Koronavirus v ČR

...aneb akademická debata o příčinách a důsledcích rozpadů společností.
Odpovědět

Mám nebo měl jsem potvrzený Covid

Ano
96
39%
Ne
151
61%
 
Celkem hlasů: 247
veve
Příspěvky: 121
Registrován: 27.02.2020 20:22

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od veve »

Předpokládám, že omezená otevírací doba má význam v přípravě společnosti na úplné zavření restaurací za pár dní. Protože zároveň dává důvod k dalším opatřením, kdy bude možné říct - jak to už ixkrát bylo a bohužel popravdě - nedbáte doporučení, sdružujete se, chodíte ven, nezbývá nic jiného než zpřísnit.

- teď vidím flame upozornění, určitě to nemyslím tak, jde mi čistě o vývoj situace
Naposledy upravil(a) veve dne 12.03.2020 19:28, celkem upraveno 1 x.
axiom
Příspěvky: 67
Registrován: 21.12.2013 22:18
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od axiom »

To Jim: Dává to hospodským aspoň minimální teoretickou šanci ekonomicky přežít. Navíc čím blíže k půlnoci, tím více se hosté rozjaří a mají slony k "bratření" - přestávají dbát na bezpečný odstup.Samozřejmě je pravda, že všechna přijímaná opatření mají nutně negativní ekonomické dopady. Pokud ale znáte nějaký stát, který to zvládá BEZ jakýchkoliv omezení a tedy dle Vás bez ekonomických dopadů, sem s ním, moc rád budu sledovat jejich cestu ke slávě.
Budoucnost má jenom národ, kde muži sází stromy i když ví, že v jejich stínu nebudou sami odpočívat.
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5343
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Rafael »

Já se nechci s nikým hádat, žádné flame vyvolávat, ale situace je jaká je...
*
No, já nevím, já tam, v Germanistánu, nebyl a rozhodně bych tam teď nejezdil. Mám nějaký pud sebezáchovy a nechtěl bych se stát virotrusem a ohrožovat po návratu své okolí.
(Pokud tam někdo musí pracovat, tak asi časem možná RIP. A i jim blízkým...).
*
Co jsem tak v poslední době četl, virus pro ně není žádný větší problém. Nějak zvlášť ho neřeší.
Viz. Merkelová a její poslední tlachy....
Anebo starší - Wir schaffen das!
(Trochu mi to připomíná i nějaké podobné u nás. Nesmíme je moc hubit, bojovat proti nim a vydávat nějaká zvláštní opatření - hraboši, kůrovec apod...).

Ale řeší teď raději nějaké jejich silové složky AfD, to je asi jejich priorita, odhalovat pravicové extrémisty apod.
To je daleko nebozpečnější pro ty šílence než nějaký koronavir.
Ten se přece dá nějak vysedět.
*
*
Velmi nerad bych se pouštěl do nějakých konspiračních teorii, jsem k nim velmi obezřetný, ale pravdou je, že by mě velmi zajímalo odkud se koronavirus v té Itálii vzal. Kdo ho tam dotáhl?
A jedna z těch teorií je taková jaká je....
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Uživatelský avatar
Maric
Příspěvky: 1121
Registrován: 16.10.2018 23:26
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Maric »

Myslím, že primárně jde o to, aby jistý komfort jídla v restauraci měl i pracující lid (Polední menu, jídlo po práci pro ty, co nemají čas vařit). S tím koresponduje úplné zavření restaurací v OC, protože tam na meníčka běžně lidé nechodí. Stejný důvod je i neomezení vnitrostátní veřejné dopravy. Je zřejmé, že stát chce udržet ekonomiku v chodu s co nejmenšími omezeními, dokud to jen půjde. Zatím se omezuje jen zábava. Práce bude na řadě až půjde z tlustých do tenkých. To znamená nejspíše příští týden.

Rafael: Někde se objevil článek, že ho Italský pacient nula dotáhl z Německa.
Uživatelský avatar
Kechli8a5
Příspěvky: 174
Registrován: 28.01.2020 0:29
Pohlaví: žena

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Kechli8a5 »

koronavirus napada nervovou soustavu, muze napadat mozek a u nekoho zpusobit encefalitidu
koronavirus zustava v tele "vyleceneho" pacienta a je mozne se jim nakazit, u nekoho to muze byt i 6 tydnu "po vyleceni"
https://www.thailandmedical.news/news/b ... cephalitis
virus nam mutuje, a bude mutovat, zatim nejvic se mluvi o vyvojove starsi S a mladsi mutaci L (L se siri snadneji agresivneji, proto je jim nakazeno i vic lidi v Cine i Evrope)
https://www.thailandmedical.news/news/b ... s-mutated-
take se tesite na podzim (rijen, listopad) az to chytnete podruhe? A pak treba nekdo i potreti.
Nemuzu najit nejaky vyzkum nebo studii kde by zkoumali mlade pacienty, kteri meli tezky prubeh kvuli silne reakci imunitniho systemu, jestli napodruhe to bude zase stejne
Uživatelský avatar
bivoj
VIP
Příspěvky: 4361
Registrován: 03.09.2012 19:54
Pohlaví: muž
Bydliště: Tertium corpus de Solari system

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od bivoj »

Mno, zatím jsem četl pouze nelichotivou statistiku, že pokud to někdo chytnul fakt ještě podruhé a pořádně, tak se za ním za pár dní akorát zatáhl zip pytle na mrtvoly.
Sic semper tyrannis.
Cēterum autem cēnseō EU esse dēlendam.
PeFi
Příspěvky: 2713
Registrován: 15.03.2014 13:01
Pohlaví: i černoch by záviděl

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od PeFi »

Jim Corbett píše: 12.03.2020 19:03 Jen by mne zajimalo proc primo nekomentujete slova citovane lekarky, kterou se vlada pokusila zlikvidovat. Me muzete nadavat dle libosti. :D
Karanténní opatření nebudou mít smysl z pohledu eliminace ohnisek nákazy, protože již nebudou izolovaná ohniska. Paní doktorka je nepochybně expert na svou oblast, nicméně se plete. Karanténní opatření budou mít i nadále smysl proto, aby se minimalizovalo přetížení zdravotnického systému. Že v Singapuru nemají hromady mrtvých je právě tím, že se s tím od počátku nepárali.

Paní doktorka má pravdu v tom, že bude potřeba, aby lidé chodili do práce. Ovšem těch lidí, kteří můžou celkem dlouhodobě zůstat doma je šílené množství. Většina úředníků, všichni umělci, sportovci, starší žáci, studenti středních a vysokých škol, důchodci. Je možné omezit mezilidský kontakt. Přesně díky tomuto všemu se čínská ekonomika rozjede, zatímco evropskou a zřejmě i americkou čeká celkem tvrdý pád na ústa.

Je možné poslat lidi do práce, ale je pro ně potřeba zajistit alespoň ty roušky. Je celkem děsivé, že není nařízeno, že "poskytovatelé služeb" musí mít při kontaktu se zákazníky roušku (klidně nějakou improvizovanou). Že roušky nejsou ? Lidi by si je ušili - pokud by zase nějaký zbytečný úředník na zbytečném úřadě nevymyslel, že každá rouška musí být certifikovaná a evidovaná v informačním systému ...
---
Problém by nastal, kdyby lidem konečně došlo kolik úředníků je vlastně úplně zbytečných a jaké procento pracovních úkonů reálně nevytváří žádnou přidanou hodnotu.
Uživatelský avatar
Kechli8a5
Příspěvky: 174
Registrován: 28.01.2020 0:29
Pohlaví: žena

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Kechli8a5 »

studie ze roznaseci viru muzou az 37 dnu bezpriznaku roznaset
https://www.thailandmedical.news/news/b ... to-37-days

respirator nestaci, jsou potreba i bryle
https://www.thailandmedical.news/news/v ... g-sars-cov

"uzdraveni" pacienti uz nejsou prilis sledovani, neni na to cas, ale v Cine zjistili ze obcas nekdo "nahle" zemre, chteji proto uzdravene lepe a vice sledovat, v Evrope bude asi v tomhle ohledu statistika presnejsi
(v CR se pokud vim jeste nikdo "neuzdravil" ale z tech vazne nemocnych 3 pacientu , k nim pribudou brzy dalsi no a tady bych sance na uzdraveni nevidela uplne nejlip)
pripomina mi to prvni umrti na Filipinach, nejaky 44 lety Cinan z Wuhanu, 2 tydny v nemocnici, uz se skoro vylecil a chteli ho propustit, ale najednou se zdravotni stav zhorsil a do 24 hodin pres intenzivni peci umrel
https://www.thailandmedical.news/news/m ... g-suddenly
Naposledy upravil(a) Kechli8a5 dne 12.03.2020 20:14, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Respirateur
Příspěvky: 142
Registrován: 31.01.2020 10:11

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Respirateur »

Přésně PeFi, teď se ukáže, čí práce je nepostradatelná a kdo pouze vyrábí leštěné prdy.

právě jsem objevil možná užitčené info. Zítra vyrážím shánět Kálium.
google překlad z Thailand Medical News:
Hypokalémie se nejlépe popisuje jako nízká hladina draslíkových (K +) iontů v krevním séru. Mírně nízký obsah draslíku obvykle nezpůsobuje příznaky. Příznaky mohou zahrnovat pocit únavy, křeče na nohou, slabost a zácpu. Nízký obsah draslíku také zvyšuje riziko abnormálního srdečního rytmu, který je často příliš pomalý a může způsobit srdeční zástavu.

Bylo zjištěno, že vzhledem k tomu, že koronavirus SARS-CoV-2 útočí na lidské buňky prostřednictvím receptorů ACE2 (enzym konvertující angiotensin-2), útočí také na systém renín-angiotensin (RAS), což způsobuje nízké hladiny elektrolytů, zejména draslíkových iontů.

Studie zahrnující 175 pacientů ve spolupráci s nemocnicí Wenzhou zjistila, že téměř všichni pacienti vykazovali hypokalémii a u těch, kteří již hypokalémii již zažili, se situace v průběhu onemocnění ještě zhoršila.

Ze studie však bylo zjištěno, že pacienti dobře reagovali na doplňky iontů draslíku a měli větší šanci na zotavení.

Vědci poznamenali, že konec ztráty K + v moči naznačuje dobrou prognózu a může být spolehlivý jako citlivý biomarker, který přímo odráží konec nepříznivého účinku na systém RAS.

Studie ještě musí být přezkoumána a byla zveřejněna na otevřené platformě medRvix:
„Člověk, na nějž nadávají blbci, je hoden důvěry.“
Jean Paul Sartre
lalauuu

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od lalauuu »

Mno, docela jste mě překvapili. Vyplnila se ale slova z jiného vlákna o zakládání rozpadlické komunity (osady); nejlepší příprava na post-apo je tvorba komunity, ovšem ne z lidí typu místních rozpadlíků.

V jednom z nejpočetnějších vláken bedlivě sledujete i sebemenší známku toho, že se systém mění v totalitu. Snažíte se působit tak svobodně a svobodomyslně, jak jen to jde. A přitom ve vás 4 dny loutkového divadla v televizi na téma těžší chřpky (viz data z jižní korey, kde netestujou jenom ležáky) probudí tu nejhlubší paranoiu. A už to není "zase se nám snaží něco zakázat" a "konzumní ovce vůbec nevědí", ale přesný opak a ještě silněji "zavřeme hranice", "povinné roušky", "zakázat shromažďovat se", "vyjímečný stav". A při první příležitosti nakoupíte hromadu krámů, které nikdy nepoužijete. Stejně, jako všechny ty ovce venku. Takže pro lidi, kteří by to využili (důchodci, nemocnice), už nevychází. A z komunity se stalo "já, já, já a moje rodina a zbytek mě nezajímá". A nejhezčí věc na tom je, že opačný názor nejen neslyšíte, ale voláte i po jeho odstanění.

A teď mi prosím řekněte, jak vypadá nástup totality?

Totalita vypadá takto: Ban. Fab
Uživatelský avatar
malajizva
Příspěvky: 853
Registrován: 14.10.2014 20:46

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od malajizva »

S - B - F :lol:
Foedum inceptu, foedum exitu.
Quis autem custodiat ipsos custodes?
kastelan
Příspěvky: 1
Registrován: 18.03.2017 20:09

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od kastelan »

Zdravím všechny.
Tak trochu pozitivně. Od konce ledna zajišťuji nejen sebe a rodinu ale i pracoviště. Vybavení - ústenky, respirátory, ochranné obleky + ostatní vybavení v provizorním množství doma i na pracovišti. Dezinfekce na plochy a tělová dezinfekce od dodavatele pro nemocnice ve velkorysém množství. Opakovaná osvěta a diskuze v pracovním týmu na poradách, prezentace grafů, foto a info jak z tohoto fóra, tak i z jiných zdrojů. Prodiskutovány i provizorní náměty, přístupy a řešení. Většina byla opatrných na názor a vyjádření. Celkový dojem by mohl být, že na to pracovní tým kadí. Ale dnes jsem odjel (pro další vybavení) a kanceláří se prošla osoba, která byla ráno v letmém kontaktu s někým, kdo byl poblíž pozitivně testovaného. A to byl startovací moment, najednou bylo všechno jinak. Odpoledne po návratu jsem valil zraky a byl mile překvapený: pracovní tým samostatně, svorně a systematicky dezinfikoval prostory, doplnil pokyny pro dezinfekci dotykových ploch o detaily na které jsem si nevzpomněl, rozdělili si úkoly kdo co do zítřka zajistí a doveze pro zvýšení kolektivní ochrany a hygienické bezpečnosti prostředí. Na závěr vybalili uložené UV zářiče a sterilizovali prostory. Vrchol byl, že dvě šikulky kolegyně stáhly návod z internetu a obratem ušily dvacet velmi dobrých provizorních textilních ústních roušek s tím, že nouzové množství respirátorů raději budeme šetřit na vážné chvíle. Všichni odcházeli s dalšími nápady na vylepšení.
Závěr: není vše tak marné, jak to na první pohled vypadá; investice do osvěty se vyplácí; organizovaný, poučený a aktivní tým je slušná síla.
PeFi
Příspěvky: 2713
Registrován: 15.03.2014 13:01
Pohlaví: i černoch by záviděl

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od PeFi »

lalauu: Tady zase někdo nezvládl ani učivo pro základní školy.
Zajištění vnitřní a vnější bezpečnosti jednou z mála primárních funkcí státu. Totalita se navíc nevyznačuje tím, že se nelze dostat dovnitř, ale tím, že se nelze dostat ven.
kastelan: :yes
Uživatelský avatar
Respirateur
Příspěvky: 142
Registrován: 31.01.2020 10:11

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Respirateur »

tohle je spíš pro zdravotníky. Názorná ukázka jak se správně odebírá vzorek z nosohltanu na test nukleových kyselin Cov-19. Hodně negativních potvrzení bylo z důvodu nesprávného stěru. V předchozím díle je zmínka, že před stěrem se nemá několik hodin pít ani jíst, ani si čistit zuby. Až mi někdo bude vrážet 20cm špejle do nosu, tak hodím tyčku.
https://www.youtube.com/watch?v=aOeQnAe4QK4
„Člověk, na nějž nadávají blbci, je hoden důvěry.“
Jean Paul Sartre
Uživatelský avatar
Patrol
Příspěvky: 1174
Registrován: 24.08.2015 14:38

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Patrol »

To Respirateur: Kálium-Draslík
Dospělá osoba by měla běžně jako denní dávku každý den přijmout kolem 3,5 až 4,5 gramů draslíku. Jaké je maximální množství, není přesně stanoveno. Draslík lze získat z potravin jako červené fazole, mandle, či vysokoprocentní hořká čokoláda, kakao. Přitom těchto potravin stačí požít jen malé množství. Fazolí stačí sníst pouze osm až deset. U mandlí je to stejné. Pokud jde o čokoládu, deset gramů je pouhý jeden jediný velký čtvereček. :yes

Draslík funguje nejlépe společně se sodíkem. Poměr těchto dvou látek je dvě ku jedné.
Tento minerál dokáže také zlepšit problémy, které nastanou, když se organismu zvýší množství kyseliny močové, což může navíc vyvolat dnu.
Naposledy upravil(a) Patrol dne 12.03.2020 21:03, celkem upraveno 1 x.
Jen mrtvé ryby plavou s proudem.
PeFi
Příspěvky: 2713
Registrován: 15.03.2014 13:01
Pohlaví: i černoch by záviděl

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od PeFi »

Respirateur píše: 12.03.2020 20:11 Studie zahrnující 175 pacientů ve spolupráci s nemocnicí Wenzhou zjistila, že téměř všichni pacienti vykazovali hypokalémii a u těch, kteří již hypokalémii již zažili, se situace v průběhu onemocnění ještě zhoršila.

Ze studie však bylo zjištěno, že pacienti dobře reagovali na doplňky iontů draslíku a měli větší šanci na zotavení.
Draslík je dobrá informace. Draslík snižuje krevní tlak a je možné se jím předávkovat. Pokud má člověk vysoký krevní tlak, tak deficit draslíku může být jednou z příčin. Pokud Covid-19 s oblibou kosí lidi s hypertenzí, tak draslík může opravdu slušně pomoci.

Celkem detailní popis toho, jaké postupy mají vyzkoušené lékaři v Šanghai je zde (prohlížeči Chrome to z čínštiny velmi slušně překládá do AJ a možná i ČJ):
https://mp.weixin.qq.com/s/bF2YhJKiOfe1yimBc4XwOA
Nebojsa
Příspěvky: 375
Registrován: 30.01.2020 15:34
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Nebojsa »

To jako že skoro půlka čokošky je tvořena draslíkem?
Uživatelský avatar
Kechli8a5
Příspěvky: 174
Registrován: 28.01.2020 0:29
Pohlaví: žena

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Kechli8a5 »

odkaz na studii
nízká hladina draslíkových (K +) iontů u pacientu
https://www.thailandmedical.news/news/c ... 9-patients

v lete bude koronavirus ustupovat ale v rijnu a listopadu to bude o to horsi
https://www.thailandmedical.news/news/i ... -come-true

mnozi se pripady reinfekce a nahlych umrti po "vyleceni"
https://www.thailandmedical.news/news/l ... ng-concern

u nekterych muzu vede nakaza koronavirem k neplodnosti
https://www.thailandmedical.news/news/b ... -infertile

napady na posileni imunitniho systemu
https://www.thailandmedical.news/news/b ... -outbreaks
zedik
Příspěvky: 987
Registrován: 29.03.2016 20:41
Pohlaví: muž

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od zedik »

Jim Corbett píše: 12.03.2020 18:29 Prave jsem se vratil z Nemecka a tam se lide i vlada chova ponekud rozumneji..
V Německu za den přibylo 802 nakažených.. Já bych spíš řekl,že tam mají našlápnuto na solidní průser a dělají všechno proto,aby se vyplnily ty předpovědi Merkelové

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/trum ... lanky-home
Uživatelský avatar
Rafael
Příspěvky: 5343
Registrován: 07.12.2017 17:26
Pohlaví: muž
Bydliště: Valašské království

Re: Koronavirus v ČR

Příspěvek od Rafael »

Bez citací, tak jen jenom tak....

Kdysi jsem, na začátku těch vláken psal, že snad Čína, její režim se s ničím nesere, bude první kdo se s virem vypořadá. Snad.
*
EU je absolutně bezzubá, nekompetentní a vlastně už to několikrát ukázala, že je v nějakých krizových situacích absolutně k ničemu....
Naštěstí snad, možná pozdě - to nechci kritizovat, nevím....

Ale SR a ČR tou berou vážně a dělají i nepopulární, ale asi potřebná opatření.
Dík jim za to!
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením sekyry.
Odpovědět