BLACKOUT! - tak a teď nejde proud.

Technika, taktika, ale i vybavení domu a bytu.
Odpovědět
Hohepa
VIP
Příspěvky: 3469
Registrován: 22.07.2013 22:16
Bydliště: Praha

Re: BLACKOUT! - tak a teď nejde proud.

Příspěvek od Hohepa »

když to je vychcaná potvora teď a před utužováním , tak to bude vychcaná potvora i po utužování.
Věř mi tyto jedince si nezavážeš, oni neznají co to je čest nebo závazek. Ty se jako první probudíš s podříznutým hrdlem.

S5 k tématu (a k rabování) vono bez elektriky nejde platit kartama , kupodivu. Dnes již malá část populace nosí hotovost a navíc i ty pokladny jedou na elektřinu , takže při Blackoutu si nikdo nic nekoupí a personál obchody pozavírá a je reálna šance že v nich to zboží zůstane. Sám jsem zažil v Bile v Lovosicích že po pětiminutovém výpadku personál vyzýval nakupující k opuštění prodejny, že se zavírá a ať košíky nechají jak jsou.
A to byla sobota kolem poledne, letní prázdniny.....
viktor
Příspěvky: 3326
Registrován: 14.03.2012 12:09

Re: BLACKOUT! - tak a teď nejde proud.

Příspěvek od viktor »

:D problém je jinde, kolik si myslis ze mas kamaradu, ? myslim kamaradu, ne znamejch...
s kolik asi prozil něco a to ´třeba opakovane ze te fakt nenechali ve stychu ?
dnesni civilizace nenabizi mnoho situaci kde si to muzes zkusit ..
pokud něco jako blackaut nastane a bude delší nez tyden tak se proti tobe otoci prakticky všichni....pokud budes mit něco co lze vyuzit a pouzit..v dnesni době neco jako empatie a pomoc v nouzi se fakt nenosi a preje invidualizmu.. bude chvilku trvat nez se lide nauci ze je lepe byt spolu nez proti sobe a nez se to nauci a zeny se to podle me nenauci nikdy, protože neznaji co je kamaradstvi tak potece hodne krve.. na to aby se z lidi staly zvířata bude stacit par dni ci tydnu...
pak se ti co to preziji snad lepe domluvi...
viktor
„Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti.“
Sigmund Freud
Joe Azbest
Příspěvky: 918
Registrován: 11.02.2014 10:56

Re: BLACKOUT! - tak a teď nejde proud.

Příspěvek od Joe Azbest »

Pěkný rozhovor s Neffem o blackoutu a jeho románu Tma.
https://svobodny-svet.cz/9420/blackout- ... nosti.html
Uživatelský avatar
bivoj
VIP
Příspěvky: 4361
Registrován: 03.09.2012 19:54
Pohlaví: muž
Bydliště: Tertium corpus de Solari system

Re: BLACKOUT! - tak a teď nejde proud.

Příspěvek od bivoj »

Hehe, je tam zmíněn i rozpad.cz... :D (25:25)
Naposledy upravil(a) bivoj dne 16.01.2020 10:53, celkem upraveno 1 x.
Sic semper tyrannis.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
Uživatelský avatar
Bill Masen
Editor
Příspěvky: 3752
Registrován: 08.02.2015 16:49

Re: BLACKOUT! - tak a teď nejde proud.

Příspěvek od Bill Masen »

Nejen zmíněn, přímo citován příspěvek. Očividně paní Kociánová studovala.
Maximus
VIP
Příspěvky: 6526
Registrován: 12.01.2011 19:24
Bydliště: ČSR

Re: BLACKOUT! - tak a teď nejde proud.

Příspěvek od Maximus »

Základem je nikomu, v koho nemáte absolutní důvěru, ani v klidných dobách neprozrazovat, že máte nějaké relevantní zásoby čehokoliv (potravin, léků, PHM, topiva,...), tedy snad kromě zásob střeliva :devil.

To platí samozřejmě i pro rodinné příslušníky, kteří nežijí s vámi v domácnosti.

Musite to být vy sami, kdo bude rozhodovat, s kým se podělíte či zásoby za něco směníte.

V případě kolapsu je důležité rychle a pokud možno nenápadně stáhnout zásoby ze sklepa do bytu, kde jej máte pod kontrolou.

V rámci utajení svých zásob bych se účastnil aspoň části rabovacích výprav (zameřil bych se na zásoby které třeba nedržím v dostatečném počtu - léky, voda, zelenina, ovoce, mouka, pečívo), ale zbytečně bych se nevystavoval nadměrnému riziku. Samozřejmě pokud by někdo zůstal chránit moje nakřečkované zásoby.

To platí pro činžáky či bytovky, u rodinných domů bych raději zůstal v domě, jen bych relativní dostatek zásob snažil maskovat (také bych omezil rozumně energetický příjem, jednak aby se organizmus nastavil na režim "nedostatek" a jednak abych také trochu zhubnul) a před sousedy skuhral stejně jako ostatní.

Dobře zateplený dům či byt je veliká výhra, protože i v relativně velkých mrazech dokážete i malými tepelnými zdroji (pozor na spotřebování kyslíku či nahromadění oxidů uhlíku) udržet dostatečnou teplotu, aby jste si zachovali relativní tepelný komfort - pod peřinami či v třísezóním spacáku (počítám, že má každý rozpadlík doma).
"Bez zájmu [občanů] o stát republika se stává de facto státem aristokratickým, byrokratickým, státem menšiny - forma sama nerozhoduje o podstatě státu.“ T.G.M.
sigurd
Příspěvky: 393
Registrován: 04.11.2014 21:31
Pohlaví: muž

Re: BLACKOUT! - tak a teď nejde proud.

Příspěvek od sigurd »

Maximus-perfektne si to zhrnul,úplne s Tebou súhlasím.Ja by som ale neprezradil ani zbroják,ani zásoby streliva...
Ja zbroják nemám(ani nechcem)-mám len Déčkové a historické zbrane,ale mám prehľad,kto v okolí má zbroják,
a viem,kde by sa v prípade veľkého prúseru dalo solídne vyzbrojiť.
Maximálna efektivita, a vždy trvale udržateľný rozvoj.
Uživatelský avatar
Alstratt
Příspěvky: 1152
Registrován: 01.08.2015 16:34
Bydliště: US

Re: BLACKOUT! - tak a teď nejde proud.

Příspěvek od Alstratt »

Ja zastavam to ze neni potreba vse vyzrazovat. I kdyz na forum temer kazdy neco vyzrazuje. Kdyz uz i tak zacne nekdo vyzrazovat neco vic tak se spis od takoveho mista budu drzet dal. Bud bude naivni, blazen, muze ale i nemusi to uz mit nebo muze mit uz uplne neco jineho. Muze to byt dost pravdepodobne past. Tim ze to bude navic vedet vice lidi hrozi ze se na tom miste sejde vice rabujicich a pozabiji se navzajem (pokud se nepozabiji nekde pri ceste k tomu mistu). Pokud to on prezije tak ziska to s cim jiny prisly jako zbrane, strelivo, ifak-y apod. Pokud nema co ztratit tak se prave spis uchyli k tem pastem apod. Ti schopnejsi/zajistenejsi se takovym mistum spis budou vyhybat jelikoz vi ze to je podezrele a nebezpecne. Ti co to risknou muze/nemusi byt to posledni co udelaji ale to spis budou ti co uz nemaji co ztratit a ti co nemaji co ztratit jsou uz vetsinou oslabeni kdyz se uchylkuji k takovym cinum. Ti co prijdou pozde zas hrozi ze tam uz nic nebude a mohou tam na ne cekat akorat nove pasti. Staci ze ty co to prozrazene misto vyrabovaly (pokud ho vyrabovaly) tam nachystaji nove pasti a nalakaji na tak zname misto v okoli nekoho a ziskaji z nej pak to s cim prisel. Ja osobne se rozhodne takovym mistum hodlam vyhybat obloukem a nikoho nenapadat pokud to bude mozne. Jak se rika lepsi je se nebezpeci vyhybat a zbytecne neriskovat kdyz to neni nutne. Vytvorit pasti je jednoduche a jelikoz vy tim ze pasti vytvorite pritom jste uz se zasobama jinde nebo je uz nemate tak jsou ty pasti vaznou hrozbou pro prichozi spis. Clovek v dome co s takovyma prichozima pocita ma dostatek casu nejake/vsechny prichozi pozabijet. Jelikoz prozradil dotycny treba co ma a kde to ma tak mnohdy nema co ztratit tak udela i kde co proto aby vas chytildo pasti a klidne zariskuje aby vas zabil. Kdyz uz zkusite tedy jine misto o kterym nevite kdo nebo co tam je tak zas nevite jestli i to neni past jestli to dotycny tez nekde jinde nevyzradil. Navic riskovani ze si pro vas nekdo z pomsty prijde a napadne zase vas a vasi rodinu. Nikdy nevite jestli vas nekdo/neco vidi/nezjisti i kdyz si myslite ze ne. Takze zbytecne neriskujte, zivot mate jen jeden.
The more you sweat in training, the less you bleed in combat.
Uživatelský avatar
Ray
Příspěvky: 714
Registrován: 04.02.2018 7:46

Re: BLACKOUT! - tak a teď nejde proud.

Příspěvek od Ray »

Sigurde, jak si to jako představuješ? ....pokud to vztáhnu na sebe, tak v tak náhlém a rychle nastupujícím PA, jaké Blackout dokáže způsobit (tzn. nikdo zbraně zabavit nestihne), bych určitě chodil pro návštěvy ke dveřím minimálně s krátkou bouchačkou v ruce (jo, tak jak to vidíš občas ve filmech). Na to vlastně ani člověk nemusí být prepper a číst rozpad. Prostě stačí koukat na zhoršující se situaci kolem a pokud máš kvér, tak ti to pud sebezáchovy sepne sám ;)
Než bys stačil tasit perkus, nebo cokoliv co máš, tak bys měl v hrudi minimálně dvě díry a doma náhle vdovu a sirotky, kteří by tě pak třeba přišli hledat a já bych si následně spolu s nimi bezpečně došel pro to, co máš nasyslené doma....A to já jsem zrovna ještě ten slušný rozpadlík co by je nechal žít, jelikož za hloupou bláhovost svého otce děti nemůžou a ani ženu bych ti neznásilnil, protože mám svoji :twisted: ...
...Ale ono není nutně třeba střelné zbraně, kdyby je nakonec někdy v budoucnu zabavili a člověk nic jiného nesehnal. Stačila by i jen lovecká kuše a hlavně to, že na lidi jako jsi ty bych podvědomě čekal a byl připravený! Toho půl metru karbonu by ti na těch pár metrů ten den zku*vilo úplně stejně jako střela z pistole ;)

Proto se při této své dobrodružné úvaze nejdřív pořádně zamysli...promyslel sis skutečně a dostatečně důkladně, co všechno chceš riskovat?! Nebude bezpečnější si ten zbroják přeci jen udělat a celkově myslet spíš jen na obranu, místo riskantních výprav? ;)
"Je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém" - Jan Werich
Královák
Příspěvky: 407
Registrován: 07.07.2017 12:39

Re: BLACKOUT! - tak a teď nejde proud.

Příspěvek od Královák »

To Ray - souhlasím - letos jsem zažil situaci, která mně to připomíná. Můj nový obsoused, po té co si postavil nízký baráček vytápěný elektrikou, bez sklepa a kolem baráku zasel anglický trávník se mě ptal, proč pořád na té zahradě sázím ovocné stromy a rozšiřuji záhony, když zelenina a ovoce jsou tak levné zvlášť v sezone. Po mojí odpovědi, že si myslím, že to tak nebude navěky a já chci být připravený, mně se smíchem řekl, že aspoň ví, kam má pak jít se napakovat. Už se nesmál, když jsem kontroval, jestli ví, jak se blbě žije sirotkům a vdovám.
colek
VIP
Příspěvky: 686
Registrován: 18.02.2011 18:36
Pohlaví: muž
Bydliště: Vysočina

Re: BLACKOUT! - tak a teď nejde proud.

Příspěvek od colek »

No,za sebe si myslím,že bude výhoda mít pověst člověka,se kterým se nevyplatí mít problém.
Uživatelský avatar
dracekvo
VIP
Příspěvky: 3607
Registrován: 06.02.2012 18:05

Re: BLACKOUT! - tak a teď nejde proud.

Příspěvek od dracekvo »

Jen to nesmí přehnat. Vzhledem k událostem poslední doby by pak mohlo dojít udání, že je člověk nejakej divnej a má doma zbraně.
Matěj
Příspěvky: 1784
Registrován: 28.08.2016 11:52

Re: BLACKOUT! - tak a teď nejde proud.

Příspěvek od Matěj »

Mě taková reakce s vdovou a sirotky přijde ne zrovna moc šťastná. Odstup od "cizích" si drzet a být nenápadný. :) Trošku paranoe taky nemusí být na škodu, samozřejmě s mírou. :D
Královák
Příspěvky: 407
Registrován: 07.07.2017 12:39

Re: BLACKOUT! - tak a teď nejde proud.

Příspěvek od Královák »

No ono to tady tak nevyzní - on se smál, když mně oznamoval, jak bude u mě krást, a já jsem mu s úsměvem taky odpověděl. O tom, že bych použil zbraň nepadlo ani slovo. Zdravíme se dál. Řekl bych skoro, že je o něco slušnější. Přístup, že si mám nechat kálet na hlavu od kdekoho jsem po 40 opustil. A přiznám se že lidé, kteří si plánují řešit svoji budoucí blbou situaci, tím že půjdou krást k někomu, kdo si to vydřel, mě prostě s...ou a neměl, nemám a mít nebudu s nimi žádné slitování.
Uživatelský avatar
Ray
Příspěvky: 714
Registrován: 04.02.2018 7:46

Re: BLACKOUT! - tak a teď nejde proud.

Příspěvek od Ray »

Otázka je, jak moc vážně to soused myslel. Nicméně, to je nakonec jedno. I kdyby byl učiněný dobrák a poctivec, tak z něj hlad stejně tu svini dřív nebo později udělá :)
Jinak tyhle řeči obecně akorát dokazují, jak dementně a prvoplánově lidi vesměs uvažují a proč je v současnosti potřeba být dvojnásobně ready. Tvůj soused má, bez ohledu na barák, stále k dispozici, z hlediska živin "nevyždímanou", zatravněnou plochu, ale první co ho napadne není pěstování vlastními silami, nebo dotaz na poskytnutí osiva, nýbrž obohacení na něčí úkor. Žádná dlouhodobá udržitelnost, ne, prostě jen všechno postupně sežrat a pak zdechnout hlady, nebo zase krást. Kobylky...
"Je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém" - Jan Werich
Uživatelský avatar
devlop
Příspěvky: 3748
Registrován: 22.09.2014 19:52
Pohlaví: muž

Re: BLACKOUT! - tak a teď nejde proud.

Příspěvek od devlop »

celé je to o tom, že díky naprostému blahobytu lidé neskutečně zlenivěli. Vše se dá koupit, každou službu si můžeš zaplatit, tak proč by vynakládal vlastí fyzickou sílu a čas na něco, co si může kdykoli zajet koupit autem do Tesca kde je otevřeno 24h. Došlo to už tak daleko, že někteří chlapi ani nejsou schopni vyměnit píchlé kolo - přece si platí asistenční službu, tak proč si umazávat ruce. Kapající kohoutek = instalatér, prasklá žárovka v autě = návěštěva autorizovaného servisu (k tomu tě dokonce nutí, pokud máš auto na lízačku), vařit si doma jídlo? proč, objednám i s dovozem přes web DameJidlo atd. atd.

Lidé prostě nechtějí dělat něco, co je stojí čas a námahu, nejsou na to zvyklí, když se to dá za pár kaček koupit, kdekoliv. Právě díky tomu hloupnou, nemají znalosti ničeho. A věří v to, že to takto bude fungovat vždy, i za rozpadu - co nemám, ukradnu tomu co má, beztrestně. Vůbec nepočítají s tím, že u toho, pokud narazí na toho (ne)správného, pravděpodobně přijdou o život a to jen kvůli své neschopnosti a lenosti. Ale to je prostě úděl onoho "restartu", příroda se zbaví neschopných...
colek
VIP
Příspěvky: 686
Registrován: 18.02.2011 18:36
Pohlaví: muž
Bydliště: Vysočina

Re: BLACKOUT! - tak a teď nejde proud.

Příspěvek od colek »

Nechci se rouhat,ale asi to potřebujem. :head
Uživatelský avatar
Bill Masen
Editor
Příspěvky: 3752
Registrován: 08.02.2015 16:49

Re: BLACKOUT! - tak a teď nejde proud.

Příspěvek od Bill Masen »

Jako první vymřou ti slabí, jako druzí ti slitovní.
sigurd
Příspěvky: 393
Registrován: 04.11.2014 21:31
Pohlaví: muž

Re: BLACKOUT! - tak a teď nejde proud.

Příspěvek od sigurd »

Vzhľadom na negatívne reakcie na môj posledný príspevok,ho pre nepochopenie upresňujem:-o vlastníkoch ZP a zbraní
v okolí mám prehľad len kvôli evidencii,prípadnej spolupráci,alebo aj možnosti môjho ohrozenia-v žiadnom prípade nie ako zdroj zbraní pre PA(o nejaké otlčené glocky,prípadne vykastrované SA 58 s pár stovkami nábojov nemám záujem :) ).To,že sa viem v prípade PA slušne dozbrojiť,nebudem z pochopiteľných dôvodov bližšie špecifikovať...
A ešte upresnenie pojmu historický-zahŕňa to obdobie od praveku,až po odchod sovietskych vojsk z ČSR ;)
Maximálna efektivita, a vždy trvale udržateľný rozvoj.
Uživatelský avatar
gravedigger
Příspěvky: 449
Registrován: 22.01.2011 20:40

Re: BLACKOUT! - tak a teď nejde proud.

Příspěvek od gravedigger »

to máš napsat hned, že jsi s rusákama vyšmelil erpégéčko a že tě nějaký trapný glocky a padesátosmy neberou :D :D

tihle tajemníci a naznačovači :lol: :lol:

Máme doma raketu a rodinnej tank (Kabát)
Odpovědět