživatelský avatar
Alstratt
Příspěvky: 1152
Registrován: 01.08.2015 16:34
Bydliště: US

Re: Úplně OT, že se jinam nehodí

Příspěvek od Alstratt »

Hloupy clanek z iDnes gratuluji ... to ze se vybila pri honicce? Zrovna ve Freemontu maji spis plnit v soucasne dobe policejni tesly jen hlidkovou praci tak na urcite tiche ukoly i kdyz se da plnit i pri honickach. Ale ze se vybila se stat muze, kdyz jedes ropakem a mas uz malo benzinu a zrovna zacne honicka a zlocnec ma plnou nadrz tak ti taky dojde benzin. El. auto v zime normalne funguje jezdim s nim uplne v klidu s vyhodama proti ropakum. Jen je pravda ze to chce mit garaz to je fakt. Ma vyhrivane baterie a vydrzi to nejakou dobu v zime venku ale z dlouhodobeho hlediska to neni nejlepsi pro ty baterie tak dlouhe skladovani venku.

Presne jak pise Bill pokud to nekomu vyhovuje tak at to ma, tez nemam nic proti lidem co maji ropaka. Tez mame k elektru ropaka, me spis vadi lidi co vnucujou ropaka lzive ze je lepsi nebo elektro. Oni kratsi dojezd nemaji s porovnanim tak vykonyma vozama jenze dodnes policie v usa nemela tak vykonne vozy. Ta policie to kupovala z vice duvodu. Ale jelikoz je dnes v mode plivat na elektro nekde tak jako vzdy na neco noveho tak se o tom normalne pise. Ale co napsat o tom jak nekomu dosel benzin? To ne to se uz nehodi to uz neni zajimave jelikoz se to stava casto a nikoho to uz nezajima. Nadavani ze to je jak na novinkach/idnesu apod ale sam dotycny presne tak pise jak kdyby to byl diskuter z novinek /idnesu. Zrovna do tech mest je ta elektrika nejvic idealni pro policii na tiche prace, kvuli vykonu/akceleraci a bezpecnosti oproti ropaku ktery to nesplnuje. Joto je tak kdyz nekdo do morku kosti o elektromobilite nevi vubec nic a bude se se zastavat ropaku za kazdou cenu i lzive a nejradsi takovy clovek by chtel kazdemu ropaka vnutit presne typicky priklad uzivatele novinek.cz apod.

Navic ten dojezd je na tak vykonne auto velky prave ze, je dobre si zjistit jak dlouhe byvaji honicky nebyva to vubec stovky kilomeru v nejakem meste apod. Nac se honit s retardem kdyz staci povolat posily zatarasit ho apod. Jen idiot by se honil tak dlouho s retardem a riskoval ohrozeni lidi venku ze ten retard nekoho za tu dobu srazi ci neco zpusobi. To radsi vykonne auto ktere ho dokaze zastavit o dost rychleji. Zrovna mely vybitou Teslu s kterou hlidkovaly to se muze stat stejne tak s ropakem. I ropaka nez nacerpas tak zlocinec je uz pryc. Doporucuji pouzivat mozek a zjistovat si veci nez se chovat jako typicky clen novinek.cz apod. Nadavani ze jedny chteji prosadit el. auto alepritom dotycny dela to samy ze by nejradsi zakazal zas el. auta. Kazdy at se sam rozhodne co chce, nebudu nikomu nadavat, dostavat se na tak nizkou uroven jen proto ze ma jine auto. Smat se Tesle a nadavat ostatnim a pak se divit ze se dotycnemu nekdo vysmiva tak to je neco ...
The more you sweat in training, the less you bleed in combat.
Uživatelský avatar
Lyster
VIP
Příspěvky: 4245
Registrován: 22.03.2014 23:01
Pohlaví: muž
Bydliště: Litoměřicko

Re: Úplně OT, že se jinam nehodí

Příspěvek od Lyster »

Pětiletý chlapec čelí nařčení ze sexuálních útoků, přitom je autista
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_vlc

Neuvěřitelný. :head
Uživatelský avatar
devlop
Příspěvky: 3748
Registrován: 22.09.2014 19:52
Pohlaví: muž

Re: Úplně OT, že se jinam nehodí

Příspěvek od devlop »

co na to říct no, USA, země pokrytců a bláznů, to samé Británie

dalo se to čekat, že využijí nějakou krávu, která bude chtít Johnsona zničit
https://www.novinky.cz/zahranicni/evrop ... i-40298250

"V neděli Johnsona navíc obvinila britská novinářka Charlotte Edwardesová, podle níž ji v roce 1999, tedy v době, kdy byl také žurnalistou, pod stolem sexuálně obtěžoval. Poté prý osahával i další ženu."
Uživatelský avatar
Lyster
VIP
Příspěvky: 4245
Registrován: 22.03.2014 23:01
Pohlaví: muž
Bydliště: Litoměřicko

Re: Úplně OT, že se jinam nehodí

Příspěvek od Lyster »

Konec Evropy: Diktátoři, demagogové a doba temna před námi
https://www.databazeknih.cz/knihy/konec ... ami-373623

Neznáte někdo tuto knihu?
Úvod:
Evropa bývala baštou liberálních, demokratických hodnot, ale v poslední době se musí potýkat s démony, které už dávno měla za pohřbené. Evropský poválečný konsensus znovu ohrožuje antisemitismus, populistický nacionalismus i územní agrese. Kirchick ve svých reportážích odkrývá hrozící tragédii: ukazuje nedomyšlenost brexitu a povrchnost jeho strůjců, zkoumá, jak migrace zhoršuje třenice mezi Evropany a existujícími muslimskými minoritami, zkoumá nárůst antisemitismu ve Francii a Německu, popisuje, jak imperiální ambice Ruska destabilizují země od Estonska po Ukrajinu. V době, kdy prezident Trump hrozí, že hodí za hlavu tradiční roli Ameriky jako zastánce liberálního světového uspořádání a garanta evropské bezpečnosti, se může stát, že Evropa bude těmto novým, nebývalým problémům muset čelit sama
mukl
Příspěvky: 1098
Registrován: 05.10.2016 19:19
Pohlaví: muž

Re: Úplně OT, že se jinam nehodí

Příspěvek od mukl »

Spíš jsem dnes zabrousil do dalekých Asijských vod :ugeek:
Na googlu na mne vykoukly obrázky ze Severní Koreje.Nikdo přesně neví, co se v této izolované zemi vlastně děje.
Podíval jsem se na pár fotek, a spletitý příběh se začal vybarvovat...

-"Tak jsem slyšela, že ten "Náš nejvyšší", je prej pořádnej kanec!"
ty jo.jpg
-"Soudruhu, můžu na slovíčko?"
-"Jsem jedno velké ucho zlato...."
-"No víte, my máme tady s holkama takový nápad...."
mas cas.jpg
-"Dobře, dobře dámy ....Tak dnes večer pod tou rozkvetlou třešní tady v zahradě...."
tak jo.jpg
(Po nějaké době...) :

Tatínku! Tatínku! Moc tě všichni máme rádi! Jsi náš nejlepší tatínek!
tatinku.jpg
"Ale Kime...Co ty slibované alimenty? Vždyť víš jak je teď vše drahé...Ach Kime....co si samy počneme?"
ale Kime.jpg
Naposledy upravil(a) mukl dne 08.10.2019 20:34, celkem upraveno 1 x.
mukl
Příspěvky: 1098
Registrován: 05.10.2016 19:19
Pohlaví: muž

Re: Úplně OT, že se jinam nehodí

Příspěvek od mukl »

"Jak říkám šéfe...Pokud někoho omrzel život a chce to sám ukončit, tohle je ten nejlepší nástroj!"
nintchdbpict000011394756.jpg
-"Pche...., byl to lump...stejný jako všichni!"
-"Já jsem ho milovala...."
-"Nechte toho holky, co už..."
NKT.jpg
Uživatelský avatar
DanBlack
Příspěvky: 1478
Registrován: 02.02.2012 23:19
Pohlaví: malé, zrzavé
Bydliště: Severní Čechy

Re: Úplně OT, že se jinam nehodí

Příspěvek od DanBlack »

:yes :chuckle
------------------------------------------------------------------
Štěstí neexistuje...jsou jen průsery co dobře dopadly.
Joe Azbest
Příspěvky: 918
Registrován: 11.02.2014 10:56

Re: Úplně OT, že se jinam nehodí

Příspěvek od Joe Azbest »

Příprava na apokalypsu. Vzniká operační systém po improvizované počítače

Lidstvo dokáže vymyslet spoustu způsobů, jak se vymýtit. Virgil Dupras počítá s tím, že k velkému kolapsu dojde. Připravuje proto základní operační systém pro hardware, o kterém si myslí, že bude nejdostupnější.

https://www.cnews.cz/collapse-os-imrpvozovane-pocitace/
JirkaK
Příspěvky: 411
Registrován: 23.12.2013 20:14
Pohlaví: muž
Bydliště: Jihomoravský kraj

Re: Úplně OT, že se jinam nehodí

Příspěvek od JirkaK »

Experiment se nepovedl. Most deset dní neuklízel za domem na Chanově. A výsledek?

https://echo24.cz/a/SyFAN/experiment-se ... -internetu

Aspoň vím kam jdou moje daně. Být to na mě, tak jim nedám žádné dávky dokud si tam neuklidí a hned by byl pořádek.
jednoduché řešení, které nic nestojí, tak proč to nejde. I prase je čistotnější.
Uživatelský avatar
Ray
Příspěvky: 714
Registrován: 04.02.2018 7:46

Re: Úplně OT, že se jinam nehodí

Příspěvek od Ray »

To už se jako může říkat, že ty domy "zničili"?! Já myslel, že se pořád ještě musí říkat "vybydleli".
"Je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém" - Jan Werich
mukl
Příspěvky: 1098
Registrován: 05.10.2016 19:19
Pohlaví: muž

Re: Úplně OT, že se jinam nehodí

Příspěvek od mukl »

Pche...ňákej "Chánov" :roll: ...nebo "sídliště Janov" v Litvínově? :moon
Parádní bylo "post-apo" sídliště v St.Louis, stát Missouri, USA. Komplex "Pruitt-Igoe" 8-)
Ikonická záležitost, smrt "modernismu" v přímém přenosu.... :tmi
Kdo neznáte, internet napoví... Zde malá ochutnávka:
V hlavní roli Afroameričané, paneláky - :x ...a na závěr trocha "dynamitu" :shock:

https://www.youtube.com/watch?v=rf2GrF3_BDM
zedik
Příspěvky: 987
Registrován: 29.03.2016 20:41
Pohlaví: muž

Re: Úplně OT, že se jinam nehodí

Příspěvek od zedik »

Nová umělá inteligence předpovídá smrt. A její tvůrci nevědí jak...Inteligence vycvičená na 1,77 milionu elektrokardiogramů slušně předpoví, kdo do roka a do dne zemře. A kdo nikoliv. Odhalí dokonce i problémy se srdcem u lidí, které lékaři považovali za zdravé.

Vcelku zaujalo,zajímavé na tom je,že umělá inteligence má větší úspěšnost diagnostiky než všechny současné používané metody,nicméně jak se k výsledkům dopracuje není jasné ani tvurcům.
zdroj : http://www.osel.cz/10877-nova-umela-int ... i-jak.html
mukl
Příspěvky: 1098
Registrován: 05.10.2016 19:19
Pohlaví: muž

Re: Úplně OT, že se jinam nehodí

Příspěvek od mukl »

Právě se objevila na internetu veselá zpráva že: "Miliardář Soros dostal ve Vídni vyznamenání za zásluhy"

https://www.novinky.cz/zahranicni/clane ... &source=hp

Dost tam zmiňují přínos jeho "Středoevropské university"....Sakra :shake Rupert von Kratzmar - profesor Faustovy univerzity ve Wienschnitzelbergu...kde jsem to už jen viděl :?
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5343
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: Úplně OT, že se jinam nehodí

Příspěvek od Rafael »

Hezké je, že Slavnostního aktu se kromě vídeňských politiků apod. zúčastnil i "český kníže", bývalý šéf české diplomacie Karel Schwarzenberg.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Odpovědět