Koronavirus v ČR

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět

Mám nebo měl jsem potvrzený Covid

Ano
96
39%
Ne
151
61%
 
Celkem hlasů: 247
neilz
Příspěvky: 144
Registrován: 02.03.2016 12:24
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od neilz »

hale me je to vpodstate jedno co si kupujete, jen rikam ze hrat si na rozpadlika ve chvili kdy hori u zadku a byt pripraveny porad je sakra rozdil a to vy nechapete
Zatvrzelej ANTIVAXAK :devil
lachim16
Příspěvky: 10
Registrován: 12.03.2020 15:11
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od lachim16 »

Tak mi to nedalo a taky jsem se konečně zaregistroval. :hi Sleduji to tak průběžně od začátku a rozmlouvání, že to není jen chřipka atp. jsem si vytrpěl od začátku dost. Do rodičů to hustím skoro každý den a už začínají dostávat konečně rozum :roll: Krom bráchy nikdo z okolí zásoby nemá a nijak to neřeší. Ze začátku všichni je to jen chřipka a teď už jen komentáře, že to nějak dopadne. Pomalu ty v mém okolí už taky nějak zpracuju :yes

Jinak bydlím ve východní části Moravy ve městě o cca 25k lidech. Dnes jsem poprvé nasadil Respilon šátek a vydal se směr pošta. Reakce spís neutrální, lidé jen hleděli, nebo úplně ignorovali. Na poště s tím nikdo problém neměl a dokonce někteří důchodci měli alespoň jednorázové rukavice, když už ty roušky ani respirátory nejsou. Pošťačky u nás mají alespoň dezinfekční gely. Pobavil mě malý kluk v autě, který mi s nasazenou rouškou / respirátorem zamával z auta :lol:

Mamka včera jak je odemě už naočkovaná, vyštípala s kolegyněmi ženskou z práce, která se vrátila s příznaky z Rakouska a šla hned další den do práce. Šéfka jim tam povídala něco o panice atp., ale nic jiného, než ji poslat domů jí nezbylo :chuckle
sigurd
Příspěvky: 379
Registrován: 04.11.2014 21:31
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od sigurd »

Skrátka,ak to prežijeme(dúfajme),tak pribudne rozpadlíkov,a aj starí rozpadlíci budú múdrejší...
Maximálna efektivita, a vždy trvale udržateľný rozvoj.
Uživatelský avatar
Dweit
Příspěvky: 5
Registrován: 12.03.2020 11:22
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Dweit »

Podělím se s Vámi o první poznatky z mé cesty v R-shieldu od Respilon do jednoho z větších obchodních center v mém městě. Šel jsem odesílat balík do zásilkovny (R-shield pro osobu blízkou, která dělá na dálniční pumpě a je v blízkém kontaktu se spoustou cizinců a pendlerů - mimochodem pracují s jídlem a penězi, jsou to asi 3 dny kdy jim došla poslední dezinfekce - management zaspal. A není to žádná malá pumpa, je to ta s mušlí ve znaku) a poté jsem šel vyzvednout zinek v lékárně.

Při cestě do obchoďáku jsem se protloukal davem který vycházel ven. Sledoval jsem, že mě obcházejí větším obloukem než obvykle a mají v očích strach, to bylo asi 40 procent lidí. 50 procent si mě prakticky nevšimlo a 10 procent vypadalo mírně "pohrdavě". Byl jsem jediný, kdo respirátor měl, ani lékárníci takto vybavení nebyli. V lékarně byla šílená fronta, lidé okolo mě si taky drželi odstup a se strachem mi koukali do očí. KDyž jsem se dostal na řadu, lékárník byl trochu v rozpacích a taky byl rád, že se mě rychle zbavil.

Co se týče davů, tak byly obchody přeplněné stejně jako lékárna.
martuti
Příspěvky: 53
Registrován: 12.02.2020 19:25
Pohlaví: žena

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od martuti »

Dweit: doufám, že k tomu zinku bereš i měď. Omlouvám se, pokud je to pro Tebe nadbytečná informace, ale někdo to třeba neví a rád se přiučí.
Uživatelský avatar
Respirateur
Příspěvky: 142
Registrován: 31.01.2020 10:11

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Respirateur »

počkej, není to jen reakce na výprodej strateg. zásob kovů?
Měď jako stopový prvek? Dobrá, ale to se prodává? Mám nějaký měděný dráty. Olizovat?
„Člověk, na nějž nadávají blbci, je hoden důvěry.“
Jean Paul Sartre
jeniceek
Příspěvky: 40
Registrován: 02.01.2015 19:55
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od jeniceek »

Lidi začali úplně šílet. Všechny hypermarkety v Ostravě narvané víc než před vánoci. Podle agentury JPP se paleta Sava v Makru rozprodala za 15 minut, nestihli to ani vybalit.
veve
Příspěvky: 121
Registrován: 27.02.2020 20:22

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od veve »

Nedivím se lidem, kteří vidí někoho v šátku, roušce nebo i klidně improvizovaných OOP.
Berte to z druhé strany, člověk vidí jen tu roušku, neví jestli jste zdraví a chráníte se preventivně, nebo jestli jste v karanténě a vyrazili jste na nákup.

Doporučuji zavést nějaký systém označení, klidně si pověste na krk papír v obalu a dostatečně velkým písmem napište "nejsem nemocný, jen se chráním", zelený šátek na paži, nebo náleku na čelo (přeháním) a podobně. :F
TomSmith
Příspěvky: 1273
Registrován: 17.02.2015 14:33
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od TomSmith »

Lékařka, o které lhal Vojtěch: Budu první oběť. Naštvala jsem stát, teď po mně šlapou
Interview Smetany s lekářkou. Pozitivní info je že paní doktorka ten test sama dle informací WHO vymyslela takže teoreticky nejsme závislí na nějakých testovacích sadách z ciziny.
Uživatelský avatar
Jim Corbett
Příspěvky: 159
Registrován: 19.02.2016 8:21
Pohlaví: malé, zrzavé

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Jim Corbett »

Na konci rozhovoru s lekarkou je poselstvi pro Bivoje a dalsi podobne strazce hranice (byvaly pohranicnik?)karantenisty a dalsi podobne sirice strachu a zmatku mezi lidmi. Poslechnete si to do konce. Prave jsem se vratil z Nemecka a tam se lide i vlada chova ponekud rozumneji. Nazor citovane lekarky zastava mnoho dalsich, kteri se boji verejne prezentovat. Predpokladam, ze tento koment bude opet smazan aby nenarusoval jednotny beeekot na zdejsim serveru.
Ortvar
Příspěvky: 288
Registrován: 03.01.2017 18:10
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Ortvar »

To Jim Corbett

Pane chytrý, přihlaste se na kteroukoli ambulanci akutního kontaktu kterékoli nemocnice. Jistě vás vezmou, i jako sanitáře. A za dva dny mi povídejte vaše bajky. Když vynechám sprostá slova nemám už co říct.
Warriors are not the ones who always win but the ones that always fight.
martin951
Příspěvky: 81
Registrován: 09.12.2019 8:11
Pohlaví: malé, zrzavé

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od martin951 »

Že na toho Tro(t)lla ještě reagujete....
“Let your plans be dark and impenetrable as night, and when you move, fall like a thunderbolt.” Sun Tzu
Uživatelský avatar
bivoj
VIP
Příspěvky: 4354
Registrován: 03.09.2012 19:54
Pohlaví: muž
Bydliště: Tertium corpus de Solari system

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od bivoj »

Jim Corbett píše: 12.03.2020 18:29 ...Prave jsem se vratil z Nemecka a tam se lide i vlada chova ponekud rozumneji...
Hmm, rozumněji... a určitě proto mají v německu více jak 3x větší počet nakažených v poměru na 1mio obyvatel než my, že... (29 vs 9). Pokud by se drakonické karanténní opatření (tvrdší než jsou teď - ty ještě stále nejsou dostatečné) zavedly už na konci ledna, měli bychom naprosto zanedbatelný počet výskytů. Ale to by salámisti a jetojenchřipkaři řvali jak paviáni a byla by z toho možná i revoluce. I teď je vidět, jak někteří "Ynteligenti" vyvádí, jak je to celé nesmysl a jak jim moc moc vadí, že nebudou moci sledovat jak někdo na ledě šťouchá klackem do kusu gumy či do ní kope na trávě atp...

Tvrdé karantény proti pandemiím fungují. To je historický a spoustakrát ověřený fakt.
Sic semper tyrannis.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
Uživatelský avatar
devlop
Příspěvky: 3748
Registrován: 22.09.2014 19:52
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od devlop »

pro všechna #jetojenchripka paka v čele s vedoucím Jim Corbett:

"Pitvy obětí nemoci Covid-19 ukázaly, že nový koronavirus jim způsobil vážná poškození plic, především plicní fibrózu, ale také nekrózu srdeční svaloviny a zmenšení sleziny. Podle jednoho lékaře je dopad podobný, jako by pacient trpěl SARS i AIDS najednou, protože působí i na imunitní systém. Vyvolává jeho přehnanou reakci, jak to dělal virus španělské chřipky." řekl listu Global Times na konci minulého týdne Pcheng Č´jong, ředitel intenzivní péče Čungnanské univerzitní nemocnice v nejvíce postiženém Wu-chanu.

"Po týdnu od nákazy se podle serveru IFLscience dostane nemoc do třetí fáze, kdy z mírného nachlazení a lehkého zápalu plic přejde do vážného, který přechází až v selhání dýchacího systému. Krátce po nákaze se aktivuje imunitní systém, u některých případů ale dojde k tzv. cytokinové bouři, kdy imunitní systém reaguje na nákazu přehnaně, což dále zhoršuje stav nakaženého."

viz případy poměrně mladých lidí ve vážném stavu v IT
Ortvar
Příspěvky: 288
Registrován: 03.01.2017 18:10
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Ortvar »

Jako zdravotník na to reagovat musím. Jo jsou mezi námi zbabělci co si vzali PN již před týdnem. Ale jsou sestry které slouží pohotovosti i s malými dětmi a rizikem nákazy celých rodin i s prarodiči. Snažíme se dělat maximum při naprostém nedostatku ochranných pomůcek. Budeme léčit dokud nezdechnem. Sám řeším jestli jít zítra do ambulance. Půjdu. Je to moje povinnost. A Jim Corbett mi může políbit řiť. Pokud nepůjde se mnou.
Warriors are not the ones who always win but the ones that always fight.
Uživatelský avatar
Jim Corbett
Příspěvky: 159
Registrován: 19.02.2016 8:21
Pohlaví: malé, zrzavé

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Jim Corbett »

Nechci zde presvedcovat presvedcene, bojovat proti vasi vire. Jen by mne zajimalo proc primo nekomentujete slova citovane lekarky, kterou se vlada pokusila zlikvidovat. Me muzete nadavat dle libosti. :D
viktor
Příspěvky: 3326
Registrován: 14.03.2012 12:09

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od viktor »

Jime, taky se behal se samopalem po statni hranici :-) nestydim se za to sani na to nejsem hrdej, proste jsem tam byl, protože jsem tam narukoval, nevybral jsem si to, byl jsem tam pridelen. Bylo to pro me zkamani, protože jsem mel jit jinam, i branecak, co asi nevis co bylo, jsem mel uz specializovanej a ne na PS. Je uplne jedno co kdo říká, daleko dulezitejsi je co se deje. O tom co se deje ci spise delo mame peknej prehled diky napr Proforme. Rozpad je asi ńejlepsi soubor dat k dnesnim událostem v cj.
Nemci jdou na porážku, muzes si o tom myslet co chces :-) Jdou jako ovce a nic jiného se neda ani cekat. Podotykam ze v soucasne době. Protože jak vime v minulem stoleti dostali přes drzku rovnou 2x a vždy se z toho vyblizali. Vire se muze smat jen idiot. Je jedno kolik ma titulu, I mezi otitulovanejma se nejdou pekni idioti :-) Není jich sice asi tolik ale o to vice vycnivaji z rady. Vir ma dve strany, jednak tu zdravotni a potom tu ekonomickou. Když budes mit kliku a lizne te pouze "rymicka" nebo taky ne, ekomonicke dusledky viru pocitime všichni. Pro nekoho to bude zkaza pro nekoho sance k restartu. Ale dopady to bude mit a jiz velke ma.
Osobne bych te nemazal z toho to fora. Byla by to skoda. Kazde forum potřebuje protivahu.
viktor
„Strach ze zbraní je znakem sexuální a emocionální nedospělosti.“
Sigmund Freud
Ortvar
Příspěvky: 288
Registrován: 03.01.2017 18:10
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Ortvar »

Lékařka si mastí svoje ego, že je na výsluní mediální slávy. A hlavně jí VLÁDA rozuměj BABIŠ ublížil. Za týden se bude citovat jako Papež. Viz.

https://youtu.be/qm_v_w6DLbY
Warriors are not the ones who always win but the ones that always fight.
Uživatelský avatar
Jim Corbett
Příspěvky: 159
Registrován: 19.02.2016 8:21
Pohlaví: malé, zrzavé

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Jim Corbett »

No, nakonec je mi Viktorem podsouvano, ze smeji vire. Ne, opravdu s vami nejsem za jedno. Ekonomicke dopady jsou vyvolany prave temi soubory opatreni, ktera nekteri kritizuji a vlada stupnuje. Ano, bude to zkouska kazdeho z nas. Prave proto se radeji jako katolik obracim k panu Bohu, nez k nasim vladarum. Jaky prakticky vyznam ma omezena otviraci doba v hospodach do 20.00?
Uživatelský avatar
Fabulous
Administrátor
Příspěvky: 8783
Registrován: 17.09.2011 21:33
Pohlaví: nevím, skryto ve špeku
Bydliště: Praha a okolí
Kontaktovat uživatele:

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Fabulous »

Konec flame, jinak ban. Komukoliv!
Odpovědět